INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukruś wrote:Dzięki za odpowiedź! A długo trwa to badanie?
Nieee, chwila moment, naprawdę. Jeśli wszystko jest ok, to 10 minut i po sprawie👱🏻♀️26 🧔🏻♂️33
Starania od 09.2021
KIR AA, endometrioza, niedoczynność tarczycy.
AMH 0,7-0,9 (03.22) ➡️ 1,45 ng/ml (06.22) ➡️ 1,7 ng/ml (09.22) ➡️ 1,63 ng/ml 🆗 ➡️ 0,9 ng/ml (10.23)
03.23 I IVF
❄️4BA❄️4BA❄️3BB
28.03 FET ❄️4BA 💚
5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
18.09 FET ❄️4BA ❌(accofil, EG)
13.11 FET ❄️3BB ❌(accofil, EG, heparyna)
01.24 II IVF ❌
➡️ Zmiana kliniki.
07.24 III IVF ❄️ 5AA po PGT-A -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 14:00
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:A jeżeli mogę zapytać to czy HSG miałaś robione pod IUI? Czy po prostu żeby naturalnie spróbować jeszcze? A jeżeli pod IUI to czy od razu po HSG preferują podejście do IUI?
HSG miałam w sierpniu, mieliśmy się wtedy starać naturalnie, IUI miałam w listopadzie.
Z perspektywy czasu, dla mnie, IUI to była strata czasu i pieniędzy.👱🏻♀️26 🧔🏻♂️33
Starania od 09.2021
AMH 0,7-0,9 (03.22) ➡️ 1,45 ng/ml (06.22) ➡️ 1,7 ng/ml (09.22) ➡️ 1,63 ng/ml 🆗 ➡️ 0,9 ng/ml (10.23)
03.23 I IVF
❄️4BA❄️4BA❄️3BB
28.03 FET ❄️4BA 💚
5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
01.24 II IVF ❌
➡️ Zmiana kliniki.
iska0108 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie.
Zaczęłam nową stymulację w niedziele (2dc) i od wczoraj (3dc) nie mam już wgl krwawienia, tak jakby miesiączka nagle ustała, gdzie u mnie ona zawsze trwała bite 5-6 dni. Teraz 2,5 dnia i koniec. Czy to leki mogły coś namieszać? Trochę się martwię, czy na pewno tam na dole wszystko ok.
Ja chyba tak miałam, że okres mi się szybciej kończył i tak samo przy estrofemie.iska0108, AgulaM lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
AMH 3,69 / 3,2 / 2,8
P-ciała p/osłonce przejrzystej jajnika +
- V R2 - układ heterozygotyczny
- PAI-1 - układ homozygotyczny
- brak Kirów implantacyjnych
I IVF Invimed Poznań
Punkcja 27.06
Transfer ❄️ 02.09.22 10dpt 378 12dpt 788 14dpt 1347 19dpt 7994 6tc ❌
Transfer ❄️ 09.12.22 8dpt 76,46 10dpt 178 14dpt 890 18dpt 4278 22dpt 16146
23dpt ❤️
7+2 serce przestało bić ❌
Ostatni ❄️ zdegradował ❌
II IVF Vitrolive Szczecin
Punkcja 03.07
Transfer 08.07 ❌
Transfer 21.10 CB ❌
Transfer 22.11 10dpt 202 12dpt 593 16dpt 3152 22dpt♥️
6+5 łyżeczkowanie ❌
Mamy jeszcze ❄️❄️ -
Potwierdzam to co napisała Iska, jest niebolesne, ja śmigałam po tym po posnani i później jeszcze chyba na urodzinach mamy byłam tego samego dnia. Weź skarpety sobie na stopy bo dosyć chłodno chyba tam było;).
Po droznosci też mieliśmy podchodzić do iui ale były z 2 cykle naturalne i nic nie pykło, iui miałam 2 razy i uważam również że to strata pieniędzy bo wykonać musisz większość badań jak do ivf a sam zabieg wtedy był za 1k z tego co kojarzę. Wydaje mi się że to taki protokół Dr który u większości par stosuje a później ivf proponuje. Jeśli macie możliwość to poczytajcie czy gdzieś dofinansowania do ivf nie ma i czy nie kwalifikujecie już się
Iska jeśli chodzi o Twój zanik krwawienia to najprawdopodobniej jest to od hormonów, napisz do koordynatorki. U mnie często okres nie mógł się rozkręcić jak byłam na stymulacjach (lekkie plamienia I nie wiedziałam czy zaczynać stymulacje czy czekać aż bardziej będzie się lało) i pamiętam że tutaj na forum ktoś mi napisał że często jest tak że pod wpływem hormonów albo okres nie może się rozkręcić albo nagle "zanika" jak teraz u Ciebie.
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Kiki25 wrote:Potwierdzam to co napisała Iska, jest niebolesne, ja śmigałam po tym po posnani i później jeszcze chyba na urodzinach mamy byłam tego samego dnia. Weź skarpety sobie na stopy bo dosyć chłodno chyba tam było;).
Po droznosci też mieliśmy podchodzić do iui ale były z 2 cykle naturalne i nic nie pykło, iui miałam 2 razy i uważam również że to strata pieniędzy bo wykonać musisz większość badań jak do ivf a sam zabieg wtedy był za 1k z tego co kojarzę. Wydaje mi się że to taki protokół Dr który u większości par stosuje a później ivf proponuje. Jeśli macie możliwość to poczytajcie czy gdzieś dofinansowania do ivf nie ma i czy nie kwalifikujecie już się
Iska jeśli chodzi o Twój zanik krwawienia to najprawdopodobniej jest to od hormonów, napisz do koordynatorki. U mnie często okres nie mógł się rozkręcić jak byłam na stymulacjach (lekkie plamienia I nie wiedziałam czy zaczynać stymulacje czy czekać aż bardziej będzie się lało) i pamiętam że tutaj na forum ktoś mi napisał że często jest tak że pod wpływem hormonów albo okres nie może się rozkręcić albo nagle "zanika" jak teraz u Ciebie.
No właśnie jak napisałam na forum że zanikł, to zaczęło od nowa lecieć xD
musiałam go wywołać do odpowiedzi :p👱🏻♀️26 🧔🏻♂️33
Starania od 09.2021
03.23 I IVF
❄️4BA❄️4BA❄️3BB
28.03 FET ❄️4BA 💚
01.24 II IVF ❌
➡️ Zmiana kliniki.
Cześć
Jestem Po kilku stymulacjach u dr S. Finalnie mielismy nawet 4 pęcherzyki, które pękały ale nie było żadnego efektu.
Ja mam zrobione: badania hormonalne (wyszły e normie), AMH (6.5), wyszło że mam PCOS, jajowody drożne.
W poradnikach często piszą o podwyższonych androgenach przy PCOS ale jaka wartość jest uznawana za podwyższona? Czy możecie polecić jakiegos dobrego endokrynologa?
Mąż: badania nasienia(liczba plemników o prawidlowej budowie 3%) stresu oksydacyjnego -wyszedl na poziomie "+", fragmentacji DNA(24%) , HBA (88%).
Hormony męża w normie ale wg lekarza nisko testosteron 300ng/dl, shbg obniżone 12ng/dl.
Pomysły się chyba skończyly na badania i stymulację. Chyba że są jeszcze jakieś badania, które możecie polecieć?
Mamy lekko zwiększona fragmentację. Reszta wyników jak to mówi drS jest ok, mogło być lepiej ale powinno wystarczyć. Jednak po 7 próbach nie udało się nadal. Sam dr S nie bardzo wie co jest przyczyną. Jego celem byla jak największą liczba pęcherzyków bo przy PCOS są gorszej jakości... Powiedział ze przy invitro się dowiemy czy komórki z plemnikami się wg łączą.
Któraś z was miała podobne problemy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 10:26
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Tika wrote:Cześć
Jestem Po kilku stymulacjach u dr S. Finalnie mielismy nawet 4 pęcherzyki, które pękały ale nie było żadnego efektu.
Ja mam zrobione: badania hormonalne (wyszły e normie), AMH (6.5), wyszło że mam PCOS, jajowody drożne.
W poradnikach często piszą o podwyższonych androgenach przy PCOS ale jaka wartość jest uznawana za podwyższona? Czy możecie polecić jakiegos dobrego endokrynologa?
Mąż: badania nasienia(liczba plemników o prawidlowej budowie 3%) stresu oksydacyjnego -wyszedl na poziomie "+", fragmentacji DNA(24%) , HBA (88%).
Hormony męża w normie ale wg lekarza nisko testosteron 300ng/dl, shbg obniżone 12ng/dl.
Pomysły się chyba skończyly na badania i stymulację. Chyba że są jeszcze jakieś badania, które możecie polecieć?
Mamy lekko zwiększona fragmentację. Reszta wyników jak to mówi drS jest ok, mogło być lepiej ale powinno wystarczyć. Jednak po 7 próbach nie udało się nadal. Sam dr S nie bardzo wie co jest przyczyną. Jego celem byla jak największą liczba pęcherzyków bo przy PCOS są gorszej jakości... Powiedział ze przy invitro się dowiemy czy komórki z plemnikami się wg łączą.
Któraś z was miała podobne problemy?
Ja bardzo polecam endokrynologa prof. Nadię Sawicką - Gutajstarania od czerwca 2022
👩🏼30 lat
hashimoto
AMH 4,1
kariotyp✅
Owulacje własne ✅
cross match 12%
Kir Bx
ANA 3 ✅ oprócz dsDNA, które słabo dodatnie
ALLO - MLR 30,6 %
👦🏻 32 lata
Ciężka oligoteratozoospermia o nieznanej etiologii
Kariotyp ✅
Hormony ✅
Badanie urologiczne ✅
Badanie w kierunku mikrodelecji regionu AZF chromosomu Y ✅
Badanie w kierunku mutacji w genie CFTR ✅
niedoczynność tarczycy, zbyt wysoka prolaktyna, helicobacter,i bakterie w nasieniu,
HLA DQ2/DQ8 ❌ > dieta bezglutenowa
Luty 2023 I IVF - ICSI
- 4 ❄️
- dwa transfery nieudane
- trzeci transfer - podane dwa zarodki; 8+2 - poronienie (puste jajo płodowe)
zmiana kliniki z invimed Pozna na Medart
luty 2024 - usg macicy 3d
kwiecień 2024 - histeroskopia
II IVF - 6.05.2024 pobrano 20 🥚▶️3❄️❄️❄️--> po PGT-a 2 prawidłowe i 1 nieprawidłowy -
Tika wrote:Cześć
Któraś z was miała podobne problemy?
Widzę po stopce że idziesz taką samą ścieżka jak ja. Miałam nawet po 7-8 dojrzałych pęcherzyków w cyklu. Dr S ciągle mnie odciągał od IVF i mówił że na pewno mam słabej jakości komórki (powiedział to po trzeciej stymulacji), ale nie zaproponował nic, żadnych dodatkowych badań etc. A nie zrobił mi nawet drożności jajowodów.
Jak się cofniesz kilka stron to 9 stycznia pisałam jak wyglądała moja droga w Invimed, jeśli Cię to interesujeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 19:23
Początek starań: 05.2021
Invimed: 06.2022
Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
AMH: 5.87 (05.2023)
Teratozoospermia: morfologia 2%
Stres oksydacyjny w normie.
IVF planowane na wrzesień 2023 🥰
18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰 -
Krystalova wrote:Widzę po stopce że idziesz taką samą ścieżka jak ja. Miałam nawet po 7-8 dojrzałych pęcherzyków w cyklu. Dr S ciągle mnie odciągał od IVF i mówił że na pewno mam słabej jakości komórki (powiedział to po trzeciej stymulacji), ale nie zaproponował nic, żadnych dodatkowych badań etc. A nie zrobił mi nawet drożności jajowodów.
Jak się cofniesz kilka stron to 9 stycznia pisałam jak wyglądała moja droga w Invimed, jeśli Cię to interesuje
Badania wykonywalismy sami na własną rękę. Też nic dr S nie proponował. Jak pokazaliśmy mu badania to że, on dopiero po nieudanym invitro to proponuje. A HSG tak samo żeby nie straszyć... a po co tyle pęcherzyków jakby były niedrożne.
Chętnie się zapoznam i cofnę do Twoich postów.
Naprawdę super że udało się w cyklu naturalnym. No my teraz po 7 próbach robimy przerwę, suplementacja zostaje. Coś dawałas mężowi za suple? My oboje zażywany Fertistim od 2 msc. AMH mamy bardzo podobne, też nie mam żadnych objawów PCOS.
W sumie to wdrażamy teraz dietę, pojedziemy na wakacje odetchnąć i będę czekać na program rządowy. Bo pomysły się skończyły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 08:44
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
5t+6d mamy ❤
-
Tika wrote:Badania wykonywalismy sami na własną rękę. Też nic dr S nie proponował. Jak pokazaliśmy mu badania to że, on dopiero po nieudanym invitro to proponuje. A HSG tak samo żeby nie straszyć... a po co tyle pęcherzyków jakby były niedrożne.
Naprawdę super że udało się w cyklu naturalnym. No my teraz po 7 próbach robimy przerwę, suplementacja zostaje. Coś dawałas mężowi za suple? My oboje zażywany Fertistim od 2 msc. AMH mamy bardzo podobne, też nie mam żadnych objawów PCOS.
W sumie to wdrażamy teraz dietę, pojedziemy na wakacje odetchnąć i będę czekać na program rządowy. Bo pomysły się skończyły.
Hej jeśli jesteś z Poznania lub wielkopolski możesz w nim brać udział, my mieliśmy z Poznania po 3 tyg było dofinansowanie
A my braliśmy fertilwomen fertilman i dieta mniej glutenowaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 10:01
-
Linia 2286 wrote:Hej jeśli jesteś z Poznania lub wielkopolski możesz w nim brać udział, my mieliśmy z Poznania po 3 tyg było dofinansowanie
A my braliśmy fertilwomen fertilman i dieta mniej glutenowa
Jestem z okolic Poznania i akurat ta gmina nie finansuje...Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
5t+6d mamy ❤
-
gloria10 wrote:Dziewczyny a czy coś wiecie na temat tej refundacji, ktora ma byc z NFZ? Czy to bedzie obejmowac tylko in vitro czy inseminacje i badania tez? Moze lekarz Wam cos mówił?
My rozmawialiśmy z dr S i powiedział że trzeba czekać. nie wiadomo co będzie refundowane póki nie ma przepisów. Czy leki i badania też.Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
5t+6d mamy ❤
-
Tika wrote:Badania wykonywalismy sami na własną rękę. Też nic dr S nie proponował. Jak pokazaliśmy mu badania to że, on dopiero po nieudanym invitro to proponuje. A HSG tak samo żeby nie straszyć... a po co tyle pęcherzyków jakby były niedrożne.
W sumie to wdrażamy teraz dietę, pojedziemy na wakacje odetchnąć i będę czekać na program rządowy. Bo pomysły się skończyły.
Tika, mąż brał FertilMan+ ale nie zmieniło to jakoś specjalnie jego wyników (chyba tylko raz morfologia wyszła 3% a zazwyczaj miał 2%). Ja brałam jakiś czas fertilwoman a potem przerzuciłam się na Inofem.
Zrobiliśmy te kilka stymulacji a potem zrobiliśmy sobie przerwę, pojechaliśmy na wakacje, odpoczęliśmy i zaszło się samo hahaTika lubi tę wiadomość
Początek starań: 05.2021
Invimed: 06.2022
Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
AMH: 5.87 (05.2023)
Teratozoospermia: morfologia 2%
Stres oksydacyjny w normie.
IVF planowane na wrzesień 2023 🥰
18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰 -
Tika wrote:Jestem z okolic Poznania i akurat ta gmina nie finansuje...
Hej, my mieszkamy na terenie powiatu poznańskiego, nasza gmina też nie dofinansowuje invitro, ale my załapaliśmy się na dofinansowanie z Urzędu Marszalkowkskego woj. wielkopolskiego. Wówczas nabór był na przełomie 2022/2023. Dokumenty i badania ogarnialiśmy w grudniu/styczniu, a rozmowę mieliśmy w lutym. Szukałam przed chwilą, ale nie widzę żadnego nowego naboru. Może w dalszej części roku coś się pojawi.Tika lubi tę wiadomość
-
gloria10 wrote:Dziewczyny a czy coś wiecie na temat tej refundacji, ktora ma byc z NFZ? Czy to bedzie obejmowac tylko in vitro czy inseminacje i badania tez? Moze lekarz Wam cos mówił?
Z tego co się dowiadywałam z kręgów okołopolitycznych, to ma to być na podobnej zasadzie jak dofinansowania z samorządów.
Co do leków, to na ostatniej wizycie dostałam propozycję zamienników 1:1, gdzie różnica w cenie jest spora. Po prostu zamiennik pojawił się na liście leków refundowanych jakieś 2 miesiące temu. Mnie to miło zaskoczyło
Myślę, że ustawa o invitro to forma dofinansowania, a nie finansowania, a czy leki zostaną wciągnięte na listę refundacyjną, to odrębna kwestia, choć mam nadzieję, że realna, bo logiczna napewno.Tika lubi tę wiadomość
-
Dzielę sie z wami moja radością. 16 stycznia urodziła się Julcia, waga 3470 gr. Nie umiem dodac fotki niestety. Jestesmy od czwartku w domciu
Hilaris, Dżoanniks, Linia 2286, Kiki25, Krystalova, Mysza28, Tika, Limonka26, Night, AgulaM, Zgania91, Dzastinn, Kiraaa lubią tę wiadomość
38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB