X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tak Ci się wydaje :D :D :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę bliźniaki jakby co :D zawsze się tego bałam, ale z drugiej strony zawsze marzyłam o dwójce dzieci a latka lecą. Jedyna moja obawa to wyższe ryzyko ciąży bliźniaczej i częste przypadki przedwczesnego porodu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej dupa:( mam juz krwawy śluz... Czyli walka od nowa:/ boję się, bo teraz stymulacja clo+gonal... Mam nadzieję, ze nie będzie miliona pęcherzyków i dojdzie do IUI:/

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • maggddaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    U mnie raczej dupa:( mam juz krwawy śluz... Czyli walka od nowa:/ boję się, bo teraz stymulacja clo+gonal... Mam nadzieję, ze nie będzie miliona pęcherzyków i dojdzie do IUI:/
    JESTEM Z TOBA
    Jestem bardziej niz pewna ze w kwietnu znowu bedziemy pisac i mowic o swoich obawach i po kilku dniach najpierw Ty a potem ja napiszemy "DZIEWCZYNY DWIE KRESKI !!!!!! "
    Zobaczysz mam takie przeczucie niesamowite :)

zohasamoha lubi tę wiadomość

Magda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam teraz na usg u gina. 21d c, endo 5mm.
    Ja oczy ze takie małe. I się pytam jak to możliwe jak przy iui miało 10mm.
    Wniosek: 1 iui nieudana. Ale martwi mnie to endo: do @ jeszcze 7 dni. Możliwe ze im bliżej tym endo maleje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 17:27

• maggddaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    to wszystko zalezy ja bylam stymulowana clo od 3 do 5 dc potem lametta zastrzyk z fostimonu i na pekniecie gonapeptyl i pregny dostalam i mialam tylko 1 w tym cyklu
    w grudniu udalo mi sie wyhodowac 3 przy tym samym zestawie nie mialam tyklko zast. z pregnylu

Magda
  • EA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 18:34

• EA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zohasamoha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Ciekawe z czego to sie bierze, że jedna dziewczyna wyhoduje przy tych samych lekach 1 a druga 6 pęcherzyków..
    Z rezerwy jajnikowej. Im większa tym więcej pęcherzyków

• EA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Alisa lubi tę wiadomość

• Asik84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:

Spokojnie na pewno sie uda, a ten cykl jeszcze nie jest przesadzony.

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Byłam teraz na usg u gina. 21d c, endo 5mm.
    Ja oczy ze takie małe. I się pytam jak to możliwe jak przy iui miało 10mm.
    Wniosek: 1 iui nieudana. Ale martwi mnie to endo: do @ jeszcze 7 dni. Możliwe ze im bliżej tym endo maleje?
    Wow ciekawe dlaczego tak zmalało endometrium. Rozumiem, że cały czas brałaś progesteron po owulacji?Jeżeli tak, to nie powinno się tak stać. Naprawdę dziwne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Wow ciekawe dlaczego tak zmalało endometrium. Rozumiem, że cały czas brałaś progesteron po owulacji?Jeżeli tak, to nie powinno się tak stać. Naprawdę dziwne.
    Aga koleżanka do mnie dzwoniła. I wszystko wyjaśniła. Endo mam 10mm. Ten akurat gin podał wymiar 1 ściany a tak się nie robi. Podaje się iloczyn ścian

EA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff no to super, że utrzymało się takie ładne:) Teraz tylko pozostaje jeszcze troszkę poczekać na pozytywne zakończenie w postaci 2 kreseczek.

• szatanka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggddaa wrote:
    JESTEM Z TOBA
    Jestem bardziej niz pewna ze w kwietnu znowu bedziemy pisac i mowic o swoich obawach i po kilku dniach najpierw Ty a potem ja napiszemy "DZIEWCZYNY DWIE KRESKI !!!!!! "
    Zobaczysz mam takie przeczucie niesamowite :)

I jeszcze ja! Szykuję się do 3. IUI gdzieś w przyszły czwartek-piątek, tylko tym razem mam nadzieję, że przynajmniej na 2 pęcherzach.

A co do ich wytwarzania, nie wiem, czy AMH ma coś do rzeczy: ja mam je na poziomie ponad 5, a przy pierwszej stymulacji CLO (2 x 1 przez 5 dni) wyprodukowałam ich "zaledwie" dwa, gdzie normalnie co cykl owuluję.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • maggddaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed swoja pierwsza IUI mialam jakies zle przeczucia i do ostatniej chwili sie wahalam sie dziwne teraz czekam tylko na ta krowe @ i jakos tak mysle ze teraz bedzie ok moze przez to ze wg moich obliczen 2 IUI bede miala 1 kwietnia :)

Magda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Ufff no to super, że utrzymało się takie ładne:) Teraz tylko pozostaje jeszcze troszkę poczekać na pozytywne zakończenie w postaci 2 kreseczek.
    Aga czy ja wiem czy ono ładne... mogłoby być grubsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggddaa wrote:
    ja przed swoja pierwsza IUI mialam jakies zle przeczucia i do ostatniej chwili sie wahalam sie dziwne teraz czekam tylko na ta krowe @ i jakos tak mysle ze teraz bedzie ok moze przez to ze wg moich obliczen 2 IUI bede miala 1 kwietnia :)
    Madziu, Twoje odczucia podobne do moich. Ja do ostatniej chwili miałam wątpliwości.
    I nie wiem czy podejde jeszcze do IUI...

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa, mam nadzieję, że uda Ci się już teraz i nie będziesz musiała się zastanawiać nad kolejnym podejściem.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Alisa, mam nadzieję, że uda Ci się już teraz i nie będziesz musiała się zastanawiać nad kolejnym podejściem.
    Dziękuję Ci Kochana <3

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ