X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Linia 2286 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:
    Hej Gloria, pokrótce opowiem moją drogę - poszliśmy po roku starań, no bo "coś nie szło". Mój mąż w między czasie zrobił badanie nasienia i wg tych wszystkich optymalnych parametrów to wyniki były kiepskie, więc myślałam, że problem leży po stronie męża 😂 Trafiliśmy do dr Sroki i tam się dowiedziałam że mam PCOS (25 lat bez żadnych objawów, żaden ginekolog nawet tego wcześniej nie zasugerował, cykle miałam jak w zegarku), a wyniki męża wg opinii doktora S były bardzo dobre. Nastawiliśmy się na zajście z samą stymulacją moich "leniwych jajników", która miała trwać 4-5 miesięcy, trwała 9, dr ciągle zrzucał winę na słabą jakość moich komórek :/ W końcu się wkurzyłam, powiedziałam dość, w tym samym momencie dr S powiedział, żebyśmy składali papiery o dofinansowanie in vitro. Odetchnęłam z ulgą, bo już miałam dość, co miesiąc czułam się okropnie i zdarzyło mi się przez stymulację wylądować nie raz na SORze.
    Planowaliśmy przenieść się do innego lekarza na in vitro. Byłam na jednej kontroli stymulacji u dr K i ona strasznie skrytykowała to jak dr S mnie poprowadził, powiedziała że mam jajniki jak do in vitro (w sensie że tak mocno stymulowane że można byłoby punkcję robić) a nie do naturalnego zajścia i to mi dało do myślenia. Potem poszłam po drugą opinię do dr L. Jak dostaliśmy zielone światło do in vitro to zrobiliśmy 3 miesiące przerwy, pojechaliśmy na wakacje i przenieśliśmy się do dr L (o wiele bardziej odpowiadał mi sposób traktowania nas jako pacjentów, dr S może i jest dobrym specjalistą ale wiecznie czułam się jakbym robiła mu problem, że o coś pytam, proszę, że w ogóle jestem młodą pacjentką). Od dr L dostałam receptę na zastrzyki do przygotowania do punkcji i miałam wrócić do niego w następnym cyklu na kontrolę.
    W następnym cyklu wróciłam do niego w ciąży 😂 Także odkąd dostaliśmy zielone światło do in vitro, to byłam nastawiona na 100% na te metodę i byłam pewna że naturalnie po prostu nie mam żadnych szans. I przyznam, że pozytywna kwalifikacja do zabiegu zdjęła mi ogromny ciężar z ramion, w trakcie stymulacji byłam ciągle zestresowana.
    Moje wrażenie jest takie - nie nastawiać się na nic, z pełną teczką wyników skonsultować się z więcej niż jednym lekarzem i wtedy opracować z tym bardziej zaufanym lekarzem plan długoterminowy. Ja lubię wiedzieć jaki mam time frame, więc jak dr S mówił 4-5 miesięcy a zrobiło się z tego 9 to naprawdę mnie wycieńczyło emocjonalnie.

Edit:
    Jeśli chodzi o koszty samej stymulacji to w zależności od miesiąca i tego jakich leków używałam różnie to wyglądało.
    Najdrożej wychodziły miesiące z Lametta (ok50 zł) + 3 x Bemfola (jeden zastrzyk 120 zł) + Ovitrelle (140 zł) plus wizyta kontrolna owulacji (chyba 150 zł). Takich miesięcy miałam 7, więc w sumie 7 x ponad 600 zł.
    Dodatkowo wszelkiego rodzaju badania - robiliśmy najczęściej do razu w Invimed, bo nie chciało nam się rozdrabniać 😂 Same badania kwalifikujące mnie do in vitro kosztowały 1000 zł, a męża 500. I to już były ceny po otrzymaniu dofinansowania z Poznania. Zastrzyki do stymulacji do pobrania komórek jajowych z refundacją kosztowały 500 zł.

Generalnie nie spodziewałam się takich kosztów jak zaczynaliśmy. Gdybym zaczynała teraz od początku i miała te wiedzę, którą już mam, to przygotowałabym min. 15k poduszki finansowej. My i tak byliśmy w bardzo uprzywilejowanej sytuacji, bo mój ubezpieczyciel zwraca 90% kosztów leczenia niepłodności, więc w sumie nie wydaliśmy dużo. I tym bardziej podziwiam każdą parę, która decyduje się na leczenie niepłodności, bo to nie są koszty, na które mogłaby sobie pozwolić duża część społeczeństwa.

Trzymam kciuki za Was dziewczyny :)

Jak się czujesz? Na kiedy masz termin?

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukaszkowa jak pierwszy miesiąc z Basią? Daje popalić? Jakieś złote rady? :)
    Stokrotka2 co u Ciebie?

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • stokrotka2 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Lukaszkowa jak pierwszy miesiąc z Basią? Daje popalić? Jakieś złote rady? :)
    Stokrotka2 co u Ciebie?
    A ja dzis na Polna pojechalam :-) Termin cc mam na poniedzialek, ale w nocy dostalam skurczy. Przyjeli mnie na oddzial, ale poki co sie uspokoilo i kaza czekac do poniedzialku. Chyba za szybko sie zebralam :-D

Krystalova lubi tę wiadomość

38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę ale wywołałam Cie myślami! A z cyklu na kiedy wychodził Ci termin? Daj nam koniecznie znać jak urodzisz!🥰
    Bez problemu było miejsce i Cie przyjęli? Ja się boję że będę tułała się po Poznaniu bo miejsca nie będzie 🙈 chyba bardziej tego się boję niż porodu. Ja w poniedziałek mam wizytę i zobaczę jak młody jest ułożony bo cały czas zapowiadało się na cc, a 22 grudnia był główką w dół, ale od tego momentu czułam kilka konkretnych przewrotów i kto wie jak skończymy z młodym.

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • stokrotka2 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    No proszę ale wywołałam Cie myślami! A z cyklu na kiedy wychodził Ci termin? Daj nam koniecznie znać jak urodzisz!🥰
    Bez problemu było miejsce i Cie przyjęli? Ja się boję że będę tułała się po Poznaniu bo miejsca nie będzie 🙈 chyba bardziej tego się boję niż porodu. Ja w poniedziałek mam wizytę i zobaczę jak młody jest ułożony bo cały czas zapowiadało się na cc, a 22 grudnia był główką w dół, ale od tego momentu czułam kilka konkretnych przewrotów i kto wie jak skończymy z młodym.
    Z miejscem bez problemu. Termin z cyklu na 19 wiec teraz skonczony 39. Nie robili problemu z zatrzymaniem.

38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2 wrote:
    A ja dzis na Polna pojechalam :-) Termin cc mam na poniedzialek, ale w nocy dostalam skurczy. Przyjeli mnie na oddzial, ale poki co sie uspokoilo i kaza czekac do poniedzialku. Chyba za szybko sie zebralam :-D
    Oby szybko poszło 😉✊

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie nic naturalnie nie przyszło :/ i nic się nie zapowiada. wiec w pon idę do szpitala. Ale będę jedynie farmakologicznie wywoływać poronienie do skutku - do pełnego oczyszczenia. Nie jest to moja wymarzona perspektywa ale już mega chcę mieć to za sobą

starania od czerwca 2022
    👩🏼30 lat
    hashimoto
    AMH 4,1
    kariotyp✅
    Owulacje własne ✅
    cross match 12%
    Kir Bx
    ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
    ALLO - MLR 30,6 %
    👦🏻 32 lata
    Ciężka oligoteratozoospermia o nieznanej etiologii
    Kariotyp ✅
    Hormony ✅
    Badanie urologiczne ✅
    Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
    Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
    niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna, helicobacter,i bakterie w nasieniu,
    HLA DQ2/DQ8 ❌ > dieta bezglutenowa

Luty 2023 I IVF - ICSI
    - 4 ❄️
    - dwa transfery nieudane
    - trzeci transfer - podane dwa zarodki; 8+2 - poronienie (puste jajo płodowe)

zmiana kliniki z invimed Pozna na Medart
    luty 2024 - usg macicy 3d
    kwiecień 2024 - histeroskopia
    II IVF - 6.05.2024 pobrano 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe i 1 nieprawidłowy
  • Krystalova Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linia 2286 wrote:
    Jak się czujesz? Na kiedy masz termin?

Czuję się w końcu lepiej, wydaje mi się że w zeszłym tygodniu definitywnie przeszły mi wymioty (w końcu, odstawiam Xonvea dzisiaj więc się okaże). Termin mam na drugi tydzień maja. Brzuch mi zaczyna przeszkadzać, nie podniosę się już z pozycji leżącej, muszę się przeturlać na bok i wstać przez bok 😂 Mój lekarz prowadzący generalnie zachwycony jest stanem mojej ciąży, tzn ilością płynu, ruchliwością, położeniem łożyska etc. Odkąd biorę progesteron, Aspargin i naklejam kinesiotape na brzuch to czuję się dobrze, bo brzuch nie boli. Mogę w końcu funkcjonować :) W nocy robiłam przemeblowanie łazienki żeby już szykować przestrzeń na malucha 😂
    Jedynie bezsenność mnie dobija, ale nie jestem jakoś mocniej zmęczona nawet jak śpię krócej.
    A Ty jak się miewasz? Jakieś przygotowania w toku? Nam z wyprawki brakuje tylko rzeczy połogowych dla mnie i wózka, ale złożymy zamówienie po wypłacie, bo jest długi czas oczekiwania podobno.

Początek starań: 05.2021
    Invimed: 06.2022
    Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
    Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
    AMH: 5.87 (05.2023)
    Teratozoospermia: morfologia 2%
    Stres oksydacyjny w normie.
    IVF planowane na wrzesień 2023 🥰

18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
    31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
    2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰
  • bindweed Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Na Polnej muszą przyjąć, to szpital 3 stopnia i nie mogą powiedzieć, że nie mają miejsca. Mają warunki, żeby to miejsce dorobić w razie co :)

Kiki25 lubi tę wiadomość

1 IVF IMSI 07.2022 4x❄️
    08.2022 - ❄️ ❌
    09.2022 - ❄️ ❌
    10.2022 - ❄️❄️ cb ❌

2 IVF IMSI 12.2022 10x❄️
    01.2023 - ❄️❄️ 5dpt: beta 49.89, 7dpt: beta 199.02, 10dpt: 714.11, 12dpt: beta 1693.06, 23dpt: 💓 💓
    13t0d - prenatalne, mamy dwóch chłopaków 👶👶
    16t1d - 191g i 192g szczęścia 💙 💙
    20t1d - połówkowe - 420g i 421g miłości 💙 💙
    24t0d - 750g i 790g słodyczy 💙 💙
    27t1d - 1100g i 1136g cudowności 💙 💙
    29t3d - 1500g i 1600g kopniaków 💙 💙
    31t2d - 1800g i 1900g wspaniałości 💙 💙
    33t3d - 1970g i 2150g rozpychania w brzuchu 💙 💙
    35t1d - 2660g i 2620g rozkoszy 💙 💙
    36t1d - 3000g i 2900g urwisów 💙 💙
    38t0d - moje skarby przychodzą na świat! 3260g i 3320g 💙 💙
    age.png
  • Linia 2286 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:
    Czuję się w końcu lepiej, wydaje mi się że w zeszłym tygodniu definitywnie przeszły mi wymioty (w końcu, odstawiam Xonvea dzisiaj więc się okaże). Termin mam na drugi tydzień maja. Brzuch mi zaczyna przeszkadzać, nie podniosę się już z pozycji leżącej, muszę się przeturlać na bok i wstać przez bok 😂 Mój lekarz prowadzący generalnie zachwycony jest stanem mojej ciąży, tzn ilością płynu, ruchliwością, położeniem łożyska etc. Odkąd biorę progesteron, Aspargin i naklejam kinesiotape na brzuch to czuję się dobrze, bo brzuch nie boli. Mogę w końcu funkcjonować :) W nocy robiłam przemeblowanie łazienki żeby już szykować przestrzeń na malucha 😂
    Jedynie bezsenność mnie dobija, ale nie jestem jakoś mocniej zmęczona nawet jak śpię krócej.
    A Ty jak się miewasz? Jakieś przygotowania w toku? Nam z wyprawki brakuje tylko rzeczy połogowych dla mnie i wózka, ale złożymy zamówienie po wypłacie, bo jest długi czas oczekiwania podobno.

Hihi ja nie mam nic prócz wózka, chyba zacznę dopiero w marcu nie chce się spieszyć,
    uważaj bo po odstawieniu Xonvea przez kilka dni miałam syndrom odsawienia 🤣 byłam na prenatalnych, wszystko ok więc mogę ćwiczyć, w końcu zabieram kijki i lecę do lasu, ponadto mam rehabilitację bo już kręgosłup mocno mi się odzywa. Co do wstawienia z łóżka mam ten sam problem niby ważę 51 kg a czuje się jak słonik, mąz musi mnie prostować albo kulam się z boku na bok 🤣
    Czyli będziemy miały podobny termin myślę że będą mnie trzymać jak najdłużej do CC i jak wszystko będzie dobrze to w maju będzie rozwiązanie

Trzymam kciuki za nasze pociechy ❤️

Krystalova lubi tę wiadomość

• Zgania91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Niestety u mnie nic naturalnie nie przyszło :/ i nic się nie zapowiada. wiec w pon idę do szpitala. Ale będę jedynie farmakologicznie wywoływać poronienie do skutku - do pełnego oczyszczenia. Nie jest to moja wymarzona perspektywa ale już mega chcę mieć to za sobą

Oby udało się na tabletkach. Pamiętam, że mi wykręcało cały brzuch z bólu po tych tabletkach, mega skurcze miałam, dlatego teraz wolałam łyżeczkowanie. Myślałam, że po łyżeczkowaniu nic nie boli, ale było tragicznie.

Starania od 2017 r.

AMH 3,69 / 3,2 / 2,8
    P-ciała p/osłonce przejrzystej jajnika +
    - V R2 - układ heterozygotyczny
    - PAI-1 - układ homozygotyczny
    - brak Kirów implantacyjnych

I IVF Invimed Poznań
    Punkcja 27.06
    Transfer ❄️ 02.09.22 10dpt 378 12dpt 788 14dpt 1347 19dpt 7994 6tc ❌
    Transfer ❄️ 09.12.22 8dpt 76,46 10dpt 178 14dpt 890 18dpt 4278 22dpt 16146
    23dpt ❤️
    7+2 serce przestało bić ❌
    Ostatni ❄️ zdegradował ❌

II IVF Vitrolive Szczecin
    Punkcja 03.07
    Transfer 08.07 ❌
    Transfer 21.10 CB ❌
    Transfer 22.11 10dpt 202 12dpt 593 16dpt 3152 22dpt♥️
    6+5 łyżeczkowanie ❌
    Mamy jeszcze ❄️❄️
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweed wrote:
    Na Polnej muszą przyjąć, to szpital 3 stopnia i nie mogą powiedzieć, że nie mają miejsca. Mają warunki, żeby to miejsce dorobić w razie co :)

No właśnie nie, musi przyjąć Lutycka jako szpital wojewódzki, Polna jako kliniczny nie ma obowiązku, jeżeli pacjentka musi być w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci ze względów zdrowotnych a brak miejsc to muszą załatwić transport i miejsce do innego o 3 czyli Ostrów Wielkopolski, szpitale kliniczne nie mają obowiązku przyjmowania każdego pacjenta to jest w roli szpitali wojewódzkich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 09:31

• bindweed Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    No właśnie nie, musi przyjąć Lutycka jako szpital wojewódzki, Polna jako kliniczny nie ma obowiązku, jeżeli pacjentka musi być w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci ze względów zdrowotnych a brak miejsc to muszą załatwić transport i miejsce do innego o 3 czyli Ostrów Wielkopolski, szpitale kliniczne nie mają obowiązku przyjmowania każdego pacjenta to jest w roli szpitali wojewódzkich.

Byłam na spacerze na porodówce na Polnej i tak nam przedstawiła tą sprawę położna, która pracuje tam od prawie 20 lat :)

1 IVF IMSI 07.2022 4x❄️
    08.2022 - ❄️ ❌
    09.2022 - ❄️ ❌
    10.2022 - ❄️❄️ cb ❌

2 IVF IMSI 12.2022 10x❄️
    01.2023 - ❄️❄️ 5dpt: beta 49.89, 7dpt: beta 199.02, 10dpt: 714.11, 12dpt: beta 1693.06, 23dpt: 💓 💓
    13t0d - prenatalne, mamy dwóch chłopaków 👶👶
    16t1d - 191g i 192g szczęścia 💙 💙
    20t1d - połówkowe - 420g i 421g miłości 💙 💙
    24t0d - 750g i 790g słodyczy 💙 💙
    27t1d - 1100g i 1136g cudowności 💙 💙
    29t3d - 1500g i 1600g kopniaków 💙 💙
    31t2d - 1800g i 1900g wspaniałości 💙 💙
    33t3d - 1970g i 2150g rozpychania w brzuchu 💙 💙
    35t1d - 2660g i 2620g rozkoszy 💙 💙
    36t1d - 3000g i 2900g urwisów 💙 💙
    38t0d - moje skarby przychodzą na świat! 3260g i 3320g 💙 💙
    age.png
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bindweed wrote:
    Byłam na spacerze na porodówce na Polnej i tak nam przedstawiła tą sprawę położna, która pracuje tam od prawie 20 lat :)

No to opowiedziała jakaś "bajeczkę" takie są przepisy prawne, to szpital wojewódzki musi przyjąć, nie kliniczny, oczywiście pomijam fakt jak pacjentka wymaga leczenia w szpitalu o 3 stopniu tutaj albo muszą u siebie znaleźć albo w innym najbliższym szpitalu o 3 stopniu i jak poród już jest w tak zaawansowanym stopniu, że nie mogą odesłać do innego szpitala tutaj też muszą przyjąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 10:39

• gloria10 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2 i jak tam u Ciebie sytuacja? Pewnie CC, wiec czekamy na wieści :)

• stokrotka2 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gloria10 wrote:
    Stokrotka2 i jak tam u Ciebie sytuacja? Pewnie CC, wiec czekamy na wieści :)
    Przelozyli mi cc z dzisiaj na jutro, bo miejsca nie bylo. Generalnie jakos srednio jestem zadowolona z Polnrj tym razem, duzy balagan i troche PRL. Skurcze mam sporadyczne i rozwarcie nieduze. Mega zmeczenie, bo ze stresu mam tu bezsenne noce, wiec oby tylko jak najszybciej wyjsc.

• iska0108 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie.
    Zaczęłam nową stymulację w niedziele (2dc) i od wczoraj (3dc) nie mam już wgl krwawienia, tak jakby miesiączka nagle ustała, gdzie u mnie ona zawsze trwała bite 5-6 dni. Teraz 2,5 dnia i koniec. Czy to leki mogły coś namieszać? Trochę się martwię, czy na pewno tam na dole wszystko ok.

👱🏻‍♀️26 🧔🏻‍♂️33
    Starania od 09.2021
    KIR AA, endometrioza, niedoczynność tarczycy.
    AMH 0,7-0,9 (03.22) ➡️ 1,45 ng/ml (06.22) ➡️ 1,7 ng/ml (09.22) ➡️ 1,63 ng/ml 🆗 ➡️ 0,9 ng/ml (10.23)
    03.23 I IVF
    ❄️4BA❄️4BA❄️3BB
    28.03 FET ❄️4BA 💚
    5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
    18.09 FET ❄️4BA ❌(accofil, EG)
    13.11 FET ❄️3BB ❌(accofil, EG, heparyna)
    01.24 II IVF ❌

➡️ Zmiana kliniki.
    07.24 III IVF ❄️ 5AA po PGT-A
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 21:06

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • iska0108 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Hej dziewczyny, przepraszam, że wcinam się w wątek, ale w grudniu zaczęliśmy przygodę z klinika Invimed w Poznaniu i zaczęliśmy od wizyty andrologicznej u dr. L co dalej się przełożyło na to, że zostajemy już tam. Właśnie umówiłam się na pierwszą wizytę nieplodnosciowa żeby później umówić się na HSG.
    A dlaczego juz wiem, że hsg? Bo doktor przy 2 wizycie męża już dal nam wstępny nieoficjalny plan przygotowania do IUI bo powiedzial, ze nie ma co czekac. Na hsg miałam od innego lekarza skierowanie na NFZ i dopiero po tym mieliśmy się zgłosić do kliniki, ale niestety w tym szpitalu co mam skierowanie sprzęt jest na razie nieczynny a zależałoby mi na czasie w związku z HSG a później z IUI.

I teraz moje pytanie czy któraś z Was miała wykonywane HSG w klinice invimed w Poznaniu? Jak to wygląda? Hsg robi ten sam lekarz co kieruje na to badanie? Czy na nasteony dzień wraca się do pracy czy raczej zalecają l4?

Hej. U mnie HSG robiła Pani Doktor prowadząca. Mnie nic nie bolało, nie czułam kompletnie nic, jajowody niby drożne. Nie brałam L4 bo tak jak piszę, u mnie to kompletnie nie bolało. A jak to wygląda? Przychodzisz do kliniki, idziesz najpierw na wizytę, później na salę zabiegową, ubierasz fartuszek i idziesz na fotel :) Weź sobie dłuższą bluzkę, żeby czuć się komfortowo z dupskiem na wierzchu :D

👱🏻‍♀️26 🧔🏻‍♂️33
    Starania od 09.2021
    KIR AA, endometrioza, niedoczynność tarczycy.
    AMH 0,7-0,9 (03.22) ➡️ 1,45 ng/ml (06.22) ➡️ 1,7 ng/ml (09.22) ➡️ 1,63 ng/ml 🆗 ➡️ 0,9 ng/ml (10.23)
    03.23 I IVF
    ❄️4BA❄️4BA❄️3BB
    28.03 FET ❄️4BA 💚
    5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
    18.09 FET ❄️4BA ❌(accofil, EG)
    13.11 FET ❄️3BB ❌(accofil, EG, heparyna)
    01.24 II IVF ❌

➡️ Zmiana kliniki.
    07.24 III IVF ❄️ 5AA po PGT-A
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iska0108 wrote:
    Hej. U mnie HSG robiła Pani Doktor prowadząca. Mnie nic nie bolało, nie czułam kompletnie nic, jajowody niby drożne. Nie brałam L4 bo tak jak piszę, u mnie to kompletnie nie bolało. A jak to wygląda? Przychodzisz do kliniki, idziesz najpierw na wizytę, później na salę zabiegową, ubierasz fartuszek i idziesz na fotel :) Weź sobie dłuższą bluzkę, żeby czuć się komfortowo z dupskiem na wierzchu :D

Dzięki za odpowiedź! A długo trwa to badanie?

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
‹‹ 2178 2179 2180 2181 2182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ