INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
iness00 wrote:Dziękuję kochane za odzew, już mnie AgaP83 poratowała na priv, dosłownie
dziękuję Aga jeszcze raz
jak coś też jestem do dyspozycji bo leczyłam się i dalej prowadzę ciąże u dr. C1 IVF -1 blastka - criotransfer- po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud !❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
nick nieaktualnyMisia7 wrote:Aga P jak po wizycie ? Jakie plany ?
jakie dostaliscie antybiotyki ta ta ureaplasme ?
Misia,
Dostaliśmy doksycylinę a ja dodatkowo metronidazol. Tylko jest jeden mały problem jest to kuracja na 2 tygodnie a my za tydzień lecimy na wakacje. Mój mąż nawet nie chce słyszeć że miałby zrezygnować z alkoholu. Wprawdzie nie upiaja się ale jak to na wakacjach - człowiek chce się czasem zrelaksować 🙂 więc kurację zaczynamy dopiero 29 lipca. Potem badanie metodą PCR mycoplasmy, ureaplasmy i chlamydii. Jak będzie ok to mąż powtórka nasienia w połowie września. Ok. Połowy września być może zgłoszę się po tabletki. I od października ruszamy. Pani dr proponowała podejść w sierpniu a potem po wyleczeniu transfer. Ale ja chcę świeży transfer bo co w przypadku jak zarodki nie nadają się do mrożenia?
Pani dr była w szoku. Generalnie ureaplasmy ona nie zleca bo badanie nie jest wymagane bo nie wynika z ustawy. Kiedyś zlecała ale jacyś ludzie poszli na skargę że wyłudza pieniądze. Jedno badanie, które w stosunku do kosztów procedury nie kosztuje zbyt wiele. Ale na sukces powodzenia inv następnie ciąży może mieć ogromne znaczenie. Ja jestem przykładem, że zakażenie przebiega w sposób bezobjawowy a być może miałam bakterię w momencie poronienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 12:16
-
AgaP83 wrote:Misia,
Dostaliśmy doksycylinę a ja dodatkowo metronidazol. Tylko jest jeden mały problem jest to kuracja na 2 tygodnie a my za tydzień lecimy na wakacje. Mój mąż nawet nie chce słyszeć że miałby zrezygnować z alkoholu. Wprawdzie nie upiaja się ale jak to na wakacjach - człowiek chce się czasem zrelaksować 🙂 więc kurację zaczynamy dopiero 29 lipca. Potem badanie metodą PCR mycoplasmy, ureaplasmy i chlamydii. Jak będzie ok to mąż powtórka nasienia w połowie września. Ok. Połowy września być może zgłoszę się po tabletki. I od października ruszamy. Pani dr proponowała podejść w sierpniu a potem po wyleczeniu transfer. Ale ja chcę świeży transfer bo co w przypadku jak zarodki nie nadają się do mrożenia?
Pani dr była w szoku. Generalnie ureaplasmy ona nie zleca bo badanie nie jest wymagane bo nie wynika z ustawy. Kiedyś zlecała ale jacyś ludzie poszli na skargę że wyłudza pieniądze. Jedno badanie, które w stosunku do kosztów procedury nie kosztuje zbyt wiele. Ale na sukces powodzenia inv następnie ciąży może mieć ogromne znaczenie. Ja jestem przykładem, że zakażenie przebiega w sposób bezobjawowy a być może miałam bakterię w momencie poronienia.A jakie badania będziecie jeszcze robić mezowi ? Jakieś rozszerzone w tym wrześniu? I jak by były nie ok to wtedy odwołujecie in vitro i czekacie jak się poprawi ? Czy po to żeby zobaczyć jaka metode wybrac ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 14:55
Misia7 -
nick nieaktualnyMisia7 wrote:A dlaczego w sierpniu? W sumie chyba lepiej na swiezo tak jak piszesz
A jakie badania będziecie jeszcze robić mezowi ? Jakieś rozszerzone w tym wrześniu? I jak by były nie ok to wtedy odwołujecie in vitro i czekacie jak się poprawi ? Czy po to żeby zobaczyć jaka metode wybrac ?
W sierpniu mieliśmy zaplanowane. Nie chcę już czekać bo poprawiamy 1,5 roku i nic się nie da poprawić. W sumie y nas tylko imsi msome. Nie wiem czy to formalność te badania. Wszystko mamy zlecone tzn. Podstawowe +dna+msome. Tylko nie wiem w sumie po co. Mój m miał w kwietniu zrobione. Przypuszczam że nie zmieniło za wiele. Tak samo jak Pani dr upiera się przy stosowaniu androtopu. Mąż ma poniżej połowy wartości granicznych. Rok temu miał prawidłową wartość i wynik były złe. -
A nie robicie tego testu hba ? To może mój też będzie musiał miec
pewnie tak
W sumie to tak jak piszesz czasami nie ma już co czekać i poprawiać bo z tym nasieniem to naprawdę różnie bywa
A do in vitro jest tylko kilka czy kilkanaście potrzebnych dobrych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 18:24
Misia7 -
Wczoraj miałam punkcję i odrazu wizytę u pani dr ale jeszcze nic nie było wiadomo. Dzisiaj zadzwoniłam do koordynatorki ale dalej nic nie wiem. Czy brak wiadomości to dobra wiadomość ?
Pani dr mówiła że jakby coś było źle to by odrazu dali znać. Mam mieć mrożone w 3 dobie. Niestety za wysoki progesteron wyklucza transfer świeży.
Jak się dowiadywałyscie co i jak ? Bo ja nie mam żadnej informacji. Mam czekać na tel od embriologaMacica Robertsa-3 operacje u Ludwina
Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
homocysteina 8, ANA2 ujemne
07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków -
No nic nie wiem. Pani dr miała mi wczoraj napisać ale nie napisała. Napisze do niej jutro czy coś wiadomo.
Przed punkcja miałam 7 pęcherzyków. Na wizycie po punkcji jeszcze nic nie było wiadomo. Ale jakby było coś nie tak to od razu by dali znać.Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków -
nick nieaktualnyKlaudia137 wrote:No nic nie wiem. Pani dr miała mi wczoraj napisać ale nie napisała. Napisze do niej jutro czy coś wiadomo.
Przed punkcja miałam 7 pęcherzyków. Na wizycie po punkcji jeszcze nic nie było wiadomo. Ale jakby było coś nie tak to od razu by dali znać.
Właśnie ja też mam problem z kontaktem od wczoraj z Panią Dr C. wysłałam jej wynik przyrostu progestronu po transferze i nic nie odpisała a na Whaats App też jej nie było od wczoraj wieczorem. Nie wiem może ma urlop albo jakiś problem z telefonem. Zawsze był z nią dobry kontakt.Jeżeli do jutra mi nie odpiszę też zadzwonię do KlinikiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 21:56
-
nick nieaktualnyMisia7 wrote:A nie robicie tego testu hba ? To może mój też będzie musiał miec
pewnie tak
W sumie to tak jak piszesz czasami nie ma już co czekać i poprawiać bo z tym nasieniem to naprawdę różnie bywa
A do in vitro jest tylko kilka czy kilkanaście potrzebnych dobrych
Nigdy nie robiliśmy hba. Przy ruchliwości prawie 0 chyba jest niemożliwy do wykonania. Dokładnie czasem wychodzi na odwrót. Wyniki zamiast w górę idą w dół. Gdyby to tak łatwo się dało poprawić to nikt nie robiłby in vitro 🙂 Chciałabym schudnąć przed inv bo podobno dobrze trochę zrzucić A nie potrafięWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 05:47
Misia7 lubi tę wiadomość
-
AgaP83 wrote:Nigdy nie robiliśmy hba. Przy ruchliwości prawie 0 chyba jest niemożliwy do wykonania. Dokładnie czasem wychodzi na odwrót. Wyniki zamiast w górę idą w dół. Gdyby to tak łatwo się dało poprawić to nikt nie robiłby in vitro 🙂 Chciałabym schudnąć przed inv bo podobno dobrze trochę zrzucić A nie potrafię
ale Aga mamy jeszcze dużo czasu
Ja już parę kg schudłam ale mam z czego
mam nadzieję że do października się uda coś więcej zrzucić 😁😁ja muszę o niskim ig produkty jesc więc to trochę daje, ale wiadomo że nieraz zgrzeszylam i zgrzesze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 06:47
Misia7 -
Kaaama892 wrote:Nie poddawaj się i walczcie o szczęście :* Cieszę się, że Dr Pasnik Was przyjmie bo z tego co czytam to różnie z terminami u Niego. Koniecznie dawaj znać co u Was ❤️
Hej...
Wizyta u Dr Pasnika dobrze. Mowil, ze wyniki ANA nie sa najgorsze, lepsze przed pierwszym transferem. Musze czekac na wyniki cytokin i KIR i wtedy zaleci leczenie. Wszystko tak dlugo trwa przez to czekanie na wyniki.
-
Klaudia137 wrote:No nic nie wiem. Pani dr miała mi wczoraj napisać ale nie napisała. Napisze do niej jutro czy coś wiadomo.
Przed punkcja miałam 7 pęcherzyków. Na wizycie po punkcji jeszcze nic nie było wiadomo. Ale jakby było coś nie tak to od razu by dali znać.
Ja leczylam się u dr S, i koordynatorka po punkcji do niej kazała pisać /dzwonić. I codzień dostawałam informacje co i jak od lekarza. Więc najlepiej dzwoń bezpośrednio do lekarza, trzymam kciuki ✊Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
maruda34 wrote:Hej...
Wizyta u Dr Pasnika dobrze. Mowil, ze wyniki ANA nie sa najgorsze, lepsze przed pierwszym transferem. Musze czekac na wyniki cytokin i KIR i wtedy zaleci leczenie. Wszystko tak dlugo trwa przez to czekanie na wyniki.
Domyślam się, że takie czekanie do jak wiecznośćAle zawsze po burzy wychodzi słońce, do dr Pasnika jeżdżą ludzie z całej Polski więc wierzę, że Wam pomoże
dużo zdrowia i cierpliwości ❤️
Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
Mam już wiadomość
Brak wiadomości to dobra wiadomość. Mamy 3 dobre zarodki w 3 dobie.
Z tego co zauważyłam to Pani dr odpisuje jeśli coś się dzieje. Jak nie ma potrzeby to nie pisze. Tez wysyłałam wyniki badań i odpisywała jak trzeba było coś zmienić.
Marlenka jakby było coś nie tak to dr by odpisała odrazu.Kaaama892, Misia7, Malenka89 lubią tę wiadomość
Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków