INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Danadana wrote:A myślisz , że jeszcze brać jakaś tabletkę czy nie?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Wczoraj wzięłam tylko na noc jeden Besins doustnie 200mg dodatkowo poza tym co mam, normalnie mam 3x dopochwowo i 1x Prolutex. Potem już nic nie brałam i nie chcę dodatkowo, tylko właśnie ta cholerna dawka popołudniowa wypadła, więc przyjęłam to 100mg dopochwowo dodatkowo.
Mam nadzieję, że to jakoś tego wszystkiego nie rozregulujeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 18:14
Danadana -
Danadana wrote:Wczoraj wzięłam tylko na noc jeden Besins doustnie 200mg dodatkowo poza tym co mam, normalnie mam 3x dopochwowo i 1x Prolutex. Potem już nic nie brałam i nie chcę dodatkowo, tylko właśnie ta cholerna dawka popołudniowa wypadła, więc przyjęłam to 100mg dopochwowo dodatkowo.
Mam nadzieję, że to jakoś tego wszystkiego nie rozregulujeDanadana lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Danadana wrote:Bardzo dziękuję ☺️💗 przepraszam,ale totalnie się nie znam....
Mialas niski poziom, ja mysle, ze troche za niski.
Jesli podbijesz sobie dodatkowa dawką dajmy do 30, i potem nie bedziesz jej brac to spadnie Ci dosc drastycznie - moze do 20, a moze do 15 ale to i tak ciągle więcej niz 9. Na początku progesteron jest najwazniejszy, bez niego nic z tego nie będzie więc nie mozesz się tak bać. Oni nie zalecaja badania owszem, tj. dr Sroka nie zaleca. Tak samo jak pojdziesz i powiesz, ze masz plamienia chcesz wiecej proga to pewnie nie da, bo on uwaza, ze jak jest zdrowa ciaza to jej nic nie ruszy ale jak cos ma byc nie tak to i tak bedzie i ja sie z nim zgadzam. Ale dodatkowa tabletka jak wezmiesz przez pare dni kiedy beta najbardziej rosnie - powiedzmy do tego 1000 w zaden sposob Tobie ani dziecku nie zaszkodzi. Tabletka pewnie nie rozpusci Ci się jeszcze z pare razy, sa takie dni_meva_ lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Danadana wrote:To myślisz, że jak będę tak brała doustnie co wieczór jedną tabletkę to będzie OK? Nie chcę przegiąć, w żadną stronę...👪🐶🌲
Invimed Poznań
_meva_ wrote:Dziewczyny czy wy dostałyscie od dr S. po stwierdzonej ciąży jakieś zalecenia dla lekarza prowadzącego? Ja dostałam tylko fotkę usg.
Ale poza fotką to więcej dalej nic, oddają Cie w rece prowadzącego👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Nie, ja tez fotke i nie dostalam nawet rozpiski kiedy jakie leki odstawić ale u mnie to byla totalnie inna sytuacja, bo ja sie wepchalam awaryjnie na wizyte i zapomnielismy o tych lekach.
Ale poza fotką to więcej dalej nic, oddają Cie w rece prowadzącego
Dzięki za info 🙂 mi mówił, że prolutex jeszcze około 2 tygodnie brać i estrofem tak samo. No zobaczymy.
Lukaszkowa Ty już odstawiłaś jakies leki? -
_meva_ wrote:Dzięki za info 🙂 mi mówił, że prolutex jeszcze około 2 tygodnie brać i estrofem tak samo. No zobaczymy.
Lukaszkowa Ty już odstawiłaś jakies leki?_meva_ lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDanadana wrote:Dziś miałam taką dziwną sytuację, że pół totalnie nierozpuszczonej tabletki proga wypadło mi przy sikaniu... 😔 Wzięłam sobie dopochwowo jeszcze 100mg, normalnie biorę 200mg. Myślicie, ze dobrze zrobiłam?
. Nie brałam dodatkowych dawek z tego powodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 20:20
Danadana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny_meva_ wrote:Dziewczyny czy wy dostałyscie od dr S. po stwierdzonej ciąży jakieś zalecenia dla lekarza prowadzącego? Ja dostałam tylko fotkę usg.
-
nick nieaktualny_meva_ wrote:Dzięki za info 🙂 mi mówił, że prolutex jeszcze około 2 tygodnie brać i estrofem tak samo. No zobaczymy.
Lukaszkowa Ty już odstawiłaś jakies leki? -
Ula30 wrote:Ja mam na dziś dzisiejszy 9 prolutexow, estrofemu 2 kolka- kazał mi to wziąć do skończenia opakowań i koniec. Besins mam jeszcze na ok 16 dni i też odstawić. Ale trochę mnie to zdziwiło że tak wszystko drastycznie mam skończyć, bez redukowania dawek. Boję się...
Właśnie ja też się boję. U mnie w mieście nie ma niestety kliniki in vitro, ale idę do lekarki, ktora pracuje w szpitalu, zawsze to bezpieczniej. Zobaczymy co powie.
-
Ja podbilam u siebie w miescie do lekarza z tym krwawieniem ale chcialam u niego prowadzic. Bylam u niego kilka razy przed ivf, bardzo polecany. Widzialam juz jak mowilam o lekach, ze nie bardzo kuma baze i powiedzialam, ze moja noga tam nie postanie. Ciezko jest znalezc...👪🐶🌲
Invimed Poznań
Ktoś kiedyś wrzucał tutaj zdjęcie rozpiski. Ja miałam taką samą u dr Kuśnierczak. Tam ładnie było rozpisane co kiedy, w jakich dawkach redukować. Ja dostałam tą tabelkę rozpiskę i zdjęcie usg na ostatniej wizycie. Mój lekarz prowadzący nie specjalizuje się w IVF ale miał już takie pacjentki więc spokojnie. Przeczytał jakie biorę leki i zapytał tylko czy receptę chce na coś... I tyle08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina