INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
iness00 wrote:Dziękuję kochane za odzew, już mnie AgaP83 poratowała na priv, dosłownie dziękuję Aga jeszcze raz
jak coś też jestem do dyspozycji bo leczyłam się i dalej prowadzę ciąże u dr. C1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
nick nieaktualnyMisia7 wrote:Aga P jak po wizycie ? Jakie plany ? jakie dostaliscie antybiotyki ta ta ureaplasme ?
Misia,
Dostaliśmy doksycylinę a ja dodatkowo metronidazol. Tylko jest jeden mały problem jest to kuracja na 2 tygodnie a my za tydzień lecimy na wakacje. Mój mąż nawet nie chce słyszeć że miałby zrezygnować z alkoholu. Wprawdzie nie upiaja się ale jak to na wakacjach - człowiek chce się czasem zrelaksować 🙂 więc kurację zaczynamy dopiero 29 lipca. Potem badanie metodą PCR mycoplasmy, ureaplasmy i chlamydii. Jak będzie ok to mąż powtórka nasienia w połowie września. Ok. Połowy września być może zgłoszę się po tabletki. I od października ruszamy. Pani dr proponowała podejść w sierpniu a potem po wyleczeniu transfer. Ale ja chcę świeży transfer bo co w przypadku jak zarodki nie nadają się do mrożenia?
Pani dr była w szoku. Generalnie ureaplasmy ona nie zleca bo badanie nie jest wymagane bo nie wynika z ustawy. Kiedyś zlecała ale jacyś ludzie poszli na skargę że wyłudza pieniądze. Jedno badanie, które w stosunku do kosztów procedury nie kosztuje zbyt wiele. Ale na sukces powodzenia inv następnie ciąży może mieć ogromne znaczenie. Ja jestem przykładem, że zakażenie przebiega w sposób bezobjawowy a być może miałam bakterię w momencie poronienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 12:16
-
AgaP83 wrote:Misia,
Dostaliśmy doksycylinę a ja dodatkowo metronidazol. Tylko jest jeden mały problem jest to kuracja na 2 tygodnie a my za tydzień lecimy na wakacje. Mój mąż nawet nie chce słyszeć że miałby zrezygnować z alkoholu. Wprawdzie nie upiaja się ale jak to na wakacjach - człowiek chce się czasem zrelaksować 🙂 więc kurację zaczynamy dopiero 29 lipca. Potem badanie metodą PCR mycoplasmy, ureaplasmy i chlamydii. Jak będzie ok to mąż powtórka nasienia w połowie września. Ok. Połowy września być może zgłoszę się po tabletki. I od października ruszamy. Pani dr proponowała podejść w sierpniu a potem po wyleczeniu transfer. Ale ja chcę świeży transfer bo co w przypadku jak zarodki nie nadają się do mrożenia?
Pani dr była w szoku. Generalnie ureaplasmy ona nie zleca bo badanie nie jest wymagane bo nie wynika z ustawy. Kiedyś zlecała ale jacyś ludzie poszli na skargę że wyłudza pieniądze. Jedno badanie, które w stosunku do kosztów procedury nie kosztuje zbyt wiele. Ale na sukces powodzenia inv następnie ciąży może mieć ogromne znaczenie. Ja jestem przykładem, że zakażenie przebiega w sposób bezobjawowy a być może miałam bakterię w momencie poronienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 14:55
Misia7 -
nick nieaktualnyMisia7 wrote:A dlaczego w sierpniu? W sumie chyba lepiej na swiezo tak jak piszesz A jakie badania będziecie jeszcze robić mezowi ? Jakieś rozszerzone w tym wrześniu? I jak by były nie ok to wtedy odwołujecie in vitro i czekacie jak się poprawi ? Czy po to żeby zobaczyć jaka metode wybrac ?
W sierpniu mieliśmy zaplanowane. Nie chcę już czekać bo poprawiamy 1,5 roku i nic się nie da poprawić. W sumie y nas tylko imsi msome. Nie wiem czy to formalność te badania. Wszystko mamy zlecone tzn. Podstawowe +dna+msome. Tylko nie wiem w sumie po co. Mój m miał w kwietniu zrobione. Przypuszczam że nie zmieniło za wiele. Tak samo jak Pani dr upiera się przy stosowaniu androtopu. Mąż ma poniżej połowy wartości granicznych. Rok temu miał prawidłową wartość i wynik były złe. -
A nie robicie tego testu hba ? To może mój też będzie musiał miec pewnie tak W sumie to tak jak piszesz czasami nie ma już co czekać i poprawiać bo z tym nasieniem to naprawdę różnie bywa A do in vitro jest tylko kilka czy kilkanaście potrzebnych dobrych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 18:24
Misia7 -
Wczoraj miałam punkcję i odrazu wizytę u pani dr ale jeszcze nic nie było wiadomo. Dzisiaj zadzwoniłam do koordynatorki ale dalej nic nie wiem. Czy brak wiadomości to dobra wiadomość ?
Pani dr mówiła że jakby coś było źle to by odrazu dali znać. Mam mieć mrożone w 3 dobie. Niestety za wysoki progesteron wyklucza transfer świeży.
Jak się dowiadywałyscie co i jak ? Bo ja nie mam żadnej informacji. Mam czekać na tel od embriologaMacica Robertsa-3 operacje u Ludwina
Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
homocysteina 8, ANA2 ujemne
07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków -
No nic nie wiem. Pani dr miała mi wczoraj napisać ale nie napisała. Napisze do niej jutro czy coś wiadomo.
Przed punkcja miałam 7 pęcherzyków. Na wizycie po punkcji jeszcze nic nie było wiadomo. Ale jakby było coś nie tak to od razu by dali znać.Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków -
nick nieaktualnyKlaudia137 wrote:No nic nie wiem. Pani dr miała mi wczoraj napisać ale nie napisała. Napisze do niej jutro czy coś wiadomo.
Przed punkcja miałam 7 pęcherzyków. Na wizycie po punkcji jeszcze nic nie było wiadomo. Ale jakby było coś nie tak to od razu by dali znać.
Właśnie ja też mam problem z kontaktem od wczoraj z Panią Dr C. wysłałam jej wynik przyrostu progestronu po transferze i nic nie odpisała a na Whaats App też jej nie było od wczoraj wieczorem. Nie wiem może ma urlop albo jakiś problem z telefonem. Zawsze był z nią dobry kontakt.Jeżeli do jutra mi nie odpiszę też zadzwonię do KlinikiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 21:56
-
nick nieaktualnyMisia7 wrote:A nie robicie tego testu hba ? To może mój też będzie musiał miec pewnie tak W sumie to tak jak piszesz czasami nie ma już co czekać i poprawiać bo z tym nasieniem to naprawdę różnie bywa A do in vitro jest tylko kilka czy kilkanaście potrzebnych dobrych
Nigdy nie robiliśmy hba. Przy ruchliwości prawie 0 chyba jest niemożliwy do wykonania. Dokładnie czasem wychodzi na odwrót. Wyniki zamiast w górę idą w dół. Gdyby to tak łatwo się dało poprawić to nikt nie robiłby in vitro 🙂 Chciałabym schudnąć przed inv bo podobno dobrze trochę zrzucić A nie potrafięWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 05:47
Misia7 lubi tę wiadomość
-
AgaP83 wrote:Nigdy nie robiliśmy hba. Przy ruchliwości prawie 0 chyba jest niemożliwy do wykonania. Dokładnie czasem wychodzi na odwrót. Wyniki zamiast w górę idą w dół. Gdyby to tak łatwo się dało poprawić to nikt nie robiłby in vitro 🙂 Chciałabym schudnąć przed inv bo podobno dobrze trochę zrzucić A nie potrafię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 06:47
Misia7 -
Kaaama892 wrote:Nie poddawaj się i walczcie o szczęście :* Cieszę się, że Dr Pasnik Was przyjmie bo z tego co czytam to różnie z terminami u Niego. Koniecznie dawaj znać co u Was ❤️
Hej...
Wizyta u Dr Pasnika dobrze. Mowil, ze wyniki ANA nie sa najgorsze, lepsze przed pierwszym transferem. Musze czekac na wyniki cytokin i KIR i wtedy zaleci leczenie. Wszystko tak dlugo trwa przez to czekanie na wyniki.
-
Klaudia137 wrote:No nic nie wiem. Pani dr miała mi wczoraj napisać ale nie napisała. Napisze do niej jutro czy coś wiadomo.
Przed punkcja miałam 7 pęcherzyków. Na wizycie po punkcji jeszcze nic nie było wiadomo. Ale jakby było coś nie tak to od razu by dali znać.
Ja leczylam się u dr S, i koordynatorka po punkcji do niej kazała pisać /dzwonić. I codzień dostawałam informacje co i jak od lekarza. Więc najlepiej dzwoń bezpośrednio do lekarza, trzymam kciuki ✊Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
maruda34 wrote:Hej...
Wizyta u Dr Pasnika dobrze. Mowil, ze wyniki ANA nie sa najgorsze, lepsze przed pierwszym transferem. Musze czekac na wyniki cytokin i KIR i wtedy zaleci leczenie. Wszystko tak dlugo trwa przez to czekanie na wyniki.
Domyślam się, że takie czekanie do jak wieczność Ale zawsze po burzy wychodzi słońce, do dr Pasnika jeżdżą ludzie z całej Polski więc wierzę, że Wam pomoże dużo zdrowia i cierpliwości ❤️Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
Mam już wiadomość
Brak wiadomości to dobra wiadomość. Mamy 3 dobre zarodki w 3 dobie.
Z tego co zauważyłam to Pani dr odpisuje jeśli coś się dzieje. Jak nie ma potrzeby to nie pisze. Tez wysyłałam wyniki badań i odpisywała jak trzeba było coś zmienić.
Marlenka jakby było coś nie tak to dr by odpisała odrazu.Kaaama892, Misia7, Malenka89 lubią tę wiadomość
Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków