Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 18 września 2019, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Zalamalam się mój wynik tsh 3,20.
    A co to za badanie antygen kardiolipinowy??
    Kiła? Mówią też na to badanie usr, vdrl bądź Wasserman. Robiłaś takie badanie?? Mogę się mylić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 19:35

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 18 września 2019, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Kiła? Mówią też na to badanie usr, vdrl bądź Wasserman. Robiłaś takie badanie?? Mogę się mylić.
    Tak robiłam jest ujemne naszczescie tylko ta tarczyca mnie martwi że nie zdążę z lekami do transferu i znów mi o miesiąc przesuną

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 18 września 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Tak robiłam jest ujemne naszczescie tylko ta tarczyca mnie martwi że nie zdążę z lekami do transferu i znów mi o miesiąc przesuną
    Tak jak radziła Monika bierz już tabletki, może uda się zbić do transferu. 😉

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 18 września 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ja nie mam nic przepisane wizytę mam dopiero 27 września a transfer miałby być koło 5 października

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • i_ka Autorytet
    Postów: 1580 1192

    Wysłany: 19 września 2019, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Tylko że ja nie mam nic przepisane wizytę mam dopiero 27 września a transfer miałby być koło 5 października
    Prześlij wynik do koordynatorki i spytaj czy masz coś brać

    klz99vvj720njnd5.png
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    ❄️❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 19 września 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobiłam i czekam

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 19 września 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr zaleca wizytę u endokrynologa. Czy w klinice maja lekarza

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 19 września 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mnie zapisali na 25/09. A ktoś się orientuje ile kosztuje wizyta u endokrynologa. Próbowałam w moim mieście się zapisać ale wizyta dopiero na 16 października. Powariowali taki długi czas. dobrze ze w klinice było miejsce

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 19 września 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Już mnie zapisali na 25/09. A ktoś się orientuje ile kosztuje wizyta u endokrynologa. Próbowałam w moim mieście się zapisać ale wizyta dopiero na 16 października. Powariowali taki długi czas. dobrze ze w klinice było miejsce
    Immunolog 150zł kosztuje. Obstawiam, że endokrynolog podobnie

    Renesme lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 19 września 2019, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak masz rację koordynatorka odpisała. Obym dostała leki i już je zazywalas bo wizytę mam mieć normalnie u dr S do transferu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 12:59

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Filipinka Znajoma
    Postów: 20 8

    Wysłany: 19 września 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Dzięki, Filipinka za odpowiedź! Mnie też te kłucia przerażają, ale Ovitrelle było ok, to ten Mensinorm też powinna znieść, tylko aż 8 sztuk :/ Ale chyba odpocznę sobie jeden cykl i ruszę od kolejnego. Sama Lametta w pierwszych dwóch cyklach mi pomagała, bo pęcherzyki rosły, przestały w trzecim, więc cykl na straty. Już sama nie wiem, dlaczego się nie udało na początku.
    Wynik męża S ocenił na ok, mimo, że morfologia wyszła 4%. Kupiłam mu mimo wszystko Supramen do łykania, ale nie sprawdzaliśmy, czy zmienił wyniki. Faktycznie, może poszczególne suplementy lepiej pomogą. Ja swojemu daję jeszcze korzeń macy w koktajlach z burakiem i witaminę B complex i C.
    Myślę, że taka przerwa do grudnia dobrze zrobi, i dla ciała i dla ducha, a przede wszystkim dla głowy :)
    Hejka Fisia!!
    Tak, zdecydowanie przerwa jest wskazana😉
    A u Ciebie Kochana na czym stanęło w staraniach? Pisałaś, że ostatnio brak pęcherzyków dominujących, jakie dalsze działania?🤗

  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 19 września 2019, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)
    30 września (12dc) mam wizytę u dr S i mam nadzieję ustalimy datę transferu :)
    Zastanawiam się jakie trzeba spełnić wymagania by doszło do transferu? endo musi być jakiejś grubości lub coś? Będę brała estrofen, encorton. badań nie miałam zleconych żadnych.

    Renesme lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 19 września 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Hej dziewczyny! :)
    30 września (12dc) mam wizytę u dr S i mam nadzieję ustalimy datę transferu :)
    Zastanawiam się jakie trzeba spełnić wymagania by doszło do transferu? endo musi być jakiejś grubości lub coś? Będę brała estrofen, encorton. badań nie miałam zleconych żadnych.
    Żadnych badań nie zlecił ci to dziwne. Ale napewno przed transferem zbadaj progesteron musi być poniżej 1. Trzymam kciuki za transfer

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Fisia Autorytet
    Postów: 504 285

    Wysłany: 19 września 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipinka wrote:
    Hejka Fisia!!
    Tak, zdecydowanie przerwa jest wskazana😉
    A u Ciebie Kochana na czym stanęło w staraniach? Pisałaś, że ostatnio brak pęcherzyków dominujących, jakie dalsze działania?🤗
    Doktor S na kolejny cykl do Lametty dodał Mensinorm. 3-4 cykle to maks, jak mówił, jak nie wyjdzie to zostaje tylko IVF :((
    Nie było dominujących, ale ovufriend wyznaczyło owulkę w 14dc, bo mierzę codziennie temp i faktycznie jest podwyższona. Dziwne.
    Ale odczekam jeden cykl, bo akurat jedziemy do Rzymu, a z zastrzykami nie będę tam cudować ;D
    Odpoczynek dobrze nam zrobi, bo już za duża presja się zaczęła robić.
    Przerwy takie są wskazane, aż Ci zazdroszczę tak długiej ;D

    A mam do Was pytanie, długo trzeba brać metylowany kwas foliowy i B12, żeby zbić homocysteinę? Miałam 9.1 na początku miesiąca i od tego czasu jem B complex metylowaną dr Best.

    Filipinka lubi tę wiadomość

    04.2018 początek starań
    12.2018 ciąża naturalna, 8tc [*]
    03.2020 ciąża naturalna, 6tc [*]
    AMH: 1.45 (09.2018), 1.11 (08.2019), 2.64 (11.2019), 1.8 (08.2020)
    MTHFR 677C-T homo
    Ona: NK 29%, KIR AA HLA C1, On: HLA C2
    Wiek 34
    IV’21 ❄️❄️
    V’21 transfer - nieudany
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 19 września 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam homocysteiny 11,29 w styczniu dostałam prevenit intensiv na zabicie i teraz jak powta zalam badania to już mam8. Ale ty nie masz wysokiej bo do 10 jest norma

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 18:45

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 734 458

    Wysłany: 19 września 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikuję! 😜😜🤪🤪
    jakie Endo miałyście przy transferze?? Umówiłam się na wizytę 12dc i trochę się boję że będzie już za grube. Ostatnio 10 DC miałam już 10.5mm. a estrofen jeszcze pobudza endometrium tak??

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Fisia Autorytet
    Postów: 504 285

    Wysłany: 19 września 2019, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Ja miałam homocysteiny 11,29 w styczniu dostałam prevenit intensiv na zabicie i teraz jak powta zalam badania to już mam8. Ale ty nie masz wysokiej bo do 10 jest norma
    Niby tak, ale zalecają, żeby była niższa, tak koło 5-6 optymalnie.
    Dzięki za info o tym leku. Doktor S Ci to zapisał?
    Anka1987, trzymam kciuki za transfer! ❤️

    anka1987 lubi tę wiadomość

    04.2018 początek starań
    12.2018 ciąża naturalna, 8tc [*]
    03.2020 ciąża naturalna, 6tc [*]
    AMH: 1.45 (09.2018), 1.11 (08.2019), 2.64 (11.2019), 1.8 (08.2020)
    MTHFR 677C-T homo
    Ona: NK 29%, KIR AA HLA C1, On: HLA C2
    Wiek 34
    IV’21 ❄️❄️
    V’21 transfer - nieudany
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 19 września 2019, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Niby tak, ale zalecają, żeby była niższa, tak koło 5-6 optymalnie.
    Dzięki za info o tym leku. Doktor S Ci to zapisał?
    Anka1987, trzymam kciuki za transfer! ❤️
    Dr chyba wszystkim to zaleca :P w Prewenicie jest b6, B12 i kwas foliowy. Ja jednak wolę łykać każdą Wit osobno w wersji metylowanej :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 75 47

    Wysłany: 19 września 2019, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Panikuję! 😜😜🤪🤪
    jakie Endo miałyście przy transferze?? Umówiłam się na wizytę 12dc i trochę się boję że będzie już za grube. Ostatnio 10 DC miałam już 10.5mm. a estrofen jeszcze pobudza endometrium tak??
    Ja na 3 dni przed transferem mialam endo 13 i transfer się udał.

    anka1987 lubi tę wiadomość

  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 19 września 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Niby tak, ale zalecają, żeby była niższa, tak koło 5-6 optymalnie.
    Dzięki za info o tym leku. Doktor S Ci to zapisał?
    Anka1987, trzymam kciuki za transfer! ❤️
    Tak dr S mi zapisał ten lek mówił że na 90% obniży. Ja jak byłam na statnio na p zegladzie endo w 13dc to miała prawie 10 grubość i tak transfer jest 5 dni później więc jeszcze rośnie

    anka1987 lubi tę wiadomość

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego