INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi dr nic nie mówiła o ktorej heparyne, wiec o 9 biore prolutex a o 11 heparyne by naraz organizmowi nie fundować wstrząsu;) bolesność brzucha tez odczuwam, więc biorę nospe jak tylko coś zaczyna kłuć. Od wczoraj jak chodzę to mnie mdli, ale to niemożliwe żeby od ciąży bo to dopiero 4dzien po transferze...najlepiej się czuję jak leżę
plinka2017 lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Motyl12 wrote:Mi dr nic nie mówiła o ktorej heparyne, wiec o 9 biore prolutex a o 11 heparyne by naraz organizmowi nie fundować wstrząsu;) bolesność brzucha tez odczuwam, więc biorę nospe jak tylko coś zaczyna kłuć. Od wczoraj jak chodzę to mnie mdli, ale to niemożliwe żeby od ciąży bo to dopiero 4dzien po transferze...najlepiej się czuję jak leżęDanadana
-
lindalia wrote:Danadana, a Ty dlaczego miałaś wskazania do brania heparyny ?Danadana
-
lindalia wrote:Ja właśnie odebrallam wyniki na trombofilię. Wyszło mi PAI 1 HETEROZYGOTA. Wiecie co to znaczy?
Reszta jest prawidlowa.
Zapomniałam ten wynik pokazać swojej lekarce, zrobię to na kolejnej wizycie.
Aczkolwiek u mnie homocysteina wyszła okej. Ja nie wiem. Ja już głupieję od tego wszystkiego.
Aaaa i znalazłam SMS-a od swojej endokrynolog, która mi zalecała to badanie, w którym napisała, że jeżeli wyjdą mi homozygoty, to mam się skonsultować z hematologiem i genetykiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 12:04
-
dobuska wrote:Hmmm nie wiem. Ja miałam MTHFR i V (R2) heterozygoty i u mnie doktor S stwierdził, że nie musze niczego przyjmować.
Zapomniałam ten wynik pokazać swojej lekarce, zrobię to na kolejnej wizycie.
Aczkolwiek u mnie homocysteina wyszła okej. Ja nie wiem. Ja już głupieję od tego wszystkiego.Danadana -
Danadana wrote:Nie daj się przytłoczyć, bo ja zwariowałam na początku. Pokaż wyniki, słuchaj się jednego lekarza, jeśli masz do niego zaufanie i naprawdę na początku ciąży nic nie doczytuj. To była moja rada na nie ześwirowanie.
-
dobuska wrote:Ale Ty źle odczytałaś moją wiadomość. Ja się w ogóle tym nie przejmuję, tylko po prostu dla Lindalii wyciągnęłam badania z teczki, żeby sprawdzić i chodziło mi o to, że głupieję, bo nie ogarniam tego.
Aaaa rozumiem 😄😄dobuska lubi tę wiadomość
Danadana -
lindalia wrote:Ja właśnie odebrallam wyniki na trombofilię. Wyszło mi PAI 1 HETEROZYGOTA. Wiecie co to znaczy?
Reszta jest prawidlowa.
Ja też mam tą samą mutacje plus MTHFR homozygota i od genetyka miałam wskazanie do heparyny. Nie wiem jak w przypadku, gdy masz tylko PAI. Jak robiłaś badanie miałaś w pakiecie konsultacje z genetykiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 12:32
Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
plinka2017 wrote:Ja też mam tą samą mutacje plus MTHFR homozygota i od genetyka miałam wskazanie do heparyny. Nie wiem jak w przypadku, gdy masz tylko PAI. Jak robiłaś badanie miałaś w pakiecie konsultacje z genetykiem?
Nie mialam w pakiecie konsultacji z genetykiem.
-
lindalia wrote:PAI masz heterozygoty, czy homozygoty ?
Nie mialam w pakiecie konsultacji z genetykiem.
PAI mam tak jak Ty, heterozygota, MTHFR homo, i VR2 hetero.
Jeśli robiłaś przez testdna to tam można wykupić konsultacje z genetykiem, jeśli bardzo Ci zależy na czasie, bo oni mają szybkie terminy.
Jak dostałam wyniki to się umawiałam na konsultacje na kolejny dzień już 🙂
Ale myślę, że ze spokojem. Jak pokażesz to swojemu lekarzowi, to pewnie też Ci wyjaśni 🙂Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
PCOS, nied. tarczycy, IO
PAI1 hetero, MTHFR homo
Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki
Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.
Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
6 dpt ⏸️
10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰
03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
Mamy 6 ❄️
3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba
25.04 transfer ❄️ 4ba
6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie -
Sosenka wrote:Dziewczyny, robiła ktraś z Was badanie mutacji genu cftr? Wiecie jaki jest czas oczekiwania na wynik? Badanie rbiłam w klinice i już drugi miesiąc cisza. JAk tak dalej pójdzie, to przekwitnę zanim się tego invitro doczekam.
Sosenka lubi tę wiadomość
-
Reszta jest prawidlowa.
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
plinka2017 wrote:PAI mam tak jak Ty, heterozygota, MTHFR homo, i VR2 hetero.
Jeśli robiłaś przez testdna to tam można wykupić konsultacje z genetykiem, jeśli bardzo Ci zależy na czasie, bo oni mają szybkie terminy.
Jak dostałam wyniki to się umawiałam na konsultacje na kolejny dzień już 🙂
Ale myślę, że ze spokojem. Jak pokażesz to swojemu lekarzowi, to pewnie też Ci wyjaśni 🙂
Widzę właśnie zależność, że ta mutacja rzadko występuje sama. Najczęściej z mthfr w parze.