INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapytałabym Sroki, ale z tego co pamiętam, to nie kazał mi odstawiać medrolu po pierwszym transferze, tylko brać dalej bez przerwy do drugiego. Więc myślę, że możesz przeciągnąć, ale masz specyficzną sytuację, więc lepiej się upewnij.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
MmOoNnIiKkAa wrote:Ja steryd medrol rok prawie brałam ciagiem bo też nie kazał odstawiac. Ale lepiej się skontaktuj z lekarzem.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka84 wrote:Kurcze ja mam ten lek od immunologa teraz zanim napisze do niego i odpisze...a dopiero dzisiaj tak o tym pomyslalam...ale chyba zaryzykuje i bede brac dalej to tylko 2 tyg. A obawiam sie czy jak teraz odstawie to zy lek bedzie dzialal dalej?wiem powinnam dopytać lekarza ale wiecie jako to na wizycie zasem wypadnie z glowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 21:38
4 IVF i córka 2019 r. -
MmOoNnIiKkAa wrote:Jeżeli steryd odkładasz to przez tydzień będziesz pół dawki A potem dopiero rezygnujesz bo Inaczej trzustke możesz sobie rozwalić. Więc na te 2 t to chyba nie na sensu.
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:Tak tak wiem ze stopniowo sie odstawia ;)tez twk mysle tym bardziej ze mam teraz dawke 5 mg a pozniej mam 10 mg to chyba nie jest tez az tak duza dawka co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 13:02
4 IVF i córka 2019 r. -
Dodzwonilam sie do immuno i mam trzymac sie zalecen przez 2 dni zmniejszyc dawke i odstawić tak wiec nie bede kombinowac na wlasna reke
Anna jak tam prenatalne czekamy na wiesciMmOoNnIiKkAa lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:Dodzwonilam sie do immuno i mam trzymac sie zalecen przez 2 dni zmniejszyc dawke i odstawić tak wiec nie bede kombinowac na wlasna reke
Anna jak tam prenatalne czekamy na wiesci -
Jestem dziewczyny,jestem. Dopiero do domu weszłam. Na USG wyszło wszystko dobrze. Lekarz potwierdził ponownie że będą dziewczyny. Poprosiłam go też o zbadanie tej mojej nieszczęsnej szyjki no i wg. Niego jest jest krótsza niż mówili w szpitalu no i niestety robi się już miękka. Więc wizja ponownego szpitala już przed oczami. Ale wizyta u mojej prowadzącej za tydzień to ona ma zdecydować co dalej.
Saja lubi tę wiadomość
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Najważniejsze, że z dziewczynami wszystko ok. No nie zazdroszczę tych przebojów z szyjką macicy.. Dobrze, że są i na to sposoby.
-
Anna Ka wrote:Jestem dziewczyny,jestem. Dopiero do domu weszłam. Na USG wyszło wszystko dobrze. Lekarz potwierdził ponownie że będą dziewczyny. Poprosiłam go też o zbadanie tej mojej nieszczęsnej szyjki no i wg. Niego jest jest krótsza niż mówili w szpitalu no i niestety robi się już miękka. Więc wizja ponownego szpitala już przed oczami. Ale wizyta u mojej prowadzącej za tydzień to ona ma zdecydować co dalej.
No ja tez sie uspokoilam po telefonie ale chyba zaczynam swirowac przed transferem ;)dlatego dzisiaj wrocilam do cwiczen zeby czyms sie zajac i przesadzalam kwiaty w domu
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Anna Ka wrote:Jestem dziewczyny,jestem. Dopiero do domu weszłam. Na USG wyszło wszystko dobrze. Lekarz potwierdził ponownie że będą dziewczyny. Poprosiłam go też o zbadanie tej mojej nieszczęsnej szyjki no i wg. Niego jest jest krótsza niż mówili w szpitalu no i niestety robi się już miękka. Więc wizja ponownego szpitala już przed oczami. Ale wizyta u mojej prowadzącej za tydzień to ona ma zdecydować co dalej.4 IVF i córka 2019 r.
-
Anna Ka wrote:Jestem dziewczyny,jestem. Dopiero do domu weszłam. Na USG wyszło wszystko dobrze. Lekarz potwierdził ponownie że będą dziewczyny. Poprosiłam go też o zbadanie tej mojej nieszczęsnej szyjki no i wg. Niego jest jest krótsza niż mówili w szpitalu no i niestety robi się już miękka. Więc wizja ponownego szpitala już przed oczami. Ale wizyta u mojej prowadzącej za tydzień to ona ma zdecydować co dalej.
Na szyjkę są sposoby, więc się nie martw. My tu kciuki trzymamy, więc wszystko musi być dobrze
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Byłam dziś na kontroli i krwiak się zmniejszył i podobno lepiej wygląda. Przestałam plamic od kilku dni i od soboty nie wymiotuje w koncu:) mam nadzieję że krwiak całkiem zniknie i będę mogła więcej się ruszać po połowie ciazy ale nadal mam leżeć.
Asiulka84, MonikA_89! lubią tę wiadomość
4 IVF i córka 2019 r. -
MmOoNnIiKkAa wrote:Byłam dziś na kontroli i krwiak się zmniejszył i podobno lepiej wygląda. Przestałam plamic od kilku dni i od soboty nie wymiotuje w koncu:) mam nadzieję że krwiak całkiem zniknie i będę mogła więcej się ruszać po połowie ciazy ale nadal mam leżeć.
-
MmOoNnIiKkAa wrote:Byłam dziś na kontroli i krwiak się zmniejszył i podobno lepiej wygląda. Przestałam plamic od kilku dni i od soboty nie wymiotuje w koncu:) mam nadzieję że krwiak całkiem zniknie i będę mogła więcej się ruszać po połowie ciazy ale nadal mam leżeć.
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
MmOoNnIiKkAa wrote:Spokojniejsza będę Jak całkiem zniknie:)
MmOoNnIiKkAa lubi tę wiadomość
-
Asiulka84 wrote:Super kochana :)a ja odliczam dni do @ oby przyszla terminowo
Od grudnia zaczynacie procedurę?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62