INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZielonaPaprotka wrote:A u mnie znowu nowości. Byłam na wizycie po nieudanym transferze u Doktor Kuczyńskiej (w zastępstwie bo mój lekarz jest na urlopie, ale i tak w pierwszej kolejności chciałam trafić do Doktor, ale nie było miejsca wiec zostałam u Prof.) powiedziałam jej o moim problemie z endometrium, że nie rośnie na viagrze, estrofemie itp. Zaproponowała mi stymulację endo lekami do wzrostu pęcherzyków (małe dawki) a przy okazji usg powiedziała że jajniki ładnie wyglądają jest około 8 pęcherzyków wiec dodatkowo jak urosną zrobimy koleją punkcję żeby było więcej zarodków. Zadowolona jestem bo cenowo wyjdzie to malutko a może uda się chociaż jeden zarodek dodatkowo mieć 😊
-
ZielonaPaprotka wrote:A u mnie znowu nowości. Byłam na wizycie po nieudanym transferze u Doktor Kuczyńskiej (w zastępstwie bo mój lekarz jest na urlopie, ale i tak w pierwszej kolejności chciałam trafić do Doktor, ale nie było miejsca wiec zostałam u Prof.) powiedziałam jej o moim problemie z endometrium, że nie rośnie na viagrze, estrofemie itp. Zaproponowała mi stymulację endo lekami do wzrostu pęcherzyków (małe dawki) a przy okazji usg powiedziała że jajniki ładnie wyglądają jest około 8 pęcherzyków wiec dodatkowo jak urosną zrobimy koleją punkcję żeby było więcej zarodków. Zadowolona jestem bo cenowo wyjdzie to malutko a może uda się chociaż jeden zarodek dodatkowo mieć 😊
Świetne wiadomościZielonaPaprotka lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Czekaj czekaj, bo mój mózg tego nie ogarnął 😄. To Ty teraz przygotowujesz się do kolejnego transferu na tych lekach do stymulacji (w mniejszych dawkach) i oprócz endo urosło tyle pęcherzyków, że można będzie zrobić i transfer, i punkcję w jednym cyklu?
-
Ula30 wrote:Ja nie robiłam NIFTY. Robiłam tylko to USG prenatalne+ ECHO serca i test podwójny. Ryzyka wyszły mi bardzo niskie i na USG wszystko dobrze, więc nie poszerzalam diagnostyki.
Geraltowa, a Ty masz już ustalony termin prenatalnych?
Dobuska - nie wiem jak u Ciebie w Zielonej Górze, ale ja w Poznaniu zapisywałam się jakoś miesiąc przed czasem na prenatalne. Znowu - tak mi poradziła lekarka. Polecała mi iść do konkretnego lekarza i żeby się umówić na spokojnie wcześniej, żeby ze spokojem ustalić termin. Podobno najlepiej w 12tc do 12tc+6.
Co prawda zakres jest 11tc+1 do 14tc+1, ale np. moja bratowa poszła jakoś 13tc+ nie pamiętam ile dnii któryś z wymiarów był minimalnie już za duży i podobno lekarz nie mógł obliczyć ryzyka z tych algorytmów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 16:26
Geraltowa lubi tę wiadomość
-
ZielonaPaprotka wrote:A u mnie znowu nowości. Byłam na wizycie po nieudanym transferze u Doktor Kuczyńskiej (w zastępstwie bo mój lekarz jest na urlopie, ale i tak w pierwszej kolejności chciałam trafić do Doktor, ale nie było miejsca wiec zostałam u Prof.) powiedziałam jej o moim problemie z endometrium, że nie rośnie na viagrze, estrofemie itp. Zaproponowała mi stymulację endo lekami do wzrostu pęcherzyków (małe dawki) a przy okazji usg powiedziała że jajniki ładnie wyglądają jest około 8 pęcherzyków wiec dodatkowo jak urosną zrobimy koleją punkcję żeby było więcej zarodków. Zadowolona jestem bo cenowo wyjdzie to malutko a może uda się chociaż jeden zarodek dodatkowo mieć 😊
ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość
-
Motyl12 wrote:Ja juz po transferze-trzymajcie kciuki🙏💞🙏💞🍀❄✊
Motyl12 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
Kassssia wrote:Ja dokładnie tak samo. Długo zastanawiałam się nad NIFY, ale ostatecznie porozmawiałam z moją gin i powiedziała żeby zacząć od USG prenatalnego + testu podwójnego. Ryzyka też wyszły u mnie bardzo niskie więc lekarka mówiła, że nie widzi konieczności poszerzania diagnostyki.
Geraltowa, a Ty masz już ustalony termin prenatalnych?
Dobuska - nie wiem jak u Ciebie w Zielonej Górze, ale ja w Poznaniu zapisywałam się jakoś miesiąc przed czasem na prenatalne. Znowu - tak mi poradziła lekarka. Polecała mi iść do konkretnego lekarza i żeby się umówić na spokojnie wcześniej, żeby ze spokojem ustalić termin. Podobno najlepiej w 12tc do 12tc+6.
Co prawda zakres jest 11tc+1 do 14tc+1, ale np. moja bratowa poszła jakoś 13tc+ nie pamiętam ile dnii któryś z wymiarów był minimalnie już za duży i podobno lekarz nie mógł obliczyć ryzyka z tych algorytmów.
Nie wiem, napisałam SMS to może się coś dowiem. -
dobuska wrote:O widzisz, czyli już coś powinnam działać, aczkolwiek moja prowadząca wykonuje badania prenatalne, więc może dlatego jeszcze mi o tym nie wspomniała?
Nie wiem, napisałam SMS to może się coś dowiem.
Moja też wykonuje, ale nie w swoim gabinecie gdzie przyjmuje normalnie tylko w innym miejscu (takiej klinice, która robi prenatalne) - u siebie chyba nie ma tego oprogramowania (?) nie wiem. I dlatego, że musiałam jechać w inne miejsce to powiedziała żeby się szybciej zapisać. Może akurat taka specyfika tej kliniki była, że długie terminy. -
Kassssia wrote:Jeśli ona wykonuje to pewnie może zrobić to u siebie. Zależy jaki ma sprzęt.
Moja też wykonuje, ale nie w swoim gabinecie gdzie przyjmuje normalnie tylko w innym miejscu (takiej klinice, która robi prenatalne) - u siebie chyba nie ma tego oprogramowania (?) nie wiem. I dlatego, że musiałam jechać w inne miejsce to powiedziała żeby się szybciej zapisać. Może akurat taka specyfika tej kliniki była, że długie terminy. -
Geraltowa wrote:Szczerze mówiąc chciałabym żeby ten miesiąc zleciał jak najszybciej i żeby było już po prenatalnych. Wtedy PLANUJE się uspokoić 😉 mocno rozmyślamy z mężem czy zdecydować się na NIFTY. A Wy planujecie robic, dziewczyny tu z forum robiły? W czw idę do lekarza nr 1, także może coś mądrego mi doradzi w tej kwestii. A takto czuje się dobrze, czasem mnie sen w środku dnia dopadnie 😉 a jak się macie z Kajtkiem? Też się nie możesz doczekać aż brzuszek wyskoczy? Chociaż mi czasem już wyskakuje ale to od wzdęcia🤪
w Centrum Drews.
Geraltowa lubi tę wiadomość
Danadana -
Motyl12 ✊🍀🤞
Motyl12 lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dobuska co do wyboru lekarza to już jakiś tam plan mam w głowie. Ale jeszcze muszę dojrzeć do ostatecznej decyzji 😉
Z tym NIFTY to sobie poczytaj koniecznie. Z tego co się orientowałam są różne wersje i ceny wahają się od 2000 zł do 2400 zł. Ta procedura mocno nadwyrezyla nasz budżet i tak jak tu dziewczyny piszą skłaniam się ku opcji, że jak pappa i usg genetyczne wyjdzie ok to nie będę robić. Chociaż ciągle myślę czy ten wynik nie dałby takiego wewnętrznego spokoju? Ale pytanie właśnie czy cokolwiek jest nam w stanie zagwarantować spokoj w ciąży po latach walki o nią?
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Danadana wrote:Ja robiłam
w Centrum Drews.
dobuska lubi tę wiadomość
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Geraltowa wrote:Dobuska co do wyboru lekarza to już jakiś tam plan mam w głowie. Ale jeszcze muszę dojrzeć do ostatecznej decyzji 😉
Z tym NIFTY to sobie poczytaj koniecznie. Z tego co się orientowałam są różne wersje i ceny wahają się od 2000 zł do 2400 zł. Ta procedura mocno nadwyrezyla nasz budżet i tak jak tu dziewczyny piszą skłaniam się ku opcji, że jak pappa i usg genetyczne wyjdzie ok to nie będę robić. Chociaż ciągle myślę czy ten wynik nie dałby takiego wewnętrznego spokoju? Ale pytanie właśnie czy cokolwiek jest nam w stanie zagwarantować spokoj w ciąży po latach walki o nią?Geraltowa lubi tę wiadomość
-
Geraltowa wrote:Dobuska co do wyboru lekarza to już jakiś tam plan mam w głowie. Ale jeszcze muszę dojrzeć do ostatecznej decyzji 😉
Z tym NIFTY to sobie poczytaj koniecznie. Z tego co się orientowałam są różne wersje i ceny wahają się od 2000 zł do 2400 zł. Ta procedura mocno nadwyrezyla nasz budżet i tak jak tu dziewczyny piszą skłaniam się ku opcji, że jak pappa i usg genetyczne wyjdzie ok to nie będę robić. Chociaż ciągle myślę czy ten wynik nie dałby takiego wewnętrznego spokoju? Ale pytanie właśnie czy cokolwiek jest nam w stanie zagwarantować spokoj w ciąży po latach walki o nią?
Ja wyszłam z założenia, że jak już tyle kasy wydałam to i na to znajdę, faktycznie po tym wyniku był oddech. Ja nie mówię, że on jest obowiązkowy, oczywiście, że nie, ale te badania typu Nifty/Harmony itd mają najwięcej % rzetelności, stąd chciałam go wykonać.Geraltowa lubi tę wiadomość
Danadana -
Geraltowa wrote:I jaka opcje wybrałaś (nifty pro/sanco) ? Ile płaciłaś? Dało Ci to poczucie spokoju? Matko ile pytań, normalnie wywiad bym najchętniej z Tobą zrobiła 🤪
nie ma problemu, pytaj 😂
Dał mi spokój. My jesteśmy z mężem zwolennikami aborcji i chcieliśmy mieć jak największą pewność, że płód na tym etapie jest zdrowy.
Jakkolwiek to brzmi - dla mnie to było ważne badanie, chyba najważniejsze ze wszystkich.
A robiłam Nifty Pro, płaciłam 2340zł właśnie w Drews.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 18:40
Danadana