Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE
Odpowiedz

INSEMINACJA - SPOSÓB NA ZAJŚCIE W CIĄŻE

Oceń ten wątek:
  • misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz Kochana ile pozytywnych wiesci,glowa do gory :)

Dziewczyny tak na poprawe humoru i apropo skutkow ubocznych :) Jak bylismy z malzem na kosultacji przed iui to lekarz powiedzial,ze napewno skutkiem ubocznym ktory bede miala bo wahania nastrojow i mowi do niego - jednego dnia bedzie cie kochala na zaboj a drugiego bedzie cie chciala zabic,musisz byc wyrozumialy,dobry i wspierac ja.Moj malz tak to sobie wzial do serca,ze ledwo do domu weszlismy a ten juz do mnie - moze kawke,moze herbatke albo kanapeczke,a moze sie polozysz hahahaha.Obchodzi sie ze mna jak z jajkiem byle by mie sie humor nie zepsul,co sie okazalo,akurat to jednyny skutek ktorego nie zaliczylam :) Dobry nastroj mi dopisuje caly czas jednak nie poinformowalam o tym mojego m,tak wiem jeestem okropna i go troche wykorzystuje hihihi,ale jest do rany przyloz i kto wie kiedy mnie znowu takie szczescie spotka hahahaha ;)

józefka, Nadzieja87 lubią tę wiadomość

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, dodajecie skrzydeł bo od dwóch tygodni chodze cala w strachu co to bedzie. wiem ze mam przedstawiony i lepszy( samo sie wchłonie) i gorszy (jajnik do usunięcia) plan, moze będzie dobrze. oby tylko nie okazała sie to być nowotworowe i żebym mogła podejsc do iui i żeby ktoś mnie nie wykluczył... trafiłam na fajnego lekarza, zapamietał mnie i cała moja historie wiec moze spojrzy na mnie laskawszym okiem wymachując skalpelem :P

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale fajnie... :) ja tez tak miałam,jak wrocilam od ginki z kartka do onkologa i jak poinformowałam o tym mojego to tez byl do rany przyłóż-nie wstawaj,leż sobie, ja ci podam itp.

misia00 lubi tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • józefka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja dobry lekarz to podstawa, ja przerobiłam wielu za nim trafiłam na obenego doktorka, któremu ufam i wierzę, bo jako pierwszy spojrzał na sprawę całościowo i zaczął tłumaczyć wszystko dużymi drukowanymi literami. Nawet mój mąż był pod wrażeniem (bidulek przez jednego lekarza został okrutnie potraktowany laserem jakimś w dupę :) ) był wściekły i przez rok nie chciał słysześ o tym, zeby iść na konsultacje (dodam, że nikt nie rozumiał posunięcia tamtego lekarza z laserem dla mojego kochańca)

Nadzieja87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam wasz entuzjazm i pozytywne myslenie....tez tak mialam przed pierwsza IUI , po trzeciej już mi przeszło :(

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    podziwiam wasz entuzjazm i pozytywne myslenie....tez tak mialam przed pierwsza IUI , po trzeciej już mi przeszło :(

Piggy tu nie chodzi o to,ze pierwsza czy trzecia,musimy byc entuzjastyczne kazdego dnia,radosne i pelne nadziei bo jej strata tylko pogarsza sytuacje. Napisalam juz wczesniej,ze w cos trzeba wierzyc :) Bez tego czlowiek by calkiem zwariowal,gdyby nie ta wiara pewnie poddalabym sie dawno a jednak walcze juz prawie dwa lata :) Nie smutaj Kochana my chetnie podzielimy sie naszym entuzjazmem z Toba <3

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy nie mozna miec takiego podejścia, w cos trzeba wierzyć. ja akurat wierze w inseminacje. podzielam zdanie Misi- gdybym miala takie podejscie dawno juz lezałabym w wariatkowie- mąż bezpłodny a ja z guzem jajnika. wierze ze niedługo mino przeciwności losu zostaniemy rodzicami. tylko nasza droga będzie nieco dłuższa i bardziej zawiła...

misia00, józefka, józefka lubią tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • AmVormittag Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem tak, pierwsza IUI już za mną i było niestety pudło. Nie powiem, płakałam cały dzień z przerwą na pracę, gdzie nawet udało mi się zachowywać normalnie, coby nikt nie domyślił się, co mam w sercu na dnie ;-) W każdym razie na drugi dzień sie pozbierałam i teraz mam takie podejście, że choćby skały sra**y i tak bedę mamą!!!!!!!!! nie wiem co prawda kiedy, pewnie jeszcze nie raz sobie popłacze, ale k**** będę!!!!!!

misia00, Nadzieja87, Mg, Shabeel, Asiak, paulashells, Jenter lubią tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmVormittag wrote:
    Dziewczyny, powiem tak, pierwsza IUI już za mną i było niestety pudło. Nie powiem, płakałam cały dzień z przerwą na pracę, gdzie nawet udało mi się zachowywać normalnie, coby nikt nie domyślił się, co mam w sercu na dnie ;-) W każdym razie na drugi dzień sie pozbierałam i teraz mam takie podejście, że choćby skały sra**y i tak bedę mamą!!!!!!!!! nie wiem co prawda kiedy, pewnie jeszcze nie raz sobie popłacze, ale k**** będę!!!!!!

Hahahaha kochana pieknie to ujelas,sama bym tego lepiej nie napisala :) Masz racje i piekne podejscie,ja mam dokladnie takie samo.Po kazdej @ oczywscie jest troche przykro,ale nastepnego dnia jestem juz gotowa do kolejnej akcji,mysle ze takie myslenie jak Twoje prowadzi do sukcesu choc czasami karze dlugo na siebie czekac :)

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze "to" nadejdzie prędzej niż pozniej bo ja nie mam siły tyle co wy. Tez jak każdy mam weselsze dni i gorsze które występują przeważnie po okresie albo jak ktoś ze środowiska które mnie otacza urodzi bądź dowie sie ze jest w ciąży. I niestety tych smutniejszych dni jest z miesiąca na miesiąc trochę więcej.
    Na szczęście tutaj dziewczyny rozumieją mnie bo to samo przechodzą. I jest trochę łatwiej.
    Chociaz wolałabym zeby Wam wszystkim sie udało po koleji moze ja bym miała w tedy więcej wiary.

• Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak, włąsnie o takie podejście chodzi! super napisane! nie poddawać sie to podstawa. ja też dołączam - choćby mi wypreparowali wszystko z brzucha będe miec dziecko!!

dziewczyny, jesteśmy w takiej sytacji ze musimy być cierpliwe... nie ma rzeczy niemozliwych, są tylko takie z których zbyt szybko rezygnujemy...

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • misia00 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uda sie nam,predzej czy pozniej kobitki tu na ovu zachodza,nasza droga jest tylko troche dluzsza.Powiem wam,ze po tym jednym dniu z wami dostalam takiego energetycznego kopa,ze zajde w ciaze chocby to mialo byc niepokalane poczecie :)

Nadzieja87, adrenalina, monika9966 lubią tę wiadomość

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • Nadzieja87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny,dajecie czadu :) od razu mam lepszy humor :)

misia00, Shabeel lubią tę wiadomość

3x IUI- ☹️
    2016 - syn

11.2020 crio - negatywny
    12.2020 crio- negatywny
    Cdn...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu pozytywów :). Lepiej się człowiekowi robi jak tak poczyta trochę. :)

• misia00 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Ale tu pozytywów :). Lepiej się człowiekowi robi jak tak poczyta trochę. :)

Kochana podzielimy sie i z Toba ta dobra energia :)

Witam wszystkie kobitki w ten czwartkowy dzionek :)

Jozefka czekam na relacje niecierpliwie hihi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:33

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do kliniki jadę koło 16, narazie siedzę w pracy i staram się nie myśleć jak to będzie. A MUSI BYĆ DOBRZE!!! wczorajszy zastrzyk z pregnylu jakoś przeżyłam.

misia00, Shabeel lubią tę wiadomość

• misia00 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka oczywscie,ze bedzie dobrze,nie ma innej opcji,nie ma sie czym stresowc :) Wiem czekanie sie dluzy,wiem cos na ten temat bo sama tez czekam :)

józefka lubi tę wiadomość

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia dziewczyny. :) niech w końcu sie komuś uda. Niech sie zrobi zielono na całym forum :)

józefka, misia00 lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc już dziewczyny jeswtem po... doktorek zachwycony, jedno jajeczko pękło stigma odpowiednia, drugie właśnie pęka jak to sam określił. Teraz zostało mi czekać i odliczać dni od soboty mam łykać duphaston. MUSI się udać :)

• misia00 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina Kochana jestem jak najbardziej za - tylko zamiast komus zmienilabym na niech sie uda nam wszystkim :)

Jozefka super wiesci,wszystko sie pieknie uda,witam w klubie odliczajacych hihi :)

adrenalina lubi tę wiadomość

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ