X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Aniu tak jest za wysoki, przynajmniej z tego co ja wiem powinna być między 6-9. Tu masz fajny artykuł o tym co może powodować zbyt wysoka homocysteina. Warto sprawdzić czy nie masz tych mutacji mthfr bo one wpływają na wysokość. https://www.klinikainvicta.pl/homocysteina-a-ciaza-jaki-wplyw/
    Z tym, że moje badanie było wykonywane o godz. 17, a powinien być na czczo (o czym nie zostałam powiadomiona). Wiec wynik też może nie być miarodajny, w przyszłym tyg powtórzę.

Dżoanniks lubi tę wiadomość

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Z tym, że moje badanie było wykonywane o godz. 17, a powinien być na czczo (o czym nie zostałam powiadomiona). Wiec wynik też może nie być miarodajny, w przyszłym tyg powtórzę.

A to widzisz to sprawdź, żeby mieć pewność. Ale myślę że warto pomyśleć o suplementacji metylowanych form kwasu foliowego i witaminy b12, żeby lepiej się przyswajały. Ja też muszę zrobić homocysteinę, ciekawe jak mi wyjdzie. Poprzednio miałam też wysoko bo 9,8.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    A to widzisz to sprawdź, żeby mieć pewność. Ale myślę że warto pomyśleć o suplementacji metylowanych form kwasu foliowego i witaminy b12, żeby lepiej się przyswajały. Ja też muszę zrobić homocysteinę, ciekawe jak mi wyjdzie. Poprzednio miałam też wysoko bo 9,8.
    Ja biorę praktycznie od pół roku prevenit ale to chyba nie jest metypowana b12

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Ja biorę praktycznie od pół roku prevenit ale to chyba nie jest metypowana b12

Nie to nie jest metylowana forma, dlatego z niego zrezygnowałam. Ja dlatego biorę prenatal uno bo tam jest aktywna forma kwasu foliowego i metylowana b12. Ja mam tą łagodniejszą mutację mthfr bo hetero i u mnie mam nadzieję że zadziałało to co biorę.

AniaAnia1 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Nie to nie jest metylowana forma, dlatego z niego zrezygnowałam. Ja dlatego biorę prenatal uno bo tam jest aktywna forma kwasu foliowego i metylowana b12. Ja mam tą łagodniejszą mutację mthfr bo hetero i u mnie mam nadzieję że zadziałało to co biorę.
    Dzięki kochana 😘

• Marta123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badacie w laboratorium, które bada na miejscu ? Z tego co wiem homocysteina tez jest wrażliwa na przewożenie i może wyjść fałszywy wynik. Ja tak miałam z AMH. Już mi resekcje jajników jeden lekarz chciał robić 🤦‍♀️ Wynik 26. Na polnej z 2 miesiące później Ok 3… tak więc różnice mogą być ogromne.

6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Karolcik Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, miałam właśnie dziwną sytuację 🙈 6 dni temu mój pęcherzyk miał 17mm i był to mój 15dc. Niestety pęcherzyki u mnie raczej nie pękają. Dzisiaj jest już 21dc, byłam na usg i okazało się, że pęcherzyk ma 21mm. Lekarz powiedział, że wygląda super i dał mi zastrzyk Ovitrelle. Mam trochę wątpliwości… Ten mój pęcherzyk tak wolno rósł, jestem tydzień przed 🐒, a tu zastrzyk… Czy to jest ok? To był mój pierwszy zastrzyk, więc nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać 🙈 to już nie jest czasem pęcherzyk przetrwały albo torbiel?

ONA: 31 lat
    Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
    Niezidentyfikowany płyn za macicą
    PCOS

ON: 36 lat
    Nadciśnienie,
    Teratozoospermia

Starania od 9 lat,
    Ciąża biochem w 2019 r.,
    IVF: 2024 r.
    Transfer: 18.03.2024 r. 🤞🍀
    4dpt: Beta <0,1000 😭
    Zostały nam ❄️3BB x2
    Transfer 04/25: odwołany. Cienkie endometrium
    Transfer 05/25:
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    A badacie w laboratorium, które bada na miejscu ? Z tego co wiem homocysteina tez jest wrażliwa na przewożenie i może wyjść fałszywy wynik. Ja tak miałam z AMH. Już mi resekcje jajników jeden lekarz chciał robić 🤦‍♀️ Wynik 26. Na polnej z 2 miesiące później Ok 3… tak więc różnice mogą być ogromne.

Z tego co wiem nie w każdym labie robią. W diagnostyce na 28 czerwca, nie wiem czy wiozą i w klinice robiłam ostatnio. A wiesz może gdzie robią i nie wiozą?
    Szukałam w cenniku polnej i nie znalazłam tego badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 17:57

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Okinny Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam AMH w Lux Medzie. Kazali przyjść tuż przed 17 (godzina odbioru probek) i bardzo szybko miałam wyniki, w ciągu 2h.

Wiem że są 2 metody oznaczania AMH, oni robią tą drugą, ale można przeliczyć wynik na te podstawowe wartości.

A, no i drogo było. Jakieś 300 zł. Alab w HCP ma taniej i labo na miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 19:22

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okinny wrote:
    Ja robiłam AMH w Lux Medzie. Kazali przyjść tuż przed 17 (godzina odbioru probek) i bardzo szybko miałam wyniki, w ciągu 2h.

Wiem że są 2 metody oznaczania AMH, oni robią tą drugą, ale można przeliczyć wynik na te podstawowe wartości.

Amh robiłam na polnej, też miałam od razu. Ale mi chodziło o homocysteine. Na polnej 126 zł AMH.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 20:13

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Marta123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okinny wrote:

Właśnie te moje badania były w tych samych jednostkach. Tylko taka kosmiczna różnica.

Dżoanniks niestety na Polnej nie robią. Ostatnio pojechałam specjalnie wcześniej do Poznania, na pewniaka, czekałam 40 min w kolejce i Pani mi powiedziała, że nie robią. Chociaż TSH tanio zrobiłam … 😁 nie mam niestety pojęcia gdzie robią na miejscu bo w końcu nie wykonałam tego badania.

6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Właśnie te moje badania były w tych samych jednostkach. Tylko taka kosmiczna różnica.

Dżoanniks niestety na Polnej nie robią. Ostatnio pojechałam specjalnie wcześniej do Poznania, na pewniaka, czekałam 40 min w kolejce i Pani mi powiedziała, że nie robią. Chociaż TSH tanio zrobiłam … 😁 nie mam niestety pojęcia gdzie robią na miejscu bo w końcu nie wykonałam tego badania.

No ja pierwszym razem nie robiłam amh w klinice 🤦‍♀️, tylko w enel medzie(ubzdurało mi się z kliniką) - oni wysyłają do diagnostyki i też mają kosmiczne ceny.
    Na Polnej jest mega tanio- za 5 badań ostatnio zapłaciłam 100 a tak by mi wyszło 200.
    Ja tą homocysteine zrobię chyba na tego 28 czerwca bo mam blisko.
    Edit: tak właśnie myślałam że nie robią na Polnej, bo w cenniku nie znalazłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 20:32

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Okinny Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Amh robiłam na polnej, też miałam od razu. Ale mi chodziło o homocysteine. Na polnej 126 zł AMH.

Ach, przepraszam. Czytać nie umiem ;) homocysteine robiłam przez klinikę. Wyszło mi chyba 9.8 i powiedzieli że na granicy, ale ok. Kwas foliowy w normie.

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okinny wrote:
    Ach, przepraszam. Czytać nie umiem ;) homocysteine robiłam przez klinikę. Wyszło mi chyba 9.8 i powiedzieli że na granicy, ale ok. Kwas foliowy w normie.

Każdemu może się zdarzyć ;). Mi homocyst. wyszła w zeszłym roku podobnie 😊, zobaczymy jak w tym.

Okinny lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta-kciuki za kropki✊🌻powodzenia i niech pięknie rosną przez najbliższe 9mcy😁💝

Marta123 lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu nas ostatnio cicho...jeśli chodzi ciąże...

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Coś tu nas ostatnio cicho...jeśli chodzi ciąże...

Ale chodzi ci o dziewczyny, które majà rodzić? Czy o te które się przygotowują? ;)

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Ale chodzi ci o dziewczyny, które majà rodzić? Czy o te które się przygotowują? ;)
    Ogólnie np. O pozytywy po transferach

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Ogólnie np. O pozytywy po transferach

No tak ostatnio tutaj nic nie ma o transferach. Mam nadzieję, że za m-c będę was mogła zanudzać na temat mojego ;) po punkcji.

Okinny lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • AniaAnia1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    No tak ostatnio tutaj nic nie ma o transferach. Mam nadzieję, że za m-c będę was mogła zanudzać na temat mojego ;) po punkcji.
    Ja się szykuje na transfer w pierwszych dniach maja😉

‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ