Inseminacja - od czego zacząć?:(
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, powinno być min. 4% zdrowych. Te normy i tak są nieźle pozaniżane. Acz powiem, że preparatyka do IUI naprawdę pomaga
U nas ostatnio było 3% dobrych, pogmerali i na razie coś tam mi rośnie9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Tak, powinno być min. 4% zdrowych. Te normy i tak są nieźle pozaniżane. Acz powiem, że preparatyka do IUI naprawdę pomaga
U nas ostatnio było 3% dobrych, pogmerali i na razie coś tam mi rośnie
Super trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwój sytuacji miałaś stymulację clo ? Ja obecnie 7dc wiec za wcześnie zeby było coś widać. W poniedziałek kolejny monitoring i pewnie okaże się czy i kiedy pierwsze podejście z IUI meeeega na to liczę -
Hej:)
Zacznę od najważniejszego - wynik badania jajowody drożne, macica w porządku bez żadnych polipów itp. kamień z serca
A samo badanie bardzo szybkie u mnie trwało 10-15min. zastosowano sól fizjologiczna do sprawdzenia macicy a piankę kontrastująca do sprawdzenia drożności
Jeśli chodzi o sprawdzenie prawego jajowodu praktycznie nic nie czułam, gdy sprawdzał lewy jajowod poczułam delikatny "ból" podobny do miesiączkowego ale trwał on może z 3 sekundy. Zatem polecam to badanie u mnie było szybko, bezbolesnie i najważniejsze ze przyniosło dobry wynik
Gdzieś czytałam ze jeśli w jajowodach są mikrozrosty lub zrosty to badanie jest wtedy bolesne z racji ze kontrakt nie może przepłynąć.
-
Działamy, dzialamy w poniedziałek monitoring zobaczymy jak w tym cyklu zareagowałam na clo. Tak się zastanawiam skoro w pierwszym cyklu były 3 pecherzyki to teraz raczej tez cos powinno być. Czy istnieje ryzyko ze No w tym cyklu nic nie ruszy ? Nie orientujesz się może ?
-
Wydaje mi się, że skoro zareagowałaś już w pierwszym cyklu na clo to w kolejnych też powinnaś Ja w pierwszym nie zareagowałam, potem miałam przerwę, w kolejnym też nic i znowu przerwa przez słabe nasienie męża i za trzecim razem miałam piękny pęcherzyk
-
milkaa wrote:Super trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwój sytuacji miałaś stymulację clo ? Ja obecnie 7dc wiec za wcześnie zeby było coś widać. W poniedziałek kolejny monitoring i pewnie okaże się czy i kiedy pierwsze podejście z IUI meeeega na to liczę
Nie, ja zupełnie bez żadnych stymulacji czysta natura9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, przyszedł na mnie czas i chciałabym dołączyć do Was:)
Jestem po wszystkich badaniach hormonalnych i sonohsg. Z mojej strony wszystko w porządku. Cały czas natomiast nasienie męża nie jest najlepsze. Staramy się od 2 lat o dzidziusia i od ponad roku się badamy.
Mąż miał wykonywane 4 badania nasienia. Dwa razy w Angeliusie, morfologia 2%, w drugim 1%. Cała reszta parametrów ok, z tym, że nie było na wyniku wyszczególnionej ruchliwości postępowej. Była tylko ogólna i procentowo było ponad normę.Trzy miesiące suplementacji Solgara i...
Trzecie i czwarte badanie:) M zrobił je w Novomedice, i jakaż była nasz radość jak z 1% morfologii udało się zrobić 15%
Ale w Novomedice wyszczególniony był ruch postępowy i w pierwszym badaniu wynosił 4 %, a w kolejnym już 1% ...
W ubiegły piątek byliśmy na pierwszej wizycie u dr Micińskiego i ten nie pozostawił nam złudzeń. Naturalnie w ciążę nie zajdziemy...
Naszym celem jest poprawa ruchliwości postępowej chociaż do 4% i wtedy inseminacja, a jeśli się nie uda to invitro.
Piszę tak szczegółowo ku przestrodze;) Dziewczyny zwracajcie uwagę nie tylko na morfologię , ale przede wszystkim na ruchliwość postępową!! A jak widać nie wszystkie znane kliniki wyszczególniąją ten czynnik %.
Ważne jest też do jakiego doktora traficie. Poprzedni mydlił nam oczy, leczył męża hormonami , które guzik dały. Straciliśmy 3 miesiące. Teraz kolejne musimy czekać na poprawę i tak się uzbiera pół roku...
Totoro badanie na hiv można zrobić anonimowo i za darmo w szpitalu w Chorzowie.
-
didik34 wrote:Hej dziewczyny, przyszedł na mnie czas i chciałabym dołączyć do Was:)
Jestem po wszystkich badaniach hormonalnych i sonohsg. Z mojej strony wszystko w porządku. Cały czas natomiast nasienie męża nie jest najlepsze. Staramy się od 2 lat o dzidziusia i od ponad roku się badamy.
Mąż miał wykonywane 4 badania nasienia. Dwa razy w Angeliusie, morfologia 2%, w drugim 1%. Cała reszta parametrów ok, z tym, że nie było na wyniku wyszczególnionej ruchliwości postępowej. Była tylko ogólna i procentowo było ponad normę.Trzy miesiące suplementacji Solgara i...
Trzecie i czwarte badanie:) M zrobił je w Novomedice, i jakaż była nasz radość jak z 1% morfologii udało się zrobić 15%
Ale w Novomedice wyszczególniony był ruch postępowy i w pierwszym badaniu wynosił 4 %, a w kolejnym już 1% ...
W ubiegły piątek byliśmy na pierwszej wizycie u dr Micińskiego i ten nie pozostawił nam złudzeń. Naturalnie w ciążę nie zajdziemy...
Naszym celem jest poprawa ruchliwości postępowej chociaż do 4% i wtedy inseminacja, a jeśli się nie uda to invitro.
Piszę tak szczegółowo ku przestrodze;) Dziewczyny zwracajcie uwagę nie tylko na morfologię , ale przede wszystkim na ruchliwość postępową!! A jak widać nie wszystkie znane kliniki wyszczególniąją ten czynnik %.
Ważne jest też do jakiego doktora traficie. Poprzedni mydlił nam oczy, leczył męża hormonami , które guzik dały. Straciliśmy 3 miesiące. Teraz kolejne musimy czekać na poprawę i tak się uzbiera pół roku...
Totoro badanie na hiv można zrobić anonimowo i za darmo w szpitalu w Chorzowie.
Hejka Ruch poprawia kwas foliowy więc warto dawać mężowi u nas poprawiłPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
nick nieaktualny
-
didik34 wrote:Dzięki, ale kwas zażywa od samego początku naszych starań...
hmm a posiew miał robiony?Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Ja zaczęłam swojego faszerować wit. E, zakupiłam zioła ojca Sroki (koleżanka mnie namówiła, zaczęła pić i zaszła w 3 cyklu picia, a wcześniej 4 lata tylko jedna nieudana ciąża), i takie tam I faktycznie, wyniki już po miesiącu był widocznie lepsze. Nie wiem, przypadek, czy zadziałało...
didik34 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
didik34 dziękuję za info:) A co brał mąż na poprawę morfologii, jeśli mogę spytać? U nas ruch i liczebnosć bardzo ładnie skoczyły po zastrzykach z pregnylu. Mąż wziął 3 w odstępach 3 tygodniowych i ruch skoczył z 26% na 39% - może bez szału, ale teraz mieści się w normie (min. 29%).
-
nick nieaktualnytak ,cała reszta w porządku, ilość jakość ok, tylko za dużo leniwców;)
Mój M od początku bierze witamine C 1000mg, kwas foliowy 400mg, cynk, selen. Teraz dołożyłam mu L-karnitynę, argininę, witaminę B oraz witaminę E 2x 400mg (tą ostatnią zalecił lekarz-ma być na zwiększenie ruchliwości).
Powiedział też, że basen 3 razy w tygodniu powinien pomóc;)misia1989 lubi tę wiadomość