X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy jak Wam brakowało leku to SMS do doktorki czy angażować koordynatorkę ?
    Zabraknie mi od soboty jednego leku...

• Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniatka wrote:
    Dziękuję 🥰 To będziemy wymieniać się dobrymi informacjami 😊
    Oczywiście, że tak🥰🥰

• Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Nie zapeszaj, zobaczysz betę to będzie wiadomo.
    Mnie cały brzuch boli, ale nie wiem, czy od zastrzyków czy od hormonów od środka boli.
    Kiedy miałaś transfer?
    1 lutego miałam transfer. Miałam badać progesteron.
    3 lutego było 32,5 a dziś spadło do 29,0 :( .
    Napisałam do lekarki tak jak kazała kiedy spadnie. Ale to już mnie niepokoi :(

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:
    Mam pytanie, czy jak Wam brakowało leku to SMS do doktorki czy angażować koordynatorkę ?

mnie moja Pani dr napisała że jeżeli chodzi i receptę mam się kontaktować z invimed, i napisałam do koordynatorki

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:

to jest dobry wynik :)

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Kasiek0806 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:
    Ja bym próbowała przez koordynatorkę😉

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milkaczar wrote:
    O kurczę! Ale to zleciało ♥️ To teraz oby dotrwać :) Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Jakie masz wskazania do cesarki?
    Dziękuję 😊 Wskazaniem jest mój komfort psychiczny 😉

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:
    Ja dzwoniłam do koordynatora. I pamiętaj jeżeli np. potrzebujesz receptę na neoparin i masz trombofilie, to też to zgłoś koordynatorowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 13:02

• Moniatka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:
    Ja wiem, że każda rzecz będzie Cię niepokoić, ale bądź spokojna, ja też miałam na początku spadek progesteronu. Właśnie po to robisz badania i sprawdzasz jego poziom, żeby wiedzieć jakie dawki leków są dla Ciebie odpowiednie i ewentualnie kiedy zwiększyć, lub zmniejszyć dawkowanie. Daj znać, co odpisze Ci Pani doktor.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    masz jakąś informację?

• Ada M Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:
    Do lekarza nie ma co pisać, oni nie mają czasu tego czytać. Pisz do koordynatora i dzwoń na infolinię, bo ciężko to idzie.
    Ja kochana ciągle walcze o recepty, dzwonie na infolinię i proszę o receptę na większą ilość i mam nadzieje, że dziś je dostanę. Tydzień czekam na receptę od dr Jarosz, bo jej nie było. Druga recepta ma być dziś też od dr Sodowskiej.

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Natalia___ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Natalia___ wrote:
    masz jakąś informację?

Hejka,
    Niestety nie odpisała.
    Wyżej czytałam, że Rybka otrzymala skierowanie w momencie jak była u niej w gabinecie . Nie wiem czy nie trzeba się zapisać na wizytę i dopiero ja przycisnąć o skierowanie...
    No kiepsko to wszystko wygląda.

• Ada M Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorę progesteron dopochwowo wieczóe Clexane, póżniej rano prolutex a po południu progesterol benis 200mg ×3 tabletki i zauważyłam dziewczyny, że po południu tak kręci mi się w głowie, że odbijam się od ścian. Jakbym była pijana, a ja nigdy nie piję alkoholu i nawet piwa nie piję, bo to nie moja bajka. Czy wam też tak się działo?

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Hejka,
    Niestety nie odpisała.
    Wyżej czytałam, że Rybka otrzymala skierowanie w momencie jak była u niej w gabinecie . Nie wiem czy nie trzeba się zapisać na wizytę i dopiero ja przycisnąć o skierowanie...
    No kiepsko to wszystko wygląda.
    Ale mi mówiła w tedy o tej histeroskopii na wizycie ,dała rozpiskę do transferu, bo powiedziała,że my w klinice widzimy się na podglądzie endometrium do transferu 😞 więc ja już nic nie wiem dlaczego od razu skierowania nie dała 🤦🏼‍♀️ dziś kolejny raz pisałam do niej.
    Tak myślę,że jeśli mamy robić histeroskopie u niej to to skierowanie to najmniejszy problem 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ bo zawsze bez wizyty może wypisać, największy problem to termin i kontakt....
    A Ty umawiasz się do niej ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 17:35

• Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Dziewczyny biorę progesteron dopochwowo wieczóe Clexane, póżniej rano prolutex a po południu progesterol benis 200mg ×3 tabletki i zauważyłam dziewczyny, że po południu tak kręci mi się w głowie, że odbijam się od ścian. Jakbym była pijana, a ja nigdy nie piję alkoholu i nawet piwa nie piję, bo to nie moja bajka. Czy wam też tak się działo?

Nie codziennie ale tak mam, jeśli chodzi o progesterol benis mam tą samą dawkę ale mam rozpisane 1 rano, jedna w południe i jedna na wieczór- powiedziała dr że trzech na raz to się nie da, za duża dawka.

Ada M lubi tę wiadomość

• Ada M Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solejukowa11 wrote:
    Nie codziennie ale tak mam, jeśli chodzi o progesterol benis mam tą samą dawkę ale mam rozpisane 1 rano, jedna w południe i jedna na wieczór- powiedziała dr że trzech na raz to się nie da, za duża dawka.
    U mnie jest w tabeli rano zastrzyk prolutex, południe od 2 dni progesterol benis 200mh× 3 , czyli 600 i wieczór dopochwowo clexone.
    W ulotce jest o zawrotach głowy, widocznie u mnie bardziej działa.
    Ty też masz jeszcze inny progesteron np.w zastrzyku czy tylko taka dawka 3×1 tabletka benis?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 19:24

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Solejukowa11 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    U mnie jest w tabeli rano zastrzyk prolutex, południe od 2 dni progesterol benis 200mh× 3 , czyli 600 i wieczór dopochwowo clexone.
    W ulotce jest o zawrotach głowy, widocznie u mnie bardziej działa.
    Ty też masz jeszcze inny progesteron np.w zastrzyku czy tylko taka dawka 3×1 tabletka benis?

U mnie z progesteronem wygląda tak :
    Rano zastrzyk prolutex
    Rano 200 mg progesterol benis
    Południe 200mg j.w
    Wieczór 200 mg j.w
    Wieczór Dopochwowo clexone

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilenka wrote:
    Ale mi mówiła w tedy o tej histeroskopii na wizycie ,dała rozpiskę do transferu, bo powiedziała,że my w klinice widzimy się na podglądzie endometrium do transferu 😞 więc ja już nic nie wiem dlaczego od razu skierowania nie dała 🤦🏼‍♀️ dziś kolejny raz pisałam do niej.
    Tak myślę,że jeśli mamy robić histeroskopie u niej to to skierowanie to najmniejszy problem 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ bo zawsze bez wizyty może wypisać, największy problem to termin i kontakt....
    A Ty umawiasz się do niej ?

Szczerze ?
    Nie wiem czy iść do niej , mam wizytę u tego Naprotechnologa.
    Zapytam się czy może mi wypisać skierowanie na histeroskopię. Ewentualnie niech mnie pokieruje ,można zna kogoś kto może pobrać mi te wymazy i ja wysle do Krosna.
    Nie podejdę do transferu bez histero i wymazow,to nie ma sensu. Zostały mi dwa zarodki. Test ERA wyszedł pozytywnie.
    Nie chce stracić kolejnego zarodka.

• Natalia___ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:

Ada ,
    Jeśli chodzi o leki ,to nie miałam żadnego problemu, a zawsze bralam konskie dawki 🙈być może Twój organizm tak reaguje, spróbuj skontaktować się z lekarzem i poprosić o zmianę leków, może pomogą. Objawów nie można bagatelizować. Trzymaj się!

Ada M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia___ wrote:
    Szczerze ?
    Nie wiem czy iść do niej , mam wizytę u tego Naprotechnologa.
    Zapytam się czy może mi wypisać skierowanie na histeroskopię. Ewentualnie niech mnie pokieruje ,można zna kogoś kto może pobrać mi te wymazy i ja wysle do Krosna.
    Nie podejdę do transferu bez histero i wymazow,to nie ma sensu. Zostały mi dwa zarodki. Test ERA wyszedł pozytywnie.
    Nie chce stracić kolejnego zarodka.
    Ja też mam mętlik w głowie 😏😞 tak jej ufałam a się przejechałam 😪😪😪😪

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ