X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    She Wolf super 🌟💗✨ !!

U mnie krwawienie ustało.
    Jestem po wizycie - glut ma 3mm, wszystko dobrze rozmiarowo, serce bije!!!

Umówiłam się na 29/12 na wizytę już do mojej doktor.
    Dr S bardzo mocno dziękowałam, aż się mu wzruszyłam, a ja nie należę do płaczliwych.

Jedyne co to mnie zastanawia zejście z leków: dr kazał mi wziąć tylko 6 fiołek Prolutexu (ja oprócz nich mam jeszcze jedno dodatkowe opakowanie i coś czuję, że je wezmę) i przyjąć 3 paczki besinsu ( co daje 15 dni), a ja jestem dopiero w 6 tyg. Myślałam, że to do 10tego będę brała, bo tak gdzieś wyczytałam.... Co myślicie?

Dzięki za wsparcie 💗
    Lukaszkowa- kciuki mocno 🤞🤞🤞🤞

Wspaniałe wieści! Ciąża potwierdzona, serduszko bije, więc spokój! „Glutowi” nie służą Twoje stresy 🙈 a nim się obejrzysz przyjdą objawy 🤢😂
    Ja tez mam wizytę 29.12 😊 rośnijcie zdrowo ❤️

Danadana lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Wy też 💗💗💗

Danadana
  • Martita92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Jestem po prenatalnych polówkowych. Maleństwo się pięknie rozwija i ładnie rośnie. Potwierdzone że będziemy mieli drugą córeczkę 😍🥰

lukaszkowa, Asiemka, Danadana, penceence, Fisia, Ula30, Mania30, _meva_, Asiulka84, MonikA_89!, mo_Nika lubią tę wiadomość

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    She Wolf super 🌟💗✨ !!

Dr S bardzo mocno dziękowałam, aż się mu wzruszyłam, a ja nie należę do płaczliwych.

Jedyne co to mnie zastanawia zejście z leków: dr kazał mi wziąć tylko 6 fiołek Prolutexu (ja oprócz nich mam jeszcze jedno dodatkowe opakowanie i coś czuję, że je wezmę) i przyjąć 3 paczki besinsu ( co daje 15 dni), a ja jestem dopiero w 6 tyg. Myślałam, że to do 10tego będę brała, bo tak gdzieś wyczytałam.... Co myślicie?

Dzięki za wsparcie 💗

She Wolf gratulacje 🤞
    Dana świetnie, że wszystko dobrze ❤️
    Jeśli chodzi o schodzenie z leków to bardzo różnie lekarze podchodzą. Lukaszkowa schodziła z leków wedlug zaleceń dr S, natomiast moja lekarka powiedziała, że trochę dłużej pobiorę.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    She Wolf gratulacje 🤞
    Dana świetnie, że wszystko dobrze ❤️
    Jeśli chodzi o schodzenie z leków to bardzo różnie lekarze podchodzą. Lukaszkowa schodziła z leków wedlug zaleceń dr S, natomiast moja lekarka powiedziała, że trochę dłużej pobiorę.
    Przeanalizowalam dokladnie i prolutex skonczylam jak skonczyl mi sie 9tc. Besins skonczylam doslownie wczoraj czyli skonczony 10 tc ale na koncu bralam 1 tabletke. Estrofem skonczylam w 7+3.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    She Wolf super 🌟💗✨ !!

Dzięki za wsparcie 💗
    Gratulacje 😘. U mnie też doktor kazał tak odstawić leki, ale ja wszystkie biorę nadal (tzn nielegalnie nadal prolutex) i jutro na wizycie u prowadzącego będę rozmawiać o odstawieniu. Dr S kazał wszystko na raz, a ja się tak boję i wolałabym jednak stopniowo redukowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Hej Dziewczyny! Jestem po prenatalnych polówkowych. Maleństwo się pięknie rozwija i ładnie rośnie. Potwierdzone że będziemy mieli drugą córeczkę 😍🥰
    Super wieści 😍

Martita92 lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo się nie cieszyłam.....
    Właśnie musiałam odbyć wizytę wcześniej, bo dostałam mega krwawienia. Mam dodatkowe leki w tym Clexane i muszę zrobic badanie na trombofolię.
    Gdzie jest najtaniej? Jest na to skierowanie? Pewnie nie...
    Lekarka mówiła coś o jakimś pakiecie rozszerzonym, ale na stronie Genesis widzę tylko podstawowy i jakoś drugi "kontynuacja rozpoznania trombofolii".

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Właśnie musiałam odbyć wizytę wcześniej, bo dostałam mega krwawienia. Mam dodatkowe leki w tym Clexane i muszę zrobic badanie na trombofolię.
    Lekarka mówiła coś o jakimś pakiecie rozszerzonym, ale na stronie Genesis widzę tylko podstawowy i jakoś drugi "kontynuacja rozpoznania trombofolii".
    Ale z dzieckiem ok?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:

Kurczę, niedobrze :( zobacz w diagnostyce, pakiet ryzyko poronień to badanie na nadkrzepliwość i jest w cenie 605 zł w promocji. Nie wiem czy to dużo czy mało, bo akurat tego nie badałam i nie mam porównania. Trzymaj się ❤️ Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło pomyślnie 🤞🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    O niee, ale miałaś drugie USG i wszystko jest ok? Masz krwawienie i dostałaś jeszcze teraz clexane na to? Skierowanie na te badania mogłabyś dostać np od hematologa, ale przecież nie dostaniesz się na cito. Badania w kierunku trombofilii podstawowe to białko C, białko S, czynnik V Leiden, aktywnosc AT, aktywność cz. VIII, antykoagulant toczniowy, przeciwciała przeciwkardiolipinowe, przeciw beta 2 glikoproteinie, homocysteina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:33

• Danadana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z dzieckiem ok, ale w poniedziałek mam iść znów na wizytę, zobaczyć co i jak.
    Lekarka mi powiedziała, że tak się objawia trombofilia.

Co mam robić.....? :( Sroka powiedział koordynatorce, że to od badania ginekologicznego na 90%, a jak poszłam do mojej lekarki to mówi, że w życiu takie krwawienie nie jest od badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:45

Danadana
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Tak, z dzieckiem ok, ale w poniedziałek mam iść znów na wizytę, zobaczyć co i jak.

Co mam robić.....? :( Sroka powiedział koordynatorce, że to od badania ginekologicznego na 90%, a jak poszłam do mojej lekarki to mówi, że w życiu takie krwawienie nie jest od badania.

Boże co z tymi krwawieniami 😑 Dana trzymam kciuki. Zrób te badania na trombofilie, lepiej wiedzieć.
    A może też masz jakiegoś krwiaka? Na usg lekarka nie widziała krwiaka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:

Najważniejsze że dzidziuś jest. Mam nadzieję, że się uspokoi.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Boże co z tymi krwawieniami 😑 Dana trzymam kciuki. Zrób te badania na trombofilie, lepiej wiedzieć.
    A może też masz jakiegoś krwiaka? Na usg lekarka nie widziała krwiaka?
    Krwiaka moga od razu nie zobaczyc. On potrzebuje minimum kilka godzin zeby sie zorganizowac i byc widocznym na usg

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukaszkowa Ty jeszcze przed wizytą?

• Danadana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie widział ani o 15 ani teraz o 18, nic nie było. Nie wiem, czy mam brać te Clexane, żeby nie pogorszyć sprawy, ale to doświadczona lekarka. Sroka tez doświadczony.... Kogo słuchać, co robić...

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wlasnie jedziemy.
    Clexane moze nasilic krwawienie ale w ten sposob zapobiegnie temu zeby zrobil sie skrzep a to moze byc niebezpieczne. Ten kij ma dwa konce :(

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Tak, wlasnie jedziemy.
    Clexane moze nasilic krwawienie ale w ten sposob zapobiegnie temu zeby zrobil sie skrzep a to moze byc niebezpieczne. Ten kij ma dwa konce :(

Tak jak Lukaszkowa mówi to trudna decyzja. Jedyne co mogę powiedzieć ze swojego doświadczenia, to przy moich krwawieniach lekarka nie kazała mi zmniejszać ani acardu ani clexane.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę jak najszybciej na tę trombofolię,a Clexane chyba będę brała. Z jakichś względów ją brałaś, Mev?

Danadana
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ