INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Lindalia figura 🔥🔥🔥! No i piękny, zgrabny brzusio ❤️ Tak mogłabym wyglądać w ciąży, ale niestety nie te geny 🙈
Lena bardzo ładny wynik punkcji. Niestety co do świeżego transferu musisz decyzję podjąć sama. Ivf wymaga od nas podejmowania trudnych decyzji, czasem niestety trzeba spróbować i zaryzykować, bo inaczej nie przekonamy się czy było warto. -
Lena85 wrote:Dzięki, że pytasz 😊
Pobrali 12 komórek, 7 dojrzałych.
Tego się spodziewałam, ale liczyłam że może jednak coś dojdzie.
W sumie to ta przedłużona o jeden dzień stymulacja i przesunięta z wczoraj na dzisiaj punkcja nic nie dała. Nic więcej dojrzałych nie udało się uzyskać.
We wtorek wstępnie transfer świeży, ale mam przemyśleć i zobaczyć jak się będę czuła.
Jestem rozdarta, mam mieszane uczucia i w zasadzie nie wiem co robić. -
Lena85 wrote:Wiecie...jeśli bym miała 3-4 to bym spróbowała. A co jeśli będzie 1-2? To już niekoniecznie bym teraz chciała ...
A tak naprawdę to martwię się żeby w ogóle coś było...
Znacie ten strach i niepewność ☹️
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
Katrin83 wrote:Dziewczyny moj progesteron 1.03, do ilu może być przy? Dobrze kojarzę ze do 1 pisałyście. Jutro mam wizytę zobaczymy co powie dr. Ps. Rano przed badaniem krwi nie brałam estrofem dopiero po.
Ja do krio miałam mieć do 0,8 max a przy świeżym jak widać można chyba więcej, choć ja wszędzie czytałam że ogólnie max do 1.Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Katrin83 wrote:No to będzie za duży i jak to wtedy wygląda?
Ty masz go w jednostkach ng/ml? I jesteś na sztucznym tak? To jak dla mnie za wysoki. Musisz porozmawiać z lekarzem, bo pewnie w następnym cyklu powie żeby podejść. A lekarz Ci nic nie mówił jaki ma być ten próg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 18:23
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dżoanniks wrote:Ty masz go w jednostkach ng/ml? I jesteś na sztucznym tak? To jak dla mnie za wysoki. Musisz porozmawiać z lekarzem, bo pewnie w następnym cyklu powie żeby podejść.
-
Agatiii wrote:Dziewczyny to kiedy się bada ten progesteron . Ja mam protokół już do krio transferu. Czekam za miesiączka od 2 dnia cyklu estrofem i między 11 a 13 dniem podgląd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 18:32
Dżoanniks lubi tę wiadomość
-
Mysza28 wrote:W dniu wizyty podglądowej progesteron. Mi lekarz mówił że jeżeli będzie poniżej 0.7 to transfer się odbędzie, jeżeli nie to odwołany . Następne badanie w dniu transferu I mysi byc powyżej 10. Czyli najpierw niski a potem wysoki. Ale widać u dziewczyny to zależy też od lekarza
Dokładnie, te wytyczne się różnią jak widać u różnych lekarzy.Mysza28 lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dziewczyny, a ma może z was któraś opracowana taka listę co trzeba kupić jako wyprawkę na początek?😀 bo chciałam się za to powoli zabrać, ale za bardzo nie wiem jak🤔beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
Mysza28 wrote:W dniu wizyty podglądowej progesteron. Mi lekarz mówił że jeżeli będzie poniżej 0.7 to transfer się odbędzie, jeżeli nie to odwołany . Następne badanie w dniu transferu I mysi byc powyżej 10. Czyli najpierw niski a potem wysoki. Ale widać u dziewczyny to zależy też od lekarza
-
Dziewczyny wszystkim Wam dziękuję za odpowiedzi, rady i kciuki ✊
Mi Pani Dr powiedziała, że do mrożonego transferu progesteron 0.8 a do świeżego może być do max 1.5.
Trochę mnie uspokoiło, to co napisałyście, że nawet w dniu transferu mogę zrezygnować, bo po prostu chciałabym wiedzieć ile mamy blastek. Nie mam przekonania do tego progesteronu więc na pewno od ilości zarodków uzależniam swoją decyzję.
Natomiast martwi mnie tylko, że tego dnia nie ma mojej Dr i transfer będzie robił Dr Sroka. Czy on też się ze mną spotka przed transferem i powie mi ile mamy zarodków? To jest taki standard, rozmowa z lekarzem przed transferem? Nawet jeśli to nie jest mój lekarz?Mysza28, katrinka2609 lubią tę wiadomość
02.2016 całkowite usunięcie tarczycy (Letrox 150)
08.2018 rozpoczynamy starania
AMH: 08.2021 - 2.26;
04.2022 - 2.70
3 x IUI nieudane
nasienie - w normie
stres oksydacyjny - ok
SCD - 23%
Kariotypy - prawidłowe
"wrogi śluz"
J.prawy niedrożny
Mutacje MTHFR hetero i PAI 1 homo
KIR AA
komórki NK 25%
cytokiny - ok
I procedura in vitro
10.2021- stymulacja przerwana ☹️
11.2021 - druga stymulacja
12 pobranych, 7 zapłodnionych
2❄️ 3BB
12.2021 transfer ❄️, beta <1.10 ☹️
02.2022 transfer ❄️, beta (+) 😁
7tc 😢 (-)
II procedura in vitro 07.2022 stymulacja -
Lena85 wrote:Dziewczyny wszystkim Wam dziękuję za odpowiedzi, rady i kciuki ✊
Mi Pani Dr powiedziała, że do mrożonego transferu progesteron 0.8 a do świeżego może być do max 1.5.
Trochę mnie uspokoiło, to co napisałyście, że nawet w dniu transferu mogę zrezygnować, bo po prostu chciałabym wiedzieć ile mamy blastek. Nie mam przekonania do tego progesteronu więc na pewno od ilości zarodków uzależniam swoją decyzję.
Natomiast martwi mnie tylko, że tego dnia nie ma mojej Dr i transfer będzie robił Dr Sroka. Czy on też się ze mną spotka przed transferem i powie mi ile mamy zarodków? To jest taki standard, rozmowa z lekarzem przed transferem? Nawet jeśli to nie jest mój lekarz? -
Natomiast martwi mnie tylko, że tego dnia nie ma mojej Dr i transfer będzie robił Dr Sroka. Czy on też się ze mną spotka przed transferem i powie mi ile mamy zarodków? To jest taki standard, rozmowa z lekarzem przed transferem? Nawet jeśli to nie jest mój lekarz?
Spotka się z tobą przed transferem. Ja miałam też z innym dr. Transfer i miałam normalnie spotkanie przed.Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Natomiast martwi mnie tylko, że tego dnia nie ma mojej Dr i transfer będzie robił Dr Sroka. Czy on też się ze mną spotka przed transferem i powie mi ile mamy zarodków? To jest taki standard, rozmowa z lekarzem przed transferem? Nawet jeśli to nie jest mój lekarz?Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
Agatiii wrote:Dziewczyny to kiedy się bada ten progesteron . Ja mam protokół już do krio transferu. Czekam za miesiączka od 2 dnia cyklu estrofem i między 11 a 13 dniem podgląd.
Mi doktor dając protokol do krio nic nie wspominal o badaniu progesteronu, wizytę mam w przyszly poniedziałek wiec podejrzewam, że będzie kazal zrobic zaraz po wizycie 😊