INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Danadana wrote:Nie odbierają i nie odpisują....
Czytam, że takie wahania dobowe są możliwe, ale ja się na tym totalnie nie znam, więc kolejna noc nieprzespana.... Dlaczego oni tego nie każą badać 😓
Lukaszkowa,a Ty w 11dpt jaki miałaś wynik?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Danadana wrote:A już się tak cieszyłam..... ☹️
. No i potem wzielas leki wiec Ci pewnie skoczyl.
Szkoda tylko, ze wczesniej nie dalas namowic sie na badanieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 19:41
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Danadana wrote:Nie odbierają i nie odpisują....
Czytam, że takie wahania dobowe są możliwe, ale ja się na tym totalnie nie znam, więc kolejna noc nieprzespana.... Dlaczego oni tego nie każą badać 😓
Lukaszkowa,a Ty w 11dpt jaki miałaś wynik?
Dana ja bym dołożyła na własną rękę progesteron, tym bardziej, że beta pozytywna i są plamienia.
Ja badałam też kilka razy i to w najniższym momencie, bo po nocy, a przed rannymi lekami i zawsze miałam koło 20.
Co klinika to inne normy. W Invicta minimum to było 20 po transferze. -
_meva_ wrote:Dana ja bym dołożyła na własną rękę progesteron, tym bardziej, że beta pozytywna i są plamienia.
Ja badałam też kilka razy i to w najniższym momencie, bo po nocy, a przed rannymi lekami i zawsze miałam koło 20.
Co klinika to inne normy. W Invicta minimum to było 20 po transferze. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDanadana wrote:Wiesz, staram się słuchać Sroki, on nic nie mówił wcześniej o tym badaniu, a ja jestem laikiem, no faktycznie mogłam to zbadać....
Ciekawe, co mi jutro odpiszą ... Dzięki!Danadana lubi tę wiadomość
-
Danadana wrote:Czy możecie sprawdzić, w jakich jednostkach są Wasze wyniki progesteronu?
Ja mam w ng/ml co w nmol/L daje ponad 28....
Tak tylko się łudzę...
Ja robisz w Synevo badania to podają zawsze w dwóch jednostkach i było to dla mnie mylące.
I dr S powiedział, że jeśli chodzi o progesteron przed transferem to mam patrzeć na wartość właśnie w ng/ml (powinna być mniejsza nić 0.8 przed podaniem leków). Ona też wg wyników Synevo jest opisana jako standardowa jednostka.
Wiem, że dziewczyny mają większe doświadczenie ode mnie więc na spokojnie ich posłuchaj i weź ten dodatkowy progesteron. Jednak staraj się nie stresować!!
Ja, tak jak pisałam kilka postów wcześniej, na wtorkowej wizycie u dr S spytałam właśnie o te poziomy progesteronu - czy badać, czy nie. Czy badać razem z betą. Powiedział, że mam nie badać, żeby się dodatkowo nie stresować, bo te pojedyncze wyniki nie są miarodajne. Wiem, że co klinika, lekarz i pacjentka to inne podejście, ale warto mu troszkę zaufać w końcu ma doświadczenie.
Więc spokojnie weź dodatkową dawkę (za radą dziewczyn) - połóż się spać, a rano oddzwoni do Ciebie koordynatorka. Będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 22:30
Danadana lubi tę wiadomość
Starania od 01.2017
12.2019 rozpoczęcie leczenia w Invimed
08.2020 rozpoczęcie procedury IMSI
10.2020 pierwsza punkcja
11.2020 transfer - nieudany
12.2020 transfer drugiego zarodka - w oczekiwaniu na testowanie... -
Dzięki za wsparcie!
Koordynatorka odpisała w nocy około 24 (telefon jej padł), że każdy wynik powyżej 8 ng/l jest prawidłowy i że dr Sroka nie każe badać i nigdy nie zleca (z takiego powodu jak piszesz, Asiemka).
Tak czy siak pewnie dziś mi odpiszą, czy zwiększamy dawki. Cała noc z głowy
A tu jest w ogóle artykuł, potwierdzający słowa Dr S, że w macicy faktycznie może być inne stężenie hormonu niż we krwi...
https://opieka-farmaceutyczna.eu/artykul/mikronizowany-progesteron-jako-wsparcie-ciazy
Tak czy siak, wynik jest niski, więc niestety nachodzą mnie złe myśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 06:08
Danadana -
Bylabym zdziwiona gdyby jednak odpisali, ze masz zwiekszyc
Ja brałabym jedna tabletke dodatkowo doustnie, przynajmniej teraz na początku. To Ci nie zaszkodziale zrobisz jak uważasz
_meva_ lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnyCo do jednostek- to te w ng/ml. No i powiem szczerze, że trochę słabo, że nie zwiększacie. Siedzę na ovu od 5 lat, sledzę watki miesieczne o ivf i tam bardzo często taki pojedynczy wynik jest wskazaniem do zwiększenia dawki proga, zwłaszcza jeśli np są plamienia. W mojej poprzedniej klinice też dostosowywalam leki do wyniku.i teraz nie wiem co Ci poradzić, chyba musisz się ich słuchać. Nie możesz przecież w nieskonczonosc brać na własną rękę, bo Ci braknie leków. W tej sytuacji obserwowalabym się, jeśli nic się nie będzie działo to ok. Ale jeśli nadal będą plamienia to powtórz to badanie. Odkopałam też numer do dr S. w razie potrzeby. Kiedyś dzwoniłam do niego 607 084 808. Myślę że jak będzie utrzymywalo się plamienie, to można do niego napisać SMS o sytuacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 08:09
Danadana lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Ci bardzo!
No niestety, widzisz, jak do tego podchodząteraz plamień nie widać (odpukać), ale faktycznie oni się pokapują, że coś jest nie tak jak poproszę o recepty. Natomiast z pierwszej kuracji mam jeszcze blister Progesteronu Besins 100mg i to mogę wziąć, ale to tylko parę dni.....
Koordynatorka ponownie mi napisała, że nie mam tego badać i po to biorę progesteron, żeby te wartości były większe , nawet jeśli będą skakać.
Co robić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 09:01
Danadana -
Danadana wrote:Dziękuję Ci bardzo!
No niestety, widzisz, jak do tego podchodząteraz plamień nie widać (odpukać), ale faktycznie oni się pokapują, że coś jest nie tak jak poproszę o recepty. Natomiast z pierwszej kuracji mam jeszcze blister Progesteronu Besins 100mg i to mogę wziąć, ale to tylko parę dni.....
Koordynatorka ponownie mi napisała, że nie mam tego badać i po to biorę progesteron, żeby te wartości były większe , nawet jeśli będą skakać.
Co robić?Danadana lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnyDanadana wrote:Dziękuję Ci bardzo!
Co robić? -
nick nieaktualnyDanadana wrote:Dziękuję Ci bardzo!
Co robić?
Dana, oni nie liczą ile Ci przepisali. Mogłaś nie wykupić, zgubić, niekoniecznie zjeść 🙈 możesz podbić sobie trochę progesteron na własną rękę, tylko uważaj przy odstawieniu, tzn. odstawiać trzeba stopniowo, Dr L. zmniejszał mi dawkę co tydzień. I myśl pozytywnie! Dlaczego zakładasz, ze będzie źle, skoro może być pięknie! ❤️