INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE
-
WIADOMOŚĆ
-
józefka wrote:misia teraz to jest horror, nie mogłam się doczekać zabiegu ale nie pomyślałam jak będę się denerwować teraz
Hahahaha no wlasnie nie chcialam Cie straszyc juz przed zabiegiem,ze najciekawsze dopiero bedzie po,dni sie ciagna jak guma od gaci,gapie sie sto razy dziennie na moj wykres jakby od samego patrzenia mial mi tam plus wyskoczyc hihui,Kochana uroki staraczkek po owulceWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 18:29
józefka, Shabeel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJózefka - to teraz pozostaje życzyć Ci spokoju, wytrwałości i oczywiście pozytywnego testu.
U mnie zaraz po iui, dokładnie dzień po, mąż miał drobny wypadek i było czym zająć myśli i kim się zająć - więc jakoś tak się nie myślało przez te pierwsze dni. A teraz wyszukuję sobie zajęć i staram się nie myśleć, nie odliczać, ale im bliżej tym gorzej, większy stres.
misia00 lubi tę wiadomość
-
narazie skupiam się na pracy zawodowej i będę kończyć pisanie pracy magisterskiej. Jakoś ten czas niech zleci, choć myślę o tym nie ustannie dziś mąż zrobił mi śniadanie do łóżka, zebym na czczo nie szła do pracy. chyba mi się to spodoba
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Witam
U mnie pierwszy cykl w którym jestem przygotowywana do IUI od początku cykl stymulowany zastrzykami puregon. W 12 dc byłam na USG i pęcherzyk 17mm lekarz kazał mi jeszcze przez 3 dni brać zastrzyki i przyjść na kolejne USG w niedzielę i jak pęcherzyk będzie dobry to w poniedziałek będzie pierwsza IUI. Mam cichą nadzieję ze może się uda:) Józefka trzymam za Ciebie kciuki oby się udało, daj znać...józefka, karola_aa, misia00 lubią tę wiadomość
nadzieja -
Cześć dziewczyny jestem już po pierwszej IUI ale niestety nie udanej bo nie wiedzieliśmy jeszcze wtedy, że prawa strona niedrożna
W grudniowo styczniowym cyklu podchodzimy po raz kolejny ze względu na słabe nasienie.
Czym byłyście stymulowane ? Bo ja na clo słabo reaguję i lekarz zaproponował puregon. -
eliza wrote:Witam
U mnie pierwszy cykl w którym jestem przygotowywana do IUI od początku cykl stymulowany zastrzykami puregon. W 12 dc byłam na USG i pęcherzyk 17mm lekarz kazał mi jeszcze przez 3 dni brać zastrzyki i przyjść na kolejne USG w niedzielę i jak pęcherzyk będzie dobry to w poniedziałek będzie pierwsza IUI. Mam cichą nadzieję ze może się uda:) Józefka trzymam za Ciebie kciuki oby się udało, daj znać... -
karola_aa wrote:Cześć dziewczyny jestem już po pierwszej IUI ale niestety nie udanej bo nie wiedzieliśmy jeszcze wtedy, że prawa strona niedrożna
W grudniowo styczniowym cyklu podchodzimy po raz kolejny ze względu na słabe nasienie.
Czym byłyście stymulowane ? Bo ja na clo słabo reaguję i lekarz zaproponował puregon.https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:karola a nie miałaś drożności robionej ? ja dopiero po hsg byłam zakwalifikowana na IUI.
A jak nasienie u Twojego męża ? Bo czytałam w którymś poście, że słabe, ale jak słabe ? -
karola_aa wrote:Ja mam trochę skomplikowana sytuacje bo mieszkam w Irlandii w sierpniu byłam 2 tygodnie w Polsce udało się podejść do IUI ale ze względu na brak badań do HSG których bym nie zdążyła zrobić lekarz stwierdził, że HSG zrobi się po pierwszej IUI jesli się nie uda, bo z wywiadu nie było NIC co mogłoby wskazywać, że któryś jajowód może być niedrożny a tu jednak takie jaja ;/
A jak nasienie u Twojego męża ? Bo czytałam w którymś poście, że słabe, ale jak słabe ?
słaba ruchliwość i mała ilość
karola_aa wrote:Ja mam trochę skomplikowana sytuacje bo mieszkam w Irlandii w sierpniu byłam 2 tygodnie w Polsce udało się podejść do IUI ale ze względu na brak badań do HSG których bym nie zdążyła zrobić lekarz stwierdził, że HSG zrobi się po pierwszej IUI jesli się nie uda, bo z wywiadu nie było NIC co mogłoby wskazywać, że któryś jajowód może być niedrożny a tu jednak takie jaja ;/
A jak nasienie u Twojego męża ? Bo czytałam w którymś poście, że słabe, ale jak słabe ?
słaba ruchliwość i mała ilość
A jaką macie ilość i % prawidłowych ? U nas między 2 a 4% i między 8mln w ml a 20. a ruchliwość lekarz chwali bo 75%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 21:05
-
karola_aa wrote:A jaką macie ilość i 5 prawidłowych ? U nas między 2 a 4% i między 8 w ml a 20. a ruchliwość lekarz chwali bo 75%
ruchliwość na poziomie 10%, ilość w 1ml - 5mln
ale jak patrzymy na wyniki z innej firmy diagnostycznej to już się troszkę różnią bo
ruchliwość na poziomie 16% ale tylko 1% z ruchem progresywnym a ilość 8 mlnhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
cześć
jestem tu nowa, chociaż śledzę Wasze posty już dosyć długo.
my z mężem staramy się prawie 2 lata.
to mój 4 cykl z clo. dziś 8 dc i pęcherzyk zaledwie 10mm. jutro ostatnia tabletka clo. mam w środę przyjść na usg i jeśli pęcherzyk będzie dostatecznie duży to pregnyl a następnego dnia IUI. nasza pierwsza.
mąż ma tylko 2% prawidłowych plemników i ruchliwość poniżej normy
jak widać oboje niedomagamy lekko...
chciałam jeszcze dodać, że doskonale rozumiem Wasze nastroje.. a ponieważ dziś jestem sama to mogę sobie pozwolić na małe załamanie...(
trzymam za Was mocno kciuki dziewczyny!!
zadymka -
zadymka wrote:cześć
to mój 4 cykl z clo. dziś 8 dc i pęcherzyk zaledwie 10mm. jutro ostatnia tabletka clo. mam w środę przyjść na usg i jeśli pęcherzyk będzie dostatecznie duży to pregnyl a następnego dnia IUI. nasza pierwsza.
chciałam jeszcze dodać, że doskonale rozumiem Wasze nastroje.. a ponieważ dziś jestem sama to mogę sobie pozwolić na małe załamanie...(
nie łam się, u mnie oprócz słąbych wyników męża nie pękały jajeczka a wierze ze się uda!!! powodzeniahttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
zadymka wrote:cześć
Witaj zadymka w naszym skromnym gronie, zawsze mozesz liczyc na wsparcie
Co do pecherzykow to wcale nie jest taki maly,ja mialam takiej wielkosci w 13 dc,a dwa dni pozniej juz 20 mm ,pod moim wykersem jest caly opis co i jakWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 23:58
-
Widzę, że cisza. Mam do Was dziewczyny pytanie. Czy może któraś pali papierosy, a moze udało jej się rzucić. Wiem, że skoro staram się o dzieciątko nie powinnam palić ale cóż. Mam ten cholerny nałóg i co gorsza go lubię, ale jak zajdę wiem, że będe musiałą albo zajebiscie to ograniczyć albo rzucić. A jak jest z tym u Was?
karola_aa, misia00 lubią tę wiadomość
Zadymka jak widzisz u nas nie dość że słabe nasienie to jeszcze jeden niedrożny jajowod + owulację po stronie niedrożnego też nie ciekawie
Józefka nie pomogę bo nigdy nie paliłam. -
józefka nigdy nie paliłam i pewnie nie zdaję sobie sprawy jak trudno jest zrezygnować z nałogu, ale myślę że skoro starasz się o dzidziusia i nie jest łatwo to już teraz powinnaś rzucić palenie i nie czekać aż zajdziesz w ciążę. Z tego co wiem to palenie papierosów przez każdego z partnerów bardzo utrudnia poczęcie dziecka.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka