INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
olencja wrote:po 5 IUi pozwol ze bede miala odmienne zdanie
wierz sobie w co chcesz, moze dzieki wierze zajdziesz:D
Olencja, to jest wątek, który założyłaś i myślałąm, że się tu wspieramy jeśli chodzi o iui. Ja jestem po pierwszej iui i powiem szczerze, że nie fajnie się czyta co piszesz
Ginka
-
bajka_ wrote:Ja miałam usg przed inseminacją. Z rana byłam na badaniu LH i Estradiolu, z wynikami o 12:40 poszłam na wizytę do gina. Ten po sprawdzeniu wyników zrobił mi usg. Mój pęcherzyk miał 26mm. Dostałam zastrzyk o 13-tej, mąż oddał nasienie. o 14:40 miałam kolejne usg i pęcherzyk z tego co widzę po opisie od gina, który dostałam miał wtedy 17mm, czyli zaczął pękać. Gin podał nasienie, poleżałam chwile i tyle. Nie powiem aby było to przyjemne, byłam strasznie zestresowana.
Zupełnie innaczej niż u mnie. U mnie przyszłam podali nasienie bez USG i badań krwi.Ginka
-
Olencja ale żaden lekarz nie powie Ci, że IUI jest super skuteczną metodą, bo nie jest, co nie znaczy, że w jakimś małym stopniu nie zwiększa szans na zajście w ciążę. Dużo też zależy od problemu z jakim borykają się pary. Są tutaj przecież dziewczyny, którym udało się dosyć szybko, a są i takie, którym ta metoda niestety ale nie pomogła. Każdy przypadek jest indywidualny i nie ma co uogólniać tematu.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Jolcia1985 wrote:Olencja ale żaden lekarz nie powie Ci, że IUI jest super skuteczną metodą, bo nie jest, co nie znaczy, że w jakimś małym stopniu nie zwiększa szans na zajście w ciążę. Dużo też zależy od problemu z jakim borykają się pary. Są tutaj przecież dziewczyny, którym udało się dosyć szybko, a są i takie, którym ta metoda niestety ale nie pomogła. Każdy przypadek jest indywidualny i nie ma co uogólniać tematu.
nie jestem tylko pewna czy IUI pomoglo czy to wlasnie byl TEN CYKL, ktory predzej czy pozniej u kazdej z Was sie pojawi -
olencja wrote:po 5 IUi pozwol ze bede miala odmienne zdanie
wierz sobie w co chcesz, moze dzieki wierze zajdziesz:D
jakbym brala za cos duze pieniadze tez bym mowila ze to bardzo skuteczna metoda;)
a jakbym placila duze pieniadze rowniez uwazalabym ze to ma sens
Nie zgadzam się z Tobą, ale masz prawo mieć inne zdanie. To co piszesz i jak myślisz jest trochę dziwne. Czy kobieta, która płaci za iui lub ivf ma inny tok myślenia bo ta płaci a ta nie? Nie wydaje mi się. A według tego co napisałaś Ty myślisz, że ktoś kto płaci wierzy bardziej w udany zabieg niż ten który nie płaci. Sorry ale to jest bzdura. Przykro mi, że jesteś po 5 IUI -nie powiedziane, że ja również dojdę do tylu ale nie mam zamiaru użalać się nad sobą i tym, że się nie udało. Chcę być mamą i wiem, że będę - muszę wierzyć. Staram się o dzidzię ponad 3 lata i jakbym miała myśleć tak pesymistycznie to chyba bym się wykończyła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:02
Opium lubi tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
tak, jest na to nawet fachowe okreslenie psychologiczne, to tak jakbys kupila garnek za 3 tys ktory jest zwyklym garnkiem a wychwalasz go pod niebiosa jakby byl nie wiadomo czym, bo przeciez tyle kosztowal
to dobrze ze jestes optymistka, podobno takim latwiej zyc
ja wole byc realistka i zyc z mysla ze nie kazdy musi miec dzieci
nie dalam sobie wmowic nieplodnosci idiopatycznej bo to wymowka kiepskich lekarzy ktorzy nie maja pomyslu ani na badania ani na szukanie diagnozyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:04
-
Zabieg IUI za 700 zł a zabieg IUI za darmo niczym się nie różni. Procedura jest taka sama, to samo przy in vitro więc garnek nie ma tu nic do tego. Super, że założyłaś ten wątek. Jednak myślałam, że jest on po to aby jedna drugą na duchu podtrzymywała kiedy któraś ma doła. Optymiści też je miewająbajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
medycznie nie rozni sie owszem, ale inaczej podchodzisz do czegos co masz za darmo a inaczej do czegos za co placisz- przynajmniej ja tak mam:D
jakbym miala za nie placic to bym ani jednego nie zrobila
swopja droga skoro mozna robic to za darmo czemu wszyscy robia za kase?
zalozylam watek bo bede tu do poznej menopauzy a chodzilo o aktualizowanie listy w pierwszym poscie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:12
-
Ginka wrote:Zupełnie innaczej niż u mnie. U mnie przyszłam podali nasienie bez USG i badań krwi.bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
Olencja pesymistko nasza My Cię tutaj będziemy wspierały!!! Ja powiem Ci szczerze, że nawet nie wiedziałam, że inseminacje można zrobić na nfz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:17
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
nick nieaktualny
-
olencja wrote:
swopja droga skoro mozna robic to za darmo czemu wszyscy robia za kase?
Większość płaci ponieważ, w wielu placówkach NFZ warunki i sama procedura pozostawiają wiele do życzenia. Poza tym mają swoich lekarzy w klinikach.
Czas oczekiwania też robi swoje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:20
monika9966 lubi tę wiadomość
-
Mari123 wrote:chyba rozumiem Olencji, jest to zdecydowanie za dlugi proces. Jestem zmeczona, a z kazdym cyklem mam w sobie co raz mniej nadzieji. Bo przeciez nikt nam nie da gwarancji ze sie uda.
A entuzjazm- ten przyjdzie az z ciaza