X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE
Odpowiedz

INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:30

misia00 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni kolezanka Nadzieja ma racje,podczytuje oba watki od jakiegos czasu i moze rzeczywscie latwiej sie przebic tam gdzie jest mniejsza ilosc staraczek,przynajmniej warto sprobowac :)

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:30

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba poki co jestesmy tu same Reni,ruch pewnie zwiekszy sie po poludniu :)

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 09:31

• misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje :) ja tez od rana obsmigalam juz kilka,ale tylko podczytuje,poki co zaczepilam sie tutaj z nadzieja,ze sie troche rozkreci :)

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki na pewno zdam relacje misia00

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam z niescierpliowscia jozefka,milego popoludnia :)

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podczytuje i liczę na to ze wkońcu komuś się uda. Bo juz zaczynam wątpić ze iui jest skuteczna.

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje sie i ja, widze ze była o mnie mowa :)
    ja dołaczyłam tutaj bo ktoś odświeżył a ze tu mniejszy ruch, to lepiej sie pisze. ale odwiedzam oba, w obu soe udzielam i czerpię informacje.

Reni- który post i a propo którego pytania bo nie kojarze?
    Adrenalina- nie mozesz wątpić. ja mimo ze dostaje cały czas od życia po tyłku, grozi mi usunięcie jajnika to i tak liczę ze uda mi sie za pierwszym razem.

józefka, misia trzymam kciuki

józefka, misia00 lubią tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja bardzo dziekuje :)
    Fajniez,ze watek sie rokreca,moze nie jest nas tutaj zbyt wiele,ale w tlumie latwiej sie zgubic :)

Adrenalina jestem po pierwszej iui,co prawda lekarz szczerze uprzedzil ze pierwsza isemnacja udaje sie rzadko i wiecej ciaz jest przy drugiej czy trzeciej,ale nie wolno tracic nadziei,zwlaszcza kiedy starania trwaja dosc dlugo ( 20 cykl),w cos trzeba wierzyc prawda dziewczyny ? :)

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia, ja wierze mocno ze sie udaje za pierwszym razem. komuś przeciez musi :) i wierze ze jak sie uporam z moimi problemami to dlaczego ma sie nie udać własnie mi :) na pewno stres gra tutaj pirewsze skrzypce, dlatego te pirewsze spisują na straty. ale bądz dobrej myśli :) zazdroszcze ci ze juz jesteś na tym etapie, ze masz juz pierwsza probe za sobą

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie lekarz i mąż też pacyfikują i uspokajają żeby się nie na stawiać za pierwszym razem na IUI ale ja mimo wszystko pełna nadziei jestem, że jajeczko pęknie (są 2) i mała ale dzielna armia męża podbije teren :)

• misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja oczywscie,ze Ci sie uda,wierze w to calym sercem,wszystkie na to zaslugujemy :) Szczerze powiem ,ze nie bylo latwo.Mieszkam w uk i oczekaiwanie na iui ot jakies pol roku.Od zeszlego cyklu zaczela sie stymulacja,zaliczylam chyba wszystkie skutki uboczne jakie widnialy na ulotce choc lekarz powiedzial ze ma je jakies 2% kobiet i nie ma nawet o czym dyskutowac.Oczywscie musialam zie znalezc w grupie tych szczesliwcow,maskara hahaha :) Ale dzis juz o wszystkim zapomnialam i jestem szczesliwa,ze podjelam ten krok :)

Jozefka ja tez mialam dwa jajeczka, a dzien przed iui wyklulo sie jeszcze trzecie ale juz malutkie :) Wpuscilam slowa lekarza na temat skutecznosci pierwszej iui jednym uchem a drugim wypuscilam :) Dla lepszej skutecznosci poprawialismy jeszcze z mezusie przez dwa dni hihi,dzis ostatni zastrzyk Ovitrelle i czekamy grzecznie :)

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia trzymam kciuki, u mnie po clo nie było jeszcze tak źle jak dziś po pregnylu. nie wątpliwie też z mężem będziemy "do sztukowywać" żeby pomóc szczęściu :) MUSI SIĘ UDAĆ!!!

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie dziewczyny. ja musze jeszcze pozbyć sie guza na jajniku, który mi sie przyplątał nie wiem po co, mam tylko nadzieje ze jajnik sie ostanie... i moze po nowym roku tez bede sie dzielić informacja ze jestem juz po pierwwszej iui...

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    misia trzymam kciuki, u mnie po clo nie było jeszcze tak źle jak dziś po pregnylu. nie wątpliwie też z mężem będziemy "do sztukowywać" żeby pomóc szczęściu :) MUSI SIĘ UDAĆ!!!

Ja bralam supercur,to wlasnie odpowiednik polskiego clo i gonal i po tym byl dramat,na pekniecie ovitrelle i w dniu zastrzyku rzeczywscie bol byl ogromny,ale na drugi dzien jak reka odjal :) Teraz biore jeszcze ovitrellle co drugi dzien,ale juz w mniejszej dawce na lepsze zagniezdzenie,dzis na szczescie ostatni raz :)

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    fajnie dziewczyny. ja musze jeszcze pozbyć sie guza na jajniku, który mi sie przyplątał nie wiem po co, mam tylko nadzieje ze jajnik sie ostanie... i moze po nowym roku tez bede sie dzielić informacja ze jestem juz po pierwwszej iui...

Slonce bedzie dobrze,mam kolezanke ktora tez miala guza,dwa lata sie starali bez efektu,przeszla operacje i zaszla w ciaze zaraz po zakonczonej kuracji,za miesiac urodzi coreczke :) Widzisz ja niby nie mam zadnych problemow,wszystkie wyniki mam super,malz tez wyniki jak kon za przeproszeniem,a ciazy nie ma,ale jest wiara ze bedzie i tego sie trzymajmy kochana :)

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, siostra mojej koleżanki po HSG (coś źle poszło) miała usunięty jajnik, a mimo wszystko nie poddała się i za pomocą in vitro udało jej się zostać mamą :) po 2 latach bycia szczęślową matką źle się poczuła poszła do lekarza i co się okazało... ciąża choć lekarze nie dawali jej za duzo szans a tu boom naturalnie jej się udało! Teraz ma 2 rozrabiaków

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja87 wrote:
    Niedawno tez byłam w podobnej sytuacji i jednak jajnika nie musieli usuwać. Teraz mam starać sie naturalnie. A w nowym roku ( jakby w starym sie nie udało) tez przystąpię do 3 ostatniej iui.

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ