INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRybka85 wrote:Mi mówiła, że wlew z accofilu to nie tylko na wzrost endometrium, ale nie rozwinęła tematu, bo za dużo było innych ważniejszych do obgadania wtedy dla mnie. Będę musiała z tym pytaniem do niej wrócić, bo ja mam wlew za każdym razem od 3 transferu.
Jedna ampułka dziennie rano. One nie są ogolnodostępne w sprzedaży. Musialam napisać do CMC z polecenia mojej akupunkturzystki i wtedy mi zrobili wycenę i zgodzili się przysłać te ampułki. Smak jest słodki i lekko palony. Mi smakują nawet. One są na tyle małe, że 3 pociągnięcia rureczką i koniec, wypite.
Mi mówiła że nie jest na wzrost tylko na brakujące kiry 🙄 ale na prawdę dziewczyny piszą,ze nawet doc P mówi że zastrzyki są na kiry ,wlew na endometrium 😳 i same takie informacje słyszałam.
Znalazłam te ampułki w zielarskim ,mam nadzieję że to re same 🙈 ja mam silne stopy wiecznie , a podobnież zimne stopy to zimna macica 🙈 -
U mnie transfer na dniach a mam zupełnie mniej leków.
Od doktorki mam dostinex 1/4 na prolaktynę 1x w ryg, progesteronu besins, crinone, prolutex neoparin, kwas foliowy acidum , encorton i estrofem.
Dodałam od siebie pregna start, dha, magne b6 , Wit d , żelazo I acard.
Nie mam na uspokojenie żadnych leków przepisanych, żadnych wlewów i nie było na wizycie mowy o żadnych zastrzykach w dniu transferu.
Dlatego udało mi się załatwić relanium i myślę zeby to stosować w dniu transerfu plus 2 dni po, ratować się magnezem oraz No spą.
Co proponujecie jeszcze ?Moniatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolejukowa11 wrote:U mnie transfer na dniach a mam zupełnie mniej leków.
Od doktorki mam dostinex 1/4 na prolaktynę 1x w ryg, progesteronu besins, crinone, prolutex neoparin, kwas foliowy acidum , encorton i estrofem.
Dodałam od siebie pregna start, dha, magne b6 , Wit d , żelazo I acard.
Nie mam na uspokojenie żadnych leków przepisanych, żadnych wlewów i nie było na wizycie mowy o żadnych zastrzykach w dniu transferu.
Dlatego udało mi się załatwić relanium i myślę zeby to stosować w dniu transerfu plus 2 dni po, ratować się magnezem oraz No spą.
Co proponujecie jeszcze ?
My accofil mamy ze względu na immunologie, może Ty nie masz z nią problemów?
Możesz w razie skurczy wziąć scopolan czopki, są bez recepty.
Nie wiem jak z ananasem, bo jak masz wysokie NK to w tedy lepiej nie brać.
Dobra dieta i przede wszystkim pozytywne myślenie ! 😀😀😀😀😉Solejukowa11 lubi tę wiadomość
-
Lilenka wrote:Ja słyszałam o takim lekarzu ale on jest ginekologiem plus właśnie ma tą specjalizacje, ktoś go kiedyś polecił i sobie zapisałam na znanym lekarzu ale się nie zagłębiałam w to 🙈
A te badania to takie też immunologiczne czy zupełnie jeszcze co innego ?
U mnie też cisza 😞
Lilenka,
Nie mam pojęcia, jak będzie okazja to zapytam się go o immunologie.
U mnie też nadal cisza ...nie odpisała
-
Moniatka wrote:Chyba wiem co to za lekarz. Znajomi się u niego "leczą", kazał próbować, bo wyniki mimo iż odbiegają od normy, to dają nadzieję, a żeby nie tracić czasu, to zdecydować się na adopcje, że może to otworzy ich na własne dziecko.
No nieźle, jestem ciekawa jak będzie ze mną.
-
Dziewczyny na czym polega cykl stymulowany do Fet?
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
nick nieaktualnyMałaMi90 wrote:Dziewczyny na czym polega cykl stymulowany do Fet?
Chodzi o to by w naturalnym cyklu pomoc owulacji , tak jak czasem przy naturalnych starań dziewczyny mają właśnie np .aromek
U mnie się to nie sprawdziło, może było by tez inaczej gdyby dr odpisala a tak to dzięki temu jeden taki cykl poszedł na marne 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
A odezwała się coś do Ciebie ?
U mnie już nawet smsy nie pomagają 😞😞😞 -
Solejukowa11 wrote:
To co mogę ci powiedzieć odnośnie Relanium : 2 h przed transferem potem wieczorem i przez kolejne 3 dni zawsze rano i wieczorem. Potem koniec.
Wiem, że nasze listy leków wyglądają kosmicznej, ale każdy jest na coś. Już przebadalysmy mnóstwo rzeczy, immunologię także, dlatego to tak wygląda.🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 10:56
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉 -
tak sama do mnie wczoraj napisała że możemy podejść w kolejnym cyklu że cykl naturalny odradza ale może być sztuczny albo stymulowany i napisałam jej że zostawiam jej decyzji ale już nie odpisała . ja miałam 3 sztuczne z tego 1 tylko się powiódł stąd zastanawiam się nad innym cyklem.. ale nie wiem faktycznie czy nie zostać przy sztucznym
Lilenka, Moniatka lubią tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Lilenka ja też wiecznie zimne stopy, dłonie, wiecznie w domu nawet w lecie (!) pod kocem siedzę.🙈 Zaleciła mi, żebym nie chodziła na gole stopy, piła dużo ciepłych napoi i jadła dużo ciepłych zup. Poradziła unikać nabiału w ogóle, bo to wychładza organizm i wzmaga produkcję śluzu.
Czytam ostatnio sporo info o medycynie chińskiej.🤓 Tu mają fajnie napisane artykuły. Dziewczyny często odstawiają nabiał i gluten, teraz rozumiem dlaczego. Dojrzewam do tego, żeby też tak zrobić.
https://naturalnieozdrowiu.pl/produkty-zasluzowujace-organizm-wedlug-medycyny-chinskiej/Lilenka lubi tę wiadomość
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
nick nieaktualnyRybka85 wrote:Lilenka ja też wiecznie zimne stopy, dłonie, wiecznie w domu nawet w lecie (!) pod kocem siedzę.🙈 Zaleciła mi, żebym nie chodziła na gole stopy, piła dużo ciepłych napoi i jadła dużo ciepłych zup. Poradziła unikać nabiału w ogóle, bo to wychładza organizm i wzmaga produkcję śluzu.
Czytam ostatnio sporo info o medycynie chińskiej.🤓 Tu mają fajnie napisane artykuły. Dziewczyny często odstawiają nabiał i gluten, teraz rozumiem dlaczego. Dojrzewam do tego, żeby też tak zrobić.
https://naturalnieozdrowiu.pl/produkty-zasluzowujace-organizm-wedlug-medycyny-chinskiej/
Ja bym bardzo chciała zmienić moje nawyki żywieniowe tym bardziej że mam IO 🤦🏼♀️ ale tak mi to ciężko idzie 🤦🏼♀️ ja wileu potraw nie lubię , a kocham owoce i tylko je mogła bym jeść 🙈😂
Mnie przeraża w niektórych dietach, żeby wyeliminować gluten i nabiał więc co jeść na śniadanie np czy kolację 🙈🙈🙈
A gdzieś w zaleceniach do transferu albo z Czech albo z Invimedu miałam dieta bogatobiałkowa 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 14:37
-
Lilenka wrote:O dziękuję Ci poczytam sobie 🙂🙂🙂🙂
Ja bym bardzo chciała zmienić moje nawyki żywieniowe tym bardziej że mam IO 🤦🏼♀️ ale tak mi to ciężko idzie 🤦🏼♀️ ja wileu potraw nie lubię , a kocham owoce i tylko je mogła bym jeść 🙈😂
Mnie przeraża w niektórych dietach, żeby wyeliminować gluten i nabiał więc co jeść na śniadanie np czy kolację 🙈🙈🙈
A gdzieś w zaleceniach do transferu albo z Czech albo z Invimedu miałam dieta bogatobiałkowa 🙈
Ja nie mam IO, chociaż tyle w tym całym cyrku.🤡 O diecie wysokobiałkowej to słyszałam przed punkcją i po.🧐
Też pierwszy tydzień zastanawiałam się, jak to będzie bez nabiału, bo kocham sery, jogurty, itd. Na śniadanie jem jajka w różnej postaci. Też placuszki z owocami i owsianki na "mleku" migdałowym. Znalazłam zamienniki roślinne i je testuje. Jeśli chodzi o chleb to jem żytni na zakwasie tak 2-3 razy w tygodniu maks. Sporo przepisów pokrywa się z dietami propłodnościowymi, która mam, i dietą Anny Lewandowskiej. Taka myśl mi przyświeca, że ten ostatni raz się poświęcę. Liczę, że będzie warto.🙂
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
Dziewczyny wykupiłam dziś następne leki przepisane od dr Sodowskiej.
Prolutex, crinone żel,Progest.Benis oraz neoparin.
•Czy te wszystkie leki mam brać do10-12tyg.ciąży?
Muszę kupić zapas leków jeszcze przed wyjazdem, dlatego muszę wcześniej je zorganizować, a nie chcę po transferze latać po całym mieście.
•Moje wyniki progesteronu z 12dc to mam dwa wyniki jeden 0,05 i drugi <0,16
Coś są za niskie, przed czwartkowym transferem a dopiero dziś zrobiłam pierwszy zastrzyk prolutexu.
Boję się, że nie wzrosną tak szybko.👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
nick nieaktualnyAda M wrote:Dziewczyny wykupiłam dziś następne leki przepisane od dr Sodowskiej.
Muszę kupić zapas leków jeszcze przed wyjazdem, dlatego muszę wcześniej je zorganizować, a nie chcę po transferze latać po całym mieście.
Coś są za niskie, przed czwartkowym transferem a dopiero dziś zrobiłam pierwszy zastrzyk prolutexu.
Boję się, że nie wzrosną tak szybko.
Jeśli tak to nic się nie martw bo przy 3 dniowych transfer jest w 3 dniu brania progesteronu 🙂
Jeśli wyniki progesteronu są przed włączonym progesteronem to są b.ladne bo ma być poniżej 1 🙂🙂( jeśli miała byś powyżej 1 do nie doszło by do transferu)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 17:36
-
nick nieaktualnyRybka85 wrote:Ja nie mam IO, chociaż tyle w tym całym cyrku.🤡 O diecie wysokobiałkowej to słyszałam przed punkcją i po.🧐
Też pierwszy tydzień zastanawiałam się, jak to będzie bez nabiału, bo kocham sery, jogurty, itd. Na śniadanie jem jajka w różnej postaci. Też placuszki z owocami i owsianki na "mleku" migdałowym. Znalazłam zamienniki roślinne i je testuje. Jeśli chodzi o chleb to jem żytni na zakwasie tak 2-3 razy w tygodniu maks. Sporo przepisów pokrywa się z dietami propłodnościowymi, która mam, i dietą Anny Lewandowskiej. Taka myśl mi przyświeca, że ten ostatni raz się poświęcę. Liczę, że będzie warto.🙂
Tak z tą dietą wysokobiałkową to jest przed i po punkcji no i właśnie nie wiem skąd zalecenia były po transferze. Wieczorem usiądę i przeszukam teczkę ,może jeszcze to gdzieś mam 🙈
Ja to najbardziej się właśnie boję bo ja w tych dietach kiepska jestem 🤦🏼♀️ i nie umiem dobrze zbilansować posiłku sama 😞😞😞 a byłam u 3 dietetyków którzy układają mi takie diety że jeść się odechciewa 😞🤦🏼♀️ mówię co lubię co nie , czego oczekuje a dostaje choćby nie mój jadłospis i tak za każdym razem.
Mam wrażenie że dla wszystkich robią to samo ,bo w grudniu moja dietetyczka wysłała mi jadłospis gdzie nawet kalorie nie są wyliczone ani inne ważne rzeczy 🤦🏼♀️ -
Lilenka wrote:Ada czy ja dobrze kojarzę że masz 3 dniowy❄️?
Jeśli tak to nic się nie martw bo przy 3 dniowych transfer jest w 3 dniu brania progesteronu 🙂
Jeśli wyniki progesteronu są przed włączonym progesteronem to są b.ladne bo ma być poniżej 1 🙂🙂( jeśli miała byś powyżej 1 do nie doszło by do transferu)
Tak mam 3 dniową Śnieżynkę.
👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Ada M wrote:Dziewczyny wykupiłam dziś następne leki przepisane od dr Sodowskiej.
Boję się, że nie wzrosną tak szybko.Ada M lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAda M wrote:Dzięki🥰uspokoiłaś mnie. Poprzedni wynik w 2dc był też niski, ale oczekiwałam już małego naturalnego wzrostu.
Tak mam 3 dniową Śnieżynkę. -
Moniatka wrote:Jeżeli chodzi o neoparin, to zależy z jakiego powodu masz włączony. Ja np. mam trombofilie w mutacji, dla której heparyne muszę brać do końca ciąży. Jeżeli chodzi o preparaty progesteronowe, to też ciężko przewidzieć jakie będziesz miała dawkowanie, bo to zależy od wyników, które się sprawdza najpierw co 48 lub 72 godziny, a potem co tydzień. No i kolejna kwestia, czy lekarz może Ci wystawić receptę z dużym zapasem 🤷♀️
U mnie brak takich problemów tylko Kiry Aa i brak wszystkim ważnych i trochę Allo MlR niskie.
👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023