X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Dziękuje dziewczyny, jesteście kochane. Tez mam nadzieje, że jutro będzie mój szczęśliwy dzień 😊 lukaszkowa zdrówka, będzie dobrze ❤️ Fisia a Tobie się udało za pierwszym razem? Musiałam przeoczyć gdzieś post Twój
    Paprotka, trzymam kciuki za transfer!! 💪
    U mnie niestety wciąż nic. Co miałam podchodzić do IVF u naszego doktora, to zachodziłam w ciąże, które szybko się kończyły. I tak dwa razy. Po każdej musiałam odchorować poronienie u psychologa. Ale wróciłam już do gry, jestem zdeterminowana :) Robię sobie teraz badania u immunologa, żeby do IVF podejść już przygotowana :) Mam wysokie NK i cytokiny pokręcone, czekam jeszcze na wyniki KIR i w grudniu wizyta u doktora, aby omówić przygotowanie :)
    Oby się nam wszystko udało :) Tak bardzo na to wszystkie zasłużyliśmy ❤️

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Dziękuje 😊 tak mam zamiar zrobić. A powiedz mi skąd wiesz ze masz NK wysokie albo ze nie masz MTHFR? Bo ja chyba nie miałam żadnych badań w tym kierunku. Przy pierwszej procedurze było mnóstwo badań ale DR S ich nie komentował. Robiłaś sama te badania? Czy w klinice zlecił lekarz?
    Robiłam sama. Mialam 3 transfery z betą 0 wiec trzeba bylo szukac...

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukaszkowa to dobrze, że tak zrobiłaś, szkoda, że od razu nie zlecają takich badań😞 a jakie dokładnie robicie badania dodatkowo? Fisia powodzenia ❤️😘

Fisia lubi tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • Ważka40 Debiutantka

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Dziewczyny ja już po transferze. Dwa zarodki podane. Dr S tak zalecił. Nie mam niestety żadnych mrozaków. Jednak tylko były 4 komórki dojrzałe i 2 tylko się zapłodniły. To mnie trochę podłamało bo myśle sobie ze jak te dwie nie dały rady to może wszystkie są słabej jakości i znowu się nie uda. Te dwa podane zarodki są 1 klasy ale mój poprzedni tez niby był i dupa🙁

Trzymam kciuki :-) myśl pozytywnie, więcej wiary w te maleństwa :-)
    W sierpniu miałam drugą procedurę IVF, 5 komórek, a z nich 2 zarodki, oba bardzo dobre. Doktor chciał transferować dwa, ale ja uparłam się, że jeden (bo jestem drobnej budowy i w razie powodzenia mogłabym nie dać rady przy ciąży mnogiej i to jeszcze w moim wieku...)
    Transfer krio w pierwszej połowie listopada udany i Tobie też życzę tego z całego serca :-)

29.png

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważka40 wrote:
    Trzymam kciuki :-) myśl pozytywnie, więcej wiary w te maleństwa :-)
    W sierpniu miałam drugą procedurę IVF, 5 komórek, a z nich 2 zarodki, oba bardzo dobre. Doktor chciał transferować dwa, ale ja uparłam się, że jeden (bo jestem drobnej budowy i w razie powodzenia mogłabym nie dać rady przy ciąży mnogiej i to jeszcze w moim wieku...)
    Transfer krio w pierwszej połowie listopada udany i Tobie też życzę tego z całego serca :-)
    Dziękuje bardzo😘 pocieszyłaś mnie 😊 Gratuluje❤️ to miałaś transfer mrożonego i jeszcze masz jeden zarodek? Ja tez się trochę bałam, ale jak powiedział że to zwiększy szanse to się zgodziłam. Ja mam 33 i stwierdził ze nie powinno być problemy w razie mnogiej bo to nie aż takie ryzyko jak jestem zdrowa i organizm silny.

Ważka40 lubi tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Dziękuje bardzo😘 pocieszyłaś mnie 😊 Gratuluje❤️ to miałaś transfer mrożonego i jeszcze masz jeden zarodek? Ja tez się trochę bałam, ale jak powiedział że to zwiększy szanse to się zgodziłam. Ja mam 33 i stwierdził ze nie powinno być problemy w razie mnogiej bo to nie aż takie ryzyko jak jestem zdrowa i organizm silny.
    Pisalam badania, ktore robilam pare stron wczesniej :) jak klikniesz na moj nick to zobaczysz wszystkie moje wypowiedzi na watku - tak najszybciej znajdziesz.
    Ja rowniez mialam transfer 2ch zarodkow - ciaza pojedyncza :)

ZielonaPaprotka lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Ważka40 Debiutantka

Wysłany: 28 listopada 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:

Tak jeden został w krainie lodu :-) ja niestety mam trochę problemów zdrowotnych, głównie autoimmunologicznych, nietolerancje pokarmowe, bardzo słabą przyswajalność subst. odżywczych w jelitach, także ciąża dla mojego organizmu to ogromne wyzwanie, ale wierzę, że damy radę. Mam KIR AA, tylko jeden kir implantacyjny i do tego zmutowany (był ogromny problem z implantacją) namieszane w cytokinach itp, dlatego biorę dodatkowo steryd, accofil, heparynę. Beta ładnie przyrasta i tak powolutku krok za krokiem, dzień za dniem idziemy do przodu. Wiem, ze jeszcze daleka droga, staram się cieszyć każdym dniem, ale z tyłu głowy siedzi mały strach... Mnie też doktor przekonywał, że z dwoma miałabym dużo większe szanse, ale w końcu powiedział: "jak pani chce, ja nie będę pani do niczego zmuszał" ;-) Kiedy chcesz zrobić pierwszą betę?
    Na razie wypoczywaj, pij ciepłe napoje i trzymaj stopy w ciepłym :-)

29.png

Wysłany: 28 listopada 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważka40 wrote:
    Tak jeden został w krainie lodu :-) ja niestety mam trochę problemów zdrowotnych, głównie autoimmunologicznych, nietolerancje pokarmowe, bardzo słabą przyswajalność subst. odżywczych w jelitach, także ciąża dla mojego organizmu to ogromne wyzwanie, ale wierzę, że damy radę. Mam KIR AA, tylko jeden kir implantacyjny i do tego zmutowany (był ogromny problem z implantacją) namieszane w cytokinach itp, dlatego biorę dodatkowo steryd, accofil, heparynę. Beta ładnie przyrasta i tak powolutku krok za krokiem, dzień za dniem idziemy do przodu. Wiem, ze jeszcze daleka droga, staram się cieszyć każdym dniem, ale z tyłu głowy siedzi mały strach... Mnie też doktor przekonywał, że z dwoma miałabym dużo większe szanse, ale w końcu powiedział: "jak pani chce, ja nie będę pani do niczego zmuszał" ;-) Kiedy chcesz zrobić pierwszą betę?
    Na razie wypoczywaj, pij ciepłe napoje i trzymaj stopy w ciepłym :-)
    To super, napewno będzie dobrze 😊 ja robie 10.12 betę. Fajnie, że Ci się udało, cieszę się. Ja tez mam problemy jelitowe (colitis) ale obecnie w remisji

Ważka40 lubi tę wiadomość

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny, u mnie do wczoraj było fajnie, a dziś 16 dpt koło 18:00 krwawienie, nie bardzo duże, ale jednak.

Moje wyniki z wczoraj to:
    Bhcg 15 dpt - 3629,85 mIU/ml
    Progesteron - 19 ng/ml
    Estradiol - 315 pg/ml

Niestety chyba już po wszystkim :(

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Oj Dziewczyny, u mnie do wczoraj było fajnie, a dziś 16 dpt koło 18:00 krwawienie, nie bardzo duże, ale jednak.

Moje wyniki z wczoraj to:
    Bhcg 15 dpt - 3629,85 mIU/ml
    Progesteron - 19 ng/ml
    Estradiol - 315 pg/ml

Niestety chyba już po wszystkim :(
    Kochaaaana mnie srogo zlalo juz z 4 razy. A mniejsze krwawienia mam na co dzień. Naprawdę już z 10 dni chodzę z podpaską, nie wkładką.

Masz sliczna bete. Jesli cos mialoby byc naprawde powaznego najpewniej bolalby Cie bardzo brzuch i lecialoby mocniej, ze skrzepami.

Postaraj sie uspokoic, jesli sie nie da, jedz na szpital - nerwy robia swoje. Ja jak jechalam i mowili mi, ze jest ok to krwawienie tez momentalnie ustawalo. Bralam tez magnez.

😖 wiem, ze to stres gigant ale jeszcze nie stawiaj na was krzyzyka!!

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Kochaaaana mnie srogo zlalo juz z 4 razy. A mniejsze krwawienia mam na co dzień. Naprawdę już z 10 dni chodzę z podpaską, nie wkładką.

Masz sliczna bete. Jesli cos mialoby byc naprawde powaznego najpewniej bolalby Cie bardzo brzuch i lecialoby mocniej, ze skrzepami.

Postaraj sie uspokoic, jesli sie nie da, jedz na szpital - nerwy robia swoje. Ja jak jechalam i mowili mi, ze jest ok to krwawienie tez momentalnie ustawalo. Bralam tez magnez.

😖 wiem, ze to stres gigant ale jeszcze nie stawiaj na was krzyzyka!!

Lukaszkowa Ty mnie rozumiesz doskonale, niestety.

Pamiętasz w którym dniu po transferze dostałaś pierwsze plamienie/krwawienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 19:53

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych nerwów nawet pisanie postów staje się trudne 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 19:54

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Lukaszkowa Ty mnie rozumiesz doskonale, niestety.

Pamiętasz w którym dniu cyklu dostałaś pierwsze plamienie/krwawienie?
    Pff pierwszy raz 5 minut po pozytywnej becie czyli 7dpt takie kilka kropel intesywnej krwi na wkładce. Potem bylo okej a potem 11 listopada tj. 20 dpt mnie zlało 1szy raz czyli podobnie jak u Ciebie.
    Na usg byl juz pecherzyk, cialko zoltkowe i zarodek ale serduszka nie sprwdzalismy. Uszy do góry!!!

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Pff pierwszy raz 5 minut po pozytywnej becie czyli 7dpt takie kilka kropel intesywnej krwi na wkładce. Potem bylo okej a potem 11 listopada tj. 20 dpt mnie zlało 1szy raz czyli podobnie jak u Ciebie.
    Na usg byl juz pecherzyk, cialko zoltkowe i zarodek ale serduszka nie sprwdzalismy. Uszy do góry!!!

Dajesz mi nadzieję ❤️ dziękuję.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Dajesz mi nadzieję ❤️ dziękuję.
    Jak cos to pisz :)
    Ja w necie czytalam, ze mozna pic/brac w tabletkach witamine C, ktora uszczelnia naczynka krwionosne. To raczej placebo ale tonący brzytwy się chwyta :)

_meva_ lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy miałyście objawy jakieś po transferze? Tak dopytuję, bo jakoś ciągle o tym myślę... Ja nic nie czuję, na początku brania kuracji to chociaz mnie piersi bolały, a teraz już wszystko normalnie. Transfer miałam w poniedziałek, wiem ,że to wcześnie 😆 ale jakoś tak mi będzie lżej, jak Was podpytam i będę po prostu mogła się chociaż jakoś nastawić. Miłego weekendu przy okazji ☺️

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    A czy miałyście objawy jakieś po transferze? Tak dopytuję, bo jakoś ciągle o tym myślę... Ja nic nie czuję, na początku brania kuracji to chociaz mnie piersi bolały, a teraz już wszystko normalnie. Transfer miałam w poniedziałek, wiem ,że to wcześnie 😆 ale jakoś tak mi będzie lżej, jak Was podpytam i będę po prostu mogła się chociaż jakoś nastawić. Miłego weekendu przy okazji ☺️

Żadnych 🙈 też namiętnie szukałam objawów, jednak bezskutecznie. W końcu dzień przed badaniem bety, tj. 9 dnia po transferze, wysłałam męża po sikańca, żeby pogodzić się z niepowodzeniem w domu, na spokojnie i nie czekać na odzew z laboratorium na szpilkach. Miałam zrobić test z porannego moczu przed pracą, ale nie wytrzymałam i zrobiłam ok 19:00. Jakie było moje zaskoczenie, gdy zobaczyłam dwie kreski 🙈 brak objawów to nie jest zły znak, 🤞🤞.

She_Wolf, Danadana lubią tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 😉 ☺️ czyli po raz kolejny muszę sobie wytłumaczyć, że po prostu nie mam na to wszystko wpływu i dzień sądu nastąpi niedługo 😆

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam totalnie żadnych objawow czy sie udało czy się nie udało :)

Danadana lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g

Wysłany: 29 listopada 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy każda z was, której się udało chodziła na akupunkturę? Gdzie chodziłyście? Invimed? Ile razy najlepiej pójść ?

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ