INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem jaki jest klucz doboru progesteronu dla pacjentki.
Naprawde lekarze widzę,że piszą jak chca.
Ja miałam gigantyczne dawki nawet 12szt dupka,do tego 10szt luteiny,prolutex,crinone.Tak za każdym razem,w transferach z dr.Sodowska.Z dr Cygal nie.
Ale co pomogło?nie wie nikt...Kasia.gutek -
kasia.gutek wrote:Nie wiem jaki jest klucz doboru progesteronu dla pacjentki.
Naprawde lekarze widzę,że piszą jak chca.
Ja miałam gigantyczne dawki nawet 12szt dupka,do tego 10szt luteiny,prolutex,crinone.Tak za każdym razem,w transferach z dr.Sodowska.Z dr Cygal nie.
Ale co pomogło?nie wie nikt...
Ja mysle,ze tu chodzi o podtrzymanie normy do utrzymania ciazy i chyba wyniki sa ok skoro jakos drastycznie nie zwiekszaja dawek -
Wiesz co te normy to duża rozpietosc.
Przy criotransferze miałam wyrzut progesteronu ponad 100jednostek i dr zachwycona.Ja przerażona wielkością,po kolejnych 48h spadek,dla mnie to tajemnica ten cały progesteron.Jednakze fajny pomysł z jego mierzenie co 48h bo nie wszędzie się to bada.Kasia.gutek -
kasia.gutek wrote:Wiesz co te normy to duża rozpietosc.
Przy criotransferze miałam wyrzut progesteronu ponad 100jednostek i dr zachwycona.Ja przerażona wielkością,po kolejnych 48h spadek,dla mnie to tajemnica ten cały progesteron.Jednakze fajny pomysł z jego mierzenie co 48h bo nie wszędzie się to bada.
Ja przy pierwszym transferze w w 6dpt chyba mialam 115 ale glupia 20min przed badaniem wzielam prolutex no i po 2 dniach poszlo na 38.
Dokladnie...mozna miec go pod kontrola i zawsze pomoc jak cos. W UK wogole nie badaja. Tranafer i po 14 dniach sikaniec. Jedynie o ile dobrze pamietam to 3x1 bralam Utrogestan to chyba cos jak Crinone -
maruda34 wrote:Ambriel kiedy testujesz??? Jak sie czujesz?
Bo we mnie buzuje wszystko....co 5 min inny nastroj, zlosc...smutek...dobre mysli. Normalnie masakra. Tez tak macie dziewczyny na pare dni przed oznaczaniem bety?
Duzo dziewczyn ucichlo ktorym sie udalo i oczekuja na szczesliwe rozwiazanie m.in Mikki o ile dobrze pamietam. Kochana jak tu zagladasz, podziel sie z nami swoimi doswiadczeniami
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:maruda34 kochana masz trzymać się dzielnie.I mieć tylko dobre myśli żeby to choć na jedną setną procenta zadziałało na plus.Ja testuje 14,16 sierpnia.Betę nie trzeba bez śniadanka prawda?Bo się martwię czy zdążę przed pracą 14 jak nie to dopiero 16 zrobię bo wtedy wrzucą wynik przez święto.Czuję się dobrze wróciłam do pracy to jestem cały czas zajęta, tylko od progesteronu mi się słabo robi jakieś 40 min po zażyciu.Mocno trzymam za Ciebie kciuki i wysyłam Ci siły:)
A ktory dzien po 14go bedziesz miala?? Moze zrob i wieczorkiem bedziesz miala wynik. Ja na diagnostyce mam zawsze kolo 14ej jak rano oddaje krew.
Bete mozna normalnie oznaczac, nie trzeba byc na czczo -
maruda34 wrote:Mi sie tez lekko kreci w glowie po progesteronie besins i senna jestem
Dziewczyny trzymam kciuki za Was mooooocno !!!!maruda34 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
maruda34 wrote:A ktory dzien po 14go bedziesz miala?? Moze zrob i wieczorkiem bedziesz miala wynik. Ja na diagnostyce mam zawsze kolo 14ej jak rano oddaje krew.
Bete mozna normalnie oznaczac, nie trzeba byc na czczo
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
maruda34 wrote:Mi sie tez lekko kreci w glowie po progesteronie besins i senna jestem
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:maruda34 14 będzie dopiero 12 dzień czyli niezbędne minimum zachowane:)Spróbuję wtedy zrobić jak mnie nie rozpiszą w pracy na 7:00.
2 dni to juz bez roznicy,wiem to po sobie. Ja robilam w 9dpt a jutro oznaczam bete 12dpt.
Dziewczyny pewnie tez to potwierdza....Ja bym nie wytrzymala
No niestety trzeba to przetrzymac z tym progesteronem -
maruda34 wrote:2 dni to juz bez roznicy,wiem to po sobie. Ja robilam w 9dpt a jutro oznaczam bete 12dpt.
Dziewczyny pewnie tez to potwierdza....Ja bym nie wytrzymala
No niestety trzeba to przetrzymac z tym progesteronem
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:maruda34 ja też chyba nie wytrzymam, dla mnie najlepszy okres to pierwsze dni po IUI mogę mieć nadzieję i jeszcze nie muszę się martwić o ogarnianie wizyt i stymulacji na nowo "na wypadek, gdyby się nie udało".Jak tylko się uda to sprawdzę w 12.Trzymam kciuki za jutro, melduj
Nie ma zadnego "na wypadek"....bedzie dobrze zobaczysz. Jak tylko bede miala wynik dam znac -
Dziewczyny....beta z dzis 676
Powiem Wam,ze nie wytrzymalam i oznaczylam juz w srode i bylo 243 ale nie pisalam nic bo chcialam sie upewnic ,ze pojdzie do gory no i poszloooooo
Dziekuje Wam mega za dobre slowa i kciukasy :-*Kadetka, Ambriel, oska_m, Selina lubią tę wiadomość
-
maruda34 wrote:Dziewczyny....beta z dzis 676
Powiem Wam,ze nie wytrzymalam i oznaczylam juz w srode i bylo 243 ale nie pisalam nic bo chcialam sie upewnic ,ze pojdzie do gory no i poszloooooo
Dziekuje Wam mega za dobre slowa i kciukasy :-*
Jupi jupi jupi jupimaruda34 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
maruda34 wrote:Dziewczyny....beta z dzis 676
Dziekuje Wam mega za dobre slowa i kciukasy :-*
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV