Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2359

    Wysłany: 6 maja 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Tu jest link do programu:
    https://e-owulacja.pl/
    Dziewczynki, naprawdę żadna z Was nie podchodziła na naturalnym do crio?

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 maja 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Dziewczynki, naprawdę żadna z Was nie podchodziła na naturalnym do crio?

    Njut,

    A co chciałabyś dokładnie wiedzieć? Ja podchodziłam 2 razy do crio na cyklu naturalnym w warszawskim Invimedzie. Nie korzystałam z programu e owulacja. Wyglądało to tak: wizyta ok. 6,7 dc, następnie monitoringi- z racji tego że do Wawy miałam 300 km, chodziłam do kliniki w Katowicach, w międzyczasie badanie estradiolu. Następnie informacja do lekarza o owulacji. I telefon od lekarza z terminem transferu. 2 razy podchodziłam i 2 razy się udało.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 14:06

    njut lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 maja 2019, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka1902 wrote:
    Jesli nie zapomniałas to czekam na wiadomość:)

    Pamiętam 🙂 wizytę mam o 17

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 14:09

  • moniczka1902 Koleżanka
    Postów: 83 4

    Wysłany: 6 maja 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Pamiętam 🙂 wizytę mam o 17


    :):* Dziekuję:)

  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2359

    Wysłany: 6 maja 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Njut,

    A co chciałabyś dokładnie wiedzieć? Ja podchodziłam 2 razy do crio na cyklu naturalnym w warszawskim Invimedzie. Nie korzystałam z programu e owulacja. Wyglądało to tak: wizyta ok. 6,7 dc, następnie monitoringi- z racji tego że do Wawy miałam 300 km, chodziłam do kliniki w Katowicach, w międzyczasie badanie estradiolu. Następnie informacja do lekarza o owulacji. I telefon od lekarza z terminem transferu. 2 razy podchodziłam i 2 razy się udało.
    Dziękuję za odzew ;)
    Czy pamiętasz może w którym dc miałaś badania? I czy był to sam E2 czy też PRG i LH.
    Z tego co czytałam o programie e-owulacja to na podstawie jego wyniku można precyzyjnie określić dzień transferu, nie robiąc nawet usg. Często usg jest ok a wyniki nie.
    Ja do kliniki mam 300km i mam robić monitoring u siebie w szpitalu i pomyślałam żeby się wspomóc tymi badaniami i programem.
    Ps, gratuluję podwójnego szczęścia :)

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 maja 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Dziękuję za odzew ;)
    Czy pamiętasz może w którym dc miałaś badania? I czy był to sam E2 czy też PRG i LH.
    Z tego co czytałam o programie e-owulacja to na podstawie jego wyniku można precyzyjnie określić dzień transferu, nie robiąc nawet usg. Często usg jest ok a wyniki nie.
    Ja do kliniki mam 300km i mam robić monitoring u siebie w szpitalu i pomyślałam żeby się wspomóc tymi badaniami i programem.
    Ps, gratuluję podwójnego szczęścia :)

    Coś kojarzę że chyba od 11 dnia cyklu. Mam vykle 28 dniowe i regularne. Ja miałam ten plus, że czułam owulację. Nawet bez usg mogłam potwierdzić, że była owulacja.Tylko estradiol miałam raz zbadać w sobotę z racji weekendu. Lekarz chciał wiedzieć czy nie będę miała wcześniej owulacji. Ty podchodzisz u d-ra Rokickiego? Ja leczyłam się u Dworniaka.
    Niestety tylko raz udało mi się odnosić ciążę po in vitro. Mam 1 dziecko i staram się o drugie. Te dwie ciąże po crio niestety poroniłam - jedną w 19 tc a drugą w 12 tc 😐

  • njut Autorytet
    Postów: 4864 2359

    Wysłany: 6 maja 2019, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Coś kojarzę że chyba od 11 dnia cyklu. Mam vykle 28 dniowe i regularne. Ja miałam ten plus, że czułam owulację. Nawet bez usg mogłam potwierdzić, że była owulacja.Tylko estradiol miałam raz zbadać w sobotę z racji weekendu. Lekarz chciał wiedzieć czy nie będę miała wcześniej owulacji. Ty podchodzisz u d-ra Rokickiego? Ja leczyłam się u Dworniaka.
    Niestety tylko raz udało mi się odnosić ciążę po in vitro. Mam 1 dziecko i staram się o drugie. Te dwie ciąże po crio niestety poroniłam - jedną w 19 tc a drugą w 12 tc 😐
    Przepraszam za nietakt, przykro mi że tak się stało :(
    Ja też czuję owulację, 10 lat obserwacji zrobiło swoje ale ostatnio moje cykle są słabsze i chciałabym przy okazji robić badania żeby w razie czego nie podchodzić do crio. Co prawda mam jeszcze 5 zarodów ale z racji wieku i stwierdzonych problemów nie będę więcej podchodziła do IVF.
    Leczę się w Katowicach w Provicie. Napisałam tutaj mając nadzieję, że dziewczyny z Invimedu korzystają z programu e-owulacja. Wczoraj się zarejestrowałam ale niestety nie dostałam linka aktywującego.

    STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 maja 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Przepraszam za nietakt, przykro mi że tak się stało :(
    Ja też czuję owulację, 10 lat obserwacji zrobiło swoje ale ostatnio moje cykle są słabsze i chciałabym przy okazji robić badania żeby w razie czego nie podchodzić do crio. Co prawda mam jeszcze 5 zarodów ale z racji wieku i stwierdzonych problemów nie będę więcej podchodziła do IVF.
    Leczę się w Katowicach w Provicie. Napisałam tutaj mając nadzieję, że dziewczyny z Invimedu korzystają z programu e-owulacja. Wczoraj się zarejestrowałam ale niestety nie dostałam linka aktywującego.

    Spokojnie Njut,
    Napisałam o sukcesach ale nie napisałam, że zakończyły się porażkami. Rozumiem Twoje obawy. Ja miałam 3 mrozaczki. I jak widzisz... jak skończyło się wszystko przez stres i problemy z szyjką. Więc dbaj o te swoje zarodeczki żeby z Tobą zostały. Życzę Ci powodzenia.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 maja 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka1902 wrote:
    Jesli nie zapomniałas to czekam na wiadomość:)

    Pytałam Panią doktor.
    I tak jeśli macie rozszerzone badanie nasienia męża z kliniki niepłodności i są ok to nie trzeba powtarzać. Jeśli że zwykłego labu to niestety tak.
    A jeśli chodzi o Ciebie to Amh, tsh i prolaktynę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 19:51

  • moniczka1902 Koleżanka
    Postów: 83 4

    Wysłany: 6 maja 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Pytałam Panią doktor.
    I tak jeśli macie rozszerzone badanie nasienia męża z kliniki niepłodności i są ok to nie trzeba powtarzać. Jeśli że zwykłego labu to niestety tak.
    A jeśli chodzi o Ciebie to Amh, tsh i prolaktynę.

    Nie wiesz jak bardzo Ci dziękuję:):*

    Jak mogę się odwdzięczyć?
    :):)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 maja 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka1902 wrote:
    Nie wiesz jak bardzo Ci dziękuję:):*

    Jak mogę się odwdzięczyć?
    :):)


    Cała przyjemność po mojej stronie 🙂 cieszę się że mogłam pomóc 🙂

  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 7 maja 2019, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh wczoraj miałam zacząć brać gonapeptyl a w niedziele wyszły mi na brzuchu jakieś dziwne krosty. Okazało się że mam ospę :/
    Napisałam do dr C ale nie odpisała i nie wzięłam gonapeptylu
    Eh taki pech

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Eh wczoraj miałam zacząć brać gonapeptyl a w niedziele wyszły mi na brzuchu jakieś dziwne krosty. Okazało się że mam ospę :/
    Napisałam do dr C ale nie odpisała i nie wzięłam gonapeptylu
    Eh taki pech

    To faktycznie niezbyt fajnie ze strony Pani dr 😐 uważam, że kontakt z nią powinien być. A nie kontaktowałaś się z koordynatorką? Na pierwszej wizycie mi mówiła, że jak Pani dr nie odpisuje to należy z nią się kontaktować.
    Klaudia a może nie pech. Pomyśl, że byłoby znacznie gorzej gdybyś była znacznie dalej np. po transferze.

  • Kaaama892 Autorytet
    Postów: 1410 1382

    Wysłany: 7 maja 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Eh wczoraj miałam zacząć brać gonapeptyl a w niedziele wyszły mi na brzuchu jakieś dziwne krosty. Okazało się że mam ospę :/
    Napisałam do dr C ale nie odpisała i nie wzięłam gonapeptylu
    Eh taki pech

    Faktycznie pech :( Ale lepiej ze wyszło to przed niż w trakcie procedury! Dużo zdrówka i cierpliwości ✊😘

    3i49e6ydjs3fxxlx.png



    Ja:28 lat. Wstępnie wszystko ok
    Mąż :30 lat. Słabe nasienie. I IVF- marzec 2019,
    transfer: 30.03.19
    Beta 8dpt - 149.8
    Beta 10 dpt - 408. 3
    Beta 13 dpt - 972.4
    Beta 16 dpt - 2673.8 😍
    Beta 19 dpt - 11 354,
    Serduszko bije ❤️
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 7 maja 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze spróbuje jutro napisać ponownie. Brzuch mam cały obsypany wiec nawet nie byłoby gdzie zastrzyków wbijać :)
    No każdy mi powtarza że rzeczywiście lepiej teraz niż np na początku ciazy. Co nie zmienia faktu że nam pecha :)

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • moniczka1902 Koleżanka
    Postów: 83 4

    Wysłany: 7 maja 2019, 16:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Cała przyjemność po mojej stronie 🙂 cieszę się że mogłam pomóc 🙂


    Ja mam wizytę 22 maja więc jak coś to pisz:) Dzięki jeszcze raz:):)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 maja 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka1902 wrote:
    Ja mam wizytę 22 maja więc jak coś to pisz:) Dzięki jeszcze raz:):)

    To daj znać jak po wizycie 🙂

    My na razie mamy kurację tzn. mąż. Po kontroli za 3 miesiące w planach mamy in vitro. Będzie to sierpień lub wrzesień. Ale z mojego doświadczenia - lepiej nic nie planować bo życie i tak napisze swój scenariusz 🙂

  • Adrien Koleżanka
    Postów: 47 9

    Wysłany: 8 maja 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Ciekawa jestem co ci na te NK Paśnik zaleci : intralapid, Accofil, sterydy? :) Miałaś Scratching? Czytałam,że przy wysokim NK nie można go robić. Zdania tu też są podzielone :). Najgorsze jest to czekanie i czekanie i ciągle badania i leczenie;).
    Jaki ci wogóle wyszedł KIR; AA, BX?
    Cześć,
    Wizyta u immunologa rozwaliła mnie. Okazało się że pół biedy z tymi NK bo jest ich dużo ale są słabe. Gorzej z badaniem "ocena cytokin". Dr zaproponował szczepienie limfocytami. Ponoć mój organizm nie potrafi chronić zarodka, tylko to niszczy...wg niego po szczepieniach nauczy się tej ochrony i jest to szansa. Już się naczytałam o tej metodzie i jest bardzo kontrowersyjna :/ choć docent zapewniał że bezpieczna

  • moniczka1902 Koleżanka
    Postów: 83 4

    Wysłany: 8 maja 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    To daj znać jak po wizycie 🙂

    My na razie mamy kurację tzn. mąż. Po kontroli za 3 miesiące w planach mamy in vitro. Będzie to sierpień lub wrzesień. Ale z mojego doświadczenia - lepiej nic nie planować bo życie i tak napisze swój scenariusz 🙂

    Dam znać bo to moja pierwsza będzie wizyta wiec sie trochę stresuję:( ale może wreszcie coś u nas ruszy...
    Wam powodzenia choć niby 3mce to niedługi i zleci szybko:)

  • kasia.gutek Przyjaciółka
    Postów: 97 50

    Wysłany: 9 maja 2019, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczepienia limfocytami partnera za sobą.Trudno powiedzieć czy one zadziałały czy poprostu całokształt poniewaz w ciąże zaszlam i corka ma juz ponad rok.
    Nie mam więc zdania na ich temat. Było to jakiś czas temu I na pocieszenie mogę dodać,że nie wpłynęły na ten czas nijak na moje zdrowie.
    Wciaz nie choruje jak nie chorowalam,a wyniki mam idealne.

    Kasia.gutek
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego