INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Lukaszkowa Ty jak dłużej milczysz to budujesz na forum takie mega napięcie 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Boże, jak ja przeżywam ten Twój poród 🙈
Ale fakt, moja osoba dawno nie widziala takiego zainteresowania xd👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Spokooojnie.
Ale fakt, moja osoba dawno nie widziala takiego zainteresowania xd
Podobno nic przed porodem nie irytuje bardziej niż telefon z pytaniem „urodziłaś?!”
-
plinka2017 wrote:Ja juz ze śnieżynka w domu ❄️
Trzymajcie kciukasy 🙏🙏🙏
Rosołek wypity, fryty zjedzone 🍟 🍍🧦
Heparynę już sobie podałam
Chyba nic więcej już nie mogę zrobić 🤔
Oby mu się spodobało 🙏🙏plinka2017 lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
07.2018 drożność jajowodów ok
09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
08.2020 pierwsze podejście do in vitro
07.09.2020 transfer cb 💔
12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
05.2021 drugie podejście
10.06.2021 transfer cb 💔
Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰 -
dobuska wrote:Nas to co najwyżej możesz nie czytać jak będziesz miała dość, a rodzina Cie meczy?
Podobno nic przed porodem nie irytuje bardziej niż telefon z pytaniem „urodziłaś?!”
Pisza tez dawno niewidziani znajomi, no dziwna sprawa ogolnie.
Moj tata co rano pyta "Wykrzaczysz sie dzis?" Tak jakby chcial sobie pod to ustawić dzień 🤔. Polozna tez ma zalamke, ze nie zrobili mi tego ciecia - martwi sie, ze mam obrzęk nóg i troszke wyzsze niz moje normalne ciśnienie więc coachuje mojego męża "Jak skoczy jej cisnienie do iluś tam to ładuj ja do samochodu i do szpitala, nie słuchaj co ona w ogole bedzie gadac".
Ale ja na razie jestem spokojna, nie ma sie co spinać - tym na pewno nic nie przyspieszę.
Dziewczyny kciuki za wasze kropeczki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 18:50
plinka2017, mo_Nika lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnyJeszcze w temacie tych mutacji. Jak się pogada z hematologami (a to właściwie ich działka) to dla nich to nic takiego, szczególnie te układy heterozygotyczne. Dla nich to moda na te badania i działanie na zasadzie "nie zaszkodzi". Czemu ginekolodzy dają na to heparynę? Trudno powiedzieć. Wg hematologów, z którymi rozmawiałam, nie ma wskazan. Zresztą ta dawka 0,4 i tak jest tylko profilaktyczna, nie lecznicza. U mnie też wyszły mutacje hetero i nie mam ani acardu, ani heparyny.
lindalia, dobuska lubią tę wiadomość
-
lukaszkowa wrote:Rodzina powoli, niesmialo dopytuje.
Moj tata co rano pyta "Wykrzaczysz sie dzis?" Tak jakby chcial sobie pod to ustawić dzień 🤔. Polozna tez ma zalamke, ze nie zrobili mi tego ciecia - martwi sie, ze mam obrzęk nóg i troszke wyzsze niz moje normalne ciśnienie więc coachuje mojego męża "Jak skoczy jej cisnienie do iluś tam to ładuj ja do samochodu i do szpitala, nie słuchaj co ona w ogole bedzie gadac".
Ale ja na razie jestem spokojna, nie ma sie co spinać - tym na pewno nic nie przyspieszę.
Dziewczyny kciuki za wasze kropeczki !
Matko, tata wygrał.
Ale masz jakiś taki termin graniczny, jak się sama akcja nie rozkręci? Czy jeszcze nie wiesz? -
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Rodzina powoli, niesmialo dopytuje.
Dziewczyny kciuki za wasze kropeczki ! -
dobuska wrote:Matko, tata wygrał.
Ale masz jakiś taki termin graniczny, jak się sama akcja nie rozkręci? Czy jeszcze nie wiesz?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Ula30 wrote:"Wykrzaczysz"? 😀 Nie znam takiego określenia.
Ula30 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
dobuska wrote:Masz racje, czerp z tego ile tylko możesz. Trzymam za Ciebie mocno kciuki!
dobuska, Ula30 lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Lindalia jesli masz tylko Pai hetero to od doktora nic nie dostaniesz. Ja dostalam od immuno do 8tc heparynę ale to tak mocno naciąganie.
Potem pytalam kazdego napotkanego gina o to hetero i to nie jest wskazanie do niczego.
Pozostaje sie cieszyc. Te zastrzyki to nic fajnego, a nie wiem czy u mnie brane "na zaś" ostatecznie nie nasilały krwawień.
Mthfr to mozesz juz teraz tez "na zas" brac sobie metylowany kwas foliowy i koniec historii. To akurat jeszcze nikomu nie zaszkodziło. -
Ula30 wrote:Jeszcze w temacie tych mutacji. Jak się pogada z hematologami (a to właściwie ich działka) to dla nich to nic takiego, szczególnie te układy heterozygotyczne. Dla nich to moda na te badania i działanie na zasadzie "nie zaszkodzi". Czemu ginekolodzy dają na to heparynę? Trudno powiedzieć. Wg hematologów, z którymi rozmawiałam, nie ma wskazan. Zresztą ta dawka 0,4 i tak jest tylko profilaktyczna, nie lecznicza. U mnie też wyszły mutacje hetero i nie mam ani acardu, ani heparyny.
-
nick nieaktualnylindalia wrote:Ja mam acard w crio od pierwszego dnia. Tabsik 150 dziennie. To nie jest standard przy protokole, czy Tobie już o ciążę chodzi?
-
lindalia wrote:Ja jestem taka, ze profilaktycznie brałabym wszystko 🤷 Ty miałaś tylko pai hetero i heparynę od transferu ? Co doktor S mówił na zalecenie od Paśnika ?
Rozumiem Cię i łatwo mi teraz mowic ale czasem takim czyms mozemy sobie zrobic wiecej szkody niz pozytku .👪🐶🌲
Invimed Poznań
Wiecie, mi przy tych moich dwóch mutacjach nie zalecono nawet metylowanej wersji kwasu foliowego i teraz naprawdę zgłupiałam.
Dalej czekam na receptę, wiec sama jestem ciekawa co mi przepisze.
Ja też jestem taka, że jeżeli coś mi nie zaszkodzi, a ewentualnie może pomoc, to wolałabym brać. Ja się tak bardzo boję, że z maleństwem coś się stanie… -
Bo my jestesmy przyzwyczajone, ze przy ivf bierzemy tone rzeczy a potem nagle pyk - nic.
Ale prawde mowiac tak to powinno wygladac tak, ze im mniej bierzemy w ciazy tym lepiej.
Ja jestem zdania, ze jak nie ma jasnych zalecen to nie warto sie dofaszerowywać. Bo my jestesmy tak zafiksowane na leki, ze nie myslimy o tym ale one nie sa na bazie wody albo tęczy ale ciezko nam to wytłumaczyć.dobuska lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnyNo dokładnie. Ja przeżywałam każde odstawienie leków (prolutex najgorzej- łojezusiekochany co to będzie 😨), estrofem, progesteron, steryd itd. a potem w którymś momencie, jak mama zapytała jakie leki biorę i powiedziałam "niiic, tylko witaminy", to aż mi się miło zrobiło 😀.
dobuska lubi tę wiadomość
-
Muszę zaufać lekarzowi, nie mam wyjścia. 🤷
Zobaczę też co powie genetyk, bo zanim dobrze doczytałam co to pai hetero, to już wykupiłam konsultację.
Z tym ciągłym braniem leków przy ivf jest jakieś uzależnienie, wystarczy wrocic do historii, gdzie lekarz zaleca schodzenie ze sztucznego progesteronu w ciąży. Totalnie rozumiem takie obawy.
Edit: ot i o tym mówię, Ula30 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 20:55
-
Dziewczyny ja po świeżym transferze to praktycznie same witaminy biorę (nie licząc leków na tarczyce i na cukier, z których już schodzę) plus luteina, więc ja się odzwyczaiłam już od tych końskich dawek. Tak naprawdę dopiero na crio dostajecie mega dawki leków, a ET to taki mniej inwazyjny.
No ale słuchajcie, dostałam receptę na neoparin. To coś jak heparyna? Widzę, że to jest w gotowych ampułko-strzykawkach. Dawka 0,4, wiec taka nieduża.
Mam przyjmować jeden zastrzyk dziennie. Chyba obojętnie, jaką porę dnia sobie przyjmę? Bo mi pasuje bardziej wieczór.
I jeszcze takie drugie pytanie, wstrzykuję to sobie normalnie w brzuch na wysokości pępka po bokach, jak robiłam z puregonem? Żebym Kajtkowi nic nie wbiła 🙈
Boże, przepraszam Was za te pytania…🙈