Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 277 41

    Wysłany: 10 lipca 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Misia, sprawdziłam dokładnie i nie wiem czy to pomyłka ale zapłaciłam za te dwa badania 195 zł. Czyli w cenie jednego miałam dwa badania.
    Aaaa o kurde to duża różnica faktycznie hmm dzięki :) czyli tam w Mysłowicach robiłaś? Ale to chyba jakaś pomylka bo weszłam na stronę i 195 kosztuje sama ureaplasma ;) A widzę że jeszcze jest coś takiego ureaplasma i mycoplasma wymaz 60 zł ;) ale Twój mąż nie robił tylko Ty ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 09:38

    Misia7
  • Kaaama892 Autorytet
    Postów: 1405 1379

    Wysłany: 10 lipca 2019, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 wrote:
    Hej, bylam teraz na pare dni w Polsce i na wizycie u Dr Sodowskiej bo jest na urlopie od 12go do 22go lipca wiec odwolali mi wizyte ktora mialam na 17go. Dostalam na badania, niestety KIR i HLA robia w wybrane wtorki tylko i sie nie zalapie. Ale dzwonilam do Lodzi do APC i tam robia codziennie wiec prosto z lotniska pojade z mezem i przy okazji Dr Pasnik zgodzil sie przyjac Nas jak juz tam bedziemy.
    Malutka byla zdrowa, nic nie znalezli 😔 na jedno dobrze ze Jej nic nie bylo ale jesli byla zdrowa to czemu sie tak stalo 😔 nigdy sie z tym nie pogodze.

    Nie poddawaj się i walczcie o szczęście :* Cieszę się, że Dr Pasnik Was przyjmie bo z tego co czytam to różnie z terminami u Niego. Koniecznie dawaj znać co u Was ❤️

    maruda34 lubi tę wiadomość

    3i49e6ydjs3fxxlx.png



    Ja:28 lat. Wstępnie wszystko ok
    Mąż :30 lat. Słabe nasienie. I IVF- marzec 2019,
    transfer: 30.03.19
    Beta 8dpt - 149.8
    Beta 10 dpt - 408. 3
    Beta 13 dpt - 972.4
    Beta 16 dpt - 2673.8 😍
    Beta 19 dpt - 11 354,
    Serduszko bije ❤️
  • AgaP83 Ekspertka
    Postów: 398 65

    Wysłany: 10 lipca 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    Aaaa o kurde to duża różnica faktycznie hmm dzięki :) czyli tam w Mysłowicach robiłaś? Ale to chyba jakaś pomylka bo weszłam na stronę i 195 kosztuje sama ureaplasma ;) A widzę że jeszcze jest coś takiego ureaplasma i mycoplasma wymaz 60 zł ;) ale Twój mąż nie robił tylko Ty ?


    Tak w Novomedice w Mysłowicach. No właśnie dziwne. Ja pojechałam robić kariotyp. Razem z kariotypem zapłaciłam 585 zł a koszt kariotypu to 390 zł. Sprawdzałam fakturę dzisiaj. Jak weszłam na ich stronę to za ureaplasmę cena jest 195 zł. No właśnie nie wiem czy nie wystarczy wymaz na ureaplasmę i mycoplasmę ten zwykły nie PCR. Chyba dziewczyny z tego forum robiły te "zwykłe" wymazy. Ja zrobiłam przy okazji ale wynik dla mnie to zaskoczenie. Ureaplasma może też wpływać na nasienie. Więc wnioskuję że mąż mój też ma.

    AgaP83
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 277 41

    Wysłany: 10 lipca 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Tak w Novomedice w Mysłowicach. No właśnie dziwne. Ja pojechałam robić kariotyp. Razem z kariotypem zapłaciłam 585 zł a koszt kariotypu to 390 zł. Sprawdzałam fakturę dzisiaj. Jak weszłam na ich stronę to za ureaplasmę cena jest 195 zł. No właśnie nie wiem czy nie wystarczy wymaz na ureaplasmę i mycoplasmę ten zwykły nie PCR. Chyba dziewczyny z tego forum robiły te "zwykłe" wymazy. Ja zrobiłam przy okazji ale wynik dla mnie to zaskoczenie. Ureaplasma może też wpływać na nasienie. Więc wnioskuję że mąż mój też ma.
    No podejrzewam że jak Ty masz to mąż pewnie też. Ja robiłam wtedy jak miałam in vitro i wyszło ok ale to było dawno i wiadomo że teraz też będę badać :)

    Misia7
  • AgaP83 Ekspertka
    Postów: 398 65

    Wysłany: 10 lipca 2019, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie robiłam. W warszawskim Invimedzie tego badania nie wymagali. Dziwna sprawa. Być może już w styczniu miałam tą bakterię A gdyby nie to forum to w ogóle nie wiezziałabym, że należy to też zbadać.

    AgaP83
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 12 lipca 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie jak się czułyście po punkcji ? W dzień punkcji wiadomo wolne od pracy. Miałyście wolne na dłużej ?

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • AgaP83 Ekspertka
    Postów: 398 65

    Wysłany: 13 lipca 2019, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    Mnie po punkcja bolał brzuch. Przy pierwszej punkchi miałam wolne w dniu punkcji i przez 2 kokejne dni czyli w sumie 3 dni. A przy drugiej punkcji miałam wolne w dniu punkcji a na następny dzień poszłam do pracy.

    AgaP83
  • Kaaama892 Autorytet
    Postów: 1405 1379

    Wysłany: 13 lipca 2019, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie jak się czułyście po punkcji ? W dzień punkcji wiadomo wolne od pracy. Miałyście wolne na dłużej ?

    Ja się czułam źle :) pierwsze trzy dni ledwo chodziłam, obracalam się, wyprostować się nie mogłam... Byłam na zwolnieniu lekarskim początkowo do transferu, później do bety.. I ciągnęłam dalej bo miałam hiperstymulacje przy wzroście BetyHCG

    3i49e6ydjs3fxxlx.png



    Ja:28 lat. Wstępnie wszystko ok
    Mąż :30 lat. Słabe nasienie. I IVF- marzec 2019,
    transfer: 30.03.19
    Beta 8dpt - 149.8
    Beta 10 dpt - 408. 3
    Beta 13 dpt - 972.4
    Beta 16 dpt - 2673.8 😍
    Beta 19 dpt - 11 354,
    Serduszko bije ❤️
  • iness00 Autorytet
    Postów: 577 404

    Wysłany: 13 lipca 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odezwijcie sie, poszukuję kontaktu pacjentki dr C., chciałam podpytac o ważne dla mnie informacje, zależy mi na czasie. Bardzo proszę o kontakt ☺

    m3sxnafao0xnjr4b.png
  • AgaP83 Ekspertka
    Postów: 398 65

    Wysłany: 13 lipca 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness, a co chciałabyś wiedzieć? Ja leczę się u Pani dr

    AgaP83
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 13 lipca 2019, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się leczę u dr C

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • iness00 Autorytet
    Postów: 577 404

    Wysłany: 13 lipca 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam zaproszenie ☺jeżeli możemy na priv, bo tu nie chce opisywać wszystkiego.

    m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 277 41

    Wysłany: 14 lipca 2019, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja miałam dużo wolnego bo trafiłam na urlop :) ale brzuch mnie bolal przez kilka dni od punkcji :/ najlepiej dużo pić i jeść lekkostrawne rzeczy ! A co do Pani dr C to też do niej chodzę :)

    Misia7
  • shani Autorytet
    Postów: 460 314

    Wysłany: 14 lipca 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez lecze sie u dr C :) dziewczyny, czy udalo sie Wam za 1 transferem?

    28 lat, PCOS, czynnik męski, KIR Bx, problem z cytokinami, ANA 2 1:160, NK 14%.
    Starania od 2017.
    IVF 10.2019: 21 pobranych, 6 zaplodnionych, tylko 1❄.
    Przygotowania do FET od 11.2019
    Immunosupresja 02.2020, 06.2020.
    1FET 12.08.2020.
    5dpt bHCG 21.6
    7dpt bHCG 71.71
    9dpt bHCG 203.38
    12dpt bHCG 784.93
    15dpt bHCG 2720.33
    19dpt bHCG 9031.00
    35dpt ❤
    14w6d córeczka 🙎😊
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 277 41

    Wysłany: 14 lipca 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    shani wrote:
    Rowniez lecze sie u dr C :) dziewczyny, czy udalo sie Wam za 1 transferem?
    Mnie nie, wcześniej też byłam w innej klinice :) A teraz zobaczymy :) mam nadzieję :) to będzie 2 podejście ;)

    Misia7
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2019, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaP83 wrote:
    Misia, raczej nie chcę czekać do blastki. Córkę mam po tym jak miałam podany dwudniowy zarodek. Punkcja była w środę A transfer w piątek. Kolejne ciąże były z mrożonych trzydniowych. Ostatni zarodek też był trzydniowy i chyba 16 komórkowy. Do blastocysty żaden nie dotrwał. Także ja chcę jal najwcześniejsze 🙂 blastki nie dają gwarancji sukcesu

    Też urodziłam córeczkę z trzydniowego zarodeczka. Reszta nie przetrwała do 5 doby.

    Misia7 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2019, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Dziewczyny odezwijcie sie, poszukuję kontaktu pacjentki dr C., chciałam podpytac o ważne dla mnie informacje, zależy mi na czasie. Bardzo proszę o kontakt ☺
    Zapraszam

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    shani wrote:
    Rowniez lecze sie u dr C :) dziewczyny, czy udalo sie Wam za 1 transferem?

    Ja się leczę u Dr C. 1 transfer udany Ale w 9 tyg poronienie. Z 2giego mam córeczkę 😉 jestem po 3im i czekamy

    Misia7 lubi tę wiadomość

  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 277 41

    Wysłany: 14 lipca 2019, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenka89 wrote:
    Ja się leczę u Dr C. 1 transfer udany Ale w 9 tyg poronienie. Z 2giego mam córeczkę 😉 jestem po 3im i czekamy
    Hej :) widzę że miałaś problem z cytokinami i mutacje, ja również ;) byłaś u dr P w Lodzi ? Czym Cię leczyli ? Miałaś jakieś szczepienia ?

    Misia7
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lipca 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    Hej :) widzę że miałaś problem z cytokinami i mutacje, ja również ;) byłaś u dr P w Lodzi ? Czym Cię leczyli ? Miałaś jakieś szczepienia ?

    Pani Dr w moim imieniu zwróciła się do Dr P. zalecił wlew domaciczny z neupogenu 4/5 dni przed transferem i zastrzyk w dniu transferu, Clexan 0,6 , acard, modulatory homocysteiny, folian i intralipidy w cyklu poprzedzającym, w dniu transferu i co 4 tygodnie do 20tyg ciąży. Córcia urodziła się zdrowa 😉

    Misia7 lubi tę wiadomość

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego