X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Dana spokojnie, ja miałam prawie zawał już dwa razy. Mi leciała jadoczerwona krew, to nie było plamienie. Do tego wyleciał mi skrzep i miałam bóle brzucha. Po kontrolach okazało się, że wszystko ok. To wciąż może być krwawienie implantacyjne.

Ja dzięki lukaszkowej jakoś to przetrzymałam 😘
    Yeah 🤮 chociaz jakies plusy z tego

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Yeah 🤮 chociaz jakies plusy z tego

Mnie właśnie zalało 😒
    Lukaszkowa Tobie dr S jak stwierdził tego krwiaka to zmniejszył dawkę acardu albo clexane?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Mnie właśnie zalało 😒
    Lukaszkowa Tobie dr S jak stwierdził tego krwiaka to zmniejszył dawkę acardu albo clexane?
    Nie. Clexane nie biore juz. Baralam do 9tc. Mialam takie zalecenie od immuno. Acard biore caly czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 20:34

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Nie. Clexane nie biore juz. Baralam do 9tc. Mialam takie zalecenie od immuno. Acard biore caly czas.

Dzieki 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzień 😑

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wczoraj fajnie było. Już normalnie czytać ciężko niech się ten dzień skończy. Meva trzymaj się

_meva_ lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Paprotka, Mania, tak mi przykro :(
    Ale coś drgneło najważniejszy jest plan działania. Nie teraz, to za miesiąc, za dwa, ale w końcu się uda, mówię Wam!

Mam jeszcze do Was jedno pytanie: odebrałam wyniki KIR, niestety haplo AA i prawie same hamujące :(
    Niestety immunolog nie skierowała od razu męża na HLA-C. Napisałam do koordynatorki, kiedy można podjechać i je zrobić, ale widziałam samo to badanie też na Medgen.
    Czy któraś z Was ma też AA? co się wtedy robi? Jest jakaś szansa i leczenie w trakcie procedury?

Dziewczyny, super, że Wam ciąże się tak dobrze rozwijają! Jesteście namacalnym dowodem, że każdej z nas się uda :)
    Ja mam Kiry AA i 4 dni przed transferem miałam wlew domaciczny z Accofilu. HLA-C przy takich kirach robicie oboje z mężem. Jak kobieta ma C1C1 a mężczyzna C2C2 to szansa na donoszenie ciąży jest podobno dość niewielka. Idealnie jest jak oboje byście mieli C1C1. U nas wyszło C1C2 i u mnie, i u Emka, czyli taki wariant pośredni. Nie wiem jak to jest w przypadku komórek od dawczyni, może wtedy te haplotypy mają mniejsze znaczenie.

Polecam poczytać:
    https://www.medgen.pl/pl/nieplodnosc-i-poronienia

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja mam Kiry AA i 4 dni przed transferem miałam wlew domaciczny z Accofilu. HLA-C przy takich kirach robicie oboje z mężem. Jak kobieta ma C1C1 a mężczyzna C2C2 to szansa na donoszenie ciąży jest podobno dość niewielka. Idealnie jest jak oboje byście mieli C1C1. U nas wyszło C1C2 i u mnie, i u Emka, czyli taki wariant pośredni. Nie wiem jak to jest w przypadku komórek od dawczyni, może wtedy te haplotypy mają mniejsze znaczenie.

Polecam poczytać:
    https://www.medgen.pl/pl/nieplodnosc-i-poronienia
    Dziękuje, Monia za odpowiedź i link.
    Już nieco poczytałam.
    Szanse są mniejsze, ale to nie znaczy, że ich nie ma.
    Nie wiedziałam, że oboje powinnismy robić HLA-C, myślałam, że tylko mąż. Może zamówię to badanie z Medgen. A wiecie, ile kosztuje w invimedzie ?
    Myślałam, że już w styczniu podejdziemy do pierwszej procedury, a tu chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać na wyniki.a Accofil zleciła Ci nasza Pani immunolog z Invimedu ?

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje drogie potrzebuje porady. Tak myślę co robić dalej. Jak wiecie to już moja trzecia procedura mam jeszcze dwa mrozaczki 3dniowe i nie chciałabym ich zmarnować. Co prawda raz mi beta ładnie ruszyła kropeczka było widać na USG niby to jest jakiś znak ale tak naprawdę podań miałam 4 w sumie w całości uzyskanych 7 zarodków. jak na trzy procedury to bardzo mało tak mi się wydaje no i dwa czekają. Zastanawiam się żeby jakoś zwiększyć szanse gdyby jutro także wyszła mi 0 beta. Imunolog może jakiś nie wiem czy to coś da a może na własną rękę jakieś badania dodatkowe. Czy może lepiej jechać do dr do Poznania i z nim to omówić? Powiedzieć co myślę doradzcie coś

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie znam dr Lewandowskiego. Jesli cos wspominal, ze jak sie nie uda to cos tam zrobicie to warto sie wybrac.
    Warto sprawdzic krzepliwosc i moze cos z immuno faktycznie :).

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Kochana nie znam dr Lewandowskiego. Jesli cos wspominal, ze jak sie nie uda to cos tam zrobicie to warto sie wybrac.
    Warto sprawdzic krzepliwosc i moze cos z immuno faktycznie :).
    Nie on nic na ten temat nie mówił ale wiesz ja dopiero zaczęłam do niego chodzić. Nie wiem sama co robić i myśleć , chce poprostu zrobić wszystko co możliwe a chodzi mi o to że to już za długo trwa. Chyba poprostu pojadę do niego i porozmawiam może coś konkretnego doradzi

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Nie on nic na ten temat nie mówił ale wiesz ja dopiero zaczęłam do niego chodzić. Nie wiem sama co robić i myśleć , chce poprostu zrobić wszystko co możliwe a chodzi mi o to że to już za długo trwa. Chyba poprostu pojadę do niego i porozmawiam może coś konkretnego doradzi
    Tak, mysle, ze to dobry pomysl :)
    Pamietaj tylko, ze w razie co do immunologow dosc dlugo sie czeka. Zdaje mi sie, ze do tej Pani w klinice tez sie troche czeka wiec wez to pod uwage. Bo moze byc tak, ze zanim pojdziesz do L bedzie styczen, immuno luty, badania to kolejne dwa tygodnie (czy immuno czy krzepliwosc) i tak Ci poleci.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Tak, mysle, ze to dobry pomysl :)
    Pamietaj tylko, ze w razie co do immunologow dosc dlugo sie czeka. Zdaje mi sie, ze do tej Pani w klinice tez sie troche czeka wiec wez to pod uwage. Bo moze byc tak, ze zanim pojdziesz do L bedzie styczen, immuno luty, badania to kolejne dwa tygodnie (czy immuno czy krzepliwosc) i tak Ci poleci.
    Też o tym myślałam ale może z drugiej strony 3 miesięczna przerwa od nadzieji zajścia w ciążę się przyda. A co jeśli zużyje te dwa zarodki i nie znajdę co 4 stymulacja? Już mam zabrane dofinansowanie na leki bo tylko 3 stymulację można mieć z dofinansowaniem a to kosmicznie drogie a już o kolejnych nerwach nie wspomne

Kassssia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Dziewczyny moje drogie potrzebuje porady. Tak myślę co robić dalej. Jak wiecie to już moja trzecia procedura mam jeszcze dwa mrozaczki 3dniowe i nie chciałabym ich zmarnować. Co prawda raz mi beta ładnie ruszyła kropeczka było widać na USG niby to jest jakiś znak ale tak naprawdę podań miałam 4 w sumie w całości uzyskanych 7 zarodków. jak na trzy procedury to bardzo mało tak mi się wydaje no i dwa czekają. Zastanawiam się żeby jakoś zwiększyć szanse gdyby jutro także wyszła mi 0 beta. Imunolog może jakiś nie wiem czy to coś da a może na własną rękę jakieś badania dodatkowe. Czy może lepiej jechać do dr do Poznania i z nim to omówić? Powiedzieć co myślę doradzcie coś
    Mania, wydaje mi się, że warto sprawdzić, co się tam dzieje, po podaniu zarodków. Bo może faktycznie być problem z immunologią.
    Ja do tej Pani z Invimedu czekałam chyba z miesiąc lub półtora na wizytę, ale chciałam też późniejsze godziny, może dlatego. Zrobiła długi wywiad i zleciła sporo badań, niestety niektóre kosztowne i np. na KIRy, czekałam 1.5 miesiąca. Ale kolejna wizyta to już teleporada, niecały miesiąc czekania, żeby je omówić i ewentualnie jakieś leki dodatkowe w trakcie procedury.
    Nie wiem, czemu lekarze nie zachęcają do dodatkowych badań. Mo kiedyś Sroka mówił, że na początku nie ma sensu wydawać tyle pieniędzy, ewentualnie potem, jak za którymś razem nie zaskoczy, to można to sprawdzać. Chyba trzeba wziąć to w swoje ręce po prostu :)

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Też o tym myślałam ale może z drugiej strony 3 miesięczna przerwa od nadzieji zajścia w ciążę się przyda. A co jeśli zużyje te dwa zarodki i nie znajdę co 4 stymulacja? Już mam zabrane dofinansowanie na leki bo tylko 3 stymulację można mieć z dofinansowaniem a to kosmicznie drogie a już o kolejnych nerwach nie wspomne
    Przepraszam - chciałam nacisnąc "Cytuj" a nie "Lubię to".

Myślę, że dobrym pomysłem jest wybrać się do immunologa i sprawdzić co i jak.
    Jeśli chodzi o terminy to ja się zapisałam się do immunolog w kliniec pod koniec listopada i mam termin na połowę stycznia więc w sumie czekam około 7 tygodni, ale po drodze są święta więc pewnie dlatego dłużej.
    Pierwsza wizyta musi się odbyć stacjonarnie, a kolejne mogą być już online.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 09:51

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Mania, wydaje mi się, że warto sprawdzić, co się tam dzieje, po podaniu zarodków. Bo może faktycznie być problem z immunologią.
    Ja do tej Pani z Invimedu czekałam chyba z miesiąc lub półtora na wizytę, ale chciałam też późniejsze godziny, może dlatego. Zrobiła długi wywiad i zleciła sporo badań, niestety niektóre kosztowne i np. na KIRy, czekałam 1.5 miesiąca. Ale kolejna wizyta to już teleporada, niecały miesiąc czekania, żeby je omówić i ewentualnie jakieś leki dodatkowe w trakcie procedury.
    Nie wiem, czemu lekarze nie zachęcają do dodatkowych badań. Mo kiedyś Sroka mówił, że na początku nie ma sensu wydawać tyle pieniędzy, ewentualnie potem, jak za którymś razem nie zaskoczy, to można to sprawdzać. Chyba trzeba wziąć to w swoje ręce po prostu :)
    Mi dr S powiedział kiedyś, że pierwszą próbę - pierwsze podejście do invitro trzeba traktować częściowo jako ciąg dalszy diagnostyki. Samo podejście i jakie pojawią się problemy jest formą diagnostyki, która powie w którą stronę iść - dlatego na początku nie zaleca dodatkowych badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 09:53

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

jutro badam betę stres u mnie już ogromny. W nocy codziennie leżę w łóżku i zasnąć nie mogę. Dzisiaj dopiero po 3 mi się udało, a budzik do pracy na 7 :(
    Dodatkowo, wczoraj padł mi cały komputer ze wszystkimi danymi itp więc kolejny stres doszedł... I przez to wszystko straciłam niektóre hasła więc musiałam założyć tutaj nowe konto (wcześniejszy nick to KASIA).

Danadana i lukaszkowa trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! ✊✊

lukaszkowa, Danadana lubią tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Dziękuje, Monia za odpowiedź i link.
    Już nieco poczytałam.
    Szanse są mniejsze, ale to nie znaczy, że ich nie ma.
    Nie wiedziałam, że oboje powinnismy robić HLA-C, myślałam, że tylko mąż. Może zamówię to badanie z Medgen. A wiecie, ile kosztuje w invimedzie ?
    Myślałam, że już w styczniu podejdziemy do pierwszej procedury, a tu chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać na wyniki.a Accofil zleciła Ci nasza Pani immunolog z Invimedu ?
    HLA-C ok 700zł od łebka. Cenią się strasznie :(
    Zalecenie podania Accofilu miałam od dr Olewicz-Gawlik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 10:04

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Nie wiem jakie badania już robiłaś, ale na pewno warto sprawdzić krzepnięcie krwi (koagulogram), zespół antyfosfolipidowy oraz tarczycę (TSH, ft4, ft4, aTPO i aTG). W drugiej kolejności immunologia, m.in ANA, kiry, komórki NK

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Nie wiem jakie badania już robiłaś, ale na pewno warto sprawdzić krzepnięcie krwi (koagulogram), zespół antyfosfolipidowy oraz tarczycę (TSH, ft4, ft4, aTPO i aTG). W drugiej kolejności immunologia, m.in ANA, kiry, komórki NK
    Zespół antyfosfolipidowy i tarczyce z tego co pamiętam robiłam nawet tarczycę kilka razy. Krzepnięcia nie pamiętam za dużo tych badań było a ja już do kliniki jeżdżę 1,5roku więc trochę tego było.

‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ