X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - gratulacje 👏
    Mev, nie stresuj się, wpij melisę, mi to pomaga. I zajmij czymś głowę. Ja tak się wymądrzam,a jak pomyślę o tym oczekiwaniu na Nifty....to......😬😬😬

Kassssia, _meva_ lubią tę wiadomość

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Dana super wieści😊❤️
    Ja mam wizytę 06.01 i coraz większy stres przed nią🤦‍♀️
    Czemu? Przeciez wczoraj bylas podgladac :D

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mój ma tyle subskrypcji na youtubie, że będzie miał co oglądać. Najgorzej, że zimno :D
    Właśnie! Jakby nam się udało, to bym chciała, żeby ją zobaczył! Tzn. nie wiem dlaczego użyłam formy żeńskiej, ale załóżmy, że chodziło mi o kruszynkę.:D
    A zdradzisz, kto był/jest Twoim lekarzem w klinice? Bo ja nawet nie wiem jak długo się zostaje pod opieką kliniki, jeżeli wszystko się uda.

Pewnie :) w Invimedzie moim lekarzem prowadzącym był dr Lewandowski i uważam, że sprawdził się w 100%. Po dodatniej becie byłam u niego jeszcze dwa razy 😊 pierwszy raz na wizycie potwierdzającej ciąże i drugi raz w związku z odstawieniem leków. Tak się umówiliśmy. Kolejne wizyty już u lekarza prowadzącego ciążę. Z uwagi na moje niezbyt dobre doświadczenia z leczeniem w Zielonej Górze, prowadzę ciążę w Poznaniu u dr Madejczyka. Bardzo go polecam. Dojazdy do Poznania są dosyć uciążliwe, ale czuję się zaopiekowana i będę rodzić na Polnej, a na tym mi zależało.
    Także możesz pocieszyć Swojego, że nie jest jedyny. Mój mnie tak wozi już od czerwca i jeszcze do czerwca będzie musiał 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 16:48

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Gratulacje ! ❤️ Godzinę temu dzwoniłam żeby zobaczyć jak wyglada sytuacja bo stwierdziłam, że jak terminy będą odległe to zapiszę się na zapas, ale okazało się, że zwolnił się termin już na jutro. Także bardzo dziękuję za pomoc, możesz po prostu odwołać 😉
    O proszę - to jeszcze szybciej :)

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana, super wieści! Kasiu gratulacje! ❤️
    Meva, łatwo pisać, ale nie nakręcaj się. Trzymam kciuki i życzę dużo spokoju 😊

Kassssia, _meva_ lubią tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy wiecie ale Invimed zrobil poczekalnie w budynku. Także Wasi panowie nie muszą siedzieć w aucie tylko zabrać słuchawki i youtubowac w ciepłym. :D
    Wiem, bo jak mój mąż miał swoje pięć minut i to on grał pierwsze skrzypce w wizytach, to ja czekałam w tej poczekalni.
    Zaraz będzie sytuacja odwrócona :D

Asiemka lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana super wieści! :)

Asiemka mój jest oazą spokoju. Powiedział, że może siedzieć pod budynkiem cały czas, byleby wszystko było dobrze. Ja w Zielonej Górze mam swoją lekarkę, która zajmuje się kobietami po in vitro, więc jeśli los da, to będę u niej.:)

lidalia to super! Latem to jeszcze pół biedy, ale zimą to mniej fajnie, a znając nasz polski klimat, to zimno dopiero zacznie się robić:D.

Asiemka lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Kasia - gratulacje 👏
    Mev, nie stresuj się, wpij melisę, mi to pomaga. I zajmij czymś głowę. Ja tak się wymądrzam,a jak pomyślę o tym oczekiwaniu na Nifty....to......😬😬😬
    A jaki jest czas oczekiwania na Nifty? :)
    Na pewno bedzię oki. Mi doktor S jak badal na kilka dni przed pobraniem to mogl juz ocenic przeziernosc i mowil, ze powinno byc okej - moze popros swojego gina - to cię troszkę uspokoi :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Czemu? Przeciez wczoraj bylas podgladac :D

Wiesz jak to jest na IP, jednak na wizycie dokładnie lekarz wszystko ogląda, a tam szybkie usg i tyle. Szczególnie, że byłam z tymi wodnistymi upławami, więc bardziej lekarz skupil się na nich.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Wiesz jak to jest na IP, jednak na wizycie dokładnie lekarz wszystko ogląda, a tam szybkie usg i tyle. Szczególnie, że byłam z tymi wodnistymi upławami, więc bardziej lekarz skupil się na nich.
    Wieem wiem. A co w sumie mowili na te uplawy?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Danadana super wieści! :)

Asiemka mój jest oazą spokoju. Powiedział, że może siedzieć pod budynkiem cały czas, byleby wszystko było dobrze. Ja w Zielonej Górze mam swoją lekarkę, która zajmuje się kobietami po in vitro, więc jeśli los da, to będę u niej.:)

lidalia to super! Latem to jeszcze pół biedy, ale zimą to mniej fajnie, a znając nasz polski klimat, to zimno dopiero zacznie się robić:D.

Cóż to za lekarka jeśli mogę spytać? 😊 Też jestem z ZG.

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Wieem wiem. A co w sumie mowili na te uplawy?

Że najprawdopodobniej od dowcipnego proga, bo nic innego złego się nie dzieje. W sumie od wczoraj mam ich zdecydowanie mniej. Jeszcze poruszę ten temat u mojej gin.

Kurcze ja się cały czas zastanawiam nad Nifty. Też muszę podpytać na wizycie jak to jest z Nifty i ciążą bliźniaczą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 18:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana, Kasia, super wieści z wizyt. Oby tak dalej ❤. Mania kciuki za transfer. Ale dziewczyny stron naprodukowałyscie 😁.

Mania30, Kassssia lubią tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    A jaki jest czas oczekiwania na Nifty? :)
    Na pewno bedzię oki. Mi doktor S jak badal na kilka dni przed pobraniem to mogl juz ocenic przeziernosc i mowil, ze powinno byc okej - moze popros swojego gina - to cię troszkę uspokoi :)

Na Nifty max 10 dni roboczych, ale większość moich koleżanek miała po 5 dniach. Ich laby pracują też w soboty i niedziele,stąd ten skrócony czas.

Ja stwierdziłam, że juz tyle kasy się wydało to te 2 tysiące nie są żadną kwotą, której bym nie dała za święty spokój. A test Pappa bada tylko 3 choroby - Patau (mega rzadka), Edwardsa (tez rzadka) i zespół Downa.

Ja mam nieciekawe doświadczenia z prenatalnymi, nie chcę tu nikogo straszyć, bo to jest po prostu zwykła statystyka,ale koleżanka urodziła dziecko z Downem mimo,że prenatalne wszystkie tego nie wykazały. Takie badania jak Nifty mają wykrywalność zespołu Downa na poziomie 99%, prenatalne 90%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 18:12

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Cóż to za lekarka jeśli mogę spytać? 😊 Też jestem z ZG.
    O jak fajnie! ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 14:22

• Danadana Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czy takie zejście z leków jest wg Was ok?
    Teraz jestem w 8tc+5dni/6dni wg USG.

Od jutra mam zejść z Estrofemu do 2*1 tabletka, potem kolejna redukcja od 11/01 (przyszły poniedziałek) na 1*1 tabletka.

Besins zostaje jak był na razie.

Prolutex - do kolejnego poniedziałku i koniec.

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Na Nifty max 10 dni roboczych, ale większość moich koleżanek miała po 5 dniach. Ich laby pracują też w soboty i niedziele,stąd ten skrócony czas.

Ja stwierdziłam, że juz tyle kasy się wydało to te 2 tysiące nie są żadną kwotą, której bym nie dała za święty spokój. A test Pappa bada tylko 3 choroby - Patau (mega rzadka), Edwardsa (tez rzadka) i zespół Downa.

Ja mam nieciekawe doświadczenia z prenatalnymi, nie chcę tu nikogo straszyć, bo to jest po prostu zwykła statystyka,ale koleżanka urodziła dziecko z Downem mimo,że prenatalne wszystkie tego nie wykazały. Takie badania jak Nifty mają wykrywalność zespołu Downa na poziomie 99%, prenatalne 90%.
    Ja mam takie same doswiadczenia niestety i dlatego tez sie zdecydowalismy. Kiedy robisz?? :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja mam takie same doswiadczenia niestety i dlatego tez sie zdecydowalismy. Kiedy robisz?? :)

19/01 robię, wtedy będę mieć 10tc+6 dzień.

Danadana
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    O jak fajnie! Ja w Zielonej jestem pacjentką dr Teler.:)

To tak jak ja 😊

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    To tak jak ja 😊

O! Czyli moja teoria ma pokrycie w rzeczywistości. :) Super!:)

_meva_ lubi tę wiadomość

‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ