Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dalej plamisz? A bierzesz No - spe i magnez na te bóle brzucha? U mnie czysto dzis, bez plamien

No tak troszkę mam jeszcze te plamienia. Właśnie biorę nospe, magnez i witamine c.
    Wczoraj byłam kontrolnie na usg i wszytko ok. Fasolki mają już prawie 8mm.

Dobrze, że u Ciebie spokój 😘

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    No tak troszkę mam jeszcze te plamienia. Właśnie biorę nospe, magnez i witamine c.
    Wczoraj byłam kontrolnie na usg i wszytko ok. Fasolki mają już prawie 8mm.

Dobrze, że u Ciebie spokój 😘
    To dobrze że bierzesz leki i na USG wszystko ok. Oby tak dalej 🙂.

• Perelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dzisiaj mam 30tydz. 2 dzień:)

Meva zacznę od gratulacji ciąży bliźniaczej:) mnie również do ok 12 tyg. meczyły plamienia, ale w 2 trymestrze minęły -póki co bezpowrotnie;)
    Jeżeli chodzi o początek ciąży to mialam straszne mdłości 24h/dobę i 90% jedzenia odrzucało na sama myśl. Gdzieś w połowie 14 tygodnia mdłości minęły i rozpoczęło się kilka przyjemnych tygodni;) niestety po 20 tygodniu zaczelo się robić ciężkawo, brzuch zrobił się szybko gigantyczny i z każdym tygodniem coraz bardziej czuje że noszę 2;)
    Takze postawiłam sobie cel byle wytrwać do stycznia i nie pęknąć 😃

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:

Meva zacznę od gratulacji ciąży bliźniaczej:) mnie również do ok 12 tyg. meczyły plamienia, ale w 2 trymestrze minęły -póki co bezpowrotnie;)
    Jeżeli chodzi o początek ciąży to mialam straszne mdłości 24h/dobę i 90% jedzenia odrzucało na sama myśl. Gdzieś w połowie 14 tygodnia mdłości minęły i rozpoczęło się kilka przyjemnych tygodni;) niestety po 20 tygodniu zaczelo się robić ciężkawo, brzuch zrobił się szybko gigantyczny i z każdym tygodniem coraz bardziej czuje że noszę 2;)

Dziękuję 🙂 oby tylko wszystko było dobrze.
    Będziesz miała cesarkę?

Perelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:

Ojej, to już bliżej niż dalej 😁. Obyś jak najdłużej wytrzymała w trójpaku, niech dzieciaczki nabierają masy.

Perelka lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka się nie odzywa :(

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Na miesięcznym wątku też jej nie widziałam 😞.

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

No właśnie ☹️, też o Niej dziś myślałam.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:

Ale fajnie, że już na końcówce jesteś, u mnie dopiero 17tc. Od 2-3 dni mam wrażenie, że czuję ruchy, ale jak leżę na plecach jakoś koło godz 22-23. Czekam aż brzuch się trochę podniesie, bo mam wrażenie, że mi maluchy uciskają na szyjkę, bo czuję czasem takie kłucia. W poniedziałek wizyta i mam nadzieję z że doktor potwierdzi już płeć na 100%, żebym mogła myśleć o wyprawce Ostatnio mówił o dwóch chłopcach, więc będzie się działo 😬

Mówisz, że od 20tc robi się ciężkawo 🤔 U mnie się to nałoży ze świętami, więc chyba podwójnie to odczuję 😂

Renessme lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dziękuję, myślę że jak przebija 2 kg to już będę o nich spokojniejsza;)

Tak Meva szykuje mi się CC, na początku stycznia jeżeli nic się wcześniej nie wydarzy mam ustalić z dr jakiś dokładniejszy termin :)

Monia oj ja się właśnie boję świąt bo jak ciut większa porcję zjem,to podwójnie jelita dają o sobie znać, a jak tu nie zjeść pierożków czy rybki 😋 jak tam w ogóle Monika u Ciebie z wagą, przybrałaś coś i czy nadal mdłości dokuczają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 18:34

_meva_ lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten tydzien bedzie o tyle wariacki, ze jeszcze 3 dziewczyny nam testują. She_wolf, Kasia i Mania mysle o was!!! :)

Mania30, KASIA lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Ula dziękuję, myślę że jak przebija 2 kg to już będę o nich spokojniejsza;)

Tak Meva szykuje mi się CC, na początku stycznia jeżeli nic się wcześniej nie wydarzy mam ustalić z dr jakiś dokładniejszy termin :)

Monia oj ja się właśnie boję świąt bo jak ciut większa porcję zjem,to podwójnie jelita dają o sobie znać, a jak tu nie zjeść pierożków czy rybki 😋 jak tam w ogóle Monika u Ciebie z wagą, przybrałaś coś i czy nadal mdłości dokuczają?
    Mdłości a szczęście minęły jak skończyłam 14tc. Teraz są tylko czasem jak jestem głodna, albo jak za dużo zjem. No i wróciłam do wagi sprzed ciąży 😂 Zauważyłam też, że cm w pasie rosną i to z dnia na dzień! Zaczęłam się mierzyć jakoś w 11tc i już mam na plusie 5-6cm 😬
    Co do świąt, to piekłam z mamą i siostrą pierniczki. Duuuużo pierniczków. Podjadałam najpierw suche, potem podczas dekodowania no i mam teraz 3 pełne puszki pierniczków w domu i się pilnuję, żeby wytrzymały do świąt 😂 Ze świątecznego menu jem w sumie tylko pierogi, pieczarki, kapustę z grzybami i mały kawałek smażonego dorsza. Reszta dań wytrawnych mnie nie rusza w ogóle. Czekam tylko, aż w końcu się skończy kolacja i wjedzie serniczek i inne pyszne ciasta 😋

Renessme lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mdłości a szczęście minęły jak skończyłam 14tc. Teraz są tylko czasem jak jestem głodna, albo jak za dużo zjem. No i wróciłam do wagi sprzed ciąży 😂 Zauważyłam też, że cm w pasie rosną i to z dnia na dzień! Zaczęłam się mierzyć jakoś w 11tc i już mam na plusie 5-6cm 😬
    Co do świąt, to piekłam z mamą i siostrą pierniczki. Duuuużo pierniczków. Podjadałam najpierw suche, potem podczas dekodowania no i mam teraz 3 pełne puszki pierniczków w domu i się pilnuję, żeby wytrzymały do świąt 😂 Ze świątecznego menu jem w sumie tylko pierogi, pieczarki, kapustę z grzybami i mały kawałek smażonego dorsza. Reszta dań wytrawnych mnie nie rusza w ogóle. Czekam tylko, aż w końcu się skończy kolacja i wjedzie serniczek i inne pyszne ciasta 😋
    Jeju serio ja z dnia na dzien zastanawiam sie jak przezyje kolacje wigilijna a nawet dwie... ten tydzien mnie nie rozpieszcza szczegolnie wieczorami (przedwczoraj az rozwaliłam spłuczkę) i mam nadzieje, ze sie jakos uspokoi. To bedzie w wigilie 11 czy 12 tydzien lecial 😱 bo jak bedzie tak jak teraz to mega kiepsko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 09:14

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Jeju serio ja z dnia na dzien zastanawiam sie jak przezyje kolacje wigilijna a nawet dwie... ten tydzien mnie nie rozpieszcza szczegolnie wieczorami (przedwczoraj az rozwaliłam spłuczkę) i mam nadzieje, ze sie jakos uspokoi. To bedzie w wigilie 11 czy 12 tydzien lecial 😱 bo jak bedzie tak jak teraz to mega kiepsko :(
    Ja wymiotów nie mam, ale te mdłości wieczorne, jakoś po 18 się zaczynają także od tej godziny już praktycznie nie jem. Wczoraj wcisnęłam jedna bulke, a potem taki brzuch wzdęty że aż mnie zebra bolały. Ciekawe co zjem na kolację wigilijną i jak się wytłumaczę rodzinie że nie jem

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ten tydzien bedzie o tyle wariacki, ze jeszcze 3 dziewczyny nam testują. She_wolf, Kasia i Mania mysle o was!!! :)
    I kilka USG. Będzie się działo. I gdzie jest Paprotka?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, ze to pytanie juz bylo ale na miesiecznym watku trafilam na wpis, ze estrofem powinno sie brac do 10tc 😱
    Ja odstawilam w 7+4
    U was tez bylo podobnie?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Dziewczyny wiem, ze to pytanie juz bylo ale na miesiecznym watku trafilam na wpis, ze estrofem powinno sie brac do 10tc 😱
    Ja odstawilam w 7+4
    U was tez bylo podobnie?

Lukaszkowa jak byłam u mojej gin w 6t3d to mówiłam jej, że dr S zalecił estrofem jeszcze przez jakieś 2 tyg, a ona stwierdziła, że jednak będziemy podawać dłużej, właśnie do około 10 tygodnia.
    Nie uzasadniła dlaczego, ale jej zaufałam.

Ale chyba u swoich pacjentek dr S odstawia właśnie koło 8 tygodnia i wszystko dalej jest ok, także myślę, że nie masz się co martwić.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Lukaszkowa jak byłam u mojej gin w 6t3d to mówiłam jej, że dr S zalecił estrofem jeszcze przez jakieś 2 tyg, a ona stwierdziła, że jednak będziemy podawać dłużej, właśnie do około 10 tygodnia.
    Nie uzasadniła dlaczego, ale jej zaufałam.

Ale chyba u swoich pacjentek dr S odstawia właśnie koło 8 tygodnia i wszystko dalej jest ok, także myślę, że nie masz się co martwić.
    No ja wlasnie wiem, ze wszystkie mniej wiecej tak odstawialysmy i bylo oki wiec sie odrobine zdziwilam. Mysle, ze to po prostu tak prewencyjnie...

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    No ja wlasnie wiem, ze wszystkie mniej wiecej tak odstawialysmy i bylo oki wiec sie odrobine zdziwilam. Mysle, ze to po prostu tak prewencyjnie...

Też tak myślę 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja odstawilam w 7+4
    U was tez bylo podobnie?
    Mi dr S kazał odstawić jak skończy mi się zapas- jakoś pod koniec tego tygodnia, to będzie 8+1. W piątek mam wizyta u gina i będę z nim jeszcze rozmawiać do kiedy leki.

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ