Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 277 41

    Wysłany: 17 lipca 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Mam już wiadomość :)
    Brak wiadomości to dobra wiadomość. Mamy 3 dobre zarodki w 3 dobie.
    Z tego co zauważyłam to Pani dr odpisuje jeśli coś się dzieje. Jak nie ma potrzeby to nie pisze. Tez wysyłałam wyniki badań i odpisywała jak trzeba było coś zmienić.
    Marlenka jakby było coś nie tak to dr by odpisała odrazu.
    A wszystkie mrozicie w 3 dobie ?

    Misia7
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 17 lipca 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    A wszystkie mrozicie w 3 dobie ?
    Tak mi Pani dr mówiła na wizycie zaraz po punkcji. Ale napisałam jej jeszcze czy w 3 dobie czy w 5. Boje się ze do 5 mogą nie przetrwać a za dużo ich nie ma

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 277 41

    Wysłany: 17 lipca 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Tak mi Pani dr mówiła na wizycie zaraz po punkcji. Ale napisałam jej jeszcze czy w 3 dobie czy w 5. Boje się ze do 5 mogą nie przetrwać a za dużo ich nie ma
    A to tak to napewno bym chociaż 2 zamrozila w tej 3 dobie :) W sumie blastka nie daje też żadnej pewności że będzie z tego ciąża

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 15:18

    Misia7
  • maruda34 Autorytet
    Postów: 479 148

    Wysłany: 17 lipca 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaama892 wrote:
    Domyślam się, że takie czekanie do jak wieczność :( Ale zawsze po burzy wychodzi słońce, do dr Pasnika jeżdżą ludzie z całej Polski więc wierzę, że Wam pomoże :) dużo zdrowia i cierpliwości ❤️

    Pomogl Nam rok temu wiec i tym razem pomoze. Obawiam sie troche o AMH bo spadlo mi mocno w dol od zeszlego roku ale mysle, ze Dr Sodowska zrobi tak ze bedzie dobrze. Sa obawy.....ale musze byc silna zeby to przetrwac i zeby sie udalo

  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 22 lipca 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana. Dzisiaj dostałam wiadomość że nic nie udało się zamrozić.
    Embriolog powiedział że 3 zarodni w 2 dobie były klasy CC. Potem jeden odpadł. W 5 dobie został jeden słaby ale nie udało się go zamrozić.
    Miała któraś z was tak ? Wadliwe komórki jajowe ?

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • Kaaama892 Autorytet
    Postów: 1405 1379

    Wysłany: 22 lipca 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Dzisiaj dostałam wiadomość że nic nie udało się zamrozić.
    Embriolog powiedział że 3 zarodni w 2 dobie były klasy CC. Potem jeden odpadł. W 5 dobie został jeden słaby ale nie udało się go zamrozić.
    Miała któraś z was tak ? Wadliwe komórki jajowe ?

    Hej :) u nas było 4 zarodków, do piątej doby dotrwaly wszystkie, ale jeden był średniej klasy 3.2.1 a reszta nawet nie nadawała się do mrozenia. Dowiedziałam się o tym chwilę przed transferem. Ten jeden 'średniak ❤️' jest ze mną.
    U nas problem leży w słabym nasieniu i ponoc po 3 dobie to męski czynnik wpływa na dalszy los zarodków. Dlatego ze względu na to ryzykowalismy i czekaliśmy do piątej dobry, bo skoro by nie dotrwaly to podane mnie w trzeciej dobie również by się przetrwały.

    3i49e6ydjs3fxxlx.png



    Ja:28 lat. Wstępnie wszystko ok
    Mąż :30 lat. Słabe nasienie. I IVF- marzec 2019,
    transfer: 30.03.19
    Beta 8dpt - 149.8
    Beta 10 dpt - 408. 3
    Beta 13 dpt - 972.4
    Beta 16 dpt - 2673.8 😍
    Beta 19 dpt - 11 354,
    Serduszko bije ❤️
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 22 lipca 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaama892 wrote:
    Hej :) u nas było 4 zarodków, do piątej doby dotrwaly wszystkie, ale jeden był średniej klasy 3.2.1 a reszta nawet nie nadawała się do mrozenia. Dowiedziałam się o tym chwilę przed transferem. Ten jeden 'średniak ❤️' jest ze mną.
    U nas problem leży w słabym nasieniu i ponoc po 3 dobie to męski czynnik wpływa na dalszy los zarodków. Dlatego ze względu na to ryzykowalismy i czekaliśmy do piątej dobry, bo skoro by nie dotrwaly to podane mnie w trzeciej dobie również by się przetrwały.
    Rozmawiałam z embriologiem i w 2 dobie oznaczyli je jako CC bez rokowania. W 3 dobie zostały dwa ale hodowali dalej i do 5 doby dotrwał 1 który nie nadawał się do mrożenia. Nasienie sprawdzaliśmy i jest ok, zarodki były już słabe w 2 dobie więc to wina komórek. Jestem załamana :/

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • Kaaama892 Autorytet
    Postów: 1405 1379

    Wysłany: 22 lipca 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Rozmawiałam z embriologiem i w 2 dobie oznaczyli je jako CC bez rokowania. W 3 dobie zostały dwa ale hodowali dalej i do 5 doby dotrwał 1 który nie nadawał się do mrożenia. Nasienie sprawdzaliśmy i jest ok, zarodki były już słabe w 2 dobie więc to wina komórek. Jestem załamana :/

    Bardzo mi przykro... To Wasze pierwsze podejście? :(

    3i49e6ydjs3fxxlx.png



    Ja:28 lat. Wstępnie wszystko ok
    Mąż :30 lat. Słabe nasienie. I IVF- marzec 2019,
    transfer: 30.03.19
    Beta 8dpt - 149.8
    Beta 10 dpt - 408. 3
    Beta 13 dpt - 972.4
    Beta 16 dpt - 2673.8 😍
    Beta 19 dpt - 11 354,
    Serduszko bije ❤️
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 277 41

    Wysłany: 22 lipca 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Dzisiaj dostałam wiadomość że nic nie udało się zamrozić.
    Embriolog powiedział że 3 zarodni w 2 dobie były klasy CC. Potem jeden odpadł. W 5 dobie został jeden słaby ale nie udało się go zamrozić.
    Miała któraś z was tak ? Wadliwe komórki jajowe ?
    O kurde przykro mi :/ my mieliśmy 1 blastke z 6

    Misia7
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 23 lipca 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to było nasze pierwsze podejście. Dużo po nim oczekiwałam i bardzo się załamałam. Myśle że kolejne dopiero wrzesień -październik.

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • Misia7 Przyjaciółka
    Postów: 277 41

    Wysłany: 23 lipca 2019, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Tak to było nasze pierwsze podejście. Dużo po nim oczekiwałam i bardzo się załamałam. Myśle że kolejne dopiero wrzesień -październik.
    Napewno sobie odpocznij trochę od tego wszystkiego... Zapytaj lekarza o suplementy ale pewnie już jakieś bierzesz! Koenzym q 10 100 mg vit e 400 vit d 2 tyś. vit C omega 3 kwas foliowy

    Misia7
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 23 lipca 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia7 wrote:
    Napewno sobie odpocznij trochę od tego wszystkiego... Zapytaj lekarza o suplementy ale pewnie już jakieś bierzesz! Koenzym q 10 100 mg vit e 400 vit d 2 tyś. vit C omega 3 kwas foliowy
    Wczoraj zbadałam wit D bo suplementuję się już ponad rok i mam poziom 49
    Biorę wit C, komplex B, Hopel Herz premium
    W ciągu roku przytyłam ok 10 kg ze stresu i hormonów i chyba czas zająć się tym. Mam dietę od dietetyczki i od wczoraj już stosuję, nie będę tracić czasu. Tylko jak przekonać chłopa że jego piwko wieczorami i fajeczki raczej nie wpływają korzystnie na jego nasienie :/

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • Borden Autorytet
    Postów: 534 498

    Wysłany: 23 lipca 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruda34 bardzo współczuję ci straty. Niewyobrażalna;( Przyjmij moje szczere wyrazy wspołczucia.

    Co do przyczyn straty: jesli dziecko było zdrowe ( i nie owinęło sie pepowiną), to problem był najprawdopodobnie związany z łozyskiem i przepływami. Wg mnie ogromnym blędem było odstawianie heparyny w 20 tyg ciązy. Angielscy lekarze wiemy jak leczą i jakby mogli to nic by nie zlecali. Skoro dr S. zleciła ta heparyne do końca to jednak powinnas ją kontynuować.

    Procesy immunologiczne zachodza w ciazy do 20 tyg i dlatego ważne jest co przyjmujemy do 16 tyg. (accofile, intralipidy, predonizolon itd). Wg mnie wasza strata nie ma nic wspólnego z immunologią, bo Oliwia przeła przez nią bez problemu.

    Życzę wam duzo sił do dalszej walki i spenienia kolejnego cudu.
    pozdrawiam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 21:39

    Wady:
    # niedoczynność i Hashi i IO
    # MTHFR C677 homozygota
    # słabo dodatnie p/c kardiolipinie
    # ostatnio kiepskie endo - 6 mm
    #1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)

    # NK - 25%
    # il 10 i il 5 - za nisko
    # szczepienia - dr Paśnik

    Pozytywy:
    * KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
    * Amh - 2,7

    Zalety:
    - 1 dziecko

    Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14%
  • maruda34 Autorytet
    Postów: 479 148

    Wysłany: 24 lipca 2019, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borden wrote:
    Maruda34 bardzo współczuję ci straty. Niewyobrażalna;( Przyjmij moje szczere wyrazy wspołczucia.

    Co do przyczyn straty: jesli dziecko było zdrowe ( i nie owinęło sie pepowiną), to problem był najprawdopodobnie związany z łozyskiem i przepływami. Wg mnie ogromnym blędem było odstawianie heparyny w 20 tyg ciązy. Angielscy lekarze wiemy jak leczą i jakby mogli to nic by nie zlecali. Skoro dr S. zleciła ta heparyne do końca to jednak powinnas ją kontynuować.

    Procesy immunologiczne zachodza w ciazy do 20 tyg i dlatego ważne jest co przyjmujemy do 16 tyg. (accofile, intralipidy, predonizolon itd). Wg mnie wasza strata nie ma nic wspólnego z immunologią, bo Oliwia przeła przez nią bez problemu.

    Życzę wam duzo sił do dalszej walki i spenienia kolejnego cudu.
    pozdrawiam

    Nawet z lozyskiem nie bylo problemu bo sekcja rowniez nic nie wykazala. Wszystko wskazuje na to, ze Mala scisnela albo przygniotla sobie pepowinke 😔 a tego sekcja nie wykaze.
    Ja od Dr Pasnika mialam heparyne zalecona tylko do 15tc jesli odstawienie moglo byc przyczyna to zaczelo by sie dziac juz cos wczesniej a nie w 37/38tc.

    Walczymy dalej i mam nadzieje na to szczescie jeszcze w tym roku ❤❤

  • Kacha5000 Autorytet
    Postów: 377 389

    Wysłany: 24 lipca 2019, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia137 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Dzisiaj dostałam wiadomość że nic nie udało się zamrozić.
    Embriolog powiedział że 3 zarodni w 2 dobie były klasy CC. Potem jeden odpadł. W 5 dobie został jeden słaby ale nie udało się go zamrozić.
    Miała któraś z was tak ? Wadliwe komórki jajowe ?
    Hej dziewczyny przypadkiem trafilam na Wasz wątek, nie lecze się w Katowicach ale przeczytalam Twoja wiadomosc Klaudia. Nie łam sie u mnie tez podobnie z pierwszej procedury w 5 dobie nie bylo nic. 6 doby powstala slaba blastka. W pierwszej dobie szukalam juz komorki dawczyni, jednak niestety w ivf czesto pierwsza procedura to strzelanie w ciemno bo lekarz nie wie jak zareagujesz wiec dobor lekow jest dosc standardowy. Czesto slabe komorki sa wlasnie wynikiem lekow ktore stosujemy przy stymulacji. Znam wiele przypadkow gdzie pierwsza procedora klapa a druga maja piekne zarodki wiec warto przejsc to jeszcze raz. Nie zamuj sie bo sa to rzezczy na ktore mamy naprawde niewielki wplyw. Jak to lekarz mi powiedzial: ivf to meda prob im wiecej tym lepiej ;)
    Podrawiam i sciskam cieplo rzycze Wam wszytskim dodatkich bet jak najszybciej!

    f2w3s65g3uk59g3s.png

    11.2016 - niedoczynność tarczycy
    02.2017 - podwyższona prolaktyna
    03.2017- 3 cykle z letrozolem
    Dluga przerwa ze staraniem...
    01.2019 - 2x inseminacja
    04.2019 - start in vitro dlugi protokół
    05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
    Crio 😔
    Zmiana kliniki Novum Warszawa
    Listopad start procedury
    4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
    30.12.2019 ❤
    3x❄ dwudniowcow
  • JustiJusti Autorytet
    Postów: 621 214

    Wysłany: 25 lipca 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oska_m wrote:
    jak coś też jestem do dyspozycji bo leczyłam się i dalej prowadzę ciąże u dr. C :)
    Hej Oska. Ja też mam prowadzić ciążę u Pani dr. Możesz się odezwać do mnie na priv ? Pozdrawiam

    oska_m lubi tę wiadomość

    c3ce1eb6ff.png

    pierwsze dziecko - synuś

    początek starań 07.2013

    3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

    punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

    transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • shani Autorytet
    Postów: 460 314

    Wysłany: 26 lipca 2019, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerażacie, dziewczyny, bo koszta ivf są ogromne i nie wyobrażam sobie powtarzania procedury... :c trochr sie nastawilam, ze uda sie juz w listopadzie ;)

    28 lat, PCOS, czynnik męski, KIR Bx, problem z cytokinami, ANA 2 1:160, NK 14%.
    Starania od 2017.
    IVF 10.2019: 21 pobranych, 6 zaplodnionych, tylko 1❄.
    Przygotowania do FET od 11.2019
    Immunosupresja 02.2020, 06.2020.
    1FET 12.08.2020.
    5dpt bHCG 21.6
    7dpt bHCG 71.71
    9dpt bHCG 203.38
    12dpt bHCG 784.93
    15dpt bHCG 2720.33
    19dpt bHCG 9031.00
    35dpt ❤
    14w6d córeczka 🙎😊
  • maruda34 Autorytet
    Postów: 479 148

    Wysłany: 26 lipca 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    shani wrote:
    Przerażacie, dziewczyny, bo koszta ivf są ogromne i nie wyobrażam sobie powtarzania procedury... :c trochr sie nastawilam, ze uda sie juz w listopadzie ;)


    Moze to glupio zabrzmi ale chcialabym miec te koszta co wy. Ja niestety wszystkie leki mam 100% 😔 a to sa dopiero koszta. Jestem w trakcie zalatwiania S1 w UK zeby miec refundowane leki w PL ale nie wiem czy sie uda

  • shani Autorytet
    Postów: 460 314

    Wysłany: 26 lipca 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 wrote:
    Moze to glupio zabrzmi ale chcialabym miec te koszta co wy. Ja niestety wszystkie leki mam 100% 😔 a to sa dopiero koszta. Jestem w trakcie zalatwiania S1 w UK zeby miec refundowane leki w PL ale nie wiem czy sie uda

    a czy w Polsce coś jest refundowane? pytam, bo szczerze nie wiem, jak do tej pory koszta wszystkiego, badań itp. (poza podstawowymi hormonami) ponosiłam sama, w cenie pakietu również wyszczególnione są leki ;)

    28 lat, PCOS, czynnik męski, KIR Bx, problem z cytokinami, ANA 2 1:160, NK 14%.
    Starania od 2017.
    IVF 10.2019: 21 pobranych, 6 zaplodnionych, tylko 1❄.
    Przygotowania do FET od 11.2019
    Immunosupresja 02.2020, 06.2020.
    1FET 12.08.2020.
    5dpt bHCG 21.6
    7dpt bHCG 71.71
    9dpt bHCG 203.38
    12dpt bHCG 784.93
    15dpt bHCG 2720.33
    19dpt bHCG 9031.00
    35dpt ❤
    14w6d córeczka 🙎😊
  • maruda34 Autorytet
    Postów: 479 148

    Wysłany: 27 lipca 2019, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    shani wrote:
    a czy w Polsce coś jest refundowane? pytam, bo szczerze nie wiem, jak do tej pory koszta wszystkiego, badań itp. (poza podstawowymi hormonami) ponosiłam sama, w cenie pakietu również wyszczególnione są leki ;)

    Co do badan to niestety nie....chyba, ze lekarz rodzinny wypisze skierowanie na niektore.
    Ale leki do stymulacji i ta reszta ktore trzeba brac przed i po transferze sa refundowane.

    Rok temu na leki wydalam wiecej niz wynosil caly koszt procedury IVF

    Kaaama892 lubi tę wiadomość

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego