INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
_meva_ wrote:Dana super wieści😊❤️
Ja mam wizytę 06.01 i coraz większy stres przed nią🤦♀️👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnydobuska wrote:Mój ma tyle subskrypcji na youtubie, że będzie miał co oglądać. Najgorzej, że zimno
Właśnie! Jakby nam się udało, to bym chciała, żeby ją zobaczył! Tzn. nie wiem dlaczego użyłam formy żeńskiej, ale załóżmy, że chodziło mi o kruszynkę.
A zdradzisz, kto był/jest Twoim lekarzem w klinice? Bo ja nawet nie wiem jak długo się zostaje pod opieką kliniki, jeżeli wszystko się uda.
Pewniew Invimedzie moim lekarzem prowadzącym był dr Lewandowski i uważam, że sprawdził się w 100%. Po dodatniej becie byłam u niego jeszcze dwa razy 😊 pierwszy raz na wizycie potwierdzającej ciąże i drugi raz w związku z odstawieniem leków. Tak się umówiliśmy. Kolejne wizyty już u lekarza prowadzącego ciążę. Z uwagi na moje niezbyt dobre doświadczenia z leczeniem w Zielonej Górze, prowadzę ciążę w Poznaniu u dr Madejczyka. Bardzo go polecam. Dojazdy do Poznania są dosyć uciążliwe, ale czuję się zaopiekowana i będę rodzić na Polnej, a na tym mi zależało.
Także możesz pocieszyć Swojego, że nie jest jedyny. Mój mnie tak wozi już od czerwca i jeszcze do czerwca będzie musiał 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 16:48
-
Marta123 wrote:Gratulacje ! ❤️ Godzinę temu dzwoniłam żeby zobaczyć jak wyglada sytuacja bo stwierdziłam, że jak terminy będą odległe to zapiszę się na zapas, ale okazało się, że zwolnił się termin już na jutro. Także bardzo dziękuję za pomoc, możesz po prostu odwołać 😉
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, nie wiem czy wiecie ale Invimed zrobil poczekalnie w budynku. Także Wasi panowie nie muszą siedzieć w aucie tylko zabrać słuchawki i youtubowac w ciepłym.
Wiem, bo jak mój mąż miał swoje pięć minut i to on grał pierwsze skrzypce w wizytach, to ja czekałam w tej poczekalni.
Zaraz będzie sytuacja odwróconaAsiemka lubi tę wiadomość
-
Danadana super wieści!
Asiemka mój jest oazą spokoju. Powiedział, że może siedzieć pod budynkiem cały czas, byleby wszystko było dobrze. Ja w Zielonej Górze mam swoją lekarkę, która zajmuje się kobietami po in vitro, więc jeśli los da, to będę u niej.
lidalia to super! Latem to jeszcze pół biedy, ale zimą to mniej fajnie, a znając nasz polski klimat, to zimno dopiero zacznie się robić.
Asiemka lubi tę wiadomość
-
Danadana wrote:Kasia - gratulacje 👏
Mev, nie stresuj się, wpij melisę, mi to pomaga. I zajmij czymś głowę. Ja tak się wymądrzam,a jak pomyślę o tym oczekiwaniu na Nifty....to......😬😬😬
Na pewno bedzię oki. Mi doktor S jak badal na kilka dni przed pobraniem to mogl juz ocenic przeziernosc i mowil, ze powinno byc okej - moze popros swojego gina - to cię troszkę uspokoi👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Czemu? Przeciez wczoraj bylas podgladac
Wiesz jak to jest na IP, jednak na wizycie dokładnie lekarz wszystko ogląda, a tam szybkie usg i tyle. Szczególnie, że byłam z tymi wodnistymi upławami, więc bardziej lekarz skupil się na nich.
-
_meva_ wrote:Wiesz jak to jest na IP, jednak na wizycie dokładnie lekarz wszystko ogląda, a tam szybkie usg i tyle. Szczególnie, że byłam z tymi wodnistymi upławami, więc bardziej lekarz skupil się na nich.👪🐶🌲
Invimed Poznań
dobuska wrote:Danadana super wieści!
Asiemka mój jest oazą spokoju. Powiedział, że może siedzieć pod budynkiem cały czas, byleby wszystko było dobrze. Ja w Zielonej Górze mam swoją lekarkę, która zajmuje się kobietami po in vitro, więc jeśli los da, to będę u niej.
lidalia to super! Latem to jeszcze pół biedy, ale zimą to mniej fajnie, a znając nasz polski klimat, to zimno dopiero zacznie się robić.
Cóż to za lekarka jeśli mogę spytać? 😊 Też jestem z ZG. -
lukaszkowa wrote:Wieem wiem. A co w sumie mowili na te uplawy?
Że najprawdopodobniej od dowcipnego proga, bo nic innego złego się nie dzieje. W sumie od wczoraj mam ich zdecydowanie mniej. Jeszcze poruszę ten temat u mojej gin.
Kurcze ja się cały czas zastanawiam nad Nifty. Też muszę podpytać na wizycie jak to jest z Nifty i ciążą bliźniaczą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 18:03
-
nick nieaktualny
-
lukaszkowa wrote:A jaki jest czas oczekiwania na Nifty?
Na pewno bedzię oki. Mi doktor S jak badal na kilka dni przed pobraniem to mogl juz ocenic przeziernosc i mowil, ze powinno byc okej - moze popros swojego gina - to cię troszkę uspokoi
Na Nifty max 10 dni roboczych, ale większość moich koleżanek miała po 5 dniach. Ich laby pracują też w soboty i niedziele,stąd ten skrócony czas.
Ja stwierdziłam, że juz tyle kasy się wydało to te 2 tysiące nie są żadną kwotą, której bym nie dała za święty spokój. A test Pappa bada tylko 3 choroby - Patau (mega rzadka), Edwardsa (tez rzadka) i zespół Downa.
Ja mam nieciekawe doświadczenia z prenatalnymi, nie chcę tu nikogo straszyć, bo to jest po prostu zwykła statystyka,ale koleżanka urodziła dziecko z Downem mimo,że prenatalne wszystkie tego nie wykazały. Takie badania jak Nifty mają wykrywalność zespołu Downa na poziomie 99%, prenatalne 90%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 18:12
Danadana -
Dziewczyny,
czy takie zejście z leków jest wg Was ok?
Teraz jestem w 8tc+5dni/6dni wg USG.
Od jutra mam zejść z Estrofemu do 2*1 tabletka, potem kolejna redukcja od 11/01 (przyszły poniedziałek) na 1*1 tabletka.
Besins zostaje jak był na razie.
Prolutex - do kolejnego poniedziałku i koniec.Danadana -
Danadana wrote:Na Nifty max 10 dni roboczych, ale większość moich koleżanek miała po 5 dniach. Ich laby pracują też w soboty i niedziele,stąd ten skrócony czas.
Ja stwierdziłam, że juz tyle kasy się wydało to te 2 tysiące nie są żadną kwotą, której bym nie dała za święty spokój. A test Pappa bada tylko 3 choroby - Patau (mega rzadka), Edwardsa (tez rzadka) i zespół Downa.
Ja mam nieciekawe doświadczenia z prenatalnymi, nie chcę tu nikogo straszyć, bo to jest po prostu zwykła statystyka,ale koleżanka urodziła dziecko z Downem mimo,że prenatalne wszystkie tego nie wykazały. Takie badania jak Nifty mają wykrywalność zespołu Downa na poziomie 99%, prenatalne 90%.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Basia - 6/12/2023 3680g