X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Sosenka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To chyba chodzi o to, żeby się szczepić w trzecim trymestrze, żeby malec złapał przeciwciała. Szczepienie przed ciążą nie miałoby sensu. Później dziecko jest szczepione chyba w 6 tygodniu, ale przez ten okres od narodzin do 6 tygodnia jest narażone na poważny przebieg choroby jeśli złapie.
    Jeśli się mylę, to niech dziewczyny mnie poprawią. :)

Ma to sens. Dziękować za odpowiedź :)

dobuska lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Lukaszkowa, Ula, Danadana - Wy się już szczepiłyście na krztusiec - dobrze kojarzę? :)
    Orientujecie się czy można taką szczepionkę dostać na NFZ czy tylko prywatnie? Kto ewentualnie może dać skierowanie?
    Czy to szczepienie załatwia się "od ręki" czy są jakieś długie terminy oczekiwania?
    To nie jest na NFZ, niestety. To jest szczepionka zalecana,a nie obowiązkowa. Receptę da Ci gin albo rodzinny :)

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja się szczepiłam. Bierzesz receptę od gina albo lekarza POZ (raczej od gina). Kupujesz w aptece. Jak nie mają na stanie to zamawiają i jest na drugi dzień. Szczepionka płatna 100% i kosztuje ok 90zł (Adacel) lub trochę droższa,ok 120zl (Boostrix). Dzwonisz do swojej przychodni POZ i umawiasz się na szczepienie. Szczepi pielęgniarka w przychodni.

W DOZ kupowałam Boostrix za 89zl :) przez neta

Ula30 lubi tę wiadomość

Danadana
  • katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Ja po pierwszym transferze normalnie pracowałam. Teraz właśnie jestem w drodze do kliniki na transfer i od dzisiaj mam dwutygodniowy urlop :) nie chciałam tym razem wracać do pracy :)
    Powodzenia 🍀

mo_Nika lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika!! ✊✊✊✊✊

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika kiedy testujesz? :)

3jgxcsqva773duy4.png
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Nika kiedy testujesz? :)
    6 lipca, a Ty? Planujesz robić testy albo betę przed terminem z kliniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 17:08

• Nika1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12, a Ty kiedy testujesz? Planujesz wcześniej betę albo testy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 17:14

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Motyl12, a Ty kiedy testujesz? Planujesz wcześniej betę albo testy?
    Obiecałam sobie że sikańców nie będę robiła-nauczyły mnie historie dziewczyn na forum-nie chcę fundować sobie dodatkowego stresu i niepewności😊Klinika kazała zrobić w piątek 9.7 to bedzie 11dzien po transferze, ale zastanawiam się czy nie zrobić hcg w 9dniu🤔nie wiem czy wytrzymam...
    Jak się czujesz w ogóle?

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika-kciuki✊🍀✊🍀✊🍀💞

• Nika1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Obiecałam sobie że sikańców nie będę robiła-nauczyły mnie historie dziewczyn na forum-nie chcę fundować sobie dodatkowego stresu i niepewności😊Klinika kazała zrobić w piątek 9.7 to bedzie 11dzien po transferze, ale zastanawiam się czy nie zrobić hcg w 9dniu🤔nie wiem czy wytrzymam...
    Jak się czujesz w ogóle?
    Czuję się dobrze, nie mam żadnych objawów. Obiecałam mężowi, że zrobię w 11 dpt i tak będzie. Cały czas mówię sobie, że będzie co ma być, niczego więcej nie jesteśmy w stanie zrobić.

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika odpoczywaj i korzystaj z wolnego! Niech maluch robi sobie domek na kolejne długie miesiące.
    Ja dziewczyny jestem po wizycie i widziałam jak maluch rusza sobie rączkami i nóżkami. To było niesamowite! Mogłabym tam leżeć i patrzeć na ten widok cały dzień. Taki mały a już sobie majta kończynami 🙂🧡
    Walczcie Kochane! Nie poddawajcie się!

mo_Nika, Nika1, dobuska, Nerwusek92, plinka2017 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    6 lipca, a Ty? Planujesz robić testy albo betę przed terminem z kliniki?

Mi wypada 10 dpt w niedzielę 11 lipca, więc dr kazal zrobić betę w poniedziałek 12 lipca :) i tego planuję się trzymać, póki co 😁
    Kciuki dziewczyny za Wasze kropki ✊🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 18:04

Nika1, kate2friend lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa to wspaniałe!

Geraltowa lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Monika odpoczywaj i korzystaj z wolnego! Niech maluch robi sobie domek na kolejne długie miesiące.
    Ja dziewczyny jestem po wizycie i widziałam jak maluch rusza sobie rączkami i nóżkami. To było niesamowite! Mogłabym tam leżeć i patrzeć na ten widok cały dzień. Taki mały a już sobie majta kończynami 🙂🧡
    Walczcie Kochane! Nie poddawajcie się!
    Ale czad!!! Pochwał się zdjęciem, jak masz ❤️

Dziewczyny, wytrzymajcie ile dacie radę! Ale jak nie wytrzymacie to też się nie biczujcie. To chyba najgorszy okres…
    Powodzenia!!!❤️

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ale czad!!! Pochwał się zdjęciem, jak masz ❤️

Dziewczyny, wytrzymajcie ile dacie radę! Ale jak nie wytrzymacie to też się nie biczujcie. To chyba najgorszy okres…
    Powodzenia!!!❤️
    https://zapodaj.net/15afb05c57e4e.jpg.html
    Dobuska rozczulisz się na maksa jak zobaczysz machająca rączkę. Zdjęcia tego nie oddają. Strasznie mi się dzisiaj przykro zrobiło, że mąż tego nie zobaczył. A przecież to razem tyle walczyliśmy o ten cud.
    Ostatnio wg CRL był młodszy niż z OM a dzisiaj nadrobił i jest dzień starszy. Także dobuska na przyszłość dla Ciebie nie martw się tymi wymiarami. Dzieci rosną w swoim czasie, raz urośnie więcej, raz mniej. Teraz 22.07 prenatalne. Ja będę robić krzywa cukrowa tydzień po odstawieniu sterydu i wtedy będziemy decydować co dalej. Tym wynikiem glukozy 91 mam się nie martwić bo steryd podwyższa mi cukier

kate2friend lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Dobuska rozczulisz się na maksa jak zobaczysz machająca rączkę. Zdjęcia tego nie oddają. Strasznie mi się dzisiaj przykro zrobiło, że mąż tego nie zobaczył. A przecież to razem tyle walczyliśmy o ten cud.
    Ostatnio wg CRL był młodszy niż z OM a dzisiaj nadrobił i jest dzień starszy. Także dobuska na przyszłość dla Ciebie nie martw się tymi wymiarami. Dzieci rosną w swoim czasie, raz urośnie więcej, raz mniej. Teraz 22.07 prenatalne. Ja będę robić krzywa cukrowa tydzień po odstawieniu sterydu i wtedy będziemy decydować co dalej. Tym wynikiem glukozy 91 mam się nie martwić bo steryd podwyższa mi cukier
    Ale pięknie szybko rośnie!
    Trochę mnie pociesza, co mówisz, bo ostatnio był mniejszy o 3-4 dni niż pęcherzyk, ale doktor mówiła, że jest okej.
    Muszę wytrzymać jeszcze dwa tygodnie. Ojej🤣
    Kurde, ja też muszę ten mój cukier pilnować, a coś w ostatnich dniach nie jem najlepiej. Owoce są moją zgubą, a diabetolog zabroniła mi jesc na śniadanie i kolacje, a ja się właśnie oblizuje po nektarynce… ehhh
    Też będę robić krzywą cukrową, ale po odstawieniu glucophage, także zobaczymy jak tam te nasze cukry sobie będą radziły. :) czuję, że po krzywej wjedzie insulinka 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:

Mogłaś nagrać filmik w telefonie😎 wspaniałe zdjęcie🤗💞🤗💞

Geraltowa lubi tę wiadomość

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Mogłaś nagrać filmik w telefonie😎 wspaniałe zdjęcie🤗💞🤗💞
    Na razie łapki trzymam pod tyłkiem, bo usg przezpochwowe. Później jak będę miała wolne ręce zapytam się czy mogę nagrać dla męża. Życze Ci takiego samego widoku za miesiąc! A teraz cierpliwości do testowania 🙂

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ale pięknie szybko rośnie!
    Trochę mnie pociesza, co mówisz, bo ostatnio był mniejszy o 3-4 dni niż pęcherzyk, ale doktor mówiła, że jest okej.
    Muszę wytrzymać jeszcze dwa tygodnie. Ojej🤣
    Kurde, ja też muszę ten mój cukier pilnować, a coś w ostatnich dniach nie jem najlepiej. Owoce są moją zgubą, a diabetolog zabroniła mi jesc na śniadanie i kolacje, a ja się właśnie oblizuje po nektarynce… ehhh
    Też będę robić krzywą cukrową, ale po odstawieniu glucophage, także zobaczymy jak tam te nasze cukry sobie będą radziły. :) czuję, że po krzywej wjedzie insulinka 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
    No wlasnie odstawie steryd i glucophage w tym samym czasie i wtedy krzywa. Kurcze też się boję tej insuliny. Ja owoce staram się jeść do pełnego posiłku. Ale czasem łapie mnie ochota na czereśnie, że musze zjeść już tu i teraz 😉 ostatnio miałaś bardzo ładny cukier, może uda nam się wykiwać cukrzycę 🙂 Kajtek urośnie, zobaczysz aż się zdziwisz na następnym usg że taki duży. A powiedz mi musiałaś powtarzac te choroby zakaźne typu HIV kila teraz w ciąży? Bo ja mam najswiezsze z marca i nie kazal mi powtarzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 19:31

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ