INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez bym poszła do kliniki. Jeśli dalej bedą mieli watpliwości to ja zdecydowalabym sie na twoim miejscu na zabieg. Zeby nie rosło co kolejek to jest. Ja jestem juz po laparoskopii i histetoskopii zrobili oba zabiegi na raz. I przynajmniej wiem mniej więcej na czym stoję. W styczniu mam wizytę, jeśli do stycznia nie uda sie naturalnie zajść w ciąże. Trzymam kciuki za Ciebie. Nie bój sie tylko działaj dla siebie i przyszłego dziecka.
-
Mnie tez kiedys cos zobaczyli w jajniku. Tez podejrzewali potworniaka a okazalo sie, ze to torbiel endometrialna. Na usg, szczegolnie mlody niedoswiadczony lekarz, nie jest w stanie wylapac co to na 100% jest. Przyklad Adrenaliny jest tu najlepszy. Niepotrzebnie Ja stresowali ponad miesiac. Mozesz sobie spojrzec do watku "potworniak jajnika", ktory kiedys zalozyla.
-
trudno powiedzieć, ale moim zdaniem jest ok. zerknęłam do sieci i "wujek google" podpowiada, że dziewczyny mają i ponad 100 przy endometriozie i tez zachodzą w ciąże. i nie ma to związku z historiami nowotworowymi.3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Naprawde jestem wam wdzięczna za te komentarze. A powiedzcie jesli od wczoraj mam lekko podbarwiony śluz krwią to dobry znak czy zly? Zwiekszylam luteine do 3 tabl. Co ma być to będzie...3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
to w zależności od tego, jakie długie masz cykle, jest kilka opcji
- albo właśnie masz owulację i pękł pęcherzyk
- albo zbliża się okres i wskutek spadku progesteronu zaczęłaś plamić (luteina nie zatrzyma okresu)
- wariant optymistyczny zagnieżdżenie3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
ok, to lekarz Ci przepisał luteinę w tym celu, tak? akurat w tym temacie jestem zielona, bo (odpukać) akurat z cystami nie miałam problemu. ja brałam luteinę na wspomaganie II fazy, bo plamiłam przed okresem3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Hej dziewczyny. Jestem po wstępnej diagnostyce,onkolog widzi guza. Mam jeszcze zrobic rezonans miednicy i będziemy wiedzieli co to jest. Jesli nic złego zostawiamy,jesli zlego-zabieg. Musze tez wziac pod uwagę ze mogą usunąć ni jajnik... Tak ze wizytę w klinice odwołuje,musi poczekać do nowego roku...3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Tak mi przykro co to za k... sprawiedliwość?!!! wiecznie pod górkę! jak czytam to forum, to nie mogę tego ogarnąć, tyle cierpienia... będę mocno trzymać kciuki, aby zmiana okazała się niegroźna.
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
witam Was wszystkie jestem totalnie nowa. ale postanowiłam przyłączyć sie do Was szukać być może wsparcia, Wy rozumiecie co to znaczy starać się o maleństwo. W czwartek będę mieć pierwszą inseminację. Pełna nadziei czekam na cud!
misia00 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
to trzymamy kciuki
józefka lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
Witam wszystkie dziewczyny
Jozefka ja wlasnie jestem po pierwszej inseminacji,dokladnie 5 dni temu choc to juz moj 20 cykl na ovu Pozostaje juz tylko czekac na efekty,trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzien i zycze Ci powodzenia,daj znac jak poszlojózefka lubi tę wiadomość