X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Magda u mnie dopiero w drugiej procedurze jak dobre zarodki sie nie przyjmowaly to sugerowal immuno. 1 nieudany to jeszcze za malo, spokojnie - pamietajmy, ze skutecznosc to zdaje sie jakies 40 % :)

Mania - kciuki mocno!!!!

Ja jak szlam ostatnio przez cala klinike z tej sali wypoczynkowej po wlewie to nie powiem - łezka mi się zakręciła - to raczej moj ostatni raz tam :)
    Transfer o 12. Nie wiem już co z sobą zrobić. Mam nadzieję że ten mój słabeuszek da radę. Trzymaj mocno ✊

Danadana lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Transfer o 12. Nie wiem już co z sobą zrobić. Mam nadzieję że ten mój słabeuszek da radę. Trzymaj mocno ✊
    Ale bierzesz jednego czy dwa?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ale bierzesz jednego czy dwa?
    Jednego nie wiem czy dobrze. Stwierdziłam że co ma być to będzie

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Również trzymam kciuki ✊.
    Ja w podobnych godzinach dzisiaj mam usg więc gdzieś się na korytarzu miniemy pewnie :)

Mania30 lubi tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:

Kciuki ❤️✊
    W InviMedzie słabych zarodkow nie mrożą. W innych klinikach mrożą nawet klasy C, mi Pani embriolog z Invimedu mówiła, że mrożą tylko A i B ❤️

• Danadana Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam właśnie od hematologa na NFZ i jestem cała zadowolona. Pobralam skierowanie na cito od lekarza rodzinnego. Do poradni hematologii w Poznaniu, która zajmuje się trombofilią (szpital Przemienienia Pańskiego na Szamarzewskiego) dostałam się po tygodniu - kobiet w ciąży nie obowiązują kolejki. Po wywiadzie, doktor zapisał mi pełno badań, w tym wszystkie genetyczne związane z mutacjami. A co najlepsze - nie muszę się nigdzie rejestrować i czekać na pobranie, mają lab na dole i wszystko mi zrobili od ręki. Także warto próbować, jeśli któraś z Was jeszcze tego badania nie ma,a chce wykonać.

_meva_, Asiemka lubią tę wiadomość

Danadana
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Kciuki ❤️✊
    W InviMedzie słabych zarodkow nie mrożą. W innych klinikach mrożą nawet klasy C, mi Pani embriolog z Invimedu mówiła, że mrożą tylko A i B ❤️
    Ja mam właśnie klasy C

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Magda u mnie dopiero w drugiej procedurze jak dobre zarodki sie nie przyjmowaly to sugerowal immuno. 1 nieudany to jeszcze za malo, spokojnie - pamietajmy, ze skutecznosc to zdaje sie jakies 40 % :)

Dzięki, mnie ten pierwszy nieudany rozwalił bardziej niż się spodziewałam, cały ostatni miesiąc po to dla mnie była huśtawka między totalnym zwątpieniem a próbą zbudowania pozytywnego nastawienia na kolejne podejście. Wszystko się zbiegło z lawiną ciążowych ogłoszeń wśród bliskich znajomych i rodziny i to też nie pomogło mi w przetrawieniu tego. Dlatego czytam, pytam co jeszcze można zrobić żeby mieć jakieś poczucie, że coś zmieniłam, czegoś innego spróbowałam, ciężko sobie przetłumaczyć, że to jest poza moją kontrolą i może to jeszcze bardziej dobija. W czwartek kolejny transfer i tak jak do pierwszego podchodziłam na luzie, to teraz jest mi trudno opanować strach przed kolejnym rozczarowaniem i przekierować myśli na coś innego. Wiem, że tutaj są dużo dłuższe i bardziej skomplikowane historie i że jedno niepowodzenie to tak naprawdę nic bo tak jak piszesz - taka jest statystyka. No ale to jest strona racjonalna, a emocjonalna czasem wędruje w inną stronę ;-)

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ja mam właśnie klasy C

To może się pomylili, mi mówiła, że mrożą tylko A i B. Dopytaj jak będziesz. W każdym razie trzymam bardzo kciuki!

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ja mam właśnie klasy C
    Mi dr S powiedział na ostatniej wizycie, żeby klasą zarodka się nie przejmować i że oni nierokujących zarodków nie transferują. Trzymaj się mocno!🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 10:51

_meva_, Mania30 lubią tę wiadomość

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    To może się pomylili, mi mówiła, że mrożą tylko A i B. Dopytaj jak będziesz. W każdym razie trzymam bardzo kciuki!
    Tak mi tłumaczył Lewandowski dostały takia ocenę w 3 dobie więc w 5 może byłyby lepsze. Tylko się modlić żeby we mnie się rozwinęło. Może nie mrożą 5dniowych klasy C bo źle rokują tak myślę

• Danadana Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki 💪✌️

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ciężko się ogarnąć w pracy po długim wolnym... :)

Ma_gda - dziękuję! A nie proponowali inseminacji? U nas jest niska morfologia i jestem dosyć negatywnie nastawiona do inseminacji. Biorąc pod uwagę wszystkie koszty z nią związane to wolałabym pominąć ten punkt.

Asiemka - dziękuję! Liczę, że u mnie to już też będzie formalność, chociaż jestem jeszcze na etapie zrzucania kg, więc jak to się troszkę wydłuży to aż tak bardzo nie będę się denerwować.:) Mam wizytę u dra Sroki 19 stycznia, a 12 mąż będzie robił u nich badanie.

lindalia - dziękuję! u nas plemniki są (tzn. dwa lata temu były...). To bardzo pocieszające co napisałaś, bo ja jestem z lubuskiego i nie wiedziałam, że to tak wygląda, że to można ugadać w klinice. Przy czteroletnich staraniach raczej byśmy się zakwalifikowali. :) Taką mam nadzieję, chyba że są jeszcze jakieś obostrzenia, o których już nie wiem.

Ula30 - dziękuję! Ja co prawda laparoskopii nie miałam, ale hsg mi robili już jakiś czas temu. Teraz w środku to już mogę mieć dosłownie wszystko... :D Wszystkie stymulacje, końskie hormony, próby "ratowania" męża. Nic. Strasznie nas to zmęczyło. Do tej decyzji o in vitro też trzeba dojrzeć, więc się nie dziwię, że tak zareagowaliście. Mój mąż ciągle mówił "jestem za, ale jeszcze poczekajmy", a teraz w sylwestra sam powiedział, że to już chyba czas. Gratuluję ogromnie i mocno ściskam kciuki! <3

Marta123 ja jeszcze jestem przed procedurą więc nie umiem pomóc, ale trzymam kciuki!

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Tak mi tłumaczył Lewandowski dostały takia ocenę w 3 dobie więc w 5 może byłyby lepsze. Tylko się modlić żeby we mnie się rozwinęło. Może nie mrożą 5dniowych klasy C bo źle rokują tak myślę

Tak tak, ja mówie o blastkach.
    W poprzedniej procedurze miałam podawanego 3dniowca i czytałam, że 3 dniowce klasy C dobrze rokują, także wysyłam pozytywne myśli ❤️

Mania30 lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak tam?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Marta123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Dzięki, mnie ten pierwszy nieudany rozwalił bardziej niż się spodziewałam, cały ostatni miesiąc po to dla mnie była huśtawka między totalnym zwątpieniem a próbą zbudowania pozytywnego nastawienia na kolejne podejście. Wszystko się zbiegło z lawiną ciążowych ogłoszeń wśród bliskich znajomych i rodziny i to też nie pomogło mi w przetrawieniu tego. Dlatego czytam, pytam co jeszcze można zrobić żeby mieć jakieś poczucie, że coś zmieniłam, czegoś innego spróbowałam, ciężko sobie przetłumaczyć, że to jest poza moją kontrolą i może to jeszcze bardziej dobija. W czwartek kolejny transfer i tak jak do pierwszego podchodziłam na luzie, to teraz jest mi trudno opanować strach przed kolejnym rozczarowaniem i przekierować myśli na coś innego. Wiem, że tutaj są dużo dłuższe i bardziej skomplikowane historie i że jedno niepowodzenie to tak naprawdę nic bo tak jak piszesz - taka jest statystyka. No ale to jest strona racjonalna, a emocjonalna czasem wędruje w inną stronę ;-)
    Doskonale Cię rozumiem bo mam podobną sytuację. Do tej pory miałam „szczęście” bo nie byłam w tym sama , kilka bliskich mi osób miało podobny problem do mojego. I w tym roku wszystkim się udało oprócz mnie, do tego moja siostra zaszła już przy pierwszej próbie. Bardzo się cieszę ich szczęściem, ale dobiło mnie to strasznie. Tym bardziej ostatnie in vitro, w którym pokładałem duże nadzieje. Ale wypłakałam się i ułożyłam nowy plan działania. Mam nadzieję, że nie dojdę do momentu, że już wszystko będzie przebadane, a nam się nie uda bo wtedy nie wiem co zrobię. Trzymam kciuki za czwartkowy transfer ✊wierzę, że się uda i nie będziesz musiała się już zastanawiać co jeszcze zrobić 😉

Ma_gda lubi tę wiadomość

6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda, Marta123 - potrafię (albo i nie) sobie tylko wyobrazić, jak boli taka nieudana pierwsza próba i cholernie się tego nie boję. Wielu się wydaje, że in vitro jest złotym środkiem na niepłodność.
    Moja koleżanka przy pierwszej próbie miała sześć zarodków. Jechała już na transfer i po drodze zadzwonili, że wszystkie w nocy umarły. Mało się nie roztrzaskała na autostradzie. Lekarz podejrzewał, że to wina słabego nasienia, a jej mąż lubił popijać sobie piwko i nie widział w tym nic złego. Przy drugiej pełnej procedurze się udało i mają bliżniaki. :)
    Mojemu już też zakazuję drinkowania i kąpieli. Liczę, że podoła. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 13:46

Marta123 lubi tę wiadomość

• Marta123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, u nas nasienie jest ok, co nie znaczy, że mojemu odpuszczam 😁 chociaż ostatnio sam powiedział, że i tak się jeszcze bardziej weźmie za siebie. Bliźniaki to od zawsze moje marzenie! tylko, że został nam 1 ❄️, już wiem, że jeżeli kolejna próba się nie powiedzie, to jeżeli będziemy mieli taką możliwość na pewno będę chciała spróbować z dwoma.

6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Dobuska, u nas nasienie jest ok, co nie znaczy, że mojemu odpuszczam 😁 chociaż ostatnio sam powiedział, że i tak się jeszcze bardziej weźmie za siebie. Bliźniaki to od zawsze moje marzenie! tylko, że został nam 1 ❄️, już wiem, że jeżeli kolejna próba się nie powiedzie, to jeżeli będziemy mieli taką możliwość na pewno będę chciała spróbować z dwoma.
    A badaliscie rowniez hba i fragmentacje u męża? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 14:04

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Kasia jak tam?
    Słyszałam serduszko <3
    Wszystko dobrze, jak do dr powiedział "nie mam się do czego przyczepić" ;)

Ma_gda, Mania30, Asiemka, Danadana, mo_Nika lubią tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ