INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Solejukowa11 wrote:U mnie z progesteronem wygląda tak :
Rano zastrzyk prolutex
Rano 200 mg progesterol benis
Południe 200mg j.w
Wieczór 200 mg j.w
Wieczór Dopochwowo clexone
Zawsze mogę porównać, co u Ciebie dr Sodowska zaleciła. U mnie jest w takiej tabeli wszystkie leki od niej i od immunologa. Przy benis jest zakreślone 3× 200 południe a przy Prolutex rano
Napisałam do koordynatora, bo ciągle mam problem z receptą i zapytałam o ten lek.
Mam też wykupiony z poprzedniej recepty lek o nazwie neoparin i to dwa opakowania, ale nie jest na karcie leczenia i nie wiem jak i od kiedy te zastrzyki robić. Czy ty też ten zastrzyk masz?
🙄Nie wiem u mnie wszystko bardzo ciężko idzie z tym transferem. Miałam mieć kroplówkę przed transferem, byłam już o 8.30 aby spokojnie mieć czas na pobranie krwi i założenie wenflona.
Transfer na 10.10 czyli godzinka przed transferem i 3 godziny po idzie ten atosiban.
Dziewczyny nie mogły znaleść dobrej żyły do wenflona, nie udało się podpiąć kroplówki przed transferem.
Po transferze znów nakłówanie i się w końcu udało. Kroplówka leciała do 16, zanim zapłaciłam to wychodziłam o 16.30 czyli ispędziłam w klinice 8 godzin.
Teraz wydzwanianie o receptę.
👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Natalia___ wrote:Ada ,
Jeśli chodzi o leki ,to nie miałam żadnego problemu, a zawsze bralam konskie dawki 🙈być może Twój organizm tak reaguje, spróbuj skontaktować się z lekarzem i poprosić o zmianę leków, może pomogą. Objawów nie można bagatelizować. Trzymaj się!
Napisałam maila do koordynator, może będę 3 razy dziennie po jednej brać, bo inna dziewczyna tak właśnie je bierze.👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Ada M wrote:Ja nie jestem taka wrażliwa panna, ale trzymam się ściany idąc do łazienki. To nie jest normalne, może ta ilość leków jest dla mnie za duża.
Napisałam maila do koordynator, może będę 3 razy dziennie po jednej brać, bo inna dziewczyna tak właśnie je bierze.
Ada ,
Rozumiem, koniecznie skontaktuj się z kordynatorka
Ja brałam również rano popołudniu i wieczorem, czasami 4 x bensis , 1 crinone , 3 x utrogestan ,a prolutex wieczorem .
Nigdy nie brałam od razu łącznie np 3 tabletek
Wyjątek estrofem - 3x2 brałam na dobę.
Ada M lubi tę wiadomość
-
Ada M wrote:Jak dobrze, że ja Ciebie tu dziewczyno mam. 😇
Zawsze mogę porównać, co u Ciebie dr Sodowska zaleciła. U mnie jest w takiej tabeli wszystkie leki od niej i od immunologa. Przy benis jest zakreślone 3× 200 południe a przy Prolutex rano
Napisałam do koordynatora, bo ciągle mam problem z receptą i zapytałam o ten lek.
Mam też wykupiony z poprzedniej recepty lek o nazwie neoparin i to dwa opakowania, ale nie jest na karcie leczenia i nie wiem jak i od kiedy te zastrzyki robić. Czy ty też ten zastrzyk masz?
🙄Nie wiem u mnie wszystko bardzo ciężko idzie z tym transferem. Miałam mieć kroplówkę przed transferem, byłam już o 8.30 aby spokojnie mieć czas na pobranie krwi i założenie wenflona.
Transfer na 10.10 czyli godzinka przed transferem i 3 godziny po idzie ten atosiban.
Dziewczyny nie mogły znaleść dobrej żyły do wenflona, nie udało się podpiąć kroplówki przed transferem.
Po transferze znów nakłówanie i się w końcu udało. Kroplówka leciała do 16, zanim zapłaciłam to wychodziłam o 16.30 czyli ispędziłam w klinice 8 godzin.
Mam zastrzyk neoparin, ja brałam od 4 dni przed transferem, zawsze na wieczór. -
nick nieaktualnyAda M wrote:Jak dobrze, że ja Ciebie tu dziewczyno mam. 😇
Chyba,że Ty może masz od pozytywnej bety ? Wszystko zależy z jakiego powodu go masz . -
Lilenka wrote:Nie wiem jak Ty masz w zaleceniach,ale neoparin przeważnie dawany kilka dni przed transferem lub od dnia transferu.
Chyba,że Ty może masz od pozytywnej bety ? Wszystko zależy z jakiego powodu go masz .
A Ty jak z Twoim podejściem do badania? Pani doktor coś odpisała konkretnego?👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
nick nieaktualnyAda M wrote:Napisałam fo koordunatora, to mam nadzieję, że się dowiem kiedy i po co.
A Ty jak z Twoim podejściem do badania? Pani doktor coś odpisała konkretnego?
Dzisiaj albo jutro zadzwonię do położnej niech ona zapyta,już nie mam innego wyjścia 😞 -
AdaM nigdy nie miałam tak dużej dawki Proga na raz. Co najwyżej 3x2 Progesteron Besins rano, popołudniu i wieczorem. Wygląda na to, że coś tu nie poszło z rozpiską, jak masz brać tego Proga. Dopytaj dr, żebyś nie miała takich skutków ubocznych, bo strach.😩🫣
Ada M lubi tę wiadomość
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉 -
Lilenka wrote:Coś Ty nic 😪😪😪 wczoraj wysłana 6 wiadomość 😞
Dzisiaj albo jutro zadzwonię do położnej niech ona zapyta,już nie mam innego wyjścia 😞
Teraz bezpośrednio piszę do koordynatora a jak nie będzie odpowiedzi to jutro podjadę do kliniki.
👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
nick nieaktualnyAda M wrote:Ja też nie rizumię tego: proszę dzwonić, pisać a później cisza. Na infolinię z prośbą o ustalenie czegoś to też zabawa w głuchy telefon.
Teraz bezpośrednio piszę do koordynatora a jak nie będzie odpowiedzi to jutro podjadę do kliniki.
Chyba źle się dzieje 😞 na FB pisały dziewczyny o tej sytuacji i dużo się przepisalo gdzie indziej 😞 ale ja bym jeszcze raz , ostatni chciała u dr C 😞 jestem u niej 3 lata ,wszystko wie itd, mamy ustalone podanie dwóch na raz , nie wiem czy inny lekarz się na to zgodzi 🤦🏼♀️ 😏 EhhhNatalia___ lubi tę wiadomość
-
Lilenka wrote:Dzwoniłam dziś do położnych, zostawiły informacje do Pani DR. Ma być jutro w Klinice. Aż się boje , pewnie się wkurzy,że pisałam a teraz jeszcze prosiłam o zlecenie 😏
Chyba źle się dzieje 😞 na FB pisały dziewczyny o tej sytuacji i dużo się przepisalo gdzie indziej 😞 ale ja bym jeszcze raz , ostatni chciała u dr C 😞 jestem u niej 3 lata ,wszystko wie itd, mamy ustalone podanie dwóch na raz , nie wiem czy inny lekarz się na to zgodzi 🤦🏼♀️ 😏 Ehhh
Przed samym transferem nawet przyszedł embriolog i pytał mnie czy nie chciałabym od razu dwa transferować. Oba zarodki były jako 3 dniowe na jednym nośniku zamrożone i musiały być oba rozmrożone. Drugi po tym jest obserwowany do 5 doby i znów zamrażany. Jest ryzyko, że zdegeneruje wcześniej i wtedy klinika traci zarodek i pieniądze za jego transfer.
👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
nick nieaktualnyAda M wrote:Nie ma problemu z transferem dwóch zarodków. Dr Sodowska mnie się pytała na wizycie, później drugi raz przy podglądzie przed transferem.
Przed samym transferem nawet przyszedł embriolog i pytał mnie czy nie chciałabym od razu dwa transferować. Oba zarodki były jako 3 dniowe na jednym nośniku zamrożone i musiały być oba rozmrożone. Drugi po tym jest obserwowany do 5 doby i znów zamrażany. Jest ryzyko, że zdegeneruje wcześniej i wtedy klinika traci zarodek i pieniądze za jego transfer.
I jak u Was drugi zarodek dotrwał do 5 doby ? 🙂
My mamy też trzydniowe dwa, i na pewno chce podać dwa naraz. -
Lilenka wrote:O to nie wiedziałam nawet 🙂
I jak u Was drugi zarodek dotrwał do 5 doby ? 🙂
My mamy też trzydniowe dwa, i na pewno chce podać dwa naraz.
Mój plan był jednak od sanego początku: brać jeden jak jest, a gdyby nie udało się, to drugi do piątej doby potrzymać.
👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Lilenka wrote:Dzwoniłam dziś do położnych, zostawiły informacje do Pani DR. Ma być jutro w Klinice. Aż się boje , pewnie się wkurzy,że pisałam a teraz jeszcze prosiłam o zlecenie 😏
Chyba źle się dzieje 😞 na FB pisały dziewczyny o tej sytuacji i dużo się przepisalo gdzie indziej 😞 ale ja bym jeszcze raz , ostatni chciała u dr C 😞 jestem u niej 3 lata ,wszystko wie itd, mamy ustalone podanie dwóch na raz , nie wiem czy inny lekarz się na to zgodzi 🤦🏼♀️ 😏 EhhhWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2023, 19:53
-
nick nieaktualnyMoniatka wrote:Podanie 2 zarodków w dużej mierze zależy od lekarza. Podczas 1 procedury dr. K bardzo odradzał i nie chciał przychylić się do mojego pomysłu podwójnego transferu. W dniu transferu okazało się, że i tak nie było takiej możliwości, bo zarodek zdegradował, ale gdyby było inaczej raczej nie udałoby mi się postawić na swoim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2023, 19:57
-
nick nieaktualnyAda M wrote:Niestety zdegradował. Nie wiem, czy miałby większe szanse , gdybym go transferowała.
Mój plan był jednak od sanego początku: brać jeden jak jest, a gdyby nie udało się, to drugi do piątej doby potrzymać. -
Lilenka wrote:No u nas to będzie transfer nr 6 więc to był pomysł dr C by podać dwa a nam jak najbardziej odpowiada, dlatego nie chce zmieniać lekarza 😞 ale jak czytam co się dzieje to chyba nie będę miała innego wyjścia 😞 czyli dr K chyba nie mogę brać pod uwagę 😞😞😞 a z której doby miałaś zarodki ?
-
Lilenka wrote:A wiesz jakiej był klasy ten który zdegradował?
Często jest też tak zarodek super klasy, przebadany, dziewczyna młoda i wszystko u niej zbadane a ciąży nie ma lub zarodek najsłabszy, szanse marne , a bety wzorowe i ciąża piękna.
Ja jestem bardziej intuicyjna, przy podejmowaniu decyzji ale z wiekiem widzę, że dobrze na tym wychodzę.👩🦰+👨>40
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
❄02.02.2023
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
nick nieaktualnyMoniatka wrote:Z 3. Ale ja robiłabym wszystko, żeby dokończyć temat z dr. C. Nie myślałaś, żeby umówić wizytę? Skoro jeszcze nie jesteś w trakcie procedury, tylko dopiero myślicie o transferze, to nie lepeij byłoby Ci umówić się na wizytę, dogadać wszystko, zabrać skierowania na miejscu itp.? Jak już będziesz w trakcie, to napewno Cię nie zostawi.