INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Asik84 wrote:Spokojnie na pewno sie uda, a ten cykl jeszcze nie jest przesadzony.
Dzięki za słowa otuchy:) Poszłam dzisiaj na betę, ale raczej się upewnić, że nic z tego:/ Jestem już psychicznie nastawiona na dalszą walkę A weekend idę na imprezę;P W końcu:DCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Wszystkim testujacym dzis życzę wysokich bet. Powodzenia. A ja właśnie czekam na wizytę u genetyka. Trzymajcie kciuki6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:Wszystkim testujacym dzis życzę wysokich bet. Powodzenia. A ja właśnie czekam na wizytę u genetyka. Trzymajcie kciukiCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
zohasamoha wrote:Dzięki za słowa otuchy:) Poszłam dzisiaj na betę, ale raczej się upewnić, że nic z tego:/ Jestem już psychicznie nastawiona na dalszą walkę A weekend idę na imprezę;P W końcu:D
Zohasamoha, mam nadzieję, że jednak ta beta będzie wysoka. Jeśli nie, to jedziemy dalej, w 3. turze. W końcu się musi udać nam wszystkimzohasamoha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja rezygnuje z kolejnej IUI. czuje ze to nie dla mnie/nas. Może gdyby klinika inaczej do tego podchodzila. ..
Kolejny cykl na stymulacji - ale tylko dlatego by zwiększyć szansę i polepszyć jakość komorki.
Aa gin ze wczoraj dzwonil: endo miało 10-11mm. Podał mi po prostu wymiar 1 ściany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 10:41
-
szatanka wrote:Zohasamoha, mam nadzieję, że jednak ta beta będzie wysoka. Jeśli nie, to jedziemy dalej, w 3. turze. W końcu się musi udać nam wszystkim
Alisa, Asik84, maggddaa lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Witam jest tutaj nowa staram sie z mężem od 3 lat o dziecko i nic okazało sie ze mąż nie ma plemników a ze mną wszystko jest ok podchodzę trzeci raz do AID dwie poprzednie próby nieudane została mi ostatnia ponieważ lekarz stwierdził że dalej nie ma sensu wszystko jest na cyklach stymulowanych nie wiem co o tym myśleć dlaczego tak sie dzieje ?????? gdyż zawsze jest wszystko dobrze mam po dwa lub trzy pęcherze i tak nic nie wychodzi mam teraz ostatnia probe AID przed in vitro
Może któraś z Was ma lub miała taki sam problem ponieważ jestem już załamana ta sytuacja ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 11:05
Nata25
3 LATA STARAŃ
2 AID nieudane
24.03 AID ..... czekamy w kwietniu testuje
UDAŁO SIĘ -
Nata25, jeśli mąż ma mało plemników, to nie dziwne, że jest Wam trudniej. Inseminacja tylko trochę poprawie możliwości, robi coś w rodzaju zapłodnienia naturalnego w przypadku gdy oboje są zdrowi i dobrze płodni. A zauważ, że i takim osobom nie zawsze udaje się zajść w ciążę w ciągu kilku kolejnych cykli
Dlatego jeśli NAWET inseminacja nie daje rady, lekarze proponują już in vitro.
Wszystkie tutaj jesteśmy w podobnej sytuacji. Każda z nas z jakiegoś powodu nie może - albo problem jest w nas, albo w facetach, czasem zdarza się że pozornie para jest zdrowa, a i tak nie idzie... nie poddawaj się. Ja się ostatnio zaczęłam cieszyć, że żyję w takich czasach, że w ogóle można nam pomóc Jest ciężko, czasem cholernie ciężko, ale wszystkie dzielnie zmierzamy do celu
I chyba poprosiłabym na Twoim miejscu o czwartą próbę - ja taki miałam zamiar. Bo statystycznie to właśnie 3 i 4 mają najwięcej szans na powodzenie,więc czemu to sobie odbierać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 11:16
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Alisa wrote:Spytajcie w klinice. Ustawa zmieniła się od tego roku i facet nie musi.
trzymam kcuki za wszystkie bety sikance itp
u mnie brak jakichkolwiek objawów -
jatoszka wrote:ja w tym miesiącu pytałam i facet musi badania robić -powiedziano że nic się nie zmieniło
trzymam kcuki za wszystkie bety sikance itp
u mnie brak jakichkolwiek objawów
Szczerze mówiąc...zdziwiłabym się, gdyby nie musiał, a kobieta tak, trochę by to było pozbawione logikijatoszka lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Nata25, jeśli mąż ma mało plemników, to nie dziwne, że jest Wam trudniej. Inseminacja tylko trochę poprawie możliwości, robi coś w rodzaju zapłodnienia naturalnego w przypadku gdy oboje są zdrowi i dobrze płodni. A zauważ, że i takim osobom nie zawsze udaje się zajść w ciążę w ciągu kilku kolejnych cykli
Dlatego jeśli NAWET inseminacja nie daje rady, lekarze proponują już in vitro.
Wszystkie tutaj jesteśmy w podobnej sytuacji. Każda z nas z jakiegoś powodu nie może - albo problem jest w nas, albo w facetach, czasem zdarza się że pozornie para jest zdrowa, a i tak nie idzie... nie poddawaj się. Ja się ostatnio zaczęłam cieszyć, że żyję w takich czasach, że w ogóle można nam pomóc Jest ciężko, czasem cholernie ciężko, ale wszystkie dzielnie zmierzamy do celu
I chyba poprosiłabym na Twoim miejscu o czwartą próbę - ja taki miałam zamiar. Bo statystycznie to właśnie 3 i 4 mają najwięcej szans na powodzenie,więc czemu to sobie odbierać?
w sumie masz racje ale przersta mnie to wszystko , porozmawiam jeszcze raz z lekarzem gdyby sie teraz nie udało ( co bardzo wierze aby wyszło wszystko pomyślnie ) moze i beda jakies szanse by zrobic 4 AIDNata25
3 LATA STARAŃ
2 AID nieudane
24.03 AID ..... czekamy w kwietniu testuje
UDAŁO SIĘ -
Tak, zawsze jest ten moment, kiedy przestaje się wierzyć, kiedy nie radzisz sobie z rozczarowaniem... Mnie to wszystko na początku wkurzało, prawdę mówiąc przestałam sobie radzić dopiero po poronieniu, tak we mnie to uderzyło, że dopiero na serio zaczęłam tego wszystkiego chcieć. Póki co staram się mentalnie odbijać od dna.
Asik84 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Nata25 wrote:Witam jest tutaj nowa staram sie z mężem od 3 lat o dziecko i nic okazało sie ze mąż nie ma plemników a ze mną wszystko jest ok podchodzę trzeci raz do AID dwie poprzednie próby nieudane została mi ostatnia ponieważ lekarz stwierdził że dalej nie ma sensu wszystko jest na cyklach stymulowanych nie wiem co o tym myśleć dlaczego tak sie dzieje ?????? gdyż zawsze jest wszystko dobrze mam po dwa lub trzy pęcherze i tak nic nie wychodzi mam teraz ostatnia probe AID przed in vitro
Może któraś z Was ma lub miała taki sam problem ponieważ jestem już załamana ta sytuacja ...
Tutaj któraś z Dziewczyn jakiś czas temu pisała, że przeszła całą procedurę IVF-nic nie dało, a potem 5-6 IUI i zaskoczyła - tak dwa razy, o ile dobrze pamiętam:) także jest o co walczyćMari123 lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
wichrowe_wzgórza wrote:Tak, zawsze jest ten moment, kiedy przestaje się wierzyć, kiedy nie radzisz sobie z rozczarowaniem... Mnie to wszystko na początku wkurzało, prawdę mówiąc przestałam sobie radzić dopiero po poronieniu, tak we mnie to uderzyło, że dopiero na serio zaczęłam tego wszystkiego chcieć. Póki co staram się mentalnie odbijać od dna.
Ja tez miałam taki okres załamania. Miałam pretensje do całego świata czemu nie wychodzi. Ale wytłumaczyłam sobie ze mając 32 lata nie ma czasu na biadolenie tylko musze działać