X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dalej plamisz? A bierzesz No - spe i magnez na te bóle brzucha? U mnie czysto dzis, bez plamien

No tak troszkę mam jeszcze te plamienia. Właśnie biorę nospe, magnez i witamine c.
    Wczoraj byłam kontrolnie na usg i wszytko ok. Fasolki mają już prawie 8mm.

Dobrze, że u Ciebie spokój 😘

Fisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    No tak troszkę mam jeszcze te plamienia. Właśnie biorę nospe, magnez i witamine c.
    Wczoraj byłam kontrolnie na usg i wszytko ok. Fasolki mają już prawie 8mm.

Dobrze, że u Ciebie spokój 😘
    To dobrze że bierzesz leki i na USG wszystko ok. Oby tak dalej 🙂.

• Perelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dzisiaj mam 30tydz. 2 dzień:)

Meva zacznę od gratulacji ciąży bliźniaczej:) mnie również do ok 12 tyg. meczyły plamienia, ale w 2 trymestrze minęły -póki co bezpowrotnie;)
    Jeżeli chodzi o początek ciąży to mialam straszne mdłości 24h/dobę i 90% jedzenia odrzucało na sama myśl. Gdzieś w połowie 14 tygodnia mdłości minęły i rozpoczęło się kilka przyjemnych tygodni;) niestety po 20 tygodniu zaczelo się robić ciężkawo, brzuch zrobił się szybko gigantyczny i z każdym tygodniem coraz bardziej czuje że noszę 2;)
    Takze postawiłam sobie cel byle wytrwać do stycznia i nie pęknąć 😃

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:

Meva zacznę od gratulacji ciąży bliźniaczej:) mnie również do ok 12 tyg. meczyły plamienia, ale w 2 trymestrze minęły -póki co bezpowrotnie;)
    Jeżeli chodzi o początek ciąży to mialam straszne mdłości 24h/dobę i 90% jedzenia odrzucało na sama myśl. Gdzieś w połowie 14 tygodnia mdłości minęły i rozpoczęło się kilka przyjemnych tygodni;) niestety po 20 tygodniu zaczelo się robić ciężkawo, brzuch zrobił się szybko gigantyczny i z każdym tygodniem coraz bardziej czuje że noszę 2;)

Dziękuję 🙂 oby tylko wszystko było dobrze.
    Będziesz miała cesarkę?

Perelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:

Ojej, to już bliżej niż dalej 😁. Obyś jak najdłużej wytrzymała w trójpaku, niech dzieciaczki nabierają masy.

Perelka lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka się nie odzywa :(

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Na miesięcznym wątku też jej nie widziałam 😞.

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

No właśnie ☹️, też o Niej dziś myślałam.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:

Ale fajnie, że już na końcówce jesteś, u mnie dopiero 17tc. Od 2-3 dni mam wrażenie, że czuję ruchy, ale jak leżę na plecach jakoś koło godz 22-23. Czekam aż brzuch się trochę podniesie, bo mam wrażenie, że mi maluchy uciskają na szyjkę, bo czuję czasem takie kłucia. W poniedziałek wizyta i mam nadzieję z że doktor potwierdzi już płeć na 100%, żebym mogła myśleć o wyprawce Ostatnio mówił o dwóch chłopcach, więc będzie się działo 😬

Mówisz, że od 20tc robi się ciężkawo 🤔 U mnie się to nałoży ze świętami, więc chyba podwójnie to odczuję 😂

Renessme lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dziękuję, myślę że jak przebija 2 kg to już będę o nich spokojniejsza;)

Tak Meva szykuje mi się CC, na początku stycznia jeżeli nic się wcześniej nie wydarzy mam ustalić z dr jakiś dokładniejszy termin :)

Monia oj ja się właśnie boję świąt bo jak ciut większa porcję zjem,to podwójnie jelita dają o sobie znać, a jak tu nie zjeść pierożków czy rybki 😋 jak tam w ogóle Monika u Ciebie z wagą, przybrałaś coś i czy nadal mdłości dokuczają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 18:34

_meva_ lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten tydzien bedzie o tyle wariacki, ze jeszcze 3 dziewczyny nam testują. She_wolf, Kasia i Mania mysle o was!!! :)

Mania30, KASIA lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Ula dziękuję, myślę że jak przebija 2 kg to już będę o nich spokojniejsza;)

Tak Meva szykuje mi się CC, na początku stycznia jeżeli nic się wcześniej nie wydarzy mam ustalić z dr jakiś dokładniejszy termin :)

Monia oj ja się właśnie boję świąt bo jak ciut większa porcję zjem,to podwójnie jelita dają o sobie znać, a jak tu nie zjeść pierożków czy rybki 😋 jak tam w ogóle Monika u Ciebie z wagą, przybrałaś coś i czy nadal mdłości dokuczają?
    Mdłości a szczęście minęły jak skończyłam 14tc. Teraz są tylko czasem jak jestem głodna, albo jak za dużo zjem. No i wróciłam do wagi sprzed ciąży 😂 Zauważyłam też, że cm w pasie rosną i to z dnia na dzień! Zaczęłam się mierzyć jakoś w 11tc i już mam na plusie 5-6cm 😬
    Co do świąt, to piekłam z mamą i siostrą pierniczki. Duuuużo pierniczków. Podjadałam najpierw suche, potem podczas dekodowania no i mam teraz 3 pełne puszki pierniczków w domu i się pilnuję, żeby wytrzymały do świąt 😂 Ze świątecznego menu jem w sumie tylko pierogi, pieczarki, kapustę z grzybami i mały kawałek smażonego dorsza. Reszta dań wytrawnych mnie nie rusza w ogóle. Czekam tylko, aż w końcu się skończy kolacja i wjedzie serniczek i inne pyszne ciasta 😋

Renessme lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mdłości a szczęście minęły jak skończyłam 14tc. Teraz są tylko czasem jak jestem głodna, albo jak za dużo zjem. No i wróciłam do wagi sprzed ciąży 😂 Zauważyłam też, że cm w pasie rosną i to z dnia na dzień! Zaczęłam się mierzyć jakoś w 11tc i już mam na plusie 5-6cm 😬
    Co do świąt, to piekłam z mamą i siostrą pierniczki. Duuuużo pierniczków. Podjadałam najpierw suche, potem podczas dekodowania no i mam teraz 3 pełne puszki pierniczków w domu i się pilnuję, żeby wytrzymały do świąt 😂 Ze świątecznego menu jem w sumie tylko pierogi, pieczarki, kapustę z grzybami i mały kawałek smażonego dorsza. Reszta dań wytrawnych mnie nie rusza w ogóle. Czekam tylko, aż w końcu się skończy kolacja i wjedzie serniczek i inne pyszne ciasta 😋
    Jeju serio ja z dnia na dzien zastanawiam sie jak przezyje kolacje wigilijna a nawet dwie... ten tydzien mnie nie rozpieszcza szczegolnie wieczorami (przedwczoraj az rozwaliłam spłuczkę) i mam nadzieje, ze sie jakos uspokoi. To bedzie w wigilie 11 czy 12 tydzien lecial 😱 bo jak bedzie tak jak teraz to mega kiepsko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 09:14

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Jeju serio ja z dnia na dzien zastanawiam sie jak przezyje kolacje wigilijna a nawet dwie... ten tydzien mnie nie rozpieszcza szczegolnie wieczorami (przedwczoraj az rozwaliłam spłuczkę) i mam nadzieje, ze sie jakos uspokoi. To bedzie w wigilie 11 czy 12 tydzien lecial 😱 bo jak bedzie tak jak teraz to mega kiepsko :(
    Ja wymiotów nie mam, ale te mdłości wieczorne, jakoś po 18 się zaczynają także od tej godziny już praktycznie nie jem. Wczoraj wcisnęłam jedna bulke, a potem taki brzuch wzdęty że aż mnie zebra bolały. Ciekawe co zjem na kolację wigilijną i jak się wytłumaczę rodzinie że nie jem

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ten tydzien bedzie o tyle wariacki, ze jeszcze 3 dziewczyny nam testują. She_wolf, Kasia i Mania mysle o was!!! :)
    I kilka USG. Będzie się działo. I gdzie jest Paprotka?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, ze to pytanie juz bylo ale na miesiecznym watku trafilam na wpis, ze estrofem powinno sie brac do 10tc 😱
    Ja odstawilam w 7+4
    U was tez bylo podobnie?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Dziewczyny wiem, ze to pytanie juz bylo ale na miesiecznym watku trafilam na wpis, ze estrofem powinno sie brac do 10tc 😱
    Ja odstawilam w 7+4
    U was tez bylo podobnie?

Lukaszkowa jak byłam u mojej gin w 6t3d to mówiłam jej, że dr S zalecił estrofem jeszcze przez jakieś 2 tyg, a ona stwierdziła, że jednak będziemy podawać dłużej, właśnie do około 10 tygodnia.
    Nie uzasadniła dlaczego, ale jej zaufałam.

Ale chyba u swoich pacjentek dr S odstawia właśnie koło 8 tygodnia i wszystko dalej jest ok, także myślę, że nie masz się co martwić.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Lukaszkowa jak byłam u mojej gin w 6t3d to mówiłam jej, że dr S zalecił estrofem jeszcze przez jakieś 2 tyg, a ona stwierdziła, że jednak będziemy podawać dłużej, właśnie do około 10 tygodnia.
    Nie uzasadniła dlaczego, ale jej zaufałam.

Ale chyba u swoich pacjentek dr S odstawia właśnie koło 8 tygodnia i wszystko dalej jest ok, także myślę, że nie masz się co martwić.
    No ja wlasnie wiem, ze wszystkie mniej wiecej tak odstawialysmy i bylo oki wiec sie odrobine zdziwilam. Mysle, ze to po prostu tak prewencyjnie...

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    No ja wlasnie wiem, ze wszystkie mniej wiecej tak odstawialysmy i bylo oki wiec sie odrobine zdziwilam. Mysle, ze to po prostu tak prewencyjnie...

Też tak myślę 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja odstawilam w 7+4
    U was tez bylo podobnie?
    Mi dr S kazał odstawić jak skończy mi się zapas- jakoś pod koniec tego tygodnia, to będzie 8+1. W piątek mam wizyta u gina i będę z nim jeszcze rozmawiać do kiedy leki.

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ