X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratuluje 7 komóreczek!❤️

Tak, ja miałam świeży transfer, ale w trochę innej sytuacji, bo ja miałam progesteron poniżej 1, No i ja miałam transfer trzydniowego zarodka, pozostałe nie dotrwały dopiero później, do blastki.

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia figura 🔥🔥🔥! No i piękny, zgrabny brzusio ❤️ Tak mogłabym wyglądać w ciąży, ale niestety nie te geny 🙈

Lena bardzo ładny wynik punkcji. Niestety co do świeżego transferu musisz decyzję podjąć sama. Ivf wymaga od nas podejmowania trudnych decyzji, czasem niestety trzeba spróbować i zaryzykować, bo inaczej nie przekonamy się czy było warto.

3jgxcsqva773duy4.png
  • Katrin83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj progesteron 1.03, do ilu może być przy? Dobrze kojarzę ze do 1 pisałyście. Jutro mam wizytę zobaczymy co powie dr. Ps. Rano przed badaniem krwi nie brałam estrofem dopiero po.

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:
    Dzięki, że pytasz 😊
    Pobrali 12 komórek, 7 dojrzałych.
    Tego się spodziewałam, ale liczyłam że może jednak coś dojdzie.
    W sumie to ta przedłużona o jeden dzień stymulacja i przesunięta z wczoraj na dzisiaj punkcja nic nie dała. Nic więcej dojrzałych nie udało się uzyskać.

We wtorek wstępnie transfer świeży, ale mam przemyśleć i zobaczyć jak się będę czuła.
    Jestem rozdarta, mam mieszane uczucia i w zasadzie nie wiem co robić.
    Jak dla mnie super wynik. Trzymam kciukasy za piekne blastki

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:
    Wiecie...jeśli bym miała 3-4 to bym spróbowała. A co jeśli będzie 1-2? To już niekoniecznie bym teraz chciała ...
    A tak naprawdę to martwię się żeby w ogóle coś było...
    Znacie ten strach i niepewność ☹️
    Lena ja ostatnio miałam taka sama sytuację. Przy progesteronie 1,36 wstępnie dostałam zielone światło ale u nas było tak że świeży transfer miał się odbyć tylko wtedy jeśli będziemy mieli więcej niż 3 blastki. Zjawiłam się danego dnia na transfer ale jak usłyszałam od doktora że mamy dwie pewne Blaski i jedną walczącą do 6 doby to zdecydowaliśmy się, że nie będziemy transferować świeżego zarodka i będziemy czekać na mrożony transfer. Także nawet w dniu transferu możesz podjąć decyzję czy chcesz transfer czy nie A oni to co będzie po prostu zamrożoną.

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Dziewczyny moj progesteron 1.03, do ilu może być przy? Dobrze kojarzę ze do 1 pisałyście. Jutro mam wizytę zobaczymy co powie dr. Ps. Rano przed badaniem krwi nie brałam estrofem dopiero po.

Ja do krio miałam mieć do 0,8 max a przy świeżym jak widać można chyba więcej, choć ja wszędzie czytałam że ogólnie max do 1.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Katrin83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Ja do krio miałam mieć do 0,8 max a przy świeżym jak widać można chyba więcej, choć ja wszędzie czytałam że ogólnie max do 1.
    No to będzie za duży i jak to wtedy wygląda?

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    No to będzie za duży i jak to wtedy wygląda?

Ty masz go w jednostkach ng/ml? I jesteś na sztucznym tak? To jak dla mnie za wysoki. Musisz porozmawiać z lekarzem, bo pewnie w następnym cyklu powie żeby podejść. A lekarz Ci nic nie mówił jaki ma być ten próg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 18:23

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Agatiii Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Ty masz go w jednostkach ng/ml? I jesteś na sztucznym tak? To jak dla mnie za wysoki. Musisz porozmawiać z lekarzem, bo pewnie w następnym cyklu powie żeby podejść.
    Dziewczyny to kiedy się bada ten progesteron . Ja mam protokół już do krio transferu. Czekam za miesiączka od 2 dnia cyklu estrofem i między 11 a 13 dniem podgląd.

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatiii wrote:
    Dziewczyny to kiedy się bada ten progesteron . Ja mam protokół już do krio transferu. Czekam za miesiączka od 2 dnia cyklu estrofem i między 11 a 13 dniem podgląd.

Mi kazała dr dzień przed podglądem.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatiii wrote:
    W dniu wizyty podglądowej progesteron. Mi lekarz mówił że jeżeli będzie poniżej 0.7 to transfer się odbędzie, jeżeli nie to odwołany . Następne badanie w dniu transferu I mysi byc powyżej 10. Czyli najpierw niski a potem wysoki. Ale widać u dziewczyny to zależy też od lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 18:32

Dżoanniks lubi tę wiadomość

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    W dniu wizyty podglądowej progesteron. Mi lekarz mówił że jeżeli będzie poniżej 0.7 to transfer się odbędzie, jeżeli nie to odwołany . Następne badanie w dniu transferu I mysi byc powyżej 10. Czyli najpierw niski a potem wysoki. Ale widać u dziewczyny to zależy też od lekarza

Dokładnie, te wytyczne się różnią jak widać u różnych lekarzy.

Mysza28 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ma może z was któraś opracowana taka listę co trzeba kupić jako wyprawkę na początek?😀 bo chciałam się za to powoli zabrać, ale za bardzo nie wiem jak🤔

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • Agatiii Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Aha czyli taka loteria bo jak ten progesteron przekroczy 0,7 to już odwołany transfer. Od czego to zależy ?

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatiii wrote:
    Aha czyli taka loteria bo jak ten progesteron przekroczy 0,7 to już odwołany transfer. Od czego to zależy ?
    Szczerze to nie wiem nawet nie wypytywalam lekarza. Może któraś z dziewczyn zna bardziej temat.

• Lena85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkim Wam dziękuję za odpowiedzi, rady i kciuki ✊

Mi Pani Dr powiedziała, że do mrożonego transferu progesteron 0.8 a do świeżego może być do max 1.5.

Trochę mnie uspokoiło, to co napisałyście, że nawet w dniu transferu mogę zrezygnować, bo po prostu chciałabym wiedzieć ile mamy blastek. Nie mam przekonania do tego progesteronu więc na pewno od ilości zarodków uzależniam swoją decyzję.
    Natomiast martwi mnie tylko, że tego dnia nie ma mojej Dr i transfer będzie robił Dr Sroka. Czy on też się ze mną spotka przed transferem i powie mi ile mamy zarodków? To jest taki standard, rozmowa z lekarzem przed transferem? Nawet jeśli to nie jest mój lekarz?

Mysza28, katrinka2609 lubią tę wiadomość

02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
    08.2018 rozpoczynamy starania

AMH: 08.2021 - 2.26;
    04.2022 - 2.70
    3 x IUI nieudane
    nasienie - w normie
    stres oksydacyjny - ok
    SCD - 23%
    Kariotypy - prawidłowe
    "wrogi śluz"
    J.prawy niedrożny
    Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
    KIR AA
    komórki NK 25%
    cytokiny - ok

I procedura in vitro
    10.2021- stymulacja przerwana ☹️
    11.2021 - druga stymulacja
    12 pobranych, 7 zapłodnionych
    2❄️ 3BB
    12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
    02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
    7tc 😢 (-)

II procedura in vitro 07.2022 stymulacja
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:

Mi Pani Dr powiedziała, że do mrożonego transferu progesteron 0.8 a do świeżego może być do max 1.5.

Trochę mnie uspokoiło, to co napisałyście, że nawet w dniu transferu mogę zrezygnować, bo po prostu chciałabym wiedzieć ile mamy blastek. Nie mam przekonania do tego progesteronu więc na pewno od ilości zarodków uzależniam swoją decyzję.
    Natomiast martwi mnie tylko, że tego dnia nie ma mojej Dr i transfer będzie robił Dr Sroka. Czy on też się ze mną spotka przed transferem i powie mi ile mamy zarodków? To jest taki standard, rozmowa z lekarzem przed transferem? Nawet jeśli to nie jest mój lekarz?
    Tak, musi poinformować o zarodkach i wszystko wyjaśnić😉

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:

Spotka się z tobą przed transferem. Ja miałam też z innym dr. Transfer i miałam normalnie spotkanie przed.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena85 wrote:

Tak zawsze jest spotkanie przed transferem. Niezależnie czy wykonuje go Twój lekarz prowadzący czy inny w zastępstwie. Ja tak miałam przy drugim transferze.

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • Kasiaa93 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatiii wrote:

Mi doktor dając protokol do krio nic nie wspominal o badaniu progesteronu, wizytę mam w przyszly poniedziałek wiec podejrzewam, że będzie kazal zrobic zaraz po wizycie 😊

‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ