INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilenka wrote:Dzwoń na infolinię niech zrobią zlecenie, w tedy Panie położne na pewno oddzwonią, lub bezpośrednio do nich 🙂
Nie czekaj do ostatniej chwili , bo widzisz jak to wygląda 🤦🏼♀️😞😞😞
Edit. Przypomniałam się, a w zasadzie zapytałam, czy ogarniać gdzie indziej i Pani doktor odpisała. Ja wiedziałam, że wystawi, zawsze wszytko ogarnia, ale czasem na ostatnią chwilę, po prostu trzeba się do tego przyzwyczaić, ale mąż odchodził od zmysłów, że nie będzie ciągłości i będą problemy i truł za uchem i musiałam coś zrobić 😂🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2023, 17:23
Lilenka lubi tę wiadomość
-
Olanow wrote:Hej dziewczyny, jestem nowa tutaj. Mogę zapytać u kogo finalnie zdecydowałaś się leczyć? Bo jestem teraz na etapie wybierania lekarza 😅
-
nick nieaktualnyNatalia___ wrote:Lilenka,
Miałam miałam i to aż dwa raz 😊
Wybrałaś bardzo dobrze.
Jaki lekarz będzie podczas zabiegu? Polecam.dr Mackiewicza przed zabiegiem wyszedł do mnie porozmawiać, bo na skiwrowaniu miałam wpisane przed inna ginekolog obejrzenie macicy a nie tylko usunięcie polipów itpNatalia___ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniatka wrote:No właśnie sęk w tym, że ja to już poza invimed jestem i niemam się z kim skontaktować poza lekarzem😐
Edit. Przypomniałam się, a w zasadzie zapytałam, czy ogarniać gdzie indziej i Pani doktor odpisała. Ja wiedziałam, że wystawi, zawsze wszytko ogarnia, ale czasem na ostatnią chwilę, po prostu trzeba się do tego przyzwyczaić, ale mąż odchodził od zmysłów, że nie będzie ciągłości i będą problemy i truł za uchem i musiałam coś zrobić 😂🙈
Ale fajnie ,że Tobie się udało uzyskać odpowiedź szczególnie w tak pilnej sprawie 🙂Moniatka , Natalia___ lubią tę wiadomość
-
Lilenka nie zazdroszczę tego zamieszania i nerwów. Espione jest super. Ja tam też miałam dwie histeroskopie, które robił dr Mackiewicz. Bardzo fajny lekarz. Opieka położnych super. To był dobry wybór.🙂
Ogólnie jakieś pb w klinice mają z grafikiem dr C i to od początku roku. Ostatnio jak z nią gadałam, to się skarżyła, że jej grafiku nie ustalili, a ona normalnie w swoje dni w klinice była. Nic nie zmieniała w dniach i godzinach przyjęć. Nie wiem skąd takie zamieszanie jest na linii dr C, a klinika, obsługa pacjenta, itd. Dziwne to jest. Jak my się potem jej pacjentki mamy czuć? Jedne są zaopiekowanie, a drugie bee. Jest to nieprofesjonalne, brak w tym empatii. Jakbyśmy
nie miały dość stresów.😒Lilenka lubi tę wiadomość
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉 -
Ja myślę, że to kwestia ilości pacjentek. Może za dużo osób się nią interesuje i klinika niewie co robić, może wciskają jej nowe pacjentki, bo to przecież kasa dla kliniki, a ona biedna nie jest w stanie po godzinach wszystkich ogarnąć i zajmuje się tylko sprawami, które są już na cito🤷♀️ Niewiem, tak sobie myślę. Bo jak jest deadline, to jednak odpisuje. Jak pokazał ostatni tydzień, wszystkie dostałyśmy info.
-
nick nieaktualnyMoniatka wrote:Ja myślę, że to kwestia ilości pacjentek. Może za dużo osób się nią interesuje i klinika niewie co robić, może wciskają jej nowe pacjentki, bo to przecież kasa dla kliniki, a ona biedna nie jest w stanie po godzinach wszystkich ogarnąć i zajmuje się tylko sprawami, które są już na cito🤷♀️ Niewiem, tak sobie myślę. Bo jak jest deadline, to jednak odpisuje. Jak pokazał ostatni tydzień, wszystkie dostałyśmy info.
Prawda jest niestety taka, że chyba za dużo na siebie wzięła i nie wyrabia. Ale czy to moja wina ... A ja 3 tygodnie żyłam w nerwach bo nie wiedziałam co robić . Mąż specjalnie wolne wziął bo 3 lutego miał być wstępnie zabieg . Więc sorry ale nie jest to poprawne zachowanie ceniącego się lekarza . Ale oczywiście to moje zdanie 🙂
Natalia___, Atopikowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRybka85 wrote:Lilenka nie zazdroszczę tego zamieszania i nerwów. Espione jest super. Ja tam też miałam dwie histeroskopie, które robił dr Mackiewicz. Bardzo fajny lekarz. Opieka położnych super. To był dobry wybór.🙂
Ogólnie jakieś pb w klinice mają z grafikiem dr C i to od początku roku. Ostatnio jak z nią gadałam, to się skarżyła, że jej grafiku nie ustalili, a ona normalnie w swoje dni w klinice była. Nic nie zmieniała w dniach i godzinach przyjęć. Nie wiem skąd takie zamieszanie jest na linii dr C, a klinika, obsługa pacjenta, itd. Dziwne to jest. Jak my się potem jej pacjentki mamy czuć? Jedne są zaopiekowanie, a drugie bee. Jest to nieprofesjonalne, brak w tym empatii. Jakbyśmy
nie miały dość stresów.😒
Z jednymi ma kontakt a drugie głęboko gdzieś.
I to ona niestety nie dała grafiku 😞🤦🏼♀️ a w klinice jest i przyjmuje pacjentki które chce . Więc po jej zachowaniu chyba mnie akurat nie chce . Ale wiesz dziś już nawet nie jest mi przykro.
Tak miało być , może taka zmiana właśnie nam przyniesie szczęście 🍀🍀 -
Solejukowa11 wrote:Hey, dziś 10 dpt
08.02 - beta 46,1 - progesteron 38
10.02 - beta 137,3 - progesteron 25,10
Martwi mnie ten spadek progesteronu.
Trzymam kciuki za dalsze przyrosty😉Ja tez miałam niski progesteron początkowo. Dostalam na to progesterone besins 3x1. Ja miałam jeszcze niższy wynik. Posz do Pani dr z wynikami o zobaczysz co Ci zaleci. Absolutnie nie martw się na zapas. -
nick nieaktualnySolejukowa11 wrote:Hey, dziś 10 dpt
Bardzo ładny przyrost 🙂
Jeśli chodzi o progesteron to spadek nie jest duży, a sam wynik dalej ładny 🙂🙂🙂 on wydzielany jest skokowo,więc może akurat tak trafiło 🍀
Trzymamy kciuki 🍀
Kiedy pierwsza wizyta ?🙂 -
A byłaś tutaj przed przyjęciem leku czy po? Jakie masz dawkowanie?
Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej -
Lilenka wrote:Dokładnie , masz 100 % racji .
Z jednymi ma kontakt a drugie głęboko gdzieś.
I to ona niestety nie dała grafiku 😞🤦🏼♀️ a w klinice jest i przyjmuje pacjentki które chce . Więc po jej zachowaniu chyba mnie akurat nie chce . Ale wiesz dziś już nawet nie jest mi przykro.
Tak miało być , może taka zmiana właśnie nam przyniesie szczęście 🍀🍀
Dobrze zrobiłaś Lilenka, zmiany też są potrzebne. Oby wyszło Ci to na dobre, na pewno będzie mniej stresu, jeśli chodzi o kontakt z lekarzem. Wazne, że finalnie udało się zdobyć skierowanie na histeroskopię. Teraz już będzie z górki😉Lilenka lubi tę wiadomość
-
Ja nic z tego nie rozumiem.. Moim zdaniem tam się i coś rozchodzi wczoraj Pani dr odpisała na mój wynik i że w poniedziałek nie ma jej w klinice a tak chciałam pierwotnie wizytę ale jak chce może mnie przyjść w innym miejscu w Katowicach..Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
milkaczar wrote:A byłaś tutaj przed przyjęciem leku czy po? Jakie masz dawkowanie?
Mam 3x1 progesteron besins
Prolutex i crinone .
Jedyny minus -jestem tak pobudzona ze nie śpię w nocy a w dzień usnąć nie mogę. Ah te emocje. -
Lilenka wrote:Bardzo ładny przyrost 🙂
Jeśli chodzi o progesteron to spadek nie jest duży, a sam wynik dalej ładny 🙂🙂🙂 on wydzielany jest skokowo,więc może akurat tak trafiło 🍀
Trzymamy kciuki 🍀
Kiedy pierwsza wizyta ?🙂
Wizytę mam zaplanowaną na 27 lutego, bo betę kazała zrobić dopiero 13 lutego - tylko ja tak zaczęłam wcześniej dla swojej wiadomości.
Wcześniej bo 24 lutego mam wizytę u siebie w mieście lekarza bo u nas o dobrego porowadzacego jest naprawdę trudno, wszyscy o stawieni to rezerwowałam już termin.
A nie chce iść do pseudo ginekologa - jedna lekarka to ma świetną renomę w mojej miejscowości Bardzo mnie okaleczyła, a że nie miałam wiedzy takiej jaką mam teraz zaufałam. Teraz się u siebie każdego lekarza boję... najgorsi Ci co mają swoje wizjie.
Żałuję że mam tyle km do Katowic.
-
Martwi mnie ten spadek progesteronu. -
Solejukowa11 wrote:Wizytę mam zaplanowaną na 27 lutego, bo betę kazała zrobić dopiero 13 lutego - tylko ja tak zaczęłam wcześniej dla swojej wiadomości.
Wcześniej bo 24 lutego mam wizytę u siebie w mieście lekarza bo u nas o dobrego porowadzacego jest naprawdę trudno, wszyscy o stawieni to rezerwowałam już termin.
A nie chce iść do pseudo ginekologa - jedna lekarka to ma świetną renomę w mojej miejscowości Bardzo mnie okaleczyła, a że nie miałam wiedzy takiej jaką mam teraz zaufałam. Teraz się u siebie każdego lekarza boję... najgorsi Ci co mają swoje wizjie.
Żałuję że mam tyle km do Katowic.