INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydobuska wrote:Jesteś naszym forumowym cudem.
Dzięki dziewczyny!
Ja chyba też mam taki zestaw do badania. Doktor mi jeszcze pobrał cytologie i te inne posiewy.
A wiecie gdzie mąż ma zrobić posiew z cewki moczowej? Trochę zbladł jak o tym usłyszał.
Mój też robił w Invimedzie razem z badaniem nasienia. Przeżył, a to najważniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 08:23
-
Dziewczyny wczoraj zamowiłam 4 pary spodenek i dwa bodziaki - 100% bawełna i 70% taniej, wiec jak nie kupic! Strzelcie mnie w morde, ze to jeszcze nie czas...
Perelka, Karr lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Manila wrote:Cześć dziewczyny. Mam pytanko w sprawie dofinansowania.
Co prawda ja lecze się na Polnej ale tam na razie niczego sie nie dowiedziałam, może wy znacie juz jakieś szczegóły?
Czy to prawda,że kwalifikacje do programu przeprowadza klinika?
Czy któraś z Was w poprzednich latach korzystała już z dofinansowania? Jak to technicznie wygląda, ile trwaja formalności itd.
Kwalifikację (medyczną i formalną) przeprowadzała klinika, oni zajmowali się również złożeniem naszego wniosku o dofinansowanie do UM. Decyzja z UM o przyznaniu dofinansowania była dosyć szybko, wydaje mi się, że czekaliśmy ok. 3-4 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 09:32
Manila lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartita92 wrote:Teraz do transferu dostałam taką listę
przeciwciała anty-HBc
przeciwciała anty-HCV
VDRL (WR)
przeciwciała anty-HIV 1,2
antygen HBs
przeciwciała przeciwko cytomegalii w klasie IgM
przeciwciała przeciwko różyczce w klasie IgM
przeciwciała przeciwko toxoplazmozie w klasie IgG i IgM
ocena stopnia czystości pochwy
wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku Chlamydia Trachomatis metodą PCR
cytologia
badania ważne są 6 miesięcy, prócz cytologii- ta ważna jest rok.
Prędzej przed całą procedurą chyba jeszcze tarczycę no i genetykę. Podstawa to kariotypy. My jeszcze robiliśmy gen cftr bo mąż ma mutacje więc sprawdzaliśmy u mnie. Może dziewczyny więcej powiedzą co się robi przed stymulacją bo ja miałam to w 2018 roku
Czy te wszystkie badania można w Invimedzie zrobić ? -
O, czyli będziemy szukać tego badania gdzieś w moim mieście, bo do drugiej wizyty przed procedurą już nie będziemy w Invimedzie.
Mowe można, jak najbardziej, ale poza kariotypem polecam poszukać innego laboratorium. To wygodne, ale dużo droższe, a na badania i tak wydasz mnóstwo kasy. -
Mowe wrote:Czy te wszystkie badania można w Invimedzie zrobić ?08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
nick nieaktualny
-
lukaszkowa wrote:Dziewczyny wczoraj zamowiłam 4 pary spodenek i dwa bodziaki - 100% bawełna i 70% taniej, wiec jak nie kupic! Strzelcie mnie w morde, ze to jeszcze nie czas...
Lukaszkowa kompletuj, kompletuj;) jak są promocje to trzeba braćA jak tam w ogóle się czujesz? Dolegliwości 1 trymestru minęły?
-
Perelka wrote:Lukaszkowa kompletuj, kompletuj;) jak są promocje to trzeba brać
A jak tam w ogóle się czujesz? Dolegliwości 1 trymestru minęły?
Asiemka, Kassssia, Danadana, _meva_, Perelka, dobuska lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Nie wymiotowalam od 1.5 tygodnia!!!!! To znak ze chyba zmartwychwstałam
Lukaszkowa, to teraz zacznie się ten słynny błogostan
A wyprawkę kompletuj, ja też wpadłam w szał, bo wyprzedaże trwają i można naprawdę kupić fajne rzeczy za grosze -
nick nieaktualny
-
Co do badań facetów to bez przesady 🙃 my co chwilę rozkraczamy nogi, łykamy tabletki i się kłujemy 😉 to panowie chyba wytrzymają sami ze sobą w pokoju w otoczeniu sexy pań z gazetek 😆😆 my tam sobie z tego żartowaliśmy - mój mąż mi nawet wysyłał zdjęcia niektórych gazet, bo były bardzo hmmmm profilowane 😆
Badanie robił i w Invimed i w Certusie - tam taniej o wiele.
Danadana -
Danadana wrote:Co do badań facetów to bez przesady 🙃 my co chwilę rozkraczamy nogi, łykamy tabletki i się kłujemy 😉 to panowie chyba wytrzymają sami ze sobą w pokoju w otoczeniu sexy pań z gazetek 😆😆 my tam sobie z tego żartowaliśmy - mój mąż mi nawet wysyłał zdjęcia niektórych gazet, bo były bardzo hmmmm profilowane 😆
Badanie robił i w Invimed i w Certusie - tam taniej o wiele.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
lukaszkowa wrote:Dziewczyny wczoraj zamowiłam 4 pary spodenek i dwa bodziaki - 100% bawełna i 70% taniej, wiec jak nie kupic! Strzelcie mnie w morde, ze to jeszcze nie czas...
Lukaszkowa będzie wszystko dobrze ❤️
Kupuj i ciesz się tymi ciuszkami 😊
Słyszałyście dziewczyny o takim przesądzie, że wózek się kupuje dopiero jak dzieci się urodzą? 😊 Teściowa mi tak powiedziała, a ja nigdy wcześniej o tym nie słyszałam, jakiś kolejny przesąd 🙂 -
Meva ja widze siebie po porodzie, rozwaloną jak czosnek i szukającą wózka xd
Juz bym wtedy machnela reka i nawet w taczce by dziecko moglo jezdzicAsiemka, MonikA_89!, dobuska lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Meva ja widze siebie po porodzie, rozwaloną jak czosnek i szukającą wózka xd
Juz bym wtedy machnela reka i nawet w taczce by dziecko moglo jezdzic
Mam tak samo 😂🙈 ale o przesądzie słyszałam 😉 z tym, że tyle sobie z tego robię, że wózek wybrany i zamówimy go jak tylko skończymy malowanie.
Chociaż z innej beczki, powiem Wam że mam znajomą, która nie kupuje wózka w ogóle, bo zamierza dziecko chustować zamiast wozić.
Nie mam dzieci i brak mi doświadczenia, ale na logikę życzę jej powodzenia w odkładaniu dziecka do łóżeczka jak się przyzwyczai do ciągłego noszenia przez mamę 🙈 -
Wiecie co, z tymi takimi różnymi maminymi rzeczami to mam wrażenie,że każdy sobie oczywiście ściele jak chce. Ale ja mam ponad 30 lat o i już baaaaardzo dużo dzieci w koło siebie i ciągłe noszenie, spanie razem, karmienie do 1,5 roku zawsze, zawsze, zaaaawsze kończyły się płaczem ,że jak tu odstawić, że sexu nie uprawiają, że nie mogą oddać na noc do babci, bo płacze..... 🤷 Ja tam jest tego zdania, że trzeba oczywiście pamiętać o dziecku/dzieciach,ale i o sobie. I wiedzieć, że każda decyzja ma swoje konsekwencje. ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 13:59
Asiemka, dobuska lubią tę wiadomość
Danadana