Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 1 maja 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) w poniedziałek zaczynam długi protokół do invitro. Gonapeptyd już czeka w lodowce. W piątek miałam scratching i powiem wam że naczytałam się jaki to nie jest ból, wzięłam kilka tabletek a ból okazał się chwilowy i znośny. Tak że jeżeli scratching ma wam pomóc to warto zrobić.
    Wyszła mi w badaniach mutacja MTHFR i PAI-1.
    I jestem przerażona bo 4 lata temu amh miałam 3,3. Rok temu 2,8. A w tym roku spadło do 0,9. Nie miałam żadnych stymulacji a wręcz zatrzymane hormony i nie wiem co się stało. Czy to błąd laboratorium.

    Justi Justi 4 lata temu też mi wyszła ureaplasma. Leczyłam się 4 tyg antybiotykami. Potem już niby nie było. Teraz przy scratchingu będę miała histopatologie wiec zobaczymy czy rzeczywiście wyleczyłam się.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 10:05

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 278 41

    Wysłany: 2 maja 2019, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Witajcie :) w poniedziałek zaczynam długi protokół do invitro. Gonapeptyd już czeka w lodowce. W piątek miałam scratching i powiem wam że naczytałam się jaki to nie jest ból, wzięłam kilka tabletek a ból okazał się chwilowy i znośny. Tak że jeżeli scratching ma wam pomóc to warto zrobić.
    Wyszła mi w badaniach mutacja MTHFR i PAI-1.
    I jestem przerażona bo 4 lata temu amh miałam 3,3. Rok temu 2,8. A w tym roku spadło do 0,9. Nie miałam żadnych stymulacji a wręcz zatrzymane hormony i nie wiem co się stało. Czy to błąd laboratorium.

    Justi Justi 4 lata temu też mi wyszła ureaplasma. Leczyłam się 4 tyg antybiotykami. Potem już niby nie było. Teraz przy scratchingu będę miała histopatologie wiec zobaczymy czy rzeczywiście wyleczyłam się.
    Hej :) ooo to powodzenia :) ciekawe czemu tak spadło hmm pytałaś lekarza?

    Misia7
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 2 maja 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    Hej :) ooo to powodzenia :) ciekawe czemu tak spadło hmm pytałaś lekarza?
    Doktor C tez jest zdziwiona. Nie spodziewała się takiego spadku bo przez ostatni rok nie miałam żadnej owulacji. Muszę powtórzyć badania bo może to błąd. Zawsze AMH robiłam w 3dc ale teraz od ponad pół roku nie mam cyklu wiec może to tez przez to

    Misia7 lubi tę wiadomość

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 278 41

    Wysłany: 2 maja 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Doktor C tez jest zdziwiona. Nie spodziewała się takiego spadku bo przez ostatni rok nie miałam żadnej owulacji. Muszę powtórzyć badania bo może to błąd. Zawsze AMH robiłam w 3dc ale teraz od ponad pół roku nie mam cyklu wiec może to tez przez to
    Aha no to lepiej powtórzyć. Ale na długim protokole napewno wyhodujesz ładne jajeczka :) A to amh jest niskie ale nie az tak. A to Twoja 1 procedura?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 08:36

    Misia7
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 2 maja 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    Aha no to lepiej powtórzyć. Ale na długim protokole napewno wyhodujesz ładne jajeczka :) A to amh jest niskie ale nie az tak. A to Twoja 1 procedura?
    Tak pierwsza. Wcześniej zajmowaliśmy się naprawianiem mojej macicy i dopiero teraz dostaliśmy zielone światło na invitro.

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 278 41

    Wysłany: 2 maja 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Tak pierwsza. Wcześniej zajmowaliśmy się naprawianiem mojej macicy i dopiero teraz dostaliśmy zielone światło na invitro.
    To powodzenia :) nie jest aż takie straszne jak się wydaje ;) pełno dziewczyn to przechodzi :) ja mam nadzieję że niedługo też będę podchodzić :) U nas problem z nasieniem

    Misia7
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 2 maja 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problem z wadą macicy i do tego doszła endometrioza i nie drożne jajowody. W innej klinice w 2016 na siłe mnie stymulowałi nawet gonalem bez sprawdzenia drożności itp.
    Nasienie w miarę Ok. Badanie Msome wyszło kiepsko ale SCD bardzo dobrze.

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • JustiJusti Autorytet
    Postów: 621 215

    Wysłany: 3 maja 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Witajcie :) w poniedziałek zaczynam długi protokół do invitro. Gonapeptyd już czeka w lodowce. W piątek miałam scratching i powiem wam że naczytałam się jaki to nie jest ból, wzięłam kilka tabletek a ból okazał się chwilowy i znośny. Tak że jeżeli scratching ma wam pomóc to warto zrobić.
    Wyszła mi w badaniach mutacja MTHFR i PAI-1.
    I jestem przerażona bo 4 lata temu amh miałam 3,3. Rok temu 2,8. A w tym roku spadło do 0,9. Nie miałam żadnych stymulacji a wręcz zatrzymane hormony i nie wiem co się stało. Czy to błąd laboratorium.

    Justi Justi 4 lata temu też mi wyszła ureaplasma. Leczyłam się 4 tyg antybiotykami. Potem już niby nie było. Teraz przy scratchingu będę miała histopatologie wiec zobaczymy czy rzeczywiście wyleczyłam się.
    Hejka.
    Życzę wyhodowania wielu dobrej jakości jajeczek. Odnośnie tego AMH to faktycznie może warto powtórzyć badanie. Odnośnie tych dwóch mutacji też je mam. Na to po prostu dostaniesz po transferze Neoparin i tyle :) .
    Co do ednometriozy i niedrożnych jajowodów to też nie koniec świata. U mojej koleżanki stwierdzili oba niedrożne i endometriozę. Przy badaniu najwyraźniej jej coś poszerzyli/udrożnili w jajowodach bo zaszła naturalnie w dwie ciąże, mimo, że lekarz straszył, że nie będzie miała dzieci. Tak, że wszystko jest możliwe :). Powodzenia

    c3ce1eb6ff.png

    pierwsze dziecko - synuś

    początek starań 07.2013

    3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

    punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

    transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 3 maja 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Co do ednometriozy i niedrożnych jajowodów to też nie koniec świata. U mojej koleżanki stwierdzili oba niedrożne i endometriozę. Przy badaniu najwyraźniej jej coś poszerzyli/udrożnili w jajowodach bo zaszła naturalnie w dwie ciąże, mimo, że lekarz straszył, że nie będzie miała dzieci. Tak, że wszystko jest możliwe :). Powodzenia
    U mnie powodem endometriozy jest wada w budowie. Mam przegrodę całkowita macicy i krew co miesiąc nie ma gdzie wypłynąć i leci do brzucha rozrywając jajowod. Ból niesamowity (morfina,szpitale itp). Wiec jajowod nie spełnia żadnej funkcji u mnie. Wada tak rzadka że do tej pory opisana 9 razy na świecie.
    Wiec u mnie jedynie invitro albo surogatka wchodzą w grę :)
    Co do kliniki to przerobiłam kilka i w invimed czuje się najlepie zaopiekowana przez dr C.

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • viki_31 Autorytet
    Postów: 268 332

    Wysłany: 3 maja 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    czy dr Cygal komuś odpisała?
    kazala pisać do siebie smsy i nie dostaje od niej odpowiedzi🙁
    wizytę mam w środę a dzis dostalam okres i nue wiem jak brać zastrzyki czy w ogóle brać:(...opadam z sił

    starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 3 maja 2019, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    hej
    czy dr Cygal komuś odpisała?
    kazala pisać do siebie smsy i nie dostaje od niej odpowiedzi🙁
    wizytę mam w środę a dzis dostalam okres i nue wiem jak brać zastrzyki czy w ogóle brać:(...opadam z sił
    Mi na ostatniej wizycie dr powiedziała że odpisuje wieczorem.

    viki_31 lubi tę wiadomość

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • oska_m Autorytet
    Postów: 298 111

    Wysłany: 4 maja 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki skasuj numer, nigdy się takich rzeczy nie podaje na forum....

    1 IVF -1 blastka - criotransfer :( - po immunosupresji
    20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! :) ❤️
    18.11.19 r. - synuś ❤️
  • viki_31 Autorytet
    Postów: 268 332

    Wysłany: 4 maja 2019, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oska_m wrote:
    viki skasuj numer, nigdy się takich rzeczy nie podaje na forum....
    skasowalam...nawet nie pomyślałam poprostu potrzebowalam szybkiego kontaktu z nią☹

    starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • oska_m Autorytet
    Postów: 298 111

    Wysłany: 4 maja 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem, niestety dr czasami nie odpisuje tak jak byśmy chciały :(

    viki_31 lubi tę wiadomość

    1 IVF -1 blastka - criotransfer :( - po immunosupresji
    20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! :) ❤️
    18.11.19 r. - synuś ❤️
  • Patka_ Koleżanka
    Postów: 38 2

    Wysłany: 5 maja 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    skasowalam...nawet nie pomyślałam poprostu potrzebowalam szybkiego kontaktu z nią☹

    Viki, dr odpisała? Pytam z ciekawości. Uważam, że kontakt z lekarzem w naszym przypadku jest bardzo ważny.

  • viki_31 Autorytet
    Postów: 268 332

    Wysłany: 6 maja 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka_ wrote:
    Viki, dr odpisała? Pytam z ciekawości. Uważam, że kontakt z lekarzem w naszym przypadku jest bardzo ważny.
    tak odpisala❤

    starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2359

    Wysłany: 6 maja 2019, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki, wpadam do Was pierwszy raz ale na forum jestem od dawna.
    Mam pytanie odnośnie używania programu e-owulacja do crio na cyklu naturalnym.
    Czy jest to w standardzie używane w Waszej klinice?

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • oska_m Autorytet
    Postów: 298 111

    Wysłany: 6 maja 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut miałam sztuczny wiec nie pomogę, nie słyszałam o czymś takim

    1 IVF -1 blastka - criotransfer :( - po immunosupresji
    20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! :) ❤️
    18.11.19 r. - synuś ❤️
  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2359

    Wysłany: 6 maja 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oska_m wrote:
    njut miałam sztuczny wiec nie pomogę, nie słyszałam o czymś takim
    oska przede wszystkim gratuluję ciąży przy AA i trzymam kciuki za maleństwo :)
    Tu jest link do programu:
    https://e-owulacja.pl/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 10:27

    oska_m lubi tę wiadomość

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • moniczka1902 Koleżanka
    Postów: 83 4

    Wysłany: 6 maja 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    To akurat wydaje mi się, że może być potrzebne. Ja wprawdzie jestem na inv nastawiona ale lekarka chciała mieć aktualne. W innej klinice też mnie zapraszali z aktualnym amh.

    Ja będę u pani dr 6 maja. Jak chcesz mogę popytać Panią dr z jakimi badaniami najlepiej przyjść na 1szą wizytę.


    Jesli nie zapomniałas to czekam na wiadomość:)

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego