INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie w poniedziałek zaczynam długi protokół do invitro. Gonapeptyd już czeka w lodowce. W piątek miałam scratching i powiem wam że naczytałam się jaki to nie jest ból, wzięłam kilka tabletek a ból okazał się chwilowy i znośny. Tak że jeżeli scratching ma wam pomóc to warto zrobić.
Wyszła mi w badaniach mutacja MTHFR i PAI-1.
I jestem przerażona bo 4 lata temu amh miałam 3,3. Rok temu 2,8. A w tym roku spadło do 0,9. Nie miałam żadnych stymulacji a wręcz zatrzymane hormony i nie wiem co się stało. Czy to błąd laboratorium.
Justi Justi 4 lata temu też mi wyszła ureaplasma. Leczyłam się 4 tyg antybiotykami. Potem już niby nie było. Teraz przy scratchingu będę miała histopatologie wiec zobaczymy czy rzeczywiście wyleczyłam się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 10:05
Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
homocysteina 8, ANA2 ujemne
07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków -
Klaudia137 wrote:Witajcie w poniedziałek zaczynam długi protokół do invitro. Gonapeptyd już czeka w lodowce. W piątek miałam scratching i powiem wam że naczytałam się jaki to nie jest ból, wzięłam kilka tabletek a ból okazał się chwilowy i znośny. Tak że jeżeli scratching ma wam pomóc to warto zrobić.
I jestem przerażona bo 4 lata temu amh miałam 3,3. Rok temu 2,8. A w tym roku spadło do 0,9. Nie miałam żadnych stymulacji a wręcz zatrzymane hormony i nie wiem co się stało. Czy to błąd laboratorium.
Justi Justi 4 lata temu też mi wyszła ureaplasma. Leczyłam się 4 tyg antybiotykami. Potem już niby nie było. Teraz przy scratchingu będę miała histopatologie wiec zobaczymy czy rzeczywiście wyleczyłam się.Misia7 -
Misia7 wrote:Hej ooo to powodzenia ciekawe czemu tak spadło hmm pytałaś lekarza?
Misia7 lubi tę wiadomość
Klaudia137 wrote:Doktor C tez jest zdziwiona. Nie spodziewała się takiego spadku bo przez ostatni rok nie miałam żadnej owulacji. Muszę powtórzyć badania bo może to błąd. Zawsze AMH robiłam w 3dc ale teraz od ponad pół roku nie mam cyklu wiec może to tez przez to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 08:36
Misia7 -
Misia7 wrote:Aha no to lepiej powtórzyć. Ale na długim protokole napewno wyhodujesz ładne jajeczka A to amh jest niskie ale nie az tak. A to Twoja 1 procedura?Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
Klaudia137 wrote:Tak pierwsza. Wcześniej zajmowaliśmy się naprawianiem mojej macicy i dopiero teraz dostaliśmy zielone światło na invitro.Misia7
-
U mnie problem z wadą macicy i do tego doszła endometrioza i nie drożne jajowody. W innej klinice w 2016 na siłe mnie stymulowałi nawet gonalem bez sprawdzenia drożności itp.
Nasienie w miarę Ok. Badanie Msome wyszło kiepsko ale SCD bardzo dobrze.Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
Klaudia137 wrote:Witajcie w poniedziałek zaczynam długi protokół do invitro. Gonapeptyd już czeka w lodowce. W piątek miałam scratching i powiem wam że naczytałam się jaki to nie jest ból, wzięłam kilka tabletek a ból okazał się chwilowy i znośny. Tak że jeżeli scratching ma wam pomóc to warto zrobić.
Justi Justi 4 lata temu też mi wyszła ureaplasma. Leczyłam się 4 tyg antybiotykami. Potem już niby nie było. Teraz przy scratchingu będę miała histopatologie wiec zobaczymy czy rzeczywiście wyleczyłam się.
Życzę wyhodowania wielu dobrej jakości jajeczek. Odnośnie tego AMH to faktycznie może warto powtórzyć badanie. Odnośnie tych dwóch mutacji też je mam. Na to po prostu dostaniesz po transferze Neoparin i tyle .
Co do ednometriozy i niedrożnych jajowodów to też nie koniec świata. U mojej koleżanki stwierdzili oba niedrożne i endometriozę. Przy badaniu najwyraźniej jej coś poszerzyli/udrożnili w jajowodach bo zaszła naturalnie w dwie ciąże, mimo, że lekarz straszył, że nie będzie miała dzieci. Tak, że wszystko jest możliwe . Powodzenia -
JustiJusti wrote:Co do ednometriozy i niedrożnych jajowodów to też nie koniec świata. U mojej koleżanki stwierdzili oba niedrożne i endometriozę. Przy badaniu najwyraźniej jej coś poszerzyli/udrożnili w jajowodach bo zaszła naturalnie w dwie ciąże, mimo, że lekarz straszył, że nie będzie miała dzieci. Tak, że wszystko jest możliwe . Powodzenia
Wiec u mnie jedynie invitro albo surogatka wchodzą w grę
Co do kliniki to przerobiłam kilka i w invimed czuje się najlepie zaopiekowana przez dr C.Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
hej
czy dr Cygal komuś odpisała?
kazala pisać do siebie smsy i nie dostaje od niej odpowiedzi🙁
wizytę mam w środę a dzis dostalam okres i nue wiem jak brać zastrzyki czy w ogóle brać...opadam z sił -
viki_31 wrote:hej
czy dr Cygal komuś odpisała?
kazala pisać do siebie smsy i nie dostaje od niej odpowiedzi🙁
wizytę mam w środę a dzis dostalam okres i nue wiem jak brać zastrzyki czy w ogóle brać...opadam z sił
viki_31 lubi tę wiadomość
oska_m wrote:viki skasuj numer, nigdy się takich rzeczy nie podaje na forum....
-
Patka_ wrote:Viki, dr odpisała? Pytam z ciekawości. Uważam, że kontakt z lekarzem w naszym przypadku jest bardzo ważny.
-
Witajcie kobietki, wpadam do Was pierwszy raz ale na forum jestem od dawna.
Mam pytanie odnośnie używania programu e-owulacja do crio na cyklu naturalnym.
Czy jest to w standardzie używane w Waszej klinice?STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
oska_m wrote:njut miałam sztuczny wiec nie pomogę, nie słyszałam o czymś takim
Tu jest link do programu:
https://e-owulacja.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 10:27
oska_m lubi tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
AgaP83 wrote:To akurat wydaje mi się, że może być potrzebne. Ja wprawdzie jestem na inv nastawiona ale lekarka chciała mieć aktualne. W innej klinice też mnie zapraszali z aktualnym amh.
Ja będę u pani dr 6 maja. Jak chcesz mogę popytać Panią dr z jakimi badaniami najlepiej przyjść na 1szą wizytę.
Jesli nie zapomniałas to czekam na wiadomość