Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • shani Autorytet
    Postów: 612 483

    Wysłany: 11 maja, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kontaktem bywa różnie. Czasem trzeba się przypomnieć. Zawsze można też zadzwonić na infolinię z prośbą o złożenie zapytania do konkretnego lekarza, robiłam tak kilka razy :)

    Mimo wszystko, Pani dr trafnie diagnozuje, dobrze przepisuje leki, zleca potrzebne badania i "ma rękę" do transferow. ;)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    👧29: PCOS, KIR Bx, problem z cytokinami, ANA 2 1:160, NK 14%.
    👦40: mSome 0%.
    Starania od 2017.
    IVF 10.2019: 21 pobranych, 6 zaplodnionych, tylko 1❄.
    Przygotowania do FET od 11.2019
    Immunosupresja 02.2020, 06.2020.
    1FET 12.08.2020. (5dniowa blastka)
    5dpt bHCG 21.6
    7dpt bHCG 71.71
    9dpt bHCG 203.38
    12dpt bHCG 784.93
    15dpt bHCG 2720.33
    19dpt bHCG 9031.00
    35dpt ❤
    14w6d córeczka 🙎😊

    38w3d Iga 👶👨‍👩‍👧💕

    uwo9rjjg5aebrsrl.png
  • Kasiek0806 Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 12 maja, 11:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    shani wrote:
    Z kontaktem bywa różnie. Czasem trzeba się przypomnieć. Zawsze można też zadzwonić na infolinię z prośbą o złożenie zapytania do konkretnego lekarza, robiłam tak kilka razy :)

    Mimo wszystko, Pani dr trafnie diagnozuje, dobrze przepisuje leki, zleca potrzebne badania i "ma rękę" do transferow. ;)

    Ciekawa jestem jak będzie u nas wyglądało to wszystko. Ale jakoś jestem po tej wizycie spokojniejsza i pełna nadziei, że będzie dobrze. Mam też nadzieję, że nie będzie problemu z kontaktem z Panią doktor. Bo nie jest to łatwe, kiedy dodatkowym stresem jest brak odpowiedzi ze strony lekarza.

    Natalia___, shani lubią tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2286 761

    Wysłany: 15 maja, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek0806 wrote:
    Ciekawa jestem jak będzie u nas wyglądało to wszystko. Ale jakoś jestem po tej wizycie spokojniejsza i pełna nadziei, że będzie dobrze. Mam też nadzieję, że nie będzie problemu z kontaktem z Panią doktor. Bo nie jest to łatwe, kiedy dodatkowym stresem jest brak odpowiedzi ze strony lekarza.

    Co Wam zaleciła Cygal ? Jakie badania ? ;) Kiedy kolejna wizyta?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Kasiek0806 Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 15 maja, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Co Wam zaleciła Cygal ? Jakie badania ? ;) Kiedy kolejna wizyta?

    P. Cygal zaleciła nam badania z krwi - amh, prolaktyna, TSH, homocysteina i przeciwciała przeciwplemnikowe. Dodatkowo test PCT oraz rozszerzone badanie nasienia + HBA.
    Jak będziemy mieć zrobione badania to umówimy kolejna wizytę. Bo trzeba wstrzelić się z niektórymi badaniami w konkretne dni cyklu. A narazie czekam na miesiączkę i jak dostane to wtedy będę mogła umawiać badania. Wiec tak to wygląda u nas na początek.

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2286 761

    Wysłany: 16 maja, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ❤️ u nas wyszło słabe HBA. Próbujemy podnieść suplementami.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Kasiek0806 Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 16 maja, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Super ❤️ u nas wyszło słabe HBA. Próbujemy podnieść suplementami.

    Myślę, że jesteśmy w dobrych rękach i Pani doktor wie co robi😉 trzymam kciuki, żeby wyniki się poprawiły i żeby wszystko było ok. Ja jak nigdy wyczekuje tej miesiączki, żeby umówić badania i wiedzieć, gdzie leży przyczyna.

  • *MiKi23* Autorytet
    Postów: 297 327

    Wysłany: 26 maja, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mam pytanie odnośnie wizyty. Jak z zapisami, długie kolejki do dr C.?
    Chce się zapisać na wizytę by rozpocząć podejście do crio po dluuuuugiej przerwie :)
    Pozdrawiam was :)

    ex2b9vvjphreh6gr.png
    18.11.2018 KaLiNa <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe | 3❄️5-dniowe|
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2286 761

    Wysłany: 27 maja, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    *MiKi23* wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Mam pytanie odnośnie wizyty. Jak z zapisami, długie kolejki do dr C.?
    Chce się zapisać na wizytę by rozpocząć podejście do crio po dluuuuugiej przerwie :)
    Pozdrawiam was :)

    Dzwoniłam w zeszłym tygodniu to mieli na początek lipca . Bo pani dr na urlopie i musieli pacjentki przepisać

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2286 761

    Wysłany: 1 czerwca, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jest akcja darmowego badania nasienia https://www.nasz-bocian.pl/nasze-dzialania/kampania-tata-2021

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • all Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 17 czerwca, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Chciałam się z Wami podzielić moją historią. Rok bezskutecznie staraliśmy się o dziecko, w międzyczasie wyszło, że mam niedoczynność tarczycy, niedobór wit. D, co szybko wyrównałam. Jednak ciąży nie było. W grudniu poszliśmy do kliniki A. w Katowicach. Pan doktor przeprowadził wywiad, zlecił badania, m.in. amh, fsh i progesteron, czy była owulacja, a mąż badanie nasienia. Zrobiłam badania i szok! Amh 0,6! Reszta książkowo, męża również. Wróciliśmy do kliniki i pan dr od razu stwierdził, że w ciążę nie zajdę naturalnie. Tylko in vitro, jak najszybciej, bo z takim amh szanse są i tak minimalne. Świat nam się zawalił. Wypłakałam morze łez. Nie byliśmy gotowi na żadne ivf. Pewnego dnia mąż dostał namiar na dr Cygal, jako lekarkę od ciężkich przypadków. Umówiłam się na wizytę w lutym w Invimed, jednak nie byłam do końca przekonana. Byłam pewna, że w tej klinice również usłyszę to samo - ivf. Z duszą na ramieniu pokazałam pani dr wyniki amh. Jednak ona popatrzyła na nie i kazała się aż tak nie przejmować, jak powiedziała, dla niej ciężka sytuacja to amh poniżej 0,4, mój wynik nie jest taki zły. Mój nastrój momentalnie się poprawił. Zleciła wiele innych badań mi i mężowi. Wyniki mieściły się w normie. I rozpoczęliśmy cykl stymulowany, pierwszy był "testowy", sprawdzający jak zareaguje mój organizm na aromka. Drugi, rozpoczęty w kwietniu był już na poważnie, z monitoringiem, ovitrelle, luteiną. Okazał się szczęśliwy. W kwietniu zaszłam w ciążę! Jeszcze w styczniu byłam przekonana, że nie możemy mieć dzieci, a z początkiem maja odbierałam wyniki beta hcg. Obecnie jestem w 10tc. Mogę szczerze polecić panią doktor. Mam nadzieję, że dodam otuchy starającym się parom :)

‹‹ 219 220 221 222 223
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego