Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Lukaszkowa Ty jak dłużej milczysz to budujesz na forum takie mega napięcie 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Boże, jak ja przeżywam ten Twój poród 🙈
    Spokooojnie.

Ale fakt, moja osoba dawno nie widziala takiego zainteresowania xd

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Spokooojnie.

Ale fakt, moja osoba dawno nie widziala takiego zainteresowania xd
    Nas to co najwyżej możesz nie czytać jak będziesz miała dość, a rodzina Cie meczy?
    Podobno nic przed porodem nie irytuje bardziej niż telefon z pytaniem „urodziłaś?!”

• penceence Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Ja juz ze śnieżynka w domu ❄️
    Trzymajcie kciukasy 🙏🙏🙏

Rosołek wypity, fryty zjedzone 🍟 🍍🧦
    Heparynę już sobie podałam
    Chyba nic więcej już nie mogę zrobić 🤔

Oby mu się spodobało 🙏🙏
    Bardzo mocno trzymam kciuki ❤️

plinka2017 lubi tę wiadomość

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nas to co najwyżej możesz nie czytać jak będziesz miała dość, a rodzina Cie meczy?
    Podobno nic przed porodem nie irytuje bardziej niż telefon z pytaniem „urodziłaś?!”
    Rodzina powoli, niesmialo dopytuje.
    Pisza tez dawno niewidziani znajomi, no dziwna sprawa ogolnie.

Moj tata co rano pyta "Wykrzaczysz sie dzis?" Tak jakby chcial sobie pod to ustawić dzień 🤔. Polozna tez ma zalamke, ze nie zrobili mi tego ciecia - martwi sie, ze mam obrzęk nóg i troszke wyzsze niz moje normalne ciśnienie więc coachuje mojego męża "Jak skoczy jej cisnienie do iluś tam to ładuj ja do samochodu i do szpitala, nie słuchaj co ona w ogole bedzie gadac".
    Ale ja na razie jestem spokojna, nie ma sie co spinać - tym na pewno nic nie przyspieszę.

Dziewczyny kciuki za wasze kropeczki :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 18:50

plinka2017, mo_Nika lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w temacie tych mutacji. Jak się pogada z hematologami (a to właściwie ich działka) to dla nich to nic takiego, szczególnie te układy heterozygotyczne. Dla nich to moda na te badania i działanie na zasadzie "nie zaszkodzi". Czemu ginekolodzy dają na to heparynę? Trudno powiedzieć. Wg hematologów, z którymi rozmawiałam, nie ma wskazan. Zresztą ta dawka 0,4 i tak jest tylko profilaktyczna, nie lecznicza. U mnie też wyszły mutacje hetero i nie mam ani acardu, ani heparyny.

lindalia, dobuska lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

Moj tata co rano pyta "Wykrzaczysz sie dzis?" Tak jakby chcial sobie pod to ustawić dzień 🤔. Polozna tez ma zalamke, ze nie zrobili mi tego ciecia - martwi sie, ze mam obrzęk nóg i troszke wyzsze niz moje normalne ciśnienie więc coachuje mojego męża "Jak skoczy jej cisnienie do iluś tam to ładuj ja do samochodu i do szpitala, nie słuchaj co ona w ogole bedzie gadac".
    Ale ja na razie jestem spokojna, nie ma sie co spinać - tym na pewno nic nie przyspieszę.

Matko, tata wygrał. :D
    Ale masz jakiś taki termin graniczny, jak się sama akcja nie rozkręci? Czy jeszcze nie wiesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

"Wykrzaczysz"? 😀 Nie znam takiego określenia.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Matko, tata wygrał. :D
    Ale masz jakiś taki termin graniczny, jak się sama akcja nie rozkręci? Czy jeszcze nie wiesz?
    Mam, mam takze wiem, ze to i tak kwestia dni a czy to sensowne probowac przyspieszyc bezsenne noce? :D moim zdaniem - Noł.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    "Wykrzaczysz"? 😀 Nie znam takiego określenia.
    Ja poznałam w pracy jak cos puscilismy na produkcje i ludzie zaczeli pisac, ze apka nie dziala to ktos mowil "wykrzaczylo sie" potem mialam wrazenie, ze kazdy tak mowi i sama zaczęłam.

Ula30 lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Mam, mam takze wiem, ze to i tak kwestia dni a czy to sensowne probowac przyspieszyc bezsenne noce? :D moim zdaniem - Noł.
    Masz racje, czerp z tego ile tylko możesz. <3 Trzymam za Ciebie mocno kciuki!

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Masz racje, czerp z tego ile tylko możesz. <3 Trzymam za Ciebie mocno kciuki!
    Tak wiem, jestescie dla mnie ogromnym wsparciem, dziękuję :)

dobuska, Ula30 lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Lindalia jesli masz tylko Pai hetero to od doktora nic nie dostaniesz. Ja dostalam od immuno do 8tc heparynę ale to tak mocno naciąganie.
    Potem pytalam kazdego napotkanego gina o to hetero i to nie jest wskazanie do niczego.
    Pozostaje sie cieszyc. Te zastrzyki to nic fajnego, a nie wiem czy u mnie brane "na zaś" ostatecznie nie nasilały krwawień. :)
    Mthfr to mozesz juz teraz tez "na zas" brac sobie metylowany kwas foliowy i koniec historii. To akurat jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
    Ja jestem taka, ze profilaktycznie brałabym wszystko 🤷 Ty miałaś tylko pai hetero i heparynę od transferu ? Co doktor S mówił na zalecenie od Paśnika ?

• lindalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Jeszcze w temacie tych mutacji. Jak się pogada z hematologami (a to właściwie ich działka) to dla nich to nic takiego, szczególnie te układy heterozygotyczne. Dla nich to moda na te badania i działanie na zasadzie "nie zaszkodzi". Czemu ginekolodzy dają na to heparynę? Trudno powiedzieć. Wg hematologów, z którymi rozmawiałam, nie ma wskazan. Zresztą ta dawka 0,4 i tak jest tylko profilaktyczna, nie lecznicza. U mnie też wyszły mutacje hetero i nie mam ani acardu, ani heparyny.
    Ja mam acard w crio od pierwszego dnia. Tabsik 150 dziennie. To nie jest standard przy protokole, czy Tobie już o ciążę chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja mam acard w crio od pierwszego dnia. Tabsik 150 dziennie. To nie jest standard przy protokole, czy Tobie już o ciążę chodzi?
    O ciążę, bo do transferu brałam, ale bardzo krótko. Jakoś na następnej wizycie po tej serduszkowej już odstawiłam. I 75mg miałam.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Ja jestem taka, ze profilaktycznie brałabym wszystko 🤷 Ty miałaś tylko pai hetero i heparynę od transferu ? Co doktor S mówił na zalecenie od Paśnika ?
    On nie ingeruje w zalecenia innych lekarzy wiec w sumie nie mowil nic ale jak pytalam o kontynuacje to mowil, ze nie ma potrzeby.
    Rozumiem Cię i łatwo mi teraz mowic ale czasem takim czyms mozemy sobie zrobic wiecej szkody niz pozytku :).

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, mi przy tych moich dwóch mutacjach nie zalecono nawet metylowanej wersji kwasu foliowego i teraz naprawdę zgłupiałam.
    Dalej czekam na receptę, wiec sama jestem ciekawa co mi przepisze.
    Ja też jestem taka, że jeżeli coś mi nie zaszkodzi, a ewentualnie może pomoc, to wolałabym brać. Ja się tak bardzo boję, że z maleństwem coś się stanie… :(

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo my jestesmy przyzwyczajone, ze przy ivf bierzemy tone rzeczy a potem nagle pyk - nic.

Ale prawde mowiac tak to powinno wygladac tak, ze im mniej bierzemy w ciazy tym lepiej.
    Ja jestem zdania, ze jak nie ma jasnych zalecen to nie warto sie dofaszerowywać. Bo my jestesmy tak zafiksowane na leki, ze nie myslimy o tym ale one nie sa na bazie wody albo tęczy ale ciezko nam to wytłumaczyć.

dobuska lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. Ja przeżywałam każde odstawienie leków (prolutex najgorzej- łojezusiekochany co to będzie 😨), estrofem, progesteron, steryd itd. a potem w którymś momencie, jak mama zapytała jakie leki biorę i powiedziałam "niiic, tylko witaminy", to aż mi się miło zrobiło 😀.

dobuska lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zaufać lekarzowi, nie mam wyjścia. 🤷
    Zobaczę też co powie genetyk, bo zanim dobrze doczytałam co to pai hetero, to już wykupiłam konsultację.

Z tym ciągłym braniem leków przy ivf jest jakieś uzależnienie, wystarczy wrocic do historii, gdzie lekarz zaleca schodzenie ze sztucznego progesteronu w ciąży. Totalnie rozumiem takie obawy.

Edit: ot i o tym mówię, Ula30 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 20:55

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po świeżym transferze to praktycznie same witaminy biorę (nie licząc leków na tarczyce i na cukier, z których już schodzę) plus luteina, więc ja się odzwyczaiłam już od tych końskich dawek. Tak naprawdę dopiero na crio dostajecie mega dawki leków, a ET to taki mniej inwazyjny.

No ale słuchajcie, dostałam receptę na neoparin. To coś jak heparyna? Widzę, że to jest w gotowych ampułko-strzykawkach. Dawka 0,4, wiec taka nieduża.
    Mam przyjmować jeden zastrzyk dziennie. Chyba obojętnie, jaką porę dnia sobie przyjmę? Bo mi pasuje bardziej wieczór.
    I jeszcze takie drugie pytanie, wstrzykuję to sobie normalnie w brzuch na wysokości pępka po bokach, jak robiłam z puregonem? Żebym Kajtkowi nic nie wbiła 🙈

Boże, przepraszam Was za te pytania…🙈

‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ