X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    lekarz kazał mi dzis badz jutro zrobic usg czy pecherzyki pękły-a ja nie mam jak dopiero ewentualnie w srodę-myslicie że za poźno i nie ma sensu robic w srode?
    szkoda wydawac kasę bo co takie usg zmieni ????
    ja przed preparatyką mam 33 mln a po 65 mln :-)

oczywiscie że ma sens , po pęknieciu pęcherzyka na jajniku bedzie widać ciałko żółte aż do miesiączki to nie jest tak że widać go tylko przez kilka dni po owulacji. Ono utrzymuje początkową ciąże wiec widac go też jak się zajdzie w ciąże.

jatoszka lubi tę wiadomość

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jakim cudem wam się liczby po preparatyce zwiększają. u mnie to wyglądało tak:
    liczba plemników w ejakulacie 204 miliony
    liczba plemników w 1ml 81,9mln
    po preparatyce 57,6 mln/300ul

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 16:42

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 18:31

• szatanka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    po preparatyce 57,6 mln/300ul
    efta, a to nie oznacza, że w 1ml jest trzy razy więcej, czyli prawie 180mln, ale że podali ci 300ul?

Co du USG kilka dni po IUI - też uważam, że to strata kasy, bo co to zmieni? Jeśli nie pękły (tak jak prawdopodobnie w moim przypadku w tym cyklu), to widać to po objawach przy menstruacji i dopiero wtedy USG w poszukiwaniu przetrwałego pęcherzyka może coś dać (bo np. jest przeciwwskazaniem do stymulacji). Jeśli pękły, to albo będzie się w ciąży, albo nie i wiedza o tym, czy pęcherzyk pękł nic tu nie daje.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka-właśnie mam podobne odczucia że usg nic tu nie zmieni :-) a o jakich objawach przy miesiaczce mowisz?

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    efta, a to nie oznacza, że w 1ml jest trzy razy więcej, czyli prawie 180mln, ale że podali ci 300ul?

nie mam pojecia co to znaczy, bo nigdy nie zapytałam. może się znajdzie ktoś mądry kto mi powie ;)

km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:

Co du USG kilka dni po IUI - też uważam, że to strata kasy, bo co to zmieni? Jeśli nie pękły (tak jak prawdopodobnie w moim przypadku w tym cyklu), to widać to po objawach przy menstruacji i dopiero wtedy USG w poszukiwaniu przetrwałego pęcherzyka może coś dać (bo np. jest przeciwwskazaniem do stymulacji). Jeśli pękły, to albo będzie się w ciąży, albo nie i wiedza o tym, czy pęcherzyk pękł nic tu nie daje.

moim zdaniem daje, jak się nie uda, bo pęcherzyk nie pękł to przynajmniej nie można wetdy winy zganiać na IUI. czasem pęcherzyk nie pęknie tylko się wchłonie i nie widać go przed kolejną stymulacją. Ja żeby zaoszczędzić czas i kasę nie jezdziłam do kliniki (114km w jedną stroną, wizyta 120zł) na sprawdzenie czy pękły tylo szłam u siebie w mieście do swojego gina na nfz.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Zdesperowana85 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny strasznie mnie zmartwiłyście bo myślałam ze nasienie mojego meza jest ok ale czytam i wydaje mi sie ze mamy fatalne bo przed preparstyka 45M/ml a po 30M/ml ::((( juz nie wiem jak to czytać

1. 19.02.2017 IUI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdesperowana85 wrote:
    Kurcze dziewczyny strasznie mnie zmartwiłyście bo myślałam ze nasienie mojego meza jest ok ale czytam i wydaje mi sie ze mamy fatalne bo przed preparstyka 45M/ml a po 30M/ml ::((( juz nie wiem jak to czytać
    O przyznam że nie spotkałam się z tym by wartość nasienia po preparatyce spadła.

• maggddaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    04 marca miałam pierwsza inseminacje dziś strasznie boli mnie od rana brzuch tak jakbym miala zaraz dostac @ czy ktorakolwiek z Was tez tak miala ??
    Chce wspomniec ze dzis rano nie wytrzymalam i zrobilam test sikany wyszedl negatywny zalamalam sie bo to juz 5 lat staran
    Nie mam nikogo z kim moglabym nawet o tym porozmawiac wszystkie moje znajome albo maja juz dzieci albo beda je miec niebawem
    Prosze o jakakolwiek odpowiedz
    Pozdrawiam

Magda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggddaa wrote:
    Hej
    04 marca miałam pierwsza inseminacje dziś strasznie boli mnie od rana brzuch tak jakbym miala zaraz dostac @ czy ktorakolwiek z Was tez tak miala ??
    Chce wspomniec ze dzis rano nie wytrzymalam i zrobilam test sikany wyszedl negatywny zalamalam sie bo to juz 5 lat staran
    Nie mam nikogo z kim moglabym nawet o tym porozmawiac wszystkie moje znajome albo maja juz dzieci albo beda je miec niebawem
    Prosze o jakakolwiek odpowiedz
    Pozdrawiam
    9 dni po inseminacji test mógł wyjść fałszywie negatywnie. Bierzesz luteinę lub duphaston. Zrob najlepiej betaHCG ale za trzy dni i wtedy będziesz mieć pewność co do wyniku inseminacji:) Wiem, co przeżywasz. Tu każda z nas ma wzloty i upadki, nadzieję i załamanie wraz z negatywnym wynikiem testu. Wiedz, że nie jesteś z tym sama:* 5 lat to długie starania i z pewnością jest Ci już ciężko. Najważniejsze jednak się nie poddawać. Ty masz dopiero 1 inseminację także nie zrażaj się, jeśli się nie powiedzie. Zawsze możesz spróbować jeszcze kilka razy. Ważne, aby znaleźć przyczynę niepowodzenia IUI. Chociaż prawda jest taka, że liczy się tutaj także szczęście, dlatego trzeba być dobrej myśli.

• maggddaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak biore luteine dopochwowo 100 mg rano i wieczorem
    Wszystko juz wykluczylismy niby wszystko ok.

Po dlugim oczekwianiu zaszlam w ciaze w pazdzieniku 2015 roku nie moglam uwierzyć w to test nosilam przy sobie caly czas zerkajac na niego potem przyszlo badanie bety super rosla i nagle w 7 tyg spadla od tego momentu nic.
    Dziekuje za szybko odpowiedz staram sie nie tracic nadziei ale to takie dzis trudne dla mnie

Magda
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdesperowana85 wrote:
    Zdesperowana, nie załamuj się! Nasienie mego męża: 20mln/ml, po piwo preparacji 7,2mln/ml a jednak mam ogromna nadzieję, ze będzie ciąża! Lekarz mówił i w labie, ze z gorszymi wynikami się udawało! Wiec ja wierzę:D ale zazdroszczę innym ogromnej ilości:/ pani w labie mówiła, ze to tylko te najlepsze i nie potrzeba ich tak dużo;)

Czasami ilość po preparacji się zwiększa czasami zmniejsza- to zależy od ilości początkowej i jakości na początku...u bas np. Na początku 65% się nie ruszało i wszystkie te odpadły od razu... Stąd mniejsza ilość po preparacji. A jak ktoś ma super żołnierzyki, to one się zagęszczają i stąd większą ilość potem:) ale to jest stężenie w mL, nie oznacza to, ze one się rozmnożyły;) ilość jest podobna lub mniejsza ale w mniejszej objętości:)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggddaa wrote:
    tak biore luteine dopochwowo 100 mg rano i wieczorem
    Wszystko juz wykluczylismy niby wszystko ok.

Po dlugim oczekwianiu zaszlam w ciaze w pazdzieniku 2015 roku nie moglam uwierzyć w to test nosilam przy sobie caly czas zerkajac na niego potem przyszlo badanie bety super rosla i nagle w 7 tyg spadla od tego momentu nic.
    Dziekuje za szybko odpowiedz staram sie nie tracic nadziei ale to takie dzis trudne dla mnie
    Rozumiem, ze Ci ciężko! Masz do tego prawo:) ale nie załamuj się! Pierwsza IUI często nie zaskakuje, ale następne częściej:) także głową do góry, jeśli nie ten cykl, to następny będzie Wasz:D

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • maggddaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :)

Magda
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja po USG:)) maleństwo ma 3,45 mm idealny "wzrost " do wieku płodu. Serduszko bije 160 uderzeń/min. Lekarka zdradziła ze na 60% dziewczyna. Ale na razie mamy sie nie przyzwyczajać do ten myśli. Mała przebiera nóżkami jakby jeździła na rowerze:) cudowne wrażenia mam nadzieje ze juz wkrótce przeżyjecie to samo uczucie życzę wszystkim Wam szybkiego zakielkowania, trzymam kciuki!!!

EA, Maugo, Alisa, zohasamoha lubią tę wiadomość

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

pisałam kilka dni temu, że prolaktyna wyszła mi strasznie wysoka (norma 110-492, a wyszło 8029).
    Powtórzyłam badania w sobotę i wyszło lepiej, ale i tak ponad normę, w innych jednostkach.
    na czczo - 63,58
    1 godz. po metoclopramidzie - 492, czyli wzrosło 7 razy.

Mam już pewność, że coś nie tak z prolaktyną, czyli mogę nie mieć owulacji lub coś nie zachodzi do końca...
    Robiłam testy owulacyjne, wychodziły dobrze, ale to nie oznacza, że owulacja wystąpi na pewno.
    W usg też wychodzą pęcherzyki popękane, ale monitoringu nigdy nie miałam... Może zbicie tego hormonu to będzie jakieś rozwiązanie. Czekam jeszcze na wyniki męża i pędzimy na wizytę.

szatanka lubi tę wiadomość

Endometrioza
    02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
    Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
    Mam synka :)
  • EA Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 18:32

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. W tym cyklu prawdopodobnie będę miała pierwsze podejście do IUI, cykl stymulowany CLO plus Pregnyl na pęknięcie. Dziś dopiero 1 dc. Czy macie może jakieś rady dla początkującej? :)

Życzę wszystkim powodzenia i żeby IUI jak najszybciej dało piękne rezultaty.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • maggddaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez po 1 IUI mija wlasnie 9 dzien po jak wczesniej juz pisalam strasznie boli mnie podbrzusze i jakby po prawej stronie takie pukanie czuje na wysokosci jajnika
    Poza tym strasznie bola mnie cycuszki
    Najchetniej juz jutro polecialabym na bete ale raczej za wczesnie
    Asik84 bardzo gratuluje :)

Magda
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ