Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • AgaP83 Ekspertka
    Postów: 404 66

    Wysłany: 14 lipca 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie jak wykrywa się cytokiny?

    AgaP83
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 278 41

    Wysłany: 14 lipca 2019, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    A mam pytanie jak wykrywa się cytokiny?
    To był chyba test CBA.

    Misia7
  • iness00 Autorytet
    Postów: 577 404

    Wysłany: 14 lipca 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za odzew, już mnie AgaP83 poratowała na priv, dosłownie :) dziękuję Aga jeszcze raz <3

    m3sxnafao0xnjr4b.png
  • oska_m Autorytet
    Postów: 297 111

    Wysłany: 15 lipca 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Dziękuję kochane za odzew, już mnie AgaP83 poratowała na priv, dosłownie :) dziękuję Aga jeszcze raz <3

    jak coś też jestem do dyspozycji bo leczyłam się i dalej prowadzę ciąże u dr. C :)

    1 IVF -1 blastka - criotransfer :( - po immunosupresji
    20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! :) ❤️
    18.11.19 r. - synuś ❤️
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 278 41

    Wysłany: 16 lipca 2019, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga P jak po wizycie ? Jakie plany ? :) jakie dostaliscie antybiotyki ta ta ureaplasme ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 11:01

    Misia7
  • AgaP83 Ekspertka
    Postów: 404 66

    Wysłany: 16 lipca 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    Aga P jak po wizycie ? Jakie plany ? :) jakie dostaliscie antybiotyki ta ta ureaplasme ?


    Misia,

    Dostaliśmy doksycylinę a ja dodatkowo metronidazol. Tylko jest jeden mały problem jest to kuracja na 2 tygodnie a my za tydzień lecimy na wakacje. Mój mąż nawet nie chce słyszeć że miałby zrezygnować z alkoholu. Wprawdzie nie upiaja się ale jak to na wakacjach - człowiek chce się czasem zrelaksować 🙂 więc kurację zaczynamy dopiero 29 lipca. Potem badanie metodą PCR mycoplasmy, ureaplasmy i chlamydii. Jak będzie ok to mąż powtórka nasienia w połowie września. Ok. Połowy września być może zgłoszę się po tabletki. I od października ruszamy. Pani dr proponowała podejść w sierpniu a potem po wyleczeniu transfer. Ale ja chcę świeży transfer bo co w przypadku jak zarodki nie nadają się do mrożenia?

    Pani dr była w szoku. Generalnie ureaplasmy ona nie zleca bo badanie nie jest wymagane bo nie wynika z ustawy. Kiedyś zlecała ale jacyś ludzie poszli na skargę że wyłudza pieniądze. Jedno badanie, które w stosunku do kosztów procedury nie kosztuje zbyt wiele. Ale na sukces powodzenia inv następnie ciąży może mieć ogromne znaczenie. Ja jestem przykładem, że zakażenie przebiega w sposób bezobjawowy a być może miałam bakterię w momencie poronienia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 12:16

    AgaP83
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 278 41

    Wysłany: 16 lipca 2019, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Misia,

    Dostaliśmy doksycylinę a ja dodatkowo metronidazol. Tylko jest jeden mały problem jest to kuracja na 2 tygodnie a my za tydzień lecimy na wakacje. Mój mąż nawet nie chce słyszeć że miałby zrezygnować z alkoholu. Wprawdzie nie upiaja się ale jak to na wakacjach - człowiek chce się czasem zrelaksować 🙂 więc kurację zaczynamy dopiero 29 lipca. Potem badanie metodą PCR mycoplasmy, ureaplasmy i chlamydii. Jak będzie ok to mąż powtórka nasienia w połowie września. Ok. Połowy września być może zgłoszę się po tabletki. I od października ruszamy. Pani dr proponowała podejść w sierpniu a potem po wyleczeniu transfer. Ale ja chcę świeży transfer bo co w przypadku jak zarodki nie nadają się do mrożenia?

    Pani dr była w szoku. Generalnie ureaplasmy ona nie zleca bo badanie nie jest wymagane bo nie wynika z ustawy. Kiedyś zlecała ale jacyś ludzie poszli na skargę że wyłudza pieniądze. Jedno badanie, które w stosunku do kosztów procedury nie kosztuje zbyt wiele. Ale na sukces powodzenia inv następnie ciąży może mieć ogromne znaczenie. Ja jestem przykładem, że zakażenie przebiega w sposób bezobjawowy a być może miałam bakterię w momencie poronienia.
    A dlaczego w sierpniu? W sumie chyba lepiej na swiezo tak jak piszesz :) A jakie badania będziecie jeszcze robić mezowi ? Jakieś rozszerzone w tym wrześniu? I jak by były nie ok to wtedy odwołujecie in vitro i czekacie jak się poprawi ? Czy po to żeby zobaczyć jaka metode wybrac ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 14:55

    Misia7
  • AgaP83 Ekspertka
    Postów: 404 66

    Wysłany: 16 lipca 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    A dlaczego w sierpniu? W sumie chyba lepiej na swiezo tak jak piszesz :) A jakie badania będziecie jeszcze robić mezowi ? Jakieś rozszerzone w tym wrześniu? I jak by były nie ok to wtedy odwołujecie in vitro i czekacie jak się poprawi ? Czy po to żeby zobaczyć jaka metode wybrac ?


    W sierpniu mieliśmy zaplanowane. Nie chcę już czekać bo poprawiamy 1,5 roku i nic się nie da poprawić. W sumie y nas tylko imsi msome. Nie wiem czy to formalność te badania. Wszystko mamy zlecone tzn. Podstawowe +dna+msome. Tylko nie wiem w sumie po co. Mój m miał w kwietniu zrobione. Przypuszczam że nie zmieniło za wiele. Tak samo jak Pani dr upiera się przy stosowaniu androtopu. Mąż ma poniżej połowy wartości granicznych. Rok temu miał prawidłową wartość i wynik były złe.

    AgaP83
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 278 41

    Wysłany: 16 lipca 2019, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie robicie tego testu hba ? To może mój też będzie musiał miec ;) pewnie tak :) W sumie to tak jak piszesz czasami nie ma już co czekać i poprawiać bo z tym nasieniem to naprawdę różnie bywa :) A do in vitro jest tylko kilka czy kilkanaście potrzebnych dobrych ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 18:24

    Misia7
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 16 lipca 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam punkcję i odrazu wizytę u pani dr ale jeszcze nic nie było wiadomo. Dzisiaj zadzwoniłam do koordynatorki ale dalej nic nie wiem. Czy brak wiadomości to dobra wiadomość ?
    Pani dr mówiła że jakby coś było źle to by odrazu dali znać. Mam mieć mrożone w 3 dobie. Niestety za wysoki progesteron wyklucza transfer świeży.
    Jak się dowiadywałyscie co i jak ? Bo ja nie mam żadnej informacji. Mam czekać na tel od embriologa

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 278 41

    Wysłany: 16 lipca 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci nie pomogę bo jestem przed in vitro w tej klinice. Ale to nawet nie wiesz ile Ci jajeczek pobrali, ile zaplodnili ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 19:56

    Misia7
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 16 lipca 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic nie wiem. Pani dr miała mi wczoraj napisać ale nie napisała. Napisze do niej jutro czy coś wiadomo.
    Przed punkcja miałam 7 pęcherzyków. Na wizycie po punkcji jeszcze nic nie było wiadomo. Ale jakby było coś nie tak to od razu by dali znać.

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 278 41

    Wysłany: 16 lipca 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to się nie denerwuj,jeżeli powiedzieli że dali by znać jak by było coś nie tak to pewnie jest wszystko dobrze :)

    Misia7
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    No nic nie wiem. Pani dr miała mi wczoraj napisać ale nie napisała. Napisze do niej jutro czy coś wiadomo.
    Przed punkcja miałam 7 pęcherzyków. Na wizycie po punkcji jeszcze nic nie było wiadomo. Ale jakby było coś nie tak to od razu by dali znać.

    Właśnie ja też mam problem z kontaktem od wczoraj z Panią Dr C. wysłałam jej wynik przyrostu progestronu po transferze i nic nie odpisała a na Whaats App też jej nie było od wczoraj wieczorem. Nie wiem może ma urlop albo jakiś problem z telefonem. Zawsze był z nią dobry kontakt.Jeżeli do jutra mi nie odpiszę też zadzwonię do Kliniki

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 21:56

  • AgaP83 Ekspertka
    Postów: 404 66

    Wysłany: 17 lipca 2019, 05:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    A nie robicie tego testu hba ? To może mój też będzie musiał miec ;) pewnie tak :) W sumie to tak jak piszesz czasami nie ma już co czekać i poprawiać bo z tym nasieniem to naprawdę różnie bywa :) A do in vitro jest tylko kilka czy kilkanaście potrzebnych dobrych ;)

    Nigdy nie robiliśmy hba. Przy ruchliwości prawie 0 chyba jest niemożliwy do wykonania. Dokładnie czasem wychodzi na odwrót. Wyniki zamiast w górę idą w dół. Gdyby to tak łatwo się dało poprawić to nikt nie robiłby in vitro 🙂 Chciałabym schudnąć przed inv bo podobno dobrze trochę zrzucić A nie potrafię

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 05:47

    Misia7 lubi tę wiadomość

    AgaP83
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 278 41

    Wysłany: 17 lipca 2019, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Nigdy nie robiliśmy hba. Przy ruchliwości prawie 0 chyba jest niemożliwy do wykonania. Dokładnie czasem wychodzi na odwrót. Wyniki zamiast w górę idą w dół. Gdyby to tak łatwo się dało poprawić to nikt nie robiłby in vitro 🙂 Chciałabym schudnąć przed inv bo podobno dobrze trochę zrzucić A nie potrafię
    Hahaha no ja też próbuje ;) ale Aga mamy jeszcze dużo czasu ;) Ja już parę kg schudłam ale mam z czego :) mam nadzieję że do października się uda coś więcej zrzucić 😁😁ja muszę o niskim ig produkty jesc więc to trochę daje, ale wiadomo że nieraz zgrzeszylam i zgrzesze ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 06:47

    Misia7
  • maruda34 Autorytet
    Postów: 482 149

    Wysłany: 17 lipca 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaama892 wrote:
    Nie poddawaj się i walczcie o szczęście :* Cieszę się, że Dr Pasnik Was przyjmie bo z tego co czytam to różnie z terminami u Niego. Koniecznie dawaj znać co u Was ❤️

    Hej...
    Wizyta u Dr Pasnika dobrze. Mowil, ze wyniki ANA nie sa najgorsze, lepsze przed pierwszym transferem. Musze czekac na wyniki cytokin i KIR i wtedy zaleci leczenie. Wszystko tak dlugo trwa przez to czekanie na wyniki.

  • Kaaama892 Autorytet
    Postów: 1408 1380

    Wysłany: 17 lipca 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    No nic nie wiem. Pani dr miała mi wczoraj napisać ale nie napisała. Napisze do niej jutro czy coś wiadomo.
    Przed punkcja miałam 7 pęcherzyków. Na wizycie po punkcji jeszcze nic nie było wiadomo. Ale jakby było coś nie tak to od razu by dali znać.

    Ja leczylam się u dr S, i koordynatorka po punkcji do niej kazała pisać /dzwonić. I codzień dostawałam informacje co i jak od lekarza. Więc najlepiej dzwoń bezpośrednio do lekarza, trzymam kciuki ✊

    3i49e6ydjs3fxxlx.png



    Ja:28 lat. Wstępnie wszystko ok
    Mąż :30 lat. Słabe nasienie. I IVF- marzec 2019,
    transfer: 30.03.19
    Beta 8dpt - 149.8
    Beta 10 dpt - 408. 3
    Beta 13 dpt - 972.4
    Beta 16 dpt - 2673.8 😍
    Beta 19 dpt - 11 354,
    Serduszko bije ❤️
  • Kaaama892 Autorytet
    Postów: 1408 1380

    Wysłany: 17 lipca 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 wrote:
    Hej...
    Wizyta u Dr Pasnika dobrze. Mowil, ze wyniki ANA nie sa najgorsze, lepsze przed pierwszym transferem. Musze czekac na wyniki cytokin i KIR i wtedy zaleci leczenie. Wszystko tak dlugo trwa przez to czekanie na wyniki.

    Domyślam się, że takie czekanie do jak wieczność :( Ale zawsze po burzy wychodzi słońce, do dr Pasnika jeżdżą ludzie z całej Polski więc wierzę, że Wam pomoże :) dużo zdrowia i cierpliwości ❤️

    3i49e6ydjs3fxxlx.png



    Ja:28 lat. Wstępnie wszystko ok
    Mąż :30 lat. Słabe nasienie. I IVF- marzec 2019,
    transfer: 30.03.19
    Beta 8dpt - 149.8
    Beta 10 dpt - 408. 3
    Beta 13 dpt - 972.4
    Beta 16 dpt - 2673.8 😍
    Beta 19 dpt - 11 354,
    Serduszko bije ❤️
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 17 lipca 2019, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wiadomość :)
    Brak wiadomości to dobra wiadomość. Mamy 3 dobre zarodki w 3 dobie.
    Z tego co zauważyłam to Pani dr odpisuje jeśli coś się dzieje. Jak nie ma potrzeby to nie pisze. Tez wysyłałam wyniki badań i odpisywała jak trzeba było coś zmienić.
    Marlenka jakby było coś nie tak to dr by odpisała odrazu.

    Kaaama892, Misia7, Malenka89 lubią tę wiadomość

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego