WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Ja juz po transferze-trzymajcie kciuki🙏💞🙏💞🍀❄✊
    Trzymam🤞.

Motyl12 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    A u mnie znowu nowości. Byłam na wizycie po nieudanym transferze u Doktor Kuczyńskiej (w zastępstwie bo mój lekarz jest na urlopie, ale i tak w pierwszej kolejności chciałam trafić do Doktor, ale nie było miejsca wiec zostałam u Prof.) powiedziałam jej o moim problemie z endometrium, że nie rośnie na viagrze, estrofemie itp. Zaproponowała mi stymulację endo lekami do wzrostu pęcherzyków (małe dawki) a przy okazji usg powiedziała że jajniki ładnie wyglądają jest około 8 pęcherzyków wiec dodatkowo jak urosną zrobimy koleją punkcję żeby było więcej zarodków. Zadowolona jestem bo cenowo wyjdzie to malutko a może uda się chociaż jeden zarodek dodatkowo mieć 😊
    Czekaj czekaj, bo mój mózg tego nie ogarnął 😄. To Ty teraz przygotowujesz się do kolejnego transferu na tych lekach do stymulacji (w mniejszych dawkach) i oprócz endo urosło tyle pęcherzyków, że można będzie zrobić i transfer, i punkcję w jednym cyklu?

• Sosenka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    A u mnie znowu nowości. Byłam na wizycie po nieudanym transferze u Doktor Kuczyńskiej (w zastępstwie bo mój lekarz jest na urlopie, ale i tak w pierwszej kolejności chciałam trafić do Doktor, ale nie było miejsca wiec zostałam u Prof.) powiedziałam jej o moim problemie z endometrium, że nie rośnie na viagrze, estrofemie itp. Zaproponowała mi stymulację endo lekami do wzrostu pęcherzyków (małe dawki) a przy okazji usg powiedziała że jajniki ładnie wyglądają jest około 8 pęcherzyków wiec dodatkowo jak urosną zrobimy koleją punkcję żeby było więcej zarodków. Zadowolona jestem bo cenowo wyjdzie to malutko a może uda się chociaż jeden zarodek dodatkowo mieć 😊

Świetne wiadomości :)

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Czekaj czekaj, bo mój mózg tego nie ogarnął 😄. To Ty teraz przygotowujesz się do kolejnego transferu na tych lekach do stymulacji (w mniejszych dawkach) i oprócz endo urosło tyle pęcherzyków, że można będzie zrobić i transfer, i punkcję w jednym cyklu?
    Ja też tak zrozumiałam. :)

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja nie robiłam NIFTY. Robiłam tylko to USG prenatalne+ ECHO serca i test podwójny. Ryzyka wyszły mi bardzo niskie i na USG wszystko dobrze, więc nie poszerzalam diagnostyki.
    Ja dokładnie tak samo. Długo zastanawiałam się nad NIFY, ale ostatecznie porozmawiałam z moją gin i powiedziała żeby zacząć od USG prenatalnego + testu podwójnego. Ryzyka też wyszły u mnie bardzo niskie więc lekarka mówiła, że nie widzi konieczności poszerzania diagnostyki.
    Geraltowa, a Ty masz już ustalony termin prenatalnych?
    Dobuska - nie wiem jak u Ciebie w Zielonej Górze, ale ja w Poznaniu zapisywałam się jakoś miesiąc przed czasem na prenatalne. Znowu - tak mi poradziła lekarka. Polecała mi iść do konkretnego lekarza i żeby się umówić na spokojnie wcześniej, żeby ze spokojem ustalić termin. Podobno najlepiej w 12tc do 12tc+6.
    Co prawda zakres jest 11tc+1 do 14tc+1, ale np. moja bratowa poszła jakoś 13tc+ nie pamiętam ile dni :) i któryś z wymiarów był minimalnie już za duży i podobno lekarz nie mógł obliczyć ryzyka z tych algorytmów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 16:26

Geraltowa lubi tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:42

• Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:42

• lindalia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    No ten Kriobank mnie zaskakuje! 😄

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Ja juz po transferze-trzymajcie kciuki🙏💞🙏💞🍀❄✊
    Trzymam kciuki za małego mrożaczka ✊✊✊ niech się ładnie rozgaszcza w nowym domku 🥰

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Ja dokładnie tak samo. Długo zastanawiałam się nad NIFY, ale ostatecznie porozmawiałam z moją gin i powiedziała żeby zacząć od USG prenatalnego + testu podwójnego. Ryzyka też wyszły u mnie bardzo niskie więc lekarka mówiła, że nie widzi konieczności poszerzania diagnostyki.
    Geraltowa, a Ty masz już ustalony termin prenatalnych?
    Dobuska - nie wiem jak u Ciebie w Zielonej Górze, ale ja w Poznaniu zapisywałam się jakoś miesiąc przed czasem na prenatalne. Znowu - tak mi poradziła lekarka. Polecała mi iść do konkretnego lekarza i żeby się umówić na spokojnie wcześniej, żeby ze spokojem ustalić termin. Podobno najlepiej w 12tc do 12tc+6.
    Co prawda zakres jest 11tc+1 do 14tc+1, ale np. moja bratowa poszła jakoś 13tc+ nie pamiętam ile dni :) i któryś z wymiarów był minimalnie już za duży i podobno lekarz nie mógł obliczyć ryzyka z tych algorytmów.
    O widzisz, czyli już coś powinnam działać, aczkolwiek moja prowadząca wykonuje badania prenatalne, więc może dlatego jeszcze mi o tym nie wspomniała?
    Nie wiem, napisałam SMS to może się coś dowiem. :)

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    O widzisz, czyli już coś powinnam działać, aczkolwiek moja prowadząca wykonuje badania prenatalne, więc może dlatego jeszcze mi o tym nie wspomniała?
    Nie wiem, napisałam SMS to może się coś dowiem. :)
    Jeśli ona wykonuje to pewnie może zrobić to u siebie. Zależy jaki ma sprzęt.
    Moja też wykonuje, ale nie w swoim gabinecie gdzie przyjmuje normalnie tylko w innym miejscu (takiej klinice, która robi prenatalne) - u siebie chyba nie ma tego oprogramowania (?) nie wiem. I dlatego, że musiałam jechać w inne miejsce to powiedziała żeby się szybciej zapisać. Może akurat taka specyfika tej kliniki była, że długie terminy.

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Jeśli ona wykonuje to pewnie może zrobić to u siebie. Zależy jaki ma sprzęt.
    Moja też wykonuje, ale nie w swoim gabinecie gdzie przyjmuje normalnie tylko w innym miejscu (takiej klinice, która robi prenatalne) - u siebie chyba nie ma tego oprogramowania (?) nie wiem. I dlatego, że musiałam jechać w inne miejsce to powiedziała żeby się szybciej zapisać. Może akurat taka specyfika tej kliniki była, że długie terminy.
    Kurcze, to dobrze, że napisałam do niej. Może sie czegoś dowiem, nie chcę zostać z ręką w nocniku.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Szczerze mówiąc chciałabym żeby ten miesiąc zleciał jak najszybciej i żeby było już po prenatalnych. Wtedy PLANUJE się uspokoić 😉 mocno rozmyślamy z mężem czy zdecydować się na NIFTY. A Wy planujecie robic, dziewczyny tu z forum robiły? W czw idę do lekarza nr 1, także może coś mądrego mi doradzi w tej kwestii. A takto czuje się dobrze, czasem mnie sen w środku dnia dopadnie 😉 a jak się macie z Kajtkiem? Też się nie możesz doczekać aż brzuszek wyskoczy? Chociaż mi czasem już wyskakuje ale to od wzdęcia🤪
    Ja robiłam :) w Centrum Drews.

Danadana
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 ✊🍀🤞

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    No ten Kriobank mnie zaskakuje! 😄
    Mnie też! Pozytywnie oczywiście.

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska co do wyboru lekarza to już jakiś tam plan mam w głowie. Ale jeszcze muszę dojrzeć do ostatecznej decyzji 😉
    Z tym NIFTY to sobie poczytaj koniecznie. Z tego co się orientowałam są różne wersje i ceny wahają się od 2000 zł do 2400 zł. Ta procedura mocno nadwyrezyla nasz budżet i tak jak tu dziewczyny piszą skłaniam się ku opcji, że jak pappa i usg genetyczne wyjdzie ok to nie będę robić. Chociaż ciągle myślę czy ten wynik nie dałby takiego wewnętrznego spokoju? Ale pytanie właśnie czy cokolwiek jest nam w stanie zagwarantować spokoj w ciąży po latach walki o nią?

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja robiłam :) w Centrum Drews.
    I jaka opcje wybrałaś (nifty pro/sanco) ? Ile płaciłaś? Dało Ci to poczucie spokoju? Matko ile pytań, normalnie wywiad bym najchętniej z Tobą zrobiła 🤪

dobuska lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Dobuska co do wyboru lekarza to już jakiś tam plan mam w głowie. Ale jeszcze muszę dojrzeć do ostatecznej decyzji 😉
    Z tym NIFTY to sobie poczytaj koniecznie. Z tego co się orientowałam są różne wersje i ceny wahają się od 2000 zł do 2400 zł. Ta procedura mocno nadwyrezyla nasz budżet i tak jak tu dziewczyny piszą skłaniam się ku opcji, że jak pappa i usg genetyczne wyjdzie ok to nie będę robić. Chociaż ciągle myślę czy ten wynik nie dałby takiego wewnętrznego spokoju? Ale pytanie właśnie czy cokolwiek jest nam w stanie zagwarantować spokoj w ciąży po latach walki o nią?
    No już poczytałam na ten temat i powiem Ci, że chyba skłaniam się do tej samej opcji. Jakoś nie czuję potrzeby, żeby to wszystko sprawdzać.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:

Ja wyszłam z założenia, że jak już tyle kasy wydałam to i na to znajdę, faktycznie po tym wyniku był oddech. Ja nie mówię, że on jest obowiązkowy, oczywiście, że nie, ale te badania typu Nifty/Harmony itd mają najwięcej % rzetelności, stąd chciałam go wykonać.

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    I jaka opcje wybrałaś (nifty pro/sanco) ? Ile płaciłaś? Dało Ci to poczucie spokoju? Matko ile pytań, normalnie wywiad bym najchętniej z Tobą zrobiła 🤪
    Hehehe :) nie ma problemu, pytaj 😂
    Dał mi spokój. My jesteśmy z mężem zwolennikami aborcji i chcieliśmy mieć jak największą pewność, że płód na tym etapie jest zdrowy.
    Jakkolwiek to brzmi - dla mnie to było ważne badanie, chyba najważniejsze ze wszystkich.
    A robiłam Nifty Pro, płaciłam 2340zł właśnie w Drews. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 18:40

Danadana
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ