X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • plinka2017 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Hejo, takie pytanko mam. Czy dostawaliście jakąś informację przed transferem na temat pęcherzyków? W jakim są stadium, Ile przetrwało i jakiej są jakości po zaplodnieniu? Czy dopiero w dniu transferu?

Hmm nie do końca rozumiem. Masz na myśli zarodki?
    Ja w dniu transferu miałam wizytę u lekarza, gdzie wszystko opisał, ile ich jest, w jakim stadium rozwoju itd. A wcześniej jeszcze dzwoniła embriolog z informacją.

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Hmm nie do końca rozumiem. Masz na myśli zarodki?
    Ja w dniu transferu miałam wizytę u lekarza, gdzie wszystko opisał, ile ich jest, w jakim stadium rozwoju itd. A wcześniej jeszcze dzwoniła embriolog z informacją.

Dokładnie tak zarodki. Zle to napisałam. Chodzi o to że po punkcji odrazu dal mi termin na transfer, a wiadomo że nie każdy przetrwa i są w różnym stadium oraz innej jakości. Więc ciekawiło mnie czy przed dostanę jakieś info czy dopiero w dniu transferu

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Dokładnie tak zarodki. Zle to napisałam. Chodzi o to że po punkcji odrazu dal mi termin na transfer, a wiadomo że nie każdy przetrwa i są w różnym stadium oraz innej jakości. Więc ciekawiło mnie czy przed dostanę jakieś info czy dopiero w dniu transferu

Jak miałam transfer po punkcji, to w dniu transferu na wizycie u lekarza, było wiadomo, jakie są zarodki, ile itd.
    Dzwoniła też embriolog, ale nie pamiętam dokładnie, może to było po transferze, bo jeszcze 2 zarodki chyba miały szansę się rozwinąć.
    Raczej w dniu transferu się wszystkiego dowiesz.

PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo

6 dpt ⏸️

Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Jak miałam transfer po punkcji, to w dniu transferu na wizycie u lekarza, było wiadomo, jakie są zarodki, ile itd.
    Dzwoniła też embriolog, ale nie pamiętam dokładnie, może to było po transferze, bo jeszcze 2 zarodki chyba miały szansę się rozwinąć.
    Raczej w dniu transferu się wszystkiego dowiesz.
    Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam 😊

• lindalia Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Mnie dziś 12 tydzień też powitał krwią 🙄 musimy to jakoś przeczekać 😏
    U mnie 11 tc z wymiotami. 🤢

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, dziewczyny, ale Wam współczuję tych krwawień i wymiotów... :(
    Trzymajcie się <3

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejka dziewczyny zajrzałam tu do Was dzisiaj i tak patrzę na najnowsze posty i nie dowierzam 😯 piszecie, że u Was 10, 11, 12 tydzień ciąży! przecież Wy dopiero transferowałyście...matko! Kiedy to zleciało🙈 Geraltowa i Dobuska Wy to już w ogóle kosmos!

Dobrego samopoczucia i dużo spokoju dla Was ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 17:01

plinka2017, dobuska, Geraltowa, lindalia lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Jejka dziewczyny zajrzałam tu do Was dzisiaj i tak patrzę na najnowsze posty i nie dowierzam 😯 piszecie, że u Was 10, 11, 12 tydzień ciąży! przecież Wy dopiero transferowałyście...matko! Kiedy to zleciało🙈 Geraltowa i Dobuska Wy to już w ogóle kosmos!

Dobrego samopoczucia i dużo spokoju dla Was ☺️
    A co u Ciebie?❤️

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    A jak się czujesz po transferze? Kiedy planujesz testować?
    Dziękuję że pytasz🤗Po transferze ok, czasami brzuch zaboli jak na okres ale czuje się dobrze. dodatkowo biorę nospę i do wczoraj relanium. Nawet pojechałam dziś do sklepu, przymierzyłam 2pary butów i słabo mi się zrobiło więc tyle z moich szybkich zakupów bo musiałam wyjść. Dużo odpoczywam ale na powolne spacerki też chodzę. Planuję testować 9dpt tylko nie wiem czy sikany czy od razu beta z krwi...

Geraltowa lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Ja miałam transfery mrożone i o ilosci dowiedzialam się od dr na wizycie kontrolnej po tygodniu od punkcji. Nikt do mnie nie dzwonił

Mysza28 lubi tę wiadomość

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie 🙂
    Z dzieckiem wszystko ok 🥰

https://zapodaj.net/efc985ae51171.jpg.html

Udało mi się nagrać filmik krótki, ale zanim zaczęłam nagrywać, to ruszała nóżkami a jak nagranie się zaczęło to przestała 🙈
    Krwawienie nie wiadomo skąd 🤷
    Jedyny powód do zmartwien to zrobiła mi się na szyjce jakaś narośl/krosta i jak na razie monitorujemy to.
    Prenatalne za 2 tygodnie.
    Dostałam insulinę 6 jednostek na noc.
    Uffff trochę ulga, byle do prenatalnych 🙂

penceence, Geraltowa, Asiulka84, lindalia, Nerwusek92, kate2friend, Motyl12, dobuska lubią tę wiadomość

PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo

6 dpt ⏸️

Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Ja miałam transfery mrożone i o ilosci dowiedzialam się od dr na wizycie kontrolnej po tygodniu od punkcji. Nikt do mnie nie dzwonił
    Dziękuję za odpowiedź. Wszystko by się chciało już wiedzieć. Nic muszę poczekać do soboty. Myślę że gdyby było coś nie tak to by pewnie dzwonili. Życze pozytywnego testu 😉🤞. Pozdrawiam

Motyl12 lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Wszystko by się chciało już wiedzieć. Nic muszę poczekać do soboty. Myślę że gdyby było coś nie tak to by pewnie dzwonili. Życze pozytywnego testu 😉🤞. Pozdrawiam
    Tobie również🍀✊oby wrzesień był tym szczęśliwym dla nas🙏💕

Mysza28 lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Już po wizycie 🙂
    Z dzieckiem wszystko ok 🥰

https://zapodaj.net/efc985ae51171.jpg.html

Udało mi się nagrać filmik krótki, ale zanim zaczęłam nagrywać, to ruszała nóżkami a jak nagranie się zaczęło to przestała 🙈
    Krwawienie nie wiadomo skąd 🤷
    Jedyny powód do zmartwien to zrobiła mi się na szyjce jakaś narośl/krosta i jak na razie monitorujemy to.
    Prenatalne za 2 tygodnie.
    Dostałam insulinę 6 jednostek na noc.
    Uffff trochę ulga, byle do prenatalnych 🙂
    Kawał dziecka! :) super, że wszystko ok, a skoro krwawienie nie z macicy, to pewnie jakieś naczynko. :)
    A leki odstawiasz jakieś?

• plinka2017 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Kawał dziecka! :) super, że wszystko ok, a skoro krwawienie nie z macicy, to pewnie jakieś naczynko. :)
    A leki odstawiasz jakieś?

Utrogestan 2x1 mam brać, Besins bez zmian, Acard bez zmian, Prolutex skończyłam wczoraj, Neoparin bez zmian plus teraz insulina 🙂

PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo

6 dpt ⏸️

Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak mi się przypomniało, że pisałyśmy kiedyś na temat wpisywania do karty ciąży informacji, czy ciąża jest z in-vitro. Chyba, któraś z Was wspominała, że dr R nie wpisywał tego.
    Mnie jak przyjmowali na Polnej na Oddział Porodowy to jedno z pierwszych pytań jakie dostałam było właśnie czy to ciąża naturalna czy z in-vitro.
    Nie wiem czy pytają o to każdego i w każdym szpitalu i w sumie do czego przy porodzie im ta wiedza?

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Saja Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Dziewczyny, tak mi się przypomniało, że pisałyśmy kiedyś na temat wpisywania do karty ciąży informacji, czy ciąża jest z in-vitro. Chyba, któraś z Was wspominała, że dr R nie wpisywał tego.
    Mnie jak przyjmowali na Polnej na Oddział Porodowy to jedno z pierwszych pytań jakie dostałam było właśnie czy to ciąża naturalna czy z in-vitro.
    Nie wiem czy pytają o to każdego i w każdym szpitalu i w sumie do czego przy porodzie im ta wiedza?

Nie wiem, ale miałam skierowanie od dr Sroki do szpitala i on w tym skierowaniu wpisał, że ciąża po ivf. Byłam zaskoczona. Ale w wypisie ze szpitala tej informacji nie mam ani ja, ani dzieci.

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Tak, R nie wpisuje tego. Pytałam też doktora S i mówi, że taka informacja jest zbędna, bo ciąża po ivf jest taka, jak każda inna.
    Nie mam pojęcia po co im taka wiedza, skoro dzieci rodzą się takie same jak po zapłodnieniu naturalnym. Dla statystyk? Na etapie porodu fakt sposobu zapłodnienia nie wydaje się istotny, przynajmniej tym, co siedzą w temacie. Wiemy jednak i z tego forum, że często nawet lekarze zachowują się dziwnie i niefajnie, gdy przyjdzie pacjentka po ivf.

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A co u Ciebie?❤️

Dobuska miło, że pytasz ❤️ prawdę mówiąc u mnie niewiele się zmieniło w ostatnim czasie. Konsultowałam z dr wszystko to co przyszło mi do głowy, żeby zrobić przed kolejnym podejściem tzn. histeroskopia, test Era, scratching, immunologia itp. Nie będzie na pewno zaskoczeniem dla Was to, że nic z tych rzeczy nie spotkało się z dr aprobatą, no poza scratchingiem. Dr stwierdził na starcie, że zapewne przewertowałam cały internet i już dostałam listę zaleceń od koleżanek z forum, a teraz oczekuję, że on to potwierdzi. Histeroskopia podobno nic nie wniesie, na immuno dużo za wcześnie. Mam nie szukać przyczyn w macicy, tylko zrozumieć że nie każdy zarodek ma szansę na implantacje. Zdaniem dr powinnam podejść do transferu dwóch zarodków, a w cyklu poprzedzającym zrobić scratching 🤷‍♀️ Wiem, że chce dobrze dla nas, ale tak się boję mu zaufać. Właściwie powinnam być już po transferze, ale się nie zdecydowałam. Strach przed stratą dwóch kolejnych kropków mnie paraliżuje i prawdę mówiąc nie mam pojęcia co dalej robić 🙄

3jgxcsqva773duy4.png
  • Sosenka Ekspertka

Wysłany: 2 września 2021, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity, jesteście mega wielkie. Wszystkie i transferowe i świeże mamy i kulające się beczułki. Trzeba mega siły, zaparcia i wytrwałości żeby wytrwać w tych naszych staraniach. Fajnie, że tylu z Was się udało.
    Ja tak sobie siedzę cicho, bo jestem nerwus i się boję wszystkiego i nie chcę zapeszać pisząc o moich postępach. Czytam sobie Was regularnie przed snem co jakiś czas.
    Dobuska już prawie do połowy dobrnęłaś -SZOK-. Dopiero nad morze jechałaś po transferze.
    Motylku, niech się kropek trzyma Ciebie z całych sił. Mysza, powodzenia na transferze.
    Powiedzcie mi dziewuszki, miałyście jakieś dolegliwości podczas stymulacji? Mi kurka nic nie jest. Nic a nic. Jajnik mnie czasami zakłuje, ale bardzo lekko. Już się schizuję, że nic tam nie wyhoduję.

dobuska, Motyl12 lubią tę wiadomość

‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ