INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada M wrote:Nie zapeszaj, zobaczysz betę to będzie wiadomo.
Mnie cały brzuch boli, ale nie wiem, czy od zastrzyków czy od hormonów od środka boli.
Kiedy miałaś transfer?
3 lutego było 32,5 a dziś spadło do 29,0 .
Napisałam do lekarki tak jak kazała kiedy spadnie. Ale to już mnie niepokoi -
Solejukowa11 wrote:Mam pytanie, czy jak Wam brakowało leku to SMS do doktorki czy angażować koordynatorkę ?
Zabraknie mi od soboty jednego leku...
mnie moja Pani dr napisała że jeżeli chodzi i receptę mam się kontaktować z invimed, i napisałam do koordynatorkiPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Solejukowa11 wrote:1 lutego miałam transfer. Miałam badać progesteron.
Napisałam do lekarki tak jak kazała kiedy spadnie. Ale to już mnie niepokoi
to jest dobry wynikPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Solejukowa11 wrote:Mam pytanie, czy jak Wam brakowało leku to SMS do doktorki czy angażować koordynatorkę ?
Zabraknie mi od soboty jednego leku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 13:02
-
Solejukowa11 wrote:1 lutego miałam transfer. Miałam badać progesteron.
Napisałam do lekarki tak jak kazała kiedy spadnie. Ale to już mnie niepokoi -
nick nieaktualny
-
Zabraknie mi od soboty jednego leku...
Ja kochana ciągle walcze o recepty, dzwonie na infolinię i proszę o receptę na większą ilość i mam nadzieje, że dziś je dostanę. Tydzień czekam na receptę od dr Jarosz, bo jej nie było. Druga recepta ma być dziś też od dr Sodowskiej.👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Lilenka wrote:Natalia___ wrote:masz jakąś informację?
Hejka,
Niestety nie odpisała.
Wyżej czytałam, że Rybka otrzymala skierowanie w momencie jak była u niej w gabinecie . Nie wiem czy nie trzeba się zapisać na wizytę i dopiero ja przycisnąć o skierowanie...
No kiepsko to wszystko wygląda. -
Dziewczyny biorę progesteron dopochwowo wieczóe Clexane, póżniej rano prolutex a po południu progesterol benis 200mg ×3 tabletki i zauważyłam dziewczyny, że po południu tak kręci mi się w głowie, że odbijam się od ścian. Jakbym była pijana, a ja nigdy nie piję alkoholu i nawet piwa nie piję, bo to nie moja bajka. Czy wam też tak się działo?
👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
nick nieaktualnyNatalia___ wrote:Hejka,
Niestety nie odpisała.
Wyżej czytałam, że Rybka otrzymala skierowanie w momencie jak była u niej w gabinecie . Nie wiem czy nie trzeba się zapisać na wizytę i dopiero ja przycisnąć o skierowanie...
No kiepsko to wszystko wygląda.
Tak myślę,że jeśli mamy robić histeroskopie u niej to to skierowanie to najmniejszy problem 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ bo zawsze bez wizyty może wypisać, największy problem to termin i kontakt....
A Ty umawiasz się do niej ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 17:35
-
Ada M wrote:Dziewczyny biorę progesteron dopochwowo wieczóe Clexane, póżniej rano prolutex a po południu progesterol benis 200mg ×3 tabletki i zauważyłam dziewczyny, że po południu tak kręci mi się w głowie, że odbijam się od ścian. Jakbym była pijana, a ja nigdy nie piję alkoholu i nawet piwa nie piję, bo to nie moja bajka. Czy wam też tak się działo?
Nie codziennie ale tak mam, jeśli chodzi o progesterol benis mam tą samą dawkę ale mam rozpisane 1 rano, jedna w południe i jedna na wieczór- powiedziała dr że trzech na raz to się nie da, za duża dawka.Ada M lubi tę wiadomość
-
Solejukowa11 wrote:Nie codziennie ale tak mam, jeśli chodzi o progesterol benis mam tą samą dawkę ale mam rozpisane 1 rano, jedna w południe i jedna na wieczór- powiedziała dr że trzech na raz to się nie da, za duża dawka.
W ulotce jest o zawrotach głowy, widocznie u mnie bardziej działa.
Ty też masz jeszcze inny progesteron np.w zastrzyku czy tylko taka dawka 3×1 tabletka benis?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 19:24
👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Ada M wrote:U mnie jest w tabeli rano zastrzyk prolutex, południe od 2 dni progesterol benis 200mh× 3 , czyli 600 i wieczór dopochwowo clexone.
W ulotce jest o zawrotach głowy, widocznie u mnie bardziej działa.
Ty też masz jeszcze inny progesteron np.w zastrzyku czy tylko taka dawka 3×1 tabletka benis?
U mnie z progesteronem wygląda tak :
Rano zastrzyk prolutex
Rano 200 mg progesterol benis
Południe 200mg j.w
Wieczór 200 mg j.w
Wieczór Dopochwowo clexone
-
Lilenka wrote:Ale mi mówiła w tedy o tej histeroskopii na wizycie ,dała rozpiskę do transferu, bo powiedziała,że my w klinice widzimy się na podglądzie endometrium do transferu 😞 więc ja już nic nie wiem dlaczego od razu skierowania nie dała 🤦🏼♀️ dziś kolejny raz pisałam do niej.
Tak myślę,że jeśli mamy robić histeroskopie u niej to to skierowanie to najmniejszy problem 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ bo zawsze bez wizyty może wypisać, największy problem to termin i kontakt....
A Ty umawiasz się do niej ?
Szczerze ?
Nie wiem czy iść do niej , mam wizytę u tego Naprotechnologa.
Zapytam się czy może mi wypisać skierowanie na histeroskopię. Ewentualnie niech mnie pokieruje ,można zna kogoś kto może pobrać mi te wymazy i ja wysle do Krosna.
Nie podejdę do transferu bez histero i wymazow,to nie ma sensu. Zostały mi dwa zarodki. Test ERA wyszedł pozytywnie.
Nie chce stracić kolejnego zarodka.
-
Ada M wrote:Dziewczyny biorę progesteron dopochwowo wieczóe Clexane, póżniej rano prolutex a po południu progesterol benis 200mg ×3 tabletki i zauważyłam dziewczyny, że po południu tak kręci mi się w głowie, że odbijam się od ścian. Jakbym była pijana, a ja nigdy nie piję alkoholu i nawet piwa nie piję, bo to nie moja bajka. Czy wam też tak się działo?
Ada ,
Jeśli chodzi o leki ,to nie miałam żadnego problemu, a zawsze bralam konskie dawki 🙈być może Twój organizm tak reaguje, spróbuj skontaktować się z lekarzem i poprosić o zmianę leków, może pomogą. Objawów nie można bagatelizować. Trzymaj się!Ada M lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia___ wrote:Szczerze ?
Nie wiem czy iść do niej , mam wizytę u tego Naprotechnologa.
Zapytam się czy może mi wypisać skierowanie na histeroskopię. Ewentualnie niech mnie pokieruje ,można zna kogoś kto może pobrać mi te wymazy i ja wysle do Krosna.
Nie podejdę do transferu bez histero i wymazow,to nie ma sensu. Zostały mi dwa zarodki. Test ERA wyszedł pozytywnie.
Nie chce stracić kolejnego zarodka.