WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    She Wolf super 🌟💗✨ !!

U mnie krwawienie ustało.
    Jestem po wizycie - glut ma 3mm, wszystko dobrze rozmiarowo, serce bije!!!

Umówiłam się na 29/12 na wizytę już do mojej doktor.
    Dr S bardzo mocno dziękowałam, aż się mu wzruszyłam, a ja nie należę do płaczliwych.

Jedyne co to mnie zastanawia zejście z leków: dr kazał mi wziąć tylko 6 fiołek Prolutexu (ja oprócz nich mam jeszcze jedno dodatkowe opakowanie i coś czuję, że je wezmę) i przyjąć 3 paczki besinsu ( co daje 15 dni), a ja jestem dopiero w 6 tyg. Myślałam, że to do 10tego będę brała, bo tak gdzieś wyczytałam.... Co myślicie?

Dzięki za wsparcie 💗
    Lukaszkowa- kciuki mocno 🤞🤞🤞🤞

Wspaniałe wieści! Ciąża potwierdzona, serduszko bije, więc spokój! „Glutowi” nie służą Twoje stresy 🙈 a nim się obejrzysz przyjdą objawy 🤢😂
    Ja tez mam wizytę 29.12 😊 rośnijcie zdrowo ❤️

Danadana lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Wy też 💗💗💗

Danadana
  • Martita92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jestem po prenatalnych polówkowych. Maleństwo się pięknie rozwija i ładnie rośnie. Potwierdzone że będziemy mieli drugą córeczkę 😍🥰

lukaszkowa, Asiemka, Danadana, penceence, Fisia, Ula30, Mania30, _meva_, Asiulka84, MonikA_89!, mo_Nika lubią tę wiadomość

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    She Wolf super 🌟💗✨ !!

Dr S bardzo mocno dziękowałam, aż się mu wzruszyłam, a ja nie należę do płaczliwych.

Jedyne co to mnie zastanawia zejście z leków: dr kazał mi wziąć tylko 6 fiołek Prolutexu (ja oprócz nich mam jeszcze jedno dodatkowe opakowanie i coś czuję, że je wezmę) i przyjąć 3 paczki besinsu ( co daje 15 dni), a ja jestem dopiero w 6 tyg. Myślałam, że to do 10tego będę brała, bo tak gdzieś wyczytałam.... Co myślicie?

Dzięki za wsparcie 💗

She Wolf gratulacje 🤞
    Dana świetnie, że wszystko dobrze ❤️
    Jeśli chodzi o schodzenie z leków to bardzo różnie lekarze podchodzą. Lukaszkowa schodziła z leków wedlug zaleceń dr S, natomiast moja lekarka powiedziała, że trochę dłużej pobiorę.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    She Wolf gratulacje 🤞
    Dana świetnie, że wszystko dobrze ❤️
    Jeśli chodzi o schodzenie z leków to bardzo różnie lekarze podchodzą. Lukaszkowa schodziła z leków wedlug zaleceń dr S, natomiast moja lekarka powiedziała, że trochę dłużej pobiorę.
    Przeanalizowalam dokladnie i prolutex skonczylam jak skonczyl mi sie 9tc. Besins skonczylam doslownie wczoraj czyli skonczony 10 tc ale na koncu bralam 1 tabletke. Estrofem skonczylam w 7+3.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    She Wolf super 🌟💗✨ !!

Dzięki za wsparcie 💗
    Gratulacje 😘. U mnie też doktor kazał tak odstawić leki, ale ja wszystkie biorę nadal (tzn nielegalnie nadal prolutex) i jutro na wizycie u prowadzącego będę rozmawiać o odstawieniu. Dr S kazał wszystko na raz, a ja się tak boję i wolałabym jednak stopniowo redukowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Hej Dziewczyny! Jestem po prenatalnych polówkowych. Maleństwo się pięknie rozwija i ładnie rośnie. Potwierdzone że będziemy mieli drugą córeczkę 😍🥰
    Super wieści 😍

Martita92 lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo się nie cieszyłam.....
    Właśnie musiałam odbyć wizytę wcześniej, bo dostałam mega krwawienia. Mam dodatkowe leki w tym Clexane i muszę zrobic badanie na trombofolię.
    Gdzie jest najtaniej? Jest na to skierowanie? Pewnie nie...
    Lekarka mówiła coś o jakimś pakiecie rozszerzonym, ale na stronie Genesis widzę tylko podstawowy i jakoś drugi "kontynuacja rozpoznania trombofolii".

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Właśnie musiałam odbyć wizytę wcześniej, bo dostałam mega krwawienia. Mam dodatkowe leki w tym Clexane i muszę zrobic badanie na trombofolię.
    Lekarka mówiła coś o jakimś pakiecie rozszerzonym, ale na stronie Genesis widzę tylko podstawowy i jakoś drugi "kontynuacja rozpoznania trombofolii".
    Ale z dzieckiem ok?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:

Kurczę, niedobrze :( zobacz w diagnostyce, pakiet ryzyko poronień to badanie na nadkrzepliwość i jest w cenie 605 zł w promocji. Nie wiem czy to dużo czy mało, bo akurat tego nie badałam i nie mam porównania. Trzymaj się ❤️ Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło pomyślnie 🤞🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    O niee, ale miałaś drugie USG i wszystko jest ok? Masz krwawienie i dostałaś jeszcze teraz clexane na to? Skierowanie na te badania mogłabyś dostać np od hematologa, ale przecież nie dostaniesz się na cito. Badania w kierunku trombofilii podstawowe to białko C, białko S, czynnik V Leiden, aktywnosc AT, aktywność cz. VIII, antykoagulant toczniowy, przeciwciała przeciwkardiolipinowe, przeciw beta 2 glikoproteinie, homocysteina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:33

• Danadana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z dzieckiem ok, ale w poniedziałek mam iść znów na wizytę, zobaczyć co i jak.
    Lekarka mi powiedziała, że tak się objawia trombofilia.

Co mam robić.....? :( Sroka powiedział koordynatorce, że to od badania ginekologicznego na 90%, a jak poszłam do mojej lekarki to mówi, że w życiu takie krwawienie nie jest od badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:45

Danadana
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Tak, z dzieckiem ok, ale w poniedziałek mam iść znów na wizytę, zobaczyć co i jak.

Co mam robić.....? :( Sroka powiedział koordynatorce, że to od badania ginekologicznego na 90%, a jak poszłam do mojej lekarki to mówi, że w życiu takie krwawienie nie jest od badania.

Boże co z tymi krwawieniami 😑 Dana trzymam kciuki. Zrób te badania na trombofilie, lepiej wiedzieć.
    A może też masz jakiegoś krwiaka? Na usg lekarka nie widziała krwiaka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:

Najważniejsze że dzidziuś jest. Mam nadzieję, że się uspokoi.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Boże co z tymi krwawieniami 😑 Dana trzymam kciuki. Zrób te badania na trombofilie, lepiej wiedzieć.
    A może też masz jakiegoś krwiaka? Na usg lekarka nie widziała krwiaka?
    Krwiaka moga od razu nie zobaczyc. On potrzebuje minimum kilka godzin zeby sie zorganizowac i byc widocznym na usg

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukaszkowa Ty jeszcze przed wizytą?

• Danadana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie widział ani o 15 ani teraz o 18, nic nie było. Nie wiem, czy mam brać te Clexane, żeby nie pogorszyć sprawy, ale to doświadczona lekarka. Sroka tez doświadczony.... Kogo słuchać, co robić...

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wlasnie jedziemy.
    Clexane moze nasilic krwawienie ale w ten sposob zapobiegnie temu zeby zrobil sie skrzep a to moze byc niebezpieczne. Ten kij ma dwa konce :(

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Tak, wlasnie jedziemy.
    Clexane moze nasilic krwawienie ale w ten sposob zapobiegnie temu zeby zrobil sie skrzep a to moze byc niebezpieczne. Ten kij ma dwa konce :(

Tak jak Lukaszkowa mówi to trudna decyzja. Jedyne co mogę powiedzieć ze swojego doświadczenia, to przy moich krwawieniach lekarka nie kazała mi zmniejszać ani acardu ani clexane.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę jak najszybciej na tę trombofolię,a Clexane chyba będę brała. Z jakichś względów ją brałaś, Mev?

Danadana
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ