INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja dzisiaj rano dopuściłam się aktu fizycznej przemocy na teście ciążowym, który znowu tylko puścił do mnie oko; w piątek (14 dpIUI) idę na betę i wszystko będzie jasne;
najprawdopodobniej podejdziemy jeszcze raz, czekając na załatwienie papierkowych formalności, dodatkowych badań, wizyty u psychologa, które w naszej klinice (Belgia) są konieczne przed invitro; ja mam już 36 lat i chcę troche przyspieszyć...
dziewczyny, ja nie żałuję tych prób; na początku lekarz nam wyjaśnił, czemu w naszym przypadku IUI zwiększa szanse (mój partner miał morfologię na poziomie 4%, więc trzeba było pomóc tym najzdrowszym i najpiękniejszym chłopakom w drodze do celu; a ja nie miałam owulacji, więc konieczne było CLO, a po nim wiadomo upośledzenie śluzu i im bliżej celu poda się nasienie, tym lepiej); nie uważam się za naiwniaczkę, sprawdzam wiele kwestii związanych z moim leczeniem, również w internecie (bo też się czuje za to leczenie odpowiedzialna i chcę świadomie w nim uczestniczyć)i nie łykam żab (które zresztą uwielbiam, przepraszam z góry wszystkie wegetarianki);
z drugiej strony natomiast cieszę się, że jest taki zaangażowany głos przeciwny, niech żyje swoboda wyrażania opinii, w naszych realiach staje się ona na wagę złota!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:24
bajka_, olencja, Opium, mkl lubią tę wiadomość
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Bella93 wrote:Większość płaci ponieważ, w wielu placówkach NFZ warunki i sama procedura pozostawiają wiele do życzenia. Poza tym mają swoich lekarzy w klinikach.
Czas oczekiwania też robi swoje.
ja czekalam dwa miesiace na iui i robie je co miesiac -
olencja wrote:robilas iui na nfz?
ja czekalam dwa miesiace na iui i robie je co miesiac
Byłam w takiej przyszpitalnej (jeden z najbardziej znanych szpitali ginekologicznych w Polsce) poradni leczenia niepłodności i niestety źle to wygląda, długo się czeka i wiele osób twierdzi, że nasienie nie jest preparowane tylko po prostu podawane do macicy.
Staram się naturalnie, więc na razie tylko szukałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:28
-
bajka_ wrote:Hm... dziwnie trochę. Ja byłam w sobotę w Gamecie ale wynik LH i Estradiolu był jeszcze zbyt niski. Zrobiono mi usg i pęcherzyk miał 15 albo 17 mm. Lekarz powiedział, że owulacja będzie pon lub wt 14-15dc. Umówiono mnie na 14 dc no i procedura była taka jak napisałam Tobie wyżej. A Ty kiedy miałaś monitoring? Skąd wiadomo jaki duży był pęcherzyk i ile ich było?
Monitoring miałam w sobotę i w poniedziałek. W poniedziałek pęcherzyk największy miał 16 mm i endo 8 mm. We wtorek o 22 zastrzyk miałam zrobić a w czwartek inseminacja na 14, byłam przekonana, że będzie USG a tu nie. Teraz muszę zapytać co i jak. W mojej Gamecie sma inseminacja 900 zł
Ginka
-
Bella93 wrote:Byłam w takiej przyszpitalnej (jeden z najbardziej znanych szpitali ginekologicznych w Polsce) poradni leczenia niepłodności i niestety źle to wygląda, długo się czeka i wiele osób twierdzi, że nasienie nie jest preparowane tylko po prostu podawane do macicy.
Staram się naturalnie, więc na razie tylko szukałam.
u mnie na pewno jest preparowane bo przed kazdym IUI pokazuja fiolke z kijankami i nie wyglada to wogole jak nasienie
-
a jak ostatnio lezalam po IUI to podsluchalam rozmowe lekarza z kolejna para czekajaca na zabieg (nie wiem czemu oni zawsze chodza we dwoje:D ) no i lekarz ich opierdolil ze za malo kijanek oddali:D i wywalil za drzwi, takze badaja nasienie na pewno
-
W Kielcach IUI robia bez problemu na NFZ, wystarczy byc zapisanymdo poradni leczenia nieplodnosci ..i nie ma wogole kolejek
niestety ja widziałąm w jaki sposob tam przeprowadzaja IUI ( bo byłam tam dwa razy przygotowywana do IUI ) wszytsko jest na oko.. Usg jest tylko i wylacznie w 12 dc pozniej lekarz sobie liczy statystycznie ile bedzi emial pecherzyk i kaze wziasc dzien przed IUI zastrzyk przychodzi sie na 9 rano facet oodaje nasienia i robia iUI nie spr czy jest pecherzyk czy nie ... zero badan
nie rraz w jednym gabinecie sa przeprowadzane 2 IUI na raz ..
ja po tym co zobaczyłam powiedziałam ze ok moglibysmy zrobic na zasadzie a noz widelec .. wiadomo kazda placwka jest inna ale z tego co wiem jest bardzo mało placówek wykonujacych na NFZ wiem ze na pewno w Kielcach, Wawie , Poznaniu i chyba w Szczecinie o reszcie mias t nie slyszałam
a tak wogóle dzień dobry u mnie lada dzien zacyznam cykl .. -
olencja wrote:hmm dziwne bo nie ma mozliwosci podania niespreparowanego nasienia do macicy bo wywolaloby to ogromny bol zwalajacy z nog, takze ktos Ci naopowiadal bajek
u mnie na pewno jest preparowane bo przed kazdym IUI pokazuja fiolke z kijankami i nie wyglada to wogole jak nasienie
Są to doświadczenia bliskiej osoby, która nie ma skłonności do "bajek opowiadania".
Nie wybierają najlepszych plemników, a nasienie było tylko rozrzedzone.
Fajnie, że trafiłaś na taką poradnie NFZ, ale nie wszystkie działają tak samo. -
olencja wrote:a jak ostatnio lezalam po IUI to podsluchalam rozmowe lekarza z kolejna para czekajaca na zabieg (nie wiem czemu oni zawsze chodza we dwoje:D ) no i lekarz ich opierdolil ze za malo kijanek oddali:D i wywalil za drzwi, takze badaja nasienie na pewno
Zarąbiste podejście! Chwali się takich lekarzy... -
Bella93 wrote:Zarąbiste podejście! Chwali się takich lekarzy...
-
Ja lubię wchodzić z moim mężem Jest on dla mnie podporą i jakoś pewniej się czuję mając go obok. U nas gin ma taki mały monitor przy biurku i widać jak robi usg, mój mąż był zafascynowany 26 mm pęcherzykiem hahahaha
Ania_84, Bella93, Opium lubią tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
ivf pewnie bym tam nie zrobila majac pieniadze aczkolwiek kto wie, niel ubie przeplacac
zachlysnelismy sie wszyscy amerykom i wydaje sie ze wszedzie powinno byc tak jak w przychodniach prywatnych, niestety warto sobie wtedy przypomniec jak bylo 10 lat temu i nic juz sie wtedy nie wydaje zle w polskiej sluzbie zdrowia:D
a skoro place skladki to korzystam:D -
olencja wrote:ivf pewnie bym tam nie zrobila majac pieniadze aczkolwiek kto wie, niel ubie przeplacac
zachlysnelismy sie wszyscy amerykom i wydaje sie ze wszedzie powinno byc tak jak w przychodniach prywatnych, niestety warto sobie wtedy przypomniec jak bylo 10 lat temu i nic juz sie wtedy nie wydaje zle w polskiej sluzbie zdrowia:D
a skoro place skladki to korzystam:D
Nigdy w USA nie byłam, więc nie mam porównania. Wiem czego oczekuję po służbie zdrowia i jak mam wrażenie, że zaraz się czymś zarażę to na pewno nie skorzystam z usług jakie świadczą. Estetyka miejsca, w którym się leczę także wpływa na sam proces leczenia i samopoczucie...Opium, monika9966 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nie place za IUI i nie łykam zab. Wierze, ze mamy wieksze szanse z IUI niz bez. Oczywiscie zdaje sobie sprawę z tego, ze nie jest to Bog wie jaki procent wiecej, ale wielu osobom pomogl i wierze, ze nam sie tez uda. Jak nie to to IVF.
I tez chodzimy razem do lekarza na IUI.monika9966 lubi tę wiadomość
-
Dzieki Lunka za odpowiedz!
-
Ja uważam, że jak nie ma potrzeby, konieczności to niech facet albo czeka w samochodzie albo niech zostanie w domu !!!!! Nie raz spotkałam się u siebie w centrum medycznym z sytuacją, że w poczekalni zabrakło miejsc dla innych pacjentek bo panowie się rozsiedli, i to żeby jeszcze wchodzili do gabinetu ze swoimi partnerkami/żonami, nie, po prostu przyszli tylko wyłącznie jako osoba towarzysząca zajmująca miejsce innym, bardziej potrzebującym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:06
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik