INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Az miAsik84 wrote:Dziewczynki ja po USG:)) maleństwo ma 3,45 mm idealny "wzrost " do wieku płodu. Serduszko bije 160 uderzeń/min. Lekarka zdradziła ze na 60% dziewczyna. Ale na razie mamy sie nie przyzwyczajać do ten myśli. Mała przebiera nóżkami jakby jeździła na rowerze:) cudowne wrażenia mam nadzieje ze juz wkrótce przeżyjecie to samo uczucie życzę wszystkim Wam szybkiego zakielkowania, trzymam kciuki!!!Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
maggddaa wrote:ja tez po 1 IUI mija wlasnie 9 dzien po jak wczesniej juz pisalam strasznie boli mnie podbrzusze i jakby po prawej stronie takie pukanie czuje na wysokosci jajnika
Poza tym strasznie bola mnie cycuszki
Najchetniej juz jutro polecialabym na bete ale raczej za wczesnie
Asik84 bardzo gratuluje
Mnie jajnik strasznie ciągnął wczoraj, dzisiaj spadek temperatury- wyobraźnia mi podpowiada, ze wczoraj zarodek "wyleciał" z jajowodu, dzisiaj się zagnieżdża:p mam bujną wyobraźnię:pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 22:13
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
maggddaa wrote:tak biore luteine dopochwowo 100 mg rano i wieczorem
Wszystko juz wykluczylismy niby wszystko ok.
Po dlugim oczekwianiu zaszlam w ciaze w pazdzieniku 2015 roku nie moglam uwierzyć w to test nosilam przy sobie caly czas zerkajac na niego potem przyszlo badanie bety super rosla i nagle w 7 tyg spadla od tego momentu nic.
Dziekuje za szybko odpowiedz staram sie nie tracic nadziei ale to takie dzis trudne dla mnie
To jak ja... ponad 5 lat, w tym jedna ciąża pod koniec 2015 i nieudana
Domyślam się, co czujesz, ale nie ma co się poddawać. Jakaś metoda zadziała. Na pewno9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Maugo wrote:Cześć dziewczyny,
pisałam kilka dni temu, że prolaktyna wyszła mi strasznie wysoka (norma 110-492, a wyszło 8029).
Powtórzyłam badania w sobotę i wyszło lepiej, ale i tak ponad normę, w innych jednostkach.
na czczo - 63,58
1 godz. po metoclopramidzie - 492, czyli wzrosło 7 razy.
Mam już pewność, że coś nie tak z prolaktyną, czyli mogę nie mieć owulacji lub coś nie zachodzi do końca...
Robiłam testy owulacyjne, wychodziły dobrze, ale to nie oznacza, że owulacja wystąpi na pewno.
W usg też wychodzą pęcherzyki popękane, ale monitoringu nigdy nie miałam... Może zbicie tego hormonu to będzie jakieś rozwiązanie. Czekam jeszcze na wyniki męża i pędzimy na wizytę.Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
nick nieaktualny
-
maggddaa wrote:zohasamoha wrote:Kiedy bedziesz szla na bete ??
Bo widze ze tego samego dnia mialysmy IUICzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Mam nadzieje ze Twój mąż będzie pijany ☺ my mamy imprezkę w piątek ☺ myślałam żeby iść na betę jutro ale chyba to za wcześnie jednak i będę musiała uzbroić się w cierpliwosc choć moja gin powiedziała mi ze będę mam zrobić między 10 a 14 dniem jutro przypada 10 mam mętlik w glowie
zohasamoha lubi tę wiadomość
Magda -
Ja wolę poczekać do czwartku - wtedy będę pewna,a tak jak pójdę jutro, to dalej będę się łudzić, ze może za wcześnie...Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
wichrowe_wzgórza wrote:Nieniechże ktoś mnie kopnie w głowę..naczytałam się o pozamacicznej i teraz mam schizę bo czuję takie dziwne coś w brzuchu. Nie ból, tylko...ściskanie, czy rozpieranie. I się znów boję
Nie czytaj:) ja tez sie tak martwiłam przechodziłam w myślach przez puste jajo, pozamaciczna, a dziś przed wejściem na USG to byłam pewna ze serce nie bedzie bić. A rozpieranie i ściskanie czujesz bo pracuje macica. Zaraz zobaczysz kropkę na monitorze i kamień z serca spadnie:) -
Nic nie poradzę, że czytam, w sumie ostatnio uratowało mnie to przed dłużezym noszeniem obumarłej ciąży
A teraz właśnie próbuję sobie tłumaczyć, że może cholera rośnie ;] albo coś zeżarłam. Albo się zbytnio zasugerowałam...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Nic nie poradzę, że czytam, w sumie ostatnio uratowało mnie to przed dłużezym noszeniem obumarłej ciąży
A teraz właśnie próbuję sobie tłumaczyć, że może cholera rośnie ;] albo coś zeżarłam. Albo się zbytnio zasugerowałam...
Spokojnie do wizyty jeszcze 2 dni. Musisz sobie zająć czymś głowę bo oszalejesz:) -
Hej dziewczyny mnie dziś tak boli brzuch ze oszaleje jakby się zbliżała wielkimi krokami @ ale też postanowiłam się nie testować poczekam do czwartku tylko co tu zrobić żeby nie oszalejc ?? ☺ czy też Was tak mocno boli i czujecie po prawej stronie takie pukanie bulbotanie sama nie wiem jak nazwać to odczucie pozdrawiamMagda
-
wichrowe_wzgórza wrote:Nieniechże ktoś mnie kopnie w głowę..naczytałam się o pozamacicznej i teraz mam schizę bo czuję takie dziwne coś w brzuchu. Nie ból, tylko...ściskanie, czy rozpieranie. I się znów boję
szatanka lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Asik84 wrote:Dziewczynki ja po USG:)) maleństwo ma 3,45 mm idealny "wzrost " do wieku płodu. Serduszko bije 160 uderzeń/min. Lekarka zdradziła ze na 60% dziewczyna. Ale na razie mamy sie nie przyzwyczajać do ten myśli. Mała przebiera nóżkami jakby jeździła na rowerze:) cudowne wrażenia mam nadzieje ze juz wkrótce przeżyjecie to samo uczucie życzę wszystkim Wam szybkiego zakielkowania, trzymam kciuki!!!
tak się cieszę, że wszytko dobrze . jeszcze raz bardzo ci gratuluje
co do płci. nie wiem po co lekarze w tak młodej ciązy zgadują płeć. przecież jesteś w 9 tygodniu, a dopiero w 12-13 można coś zobaczyć. proces kształcenia owszem rozpoczyna się w 9 tygodniu ale cokolwiek można stwierdzić najwcześniej dopiero w 12 tygodniu.
tu masz fajne zdjecia z ksiązki i z usg, poki prces się nie zakończy nie ma co zgadywać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2ab00dc674b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f652516bb302.png6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:tak się cieszę, że wszytko dobrze . jeszcze raz bardzo ci gratuluje
co do płci. nie wiem po co lekarze w tak młodej ciązy zgadują płeć. przecież jesteś w 9 tygodniu, a dopiero w 12-13 można coś zobaczyć. proces kształcenia owszem rozpoczyna się w 9 tygodniu ale cokolwiek można stwierdzić najwcześniej dopiero w 12 tygodniu.
tu masz fajne zdjecia z ksiązki i z usg, poki prces się nie zakończy nie ma co zgadywać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2ab00dc674b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f652516bb302.png
Tak ona sama mi powiedziała ze to tylko strzał i żebyśmy w wzięli na to duży margines:) a ja i rak czuje od początku ze bedzie dziewczyna. Zreszta nie ważne jaka płeć, oby tylko było zdrowe. właśnie dziwne jest to ze ciaza na USG wychodzi 10tydz 3 dni a z obliczeń ovu wychodzi mi 4 dni młodsza:) nie ogarniam tego:)