INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Buko wrote:W środę będzie 14 dni od IUI, chociaż przy poprzedniej @ przyszła dzień wcześniej niż powinna, więc nawet nie zdążyłam kupić testu.
Buko to na środę jesteśmy we trzy
Ja mam w czwartek 14 dni ale lekarz kazał zrobić betę w środę.Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualnymala1 wrote:Dziś mam IUI pecherzyk po drożnej stronie. Mam pytanie czy ktoras dostala zastrzyk pregnyl i po dwóch godzinach miała IUI? Kurcze jak tak mam i zastanawiam się czy ta IUI nie jest za szybko.
Jeżeli lekarz po wynikach z krwi i na usg widział, że owulacja jest już blisko to zastrzyk i inseminacja w tym samym dniu ma sens. Ja miałam ostatnio zastrzyk o 15 a o 22 w nocy owulację. Musisz zaufać lekarzowi, bo pewnie się na tym zna i wie, co robi:) Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. -
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Summer - ja w tym cyklu nie chciałam stymulki i liczyłam na efekt odbicia właśnie. Ale na 2 nie liczyłam:-)
W każdym razie martwi mnie endo. Jest co prawda jeszcze parę dni do owu. No nic, mam nadzieje ze podrosnie. Kusi mnie włączenie estrofemu , ale zaś boje się ze owu mi przyblokuje.
Alisa, mnie się wydaje, że endo 6mm w dziesiątym dniu cyklu, to nie jest źle. Ja zawsze tak mam i do czasu IUI, czyli 12dc urasta mi do 10-11mm. Ty masz jeszcze względnie małe pęcherzyki, więc owulacja pewnie będzie jeszcze kilka dni później , czyli spokojnie zdąży ci endo podrosnąć. Don't worryAlisa lubi tę wiadomość
-
jatoszka wrote:to w marcu chyba żadnej się nie udało
kwiecień musi być nasz
I tego się trzymajmyjatoszka lubi tę wiadomość
Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
Badania USG wyszły super, krew zrobiłam w złym laboratorium:) ale chyba nie będę ich robić bo mała jest zdrowa. Ma juz 7,5 cm widać juz zoladeczek mózg wszystko sprawnie działa. Miała dziś focha i odwróciła sie do nas dupką. Musiałam spacerować po gabinecie przez 15 minut i ją budzić bo nie chciała dać sie zmierzyć
No i na 99% dziewczyna
EA, szatanka, Alisa, Aneczka34, wichrowe_wzgórza, zohasamoha, Flowwer, efta, Bea_, ja1986 lubią tę wiadomość
-
Ja niestety betę zrobiłam w środę negatyw. Drugie podejście przed świętamistarania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI
, 04/17- 2ga IUI
05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Alisa, mnie się wydaje, że endo 6mm w dziesiątym dniu cyklu, to nie jest źle. Ja zawsze tak mam i do czasu IUI, czyli 12dc urasta mi do 10-11mm. Ty masz jeszcze względnie małe pęcherzyki, więc owulacja pewnie będzie jeszcze kilka dni później , czyli spokojnie zdąży ci endo podrosnąć. Don't worry
Kolejna sprawa: ja naprawdę sądziłam ze ja mam naturalne owu 11-12dc. A tu się okazuje ze ok. 14dc. - i w sumie wydaje się to sensowne przy cyklach 28dni.
-
83xxx wrote:Cześć jestem nowa na tym forum. Zaczynam się poważnie zastanawiać nad inseminacją. Jeśli bym robiła na NFZ to potrzebuję skierowanie od lekarza aby najpierw dostać się do poradni niepłodności? Konkretnie chodzi mi o Warszawę.
Tak. Musisz mieć skierowanie, od razu może gin dla męża wypisać do androloga. Na Starynkiewicza masz NFZ, mężowi polecam dr Dziadeckiego, a Tobie Szymusik lub Grzechocińską.
Niestety będziesz musiała pewnie poczekać z 4-5 miesięcy na pierwszą wizytę, ale potem to już idzie83xxx lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Cześć dziewczyny,
co myślicie - czy ovitrelle podane na naturalnym cyklu może jakby spowodować, że pęcherzyk pęknie ciut później niż bez ovitrelle? Pytam bo w poprzednim cyklu pęcherzyk miałam przetrwały (nie pękł nawet po ovitrelle) i pierwsza inseminacja była zrobiona na niepękniętym pęcherzyku, który wcale nie dał owulacji; ja mam raczej normalne, naturalne owulacje; teraz owulacja wypada mi na weekend; dziś jest 11dc i pęcherzyk ma 17-18mm a endo 10mm; lekarz najpierw pomyślał o IUI jutro ale potem poprosił o wzięcie zastrzyku jutro ok 22:30 i inseminacja w poniedziałek 14dc o 11:40 (to ze względu na to, że tym razem chce zrobić IUI na pękniętym już pęcherzyku); mam dość krótkie cykle 23-25dni i boję się, że w poniedziałek będzie za późno (mąż wiadomo wstrzemięźliwość)i cykl minie niewykorzystany. -
Jej Dziewczyny:) ja juz po IUI:) pecherzyki piękne: Dwa po 28mm, jeden 19mm, Endo piekne... Ale plemników bez szalu, bo 5 mln:/ boję się, ze za mało:( niby wystarczająco, ale mało:( za to wszystkie w ruchu a+b:) teraz pozostaje tylko czekać długich 12 dni do bety;)
Alisa, EA, Madzix88, Asik84, efta lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
nick nieaktualny
-
EA wrote:Dziewczyny Was też IUI boli? w sensie w momencie gdy przebijają się już tam głęboko tą długą igłą? nie wiem co to jest, wolałam nie patrzeć za bardzo :p mnie w pewnym momencie barrrrdzo bolalo. To tak ma być?
Lekko boli i po samym zabiegu jak leżałam to podbrzusze też trochę bolało. Lekarz mówił, że to normalne.