INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asik84 wrote:Elfa to przecież chłopczyk i dziewczynka maja na tym zdj tak podobne narządy:)) śmiesznie to wyglada:) No to jak bedzie chłopak to tez super
no podpisane ale dla mnie wyglądają tak samo
moja ciąża też na usg (prenatalnym) wyszła starasza niż jest o 3 dni a to zupełnie nie możliwe nie martw się tym , mogłabyś się tym martwić gdyby było na odwrót i płód byłby za mały a tak to git.
dobrze wiesz kiedy była owulacja i kiedy było iui i tego się trzymaj. z czasem jak dzidzia bedzie wieksza to lekarz bedzie miarzył kilka rzeczy :obwod głowy, brzuszka, długość kosci udowej itd i na tej podstawie obliczac się bedzie wielkość dziecka/wiek ciąży i wiesz mi co wizyta bedzie wychodziła jakaś niezgodność tzn o kilka dni róznicy i to jest zupełnie normalne.Asik84 lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
zohasamoha wrote:Wichrowe Wzgórza zaraz wezmę młoteczek i walnę Cię w łepeczek;) Nie martw się na zapas- będzie co ma być ale w skrytości serduszka wierzę, że jest wszystko w porządku - jak u Askika:D tego Ci życzę
Weż duży młot i przywal mi w łeb
Słabo się czuję, mam potworne zawroty głowy. Wczoraj zasnęłam zaraz po pracy, dziś i tak ledwo wstałam Zaczyna mi się dłużyć do tego czwartku...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Weż duży młot i przywal mi w łeb
Słabo się czuję, mam potworne zawroty głowy. Wczoraj zasnęłam zaraz po pracy, dziś i tak ledwo wstałam Zaczyna mi się dłużyć do tego czwartku...
ja za to już nie śpię z nerwów:/
Byle do czwartku:D
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
EA koniecznie daj znać! Czekam z Tobą
Ja na szczęście mam nienormowany czas pracy, więc w te dni czekania planuję duuŻo pracy, żeby czas szybko leciał w domu też dużo robię, żeby nie myślećEA lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
maggddaa wrote:Musimy dać sobie radę ☺ i masz rację EA musze ćwiczyć jednak to najtrudniejsze ćwiczenie z jakim do tej pory miałam do czynieniaCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Hej dziewczyny. My prawdopodobnie będziemy podchodzić do inseminacji w kwietniu. Czy możecie mi napisać jaką ważność (ile miesięcy) mają poszczególne badania niezbędne do jej wykonania? Chodzi mi w szczególności o chlamydię.
Pozdrawiam!Staramy się o dwie krechy od maja 2015r
październik 2015r. badanie nasienia - bez zastrzeżeń
grudzień 2015r. TSH, FT3, FT4 - bez zastrzeżeń
styczeń 2016r. HSG - jajowody drożne
styczeń 2017r.- laparoskopia - usunięcie ognisk endometriozy
AMH - 5,06
kwiecień, maj IUI
czerwiec Lametta 1x1 -
Kiła, Hiv, żółtaczka B, HCV i chlamydia mają pół roku, cytologia rok. Stopień czystości pochwy też pół roku, u mnie niby wymagany, ale że sami uważają to akurat badanie za absurdalny wymóg to patrzą przez palce.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Najlepiej robić badania w Gdańsku na Debinki albo na klinicznej są o wiele tańsze jeżeli nie jesteście z Trójmiasta warto pozwolić po szpitalach które mają swoje laboratorium na na badania przed iui wydałem ok 400 zł gdzie w invikcie kosztowały ponad 600Magda
-
Dziewczyny, a czy wszystkie miałyscie badania na HIV, HCV i WR przed IUI?
Ja miałam biocenozę, chlamydię, ureaplasmę i mycoplasmę robioną, ale o tych pozostałych lekarz nie wspominał. Mam nadzieję, że nie przeszkodzi to podejsciu do IUI w tym cyklu -
nick nieaktualnysummer86 wrote:Dziewczyny, a czy wszystkie miałyscie badania na HIV, HCV i WR przed IUI?
Ja miałam biocenozę, chlamydię, ureaplasmę i mycoplasmę robioną, ale o tych pozostałych lekarz nie wspominał. Mam nadzieję, że nie przeszkodzi to podejsciu do IUI w tym cyklu
Ja miałam te badania, które wymieniłaś. Do tego cytologia, czystość, AMH, toksoplazmoza i różyczka w 2 klasach.summer86 lubi tę wiadomość
-
ja miałam przeciwciala cytomegalii igg toksoplazmozie igg wirus rozyczki igg i igm chlamydia wymaz hiv antygen hbsag przeciwciala anty hbc igm hemoliza a moj maz antygen hbs przeciwciala anty hbc total i badanie w kieunku kily no i hiv
summer86 lubi tę wiadomość
Magda -
nick nieaktualny
-
Alisa, maggdaa dziękuję za odpowiedź
Nie będę miała IUI robionego w klinice, tylko normalnie w gabinecie u lekarza, który się tym zajmuje i współpracuje z moim ginekologiem. Przeciwciała różyczki i tokso oraz cytomegalii też już miałam robione na wczesniejszym etapie.
Nie mam zrobionego HIV, HCV i WR. -
nick nieaktualny