INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDanadana wrote:She Wolf super 🌟💗✨ !!
U mnie krwawienie ustało.
Jestem po wizycie - glut ma 3mm, wszystko dobrze rozmiarowo, serce bije!!!
Umówiłam się na 29/12 na wizytę już do mojej doktor.
Dr S bardzo mocno dziękowałam, aż się mu wzruszyłam, a ja nie należę do płaczliwych.
Jedyne co to mnie zastanawia zejście z leków: dr kazał mi wziąć tylko 6 fiołek Prolutexu (ja oprócz nich mam jeszcze jedno dodatkowe opakowanie i coś czuję, że je wezmę) i przyjąć 3 paczki besinsu ( co daje 15 dni), a ja jestem dopiero w 6 tyg. Myślałam, że to do 10tego będę brała, bo tak gdzieś wyczytałam.... Co myślicie?
Dzięki za wsparcie 💗
Lukaszkowa- kciuki mocno 🤞🤞🤞🤞
Wspaniałe wieści! Ciąża potwierdzona, serduszko bije, więc spokój! „Glutowi” nie służą Twoje stresy 🙈 a nim się obejrzysz przyjdą objawy 🤢😂
Ja tez mam wizytę 29.12 😊 rośnijcie zdrowo ❤️Danadana lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Jestem po prenatalnych polówkowych. Maleństwo się pięknie rozwija i ładnie rośnie. Potwierdzone że będziemy mieli drugą córeczkę 😍🥰
lukaszkowa, Asiemka, Danadana, penceence, Fisia, Ula30, Mania30, _meva_, Asiulka84, MonikA_89!, mo_Nika lubią tę wiadomość
08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Danadana wrote:She Wolf super 🌟💗✨ !!
Dr S bardzo mocno dziękowałam, aż się mu wzruszyłam, a ja nie należę do płaczliwych.
Jedyne co to mnie zastanawia zejście z leków: dr kazał mi wziąć tylko 6 fiołek Prolutexu (ja oprócz nich mam jeszcze jedno dodatkowe opakowanie i coś czuję, że je wezmę) i przyjąć 3 paczki besinsu ( co daje 15 dni), a ja jestem dopiero w 6 tyg. Myślałam, że to do 10tego będę brała, bo tak gdzieś wyczytałam.... Co myślicie?
Dzięki za wsparcie 💗
Lukaszkowa- kciuki mocno 🤞🤞🤞🤞
She Wolf gratulacje 🤞
Dana świetnie, że wszystko dobrze ❤️
Jeśli chodzi o schodzenie z leków to bardzo różnie lekarze podchodzą. Lukaszkowa schodziła z leków wedlug zaleceń dr S, natomiast moja lekarka powiedziała, że trochę dłużej pobiorę. -
_meva_ wrote:She Wolf gratulacje 🤞
Dana świetnie, że wszystko dobrze ❤️
Jeśli chodzi o schodzenie z leków to bardzo różnie lekarze podchodzą. Lukaszkowa schodziła z leków wedlug zaleceń dr S, natomiast moja lekarka powiedziała, że trochę dłużej pobiorę.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnyDanadana wrote:She Wolf super 🌟💗✨ !!
Dzięki za wsparcie 💗
Lukaszkowa- kciuki mocno 🤞🤞🤞🤞 -
nick nieaktualny
-
Długo się nie cieszyłam.....
Właśnie musiałam odbyć wizytę wcześniej, bo dostałam mega krwawienia. Mam dodatkowe leki w tym Clexane i muszę zrobic badanie na trombofolię.
Gdzie jest najtaniej? Jest na to skierowanie? Pewnie nie...
Lekarka mówiła coś o jakimś pakiecie rozszerzonym, ale na stronie Genesis widzę tylko podstawowy i jakoś drugi "kontynuacja rozpoznania trombofolii".Danadana -
Danadana wrote:Długo się nie cieszyłam.....
Właśnie musiałam odbyć wizytę wcześniej, bo dostałam mega krwawienia. Mam dodatkowe leki w tym Clexane i muszę zrobic badanie na trombofolię.
Lekarka mówiła coś o jakimś pakiecie rozszerzonym, ale na stronie Genesis widzę tylko podstawowy i jakoś drugi "kontynuacja rozpoznania trombofolii".👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnyDanadana wrote:Długo się nie cieszyłam.....
Lekarka mówiła coś o jakimś pakiecie rozszerzonym, ale na stronie Genesis widzę tylko podstawowy i jakoś drugi "kontynuacja rozpoznania trombofolii".
Kurczę, niedobrzezobacz w diagnostyce, pakiet ryzyko poronień to badanie na nadkrzepliwość i jest w cenie 605 zł w promocji. Nie wiem czy to dużo czy mało, bo akurat tego nie badałam i nie mam porównania. Trzymaj się ❤️ Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło pomyślnie 🤞🤞
-
nick nieaktualnyDanadana wrote:Długo się nie cieszyłam.....
Lekarka mówiła coś o jakimś pakiecie rozszerzonym, ale na stronie Genesis widzę tylko podstawowy i jakoś drugi "kontynuacja rozpoznania trombofolii".Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:33
-
Tak, z dzieckiem ok, ale w poniedziałek mam iść znów na wizytę, zobaczyć co i jak.
Lekarka mi powiedziała, że tak się objawia trombofilia.
Co mam robić.....?Sroka powiedział koordynatorce, że to od badania ginekologicznego na 90%, a jak poszłam do mojej lekarki to mówi, że w życiu takie krwawienie nie jest od badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:45
Danadana -
Danadana wrote:Tak, z dzieckiem ok, ale w poniedziałek mam iść znów na wizytę, zobaczyć co i jak.
Co mam robić.....?Sroka powiedział koordynatorce, że to od badania ginekologicznego na 90%, a jak poszłam do mojej lekarki to mówi, że w życiu takie krwawienie nie jest od badania.
Boże co z tymi krwawieniami 😑 Dana trzymam kciuki. Zrób te badania na trombofilie, lepiej wiedzieć.
A może też masz jakiegoś krwiaka? Na usg lekarka nie widziała krwiaka? -
nick nieaktualnyDanadana wrote:Tak, z dzieckiem ok, ale w poniedziałek mam iść znów na wizytę, zobaczyć co i jak.
-
_meva_ wrote:Boże co z tymi krwawieniami 😑 Dana trzymam kciuki. Zrób te badania na trombofilie, lepiej wiedzieć.
A może też masz jakiegoś krwiaka? Na usg lekarka nie widziała krwiaka?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Tak, wlasnie jedziemy.
Clexane moze nasilic krwawienie ale w ten sposob zapobiegnie temu zeby zrobil sie skrzep a to moze byc niebezpieczne. Ten kij ma dwa konce👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Tak, wlasnie jedziemy.
Clexane moze nasilic krwawienie ale w ten sposob zapobiegnie temu zeby zrobil sie skrzep a to moze byc niebezpieczne. Ten kij ma dwa konce
Tak jak Lukaszkowa mówi to trudna decyzja. Jedyne co mogę powiedzieć ze swojego doświadczenia, to przy moich krwawieniach lekarka nie kazała mi zmniejszać ani acardu ani clexane.