X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE
Odpowiedz

INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Józefka,
    śledzę Twój wątek, może będziesz pierwsza która zapoczątkuje dobre wieści :) Trzymam bardzo mocno łapki, za Ciebie, za was :)

narazie staram sie nie myśleć, i wynajdujde sobie co raz to kolejne zadanie do wykonania. Mój dom nigdy ni był tak czysty, obiady tak złożone, a prace na studia tak nadgonione :)

monika9966 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że jakoś tu się cicho u Nas tu zrobiło. Jak dziewczyny po zabiegu samopoczucie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam badania w tym tygodniu wirusologiczne, w grudniu ide na posiew z szyjki w styczniu hsg i pozniej inseminacja.

• józefka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Ja zrobilam badania w tym tygodniu wirusologiczne, w grudniu ide na posiew z szyjki w styczniu hsg i pozniej inseminacja.

trzymam kciuki za powodzernie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wam lekarze badali estradiol przed IUI?

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie,może aszka będzie wiedziec. Zrobilsm sobie posiew z pochwy i tak zerkam teraz na wynik i mam napisane candida albicans i cala rozpiskę lekow wrażliwych na to. Nie mam żadnych dolegliwości. Czy będę musiała sie przeleczyc?

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Aszka nie pomogę bo ja takich badań u siebie nie kojarze

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze strony internetowej naszej kliniki wzięłam cala listę badan do iui,chyba z dwadzieścia ich jest i poszłam do mojej ginki i dala mi spora czesc na NFZ. no ale ten posiew wyszedł chyba nie tak skoro odnaleźli u mnie jakiegoś grzyba :/ tylko dziwne ze nie mam żadnych objawów... Nobi estradiol tez mialam robic no ale na razie odczekam...

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka a ty miałaś HSG przed iui?

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie,może aszka będzie wiedziec. Zrobilsm sobie posiew z pochwy i tak zerkam teraz na wynik i mam napisane candida albicans i cala rozpiskę lekow wrażliwych na to. Nie mam żadnych dolegliwości. Czy będę musiała sie przeleczyc?
    czytalam w google ze to wystepuje naturalnie we florze wiec trzeba skonsultowac z lekarzem czy kaze jednak wlaczyc leki p/grzybiczne ale moze nie skoro nie masz objawow grzybicy tylko je znalezli, wiec to moze byc od naturalnej flory-skonsultuj z ginem.
    Co do estradiolu to mi lekarz powiedIal ze to koniecznie przed IUI czy pecherzyk dobry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 15:21

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pójdę wlasnie w czwartek to zapytam. Juz sama nie wiem. Co rusz cos mu zle wychodzi. Co do badan to u mnie wymagali wszystkie hormony,wymazy, różyczki, hbsy i wiele wiele innych. Moja gin stwierdzila ze wymagają wszystkich badan jak w pierwszym trymestrze ciąży.

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    No pójdę wlasnie w czwartek to zapytam. Juz sama nie wiem. Co rusz cos mu zle wychodzi. Co do badan to u mnie wymagali wszystkie hormony,wymazy, różyczki, hbsy i wiele wiele innych. Moja gin stwierdzila ze wymagają wszystkich badan jak w pierwszym trymestrze ciąży.
    u mnie to samo dlatego ja rozlozylam na kilka m-cy bo teraz chyba zrobilam 5 badan i juz ze 300 poszlo, nie mam kasy zeby w jeden m-c wszystkie porobic. U mnie tez mase, chyba z 20 przed samym IUI i hsg musze zrobic.

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo dostalam na NFZ fajnie sie złożyło bo mialsbym na świeżo przed wizyta w klinice ale wyszlo co innego... Tak ze iui odkładam na nowy rok,moze luty...

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    To po krotce opowiem-u mnie bylo ok,u męża brak plemników prawdopodobnie przez przebyta chorobę nowotworowa. Kiedy juz zebraliśmy komplet badan łącznie z genetyka i podjęliśmy decyzje o dawcy nasienia chciałam wykonać sobie jakies kontrole wyniki na Nfz i wtedy wyszlo ze mam guza na jajniku. Czekam na zabieg i udaje sie wtedy na wizytę. Wybrałam Wyrobe no chyba ze doradzasz Mirockiego? Sama nie wiem...
    Nadzieja u mnie na razie nie ma efektu w postaci ciąży, ale fakt że byłam tam ostatnio w sierpniu na IUI i wrześniu na hsg bo nie mam jak przez dalekie miejsce zamieszkania ;/ ale polecam go ze względu na to, że jest bardzo ludzki, nie owija w bawełnę, kawa na ławę ;) no i kontakt z nim jest. Nam odpowiada, zobaczymy jak będzie po świętach bo wracamy do kliniki na IUI wtedy.

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wyslalam ci zaproszenie żeby na priva popisac bo tak głupio troche z podawaniem nazwisk.ja wybrałam wyrobe bo pokrywa sie z Bergerem to zalatwilibysmy dwie wizyty za jednym razem. To które będziesz miec teraz podejscie?

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • józefka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Jozefka a ty miałaś HSG przed iui?

oj tak bardzo długo czekałam na hsg bo ciągle miałam podwyższone CRP, a bez hsg nie mogli mnie zakwalifikować do IUI (jejku same skróty :) ) w końcu w październiku udało mi się w końcu zrobić to cholerstwo - drożna choć to mi się udało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A czy Wam lekarze badali estradiol przed IUI?

Aszka ja miałam badany - nie przed samą iui, po pierwszej wizycie w klinice dostałam do zbadania.
    A przed samą iui to tylko te na te wirusy, hormony miałam wcześniej zbadane.

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Karola wyslalam ci zaproszenie żeby na priva popisac bo tak głupio troche z podawaniem nazwisk.ja wybrałam wyrobe bo pokrywa sie z Bergerem to zalatwilibysmy dwie wizyty za jednym razem. To które będziesz miec teraz podejscie?
    Drugie a zarazem pierwsze z racji że ta pierwsza była jak owulacja była po niedrożnej stronie a jeszcze nie wiedziałam o tym. Zatem nie liczę tego podejścia.

Józefka ile to dni już po? Jak się czujesz?

józefka lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Ja dużo dostalam na NFZ fajnie sie złożyło bo mialsbym na świeżo przed wizyta w klinice ale wyszlo co innego... Tak ze iui odkładam na nowy rok,moze luty...
    ja tak samo.

• józefka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Drugie a zarazem pierwsze z racji że ta pierwsza była jak owulacja była po niedrożnej stronie a jeszcze nie wiedziałam o tym. Zatem nie liczę tego podejścia.

Józefka ile to dni już po? Jak się czujesz?

oj 6 dni po zabiegu a od 4 dni biorę dupka, testowanie mogę robić dopiero w okolicy 22 listopada więć jeszcze troszkę :) kurczaki mam przeczucie że jest OK, mój doktorek się śmiał ze mnie ale w dniu IUI miałam 14 rocznicę jak pierwszy raz z mężem figlowaliśmy i nam gumka pękła. Wierzę w zbiegi okoliczności MUSI SIĘ UDAĆ!!!

aszka, Shabeel lubią tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ