INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Szymusik merytoryczni jest bardzo ok, a jako osoba...ma straszne humory Myśle, że w takim miejscu mogłaby mieć więcej zrozumienia. Mnie tak nie rusza, bo potrafie się odciąć jak ktoś mnie "per noga" traktuje, ale pewnie niektórym może być przykro. Ostatnio trafiłam na Grzechocińską, taka starsza, to plasterna ranę bardzo dobre wrażenie, bardzo wspierająca i cierpliwa, mimo że widziała mnie 1 raz.
U nas ciąże się sypią też, a nawet jak są niepowodzenia i poronienia, to za chwilę jest następna ciąża... Ciężko bywa. Chociaż akurat wśród najbliższych osób są pary bezdzietne, tak wychodzi.
My mamy na szczęście rodzinę kilkuosobową, nikt nam dzieci chwała Bogu nie życzy. W pracy zdarzyło mi się odparować na teksty w stylu "nooo, juz po 30tce, może się pospiesz" że niestety wycięto mi macicę ;] Reakcja bezcenna i koniec tematu
Ale mam też koleżankę z pracy, baaardzo specyficzną, która zadzwoniła w wigilię i życzyła mi żebym nigdy nie miała dzieci, bo to zło. Sama ma 3 i właśnie z 17-letnią córką się kłóciła... A ja po rozmowie się popłakałam ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyTo u mnie Grzechocinska w tym cyklu zdecydowała o iui na tym dziwnym pęcherzyku, ale wrażenie zrobiła na mnie kiepskie i jeszcze próbowała mi wmówić że skórkę na karcie monitorowania jest pdopis to na pewno dostałam zgodę do podpisania i nie mogłam jej przetłumaczyć że nie mam zgody i musi mi dać, jakbym miała cel w tym żeby ją połamać że już mam druk. Więc jak widać dużo zależy od dnia
-
Buko wrote:Wichrowe, właśnie wiele osób chwaliło dr Szymusik, że jest najlepsza. Ja byłam u niej tylko na monitoringu. To ja chyba trafiam dni, w których jest mały IUI, za pierwszym razem oprócz mnie była tylko jedna dziewczyna, a ostatnio dwie.
Audobrandessa, to nas już nikt nie pyta, nic nie mówiliśmy, że się staramy, a jednak wiele osób się domyśla i jakoś nikt nie porusza tematy, nawet przy życzeniach świątecznych było o spełnieniu wszystkich marzeń, a nie tak jak rok wcześniej o dzieciach.
Buko, u nas podobnie. Rok temu na Boże Narodzenie były życzenia o dzieciach, a nawet jeszcze się nie staraliśmy. A w tym roku temat pomijany milczeniem, zatem już większość na nas krzyżyk postawiła pod tym względem.Flowwer lubi tę wiadomość
-
Wichrowe bardzo się ciesze że wszystko ok. I mam nadzieje że już nie będziesz miała takich sytuacji.
Ja też mam stymulację, lekarz tak zdecydował. Dodatkowo tym razem miałam wlew z Intralipidu.
Dziś kontrola po inseminacji, wszystko ok. Pęcherzyki popękane, więc się cieszę.Alisa lubi tę wiadomość
Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
U nas stymulacja, bo na naturalsie mimo występującej owulacji się nie udawało. Poza tym miałam wczesną owu, z reguły 12 dc ale zdarzały się też w 9-10 dc, więc lekarz stwierdził, że może jakość jajeczek nie jest taka jak trzeba.
Czytałam również, że po 30stce stymulacja do IUI jest standardem. -
nick nieaktualnyDopiero mam czas zajrzec do was od rana...
O matko wichrowe...najważniejsze ze wszystko jest ok!!!
Dziewczyny mam pytanie bo my w poniedziałek o 7 rano jedziemy na te badania do IUI (toxo rubelle hiv-y i te inne) a jutro o 21 Polska gra mecz w pilke nozna. Meza brat nas zaprasza i pytanie czy jak mąż wypije kilka piw to ma wplyw na tego typu badania?? czy wogole nie moze pic? czy chociaz jedno czy moze jak zwykle przy meczach kilka piw??
mąż ma na liscie takie badania VDRL, AHBC, Anty HCV, Anty HIV, HBS AG, CMV IgM, CMV IgG -
nick nieaktualnyDziewczyny jak to właściwie jest z tą stymulacją? Jeśli swoje naturalne cykle mam 32-36 dniowe to stymulowany będzie krótszy? Pytam, bo wyliczylam, że kolejna owulacje naturalną miałabym w Wielkanoc więc Iui przepadlaby. A tak to zdazylabym może przed, bo wątpię czy przy takich świętach moje jajca poczekalyby...
-
Madziulla wrote:Dopiero mam czas zajrzec do was od rana...
O matko wichrowe...najważniejsze ze wszystko jest ok!!!
Dziewczyny mam pytanie bo my w poniedziałek o 7 rano jedziemy na te badania do IUI (toxo rubelle hiv-y i te inne) a jutro o 21 Polska gra mecz w pilke nozna. Meza brat nas zaprasza i pytanie czy jak mąż wypije kilka piw to ma wplyw na tego typu badania?? czy wogole nie moze pic? czy chociaz jedno czy moze jak zwykle przy meczach kilka piw??
mąż ma na liscie takie badania VDRL, AHBC, Anty HCV, Anty HIV, HBS AG, CMV IgM, CMV IgGwichrowe_wzgórza, Madziulla lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Audobrandessa wrote:Dziewczyny jak to właściwie jest z tą stymulacją? Jeśli swoje naturalne cykle mam 32-36 dniowe to stymulowany będzie krótszy? Pytam, bo wyliczylam, że kolejna owulacje naturalną miałabym w Wielkanoc więc Iui przepadlaby. A tak to zdazylabym może przed, bo wątpię czy przy takich świętach moje jajca poczekalyby...Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
nick nieaktualny
-
Audobrandessa wrote:dzięki zohasamoha za odpowiedź. właśnie mam nadzieję, że się skróci, bo gdy owulacja będzie w 19-20 dc to w samą Wielkanoc I kolejny cykl w plecy
Witaj w klubie, mi kolejna owu też wypadnie w Wielkanoc, więc IUI odpada. A na monitoring idę w Wielki Piątek Na pocieszenie powiem, że mi CLO przyspieszyło owulację. Z reguły miałam w 12 dc a tym razem była w 10 dc, na drugi dzień po podaniu Pregnylu.Audobrandessa lubi tę wiadomość
-
A ja już przestawałam plamić i znów - bo się nagmerałam aplikatorem od luteiny ;] acz w sumie to mi potwierdziło, że jak nic to musiało jakiejś naczynko pójść, skoro aplikator ponowił pojawienie się krwi. Więc odpoczywam i nie panikuję, tylko martwię się "w normie", jak to po takich przygodach.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziulla wrote:Nie trzeba być na czczo?? Na pewno? Ja mam podobnie badania tylko mam toxo rubella i coś jeszcze i mogę rano normalnie zjeść śniadanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 17:27
-
nick nieaktualnyŻabcia Real one wrote:Dzięki dziewczęta !!! Słuchajcie bo jest tak mam dziś w nocy robić zastrzyk około 23 i na 11 w pon mam mieć IUI , przy ostatnim IUI było na niepeknietym ale on w ogóle nie pękł i boje sie wydać znów kasę na cyklu gdzie nie pęknie w ogóle pęcherzyk .... Umówiłam sie ze robimy na pękniętym tyle ze właśnie to 36h mnie przeraża .... Chyba nie ma złotego środka jak wycelować ... A może zrobić w niedzie zastrzyk ? Co radzicie ?
czyli masz identycznie jak ja miałam w poprzednim cyklu. w sobote o 23 robiłam zastrzyk na pęknięcie a w poniedziałek o 11 miałam IUI. owulacja była w niedziele o godz 16 czułam to bardzo dokładnie... i niestety IUI się nie udało.. nie wiem czy za duży odstęp czasowy czy po prostuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 18:42
-
A ja dzisiaj byłam na monitoringu - 8 dc i 3 pęcherzyki: 11,13 i 16 mm:)
Mam symulację do IUI pomimo ze mam wlasne owulacje udokumentowane temperatura i niektóre na USG od 10 miesięcy. Lekarz chce zwiększyć szanse przez zwiększenie ilości pęcherzyków i ich jakości:) może tym razem się uda? Do trzech razy sztuka i ma 3 pęcherzykach:D oby więcej nie urosło:pCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Madziulla wrote:Nie trzeba być na czczo?? Na pewno? Ja mam podobnie badania tylko mam toxo rubella i coś jeszcze i mogę rano normalnie zjeść śniadanie?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyzohasamoha super wieści trzymam kciuki kurcze ładnie zareagowałaś na stymulkę skoro to 8 dc
ja mam mętlik w głowie... nie wiem czy robić jutro betę czy czekać na okres, boję się cholernie wyniku . dzisiaj całe popołudnie czuję takie rozpieranie w macicy. pewnie się skubana zaczyna obkurczać... -
Audobranessa, dziwię się, ze tak długo wytrzymałaś rozpieranie nic nie oznacza;) ja bym siknęła:) trzymam kciuki za to, żeby @ nie przyszła a testy okazały się pozytywne:))Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%