INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa się umówiłam na kolejne USG 18.12 już u innego gina, spoza Invimedu, akurat w dniu kiedy jeszcze będę miała wszystkie leki poza prolutexem , takze dopilnuje proga wtedy i zobaczymy. W ogóle to dr S powiedział mi wczoraj, że ja już proga własnego produkuje i nawet jakbyśmy teraz odstawili leki, to z ciążą powinno być ok. Ale dla spokoju mówi że pociągniemy jeszcze leki przez ok 2 tygodnie.
_meva_ lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Ja się umówiłam na kolejne USG 18.12 już u innego gina, spoza Invimedu, akurat w dniu kiedy jeszcze będę miała wszystkie leki poza prolutexem , takze dopilnuje proga wtedy i zobaczymy. W ogóle to dr S powiedział mi wczoraj, że ja już proga własnego produkuje i nawet jakbyśmy teraz odstawili leki, to z ciążą powinno być ok. Ale dla spokoju mówi że pociągniemy jeszcze leki przez ok 2 tygodnie.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Beta 138% przyrostu 💃💃💃💃💃ponad 300 jednostek.
Proga nie badałam.. 🙃
Co dalej, bo nic nie wiem? 🤣 Nic mi koordynatorka nie mówiła..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 15:31
penceence, Asiemka, _meva_, MonikA_89!, mo_Nika, ZielonaPaprotka, oloowa2709, Fisia lubią tę wiadomość
Danadana -
_meva_ wrote:Dziewczyny u mnie 23dpt są dwa ❤️❤️.
Oby tylko wszystko było dobrze 🤞_meva_ lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Hej Dziewczyny, przeskoczyłam do Was gościnnie z wątku InviMedu we Wrocławiu. Miło mi Was poznać! Chciałam zapytać, czy któraś z Was leczyła się u immunolog dr A.Olewicz-Gawlik i czy może podzielić się wrazeniami, a najlepiej - efektywnością leczenia?
dzięki!!
-
nick nieaktualnyDanadana wrote:Koordynatorka mi już dzisiaj pewnie nie odpisze, w końcu weekend
i nie wiem, czy w poniedziałek znów badać czy teraz czekać ?
Ale się cieszę! Gratulacje! 😁
Ja bym zrobiła jeszcze raz, jak będzie ponad 1000, umawiaj się na wizytę!
A proga zostaw już w spokoju, S. wie co robi!
🎉🎉🎉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 15:43
Danadana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzielonaherbata wrote:Hej Dziewczyny, przeskoczyłam do Was gościnnie z wątku InviMedu we Wrocławiu. Miło mi Was poznać! Chciałam zapytać, czy któraś z Was leczyła się u immunolog dr A.Olewicz-Gawlik i czy może podzielić się wrazeniami, a najlepiej - efektywnością leczenia?
dzięki!!
-
nick nieaktualnyDanadana wrote:Beta 138% przyrostu 💃💃💃💃💃ponad 300 jednostek.
Proga nie badałam.. 🙃
Co dalej, bo nic nie wiem? 🤣 Nic mi koordynatorka nie mówiła..Danadana lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Ja wg zaleceń miałam zrobić B-hCG w 10dpt i wysłać ten wynik do koordynatorki, wraz z datą ostatniej miesiączki. Wysłałam to mailem i dostałam informacje zwrotną z terminem USG i zaleceniem żeby jeszcze powtórzyć wynik po 48h.
Dokładnie, mi napisali, żeby powtórzyć po 48h lub 96h. -
lukaszkowa wrote:O a ja mam schize zeby odstawic ale odstawiam powoli. Trzeba mu zaufac. Ja przynajmniej musze, bo jest moim prowadzącym :p
U mnie lekarka u której dziś byłam podchodzi zachowawczo do odstawiania leków, także jestem zadowolona, ale dr S też ufałam, znalazłam z nim wspólny język, gdyby był u mnie w mieście pewnie też bym u niego została. -
Dzięki za informację,ale to już moja druga beta. Ja też mam takie info, że miałam zrobić po 48h powtórkę,ale potem już nic nie mówili, więc teraz nie wiem, kiedy znów robić
tzn kiedy robić tę trzecią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 18:23
Asiemka lubi tę wiadomość
Danadana -
nick nieaktualnyJa pierwsza miałam 359, a po 48h była już 1045, wiec możesz próbować w poniedziałek
chodzi o to, ze jak jest powyżej 1000, to umawiają na wizytę potwierdzającą ciąże 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 18:40
Danadana lubi tę wiadomość
-
Danadana wrote:Dzięki za informację,ale to już moja druga beta. Ja też mam takie info, że miałam zrobić po 48h powtórkę,ale potem już nic nie mówili, więc teraz nie wiem, kiedy znów robić
tzn kiedy robić tę trzecią.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
zielonaherbata wrote:Hej Dziewczyny, przeskoczyłam do Was gościnnie z wątku InviMedu we Wrocławiu. Miło mi Was poznać! Chciałam zapytać, czy któraś z Was leczyła się u immunolog dr A.Olewicz-Gawlik i czy może podzielić się wrazeniami, a najlepiej - efektywnością leczenia?
dzięki!!
zielonaherbata lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Mnie nadal boli brzuch. Na szczęście malutka się rusza i to mnie uspokaja że wszystko dobrze. W pierwszej ciąży nie miałam takich przygód ...tzn. pobolewał mnie brzuch ale nie od 18 tygodnia... To chyba przez to że nie mogę sobie pozwolić na więcej odpoczynku. Mąż mnie wyzywa że nie mam nic robić ale tak się nie da...08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
dziękuję @MonikA_89! i dużo zdrówka dla Ciebie i Bliźniaków
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartita92 wrote:Mnie nadal boli brzuch. Na szczęście malutka się rusza i to mnie uspokaja że wszystko dobrze. W pierwszej ciąży nie miałam takich przygód ...tzn. pobolewał mnie brzuch ale nie od 18 tygodnia... To chyba przez to że nie mogę sobie pozwolić na więcej odpoczynku. Mąż mnie wyzywa że nie mam nic robić ale tak się nie da...