INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Ma_gda wrote:Mania, nie ma co żałować tego co było - ja też wpadam w tę pułapkę, ale tylko się zadręczam, a i tak nie mogę już nic zmienić. Pamiętaj, że w całym tym leczeniu mamy bardzo mały wpływ na cokolwiek. Odetchnij trochę a potem pomyśl co dalej - może wizyta u lekarza przyniesie jakieś nowe pomysły, może warto pogadać z kimś jeszcze, ale na razie daj sobie chwilkę, zrób coś dobrego dla siebie. Trzymaj się mocno.
lukaszkowa, lindalia, dobuska, Ula30, Danadana, mo_Nika, Marzycielka7, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:A to faktycznie konkret z tym psem. hahaha
Jeju, ja się boję tego drugiego zastrzyku, ale on u mnie wchodzi dopiero w poniedziałek. Przypomnij, kiedy masz podgląd? Nie dzisiaj przypadkiem?
W poniedziałek kolejny podgląd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 10:46
Mania30, dobuska, Danadana, Martita92, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
-
lindalia wrote:Tak. Właśnie jestem po. Mamy 16 jajek razem. Czy to dużo czy mało? Lekarz mówił, że normalnie, nie ma ryzyka hiperki.
W poniedziałek kolejny podgląd.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Jeszcze nie wysyłałam wyniku do kliniki chociaż nie liczę na cud ale trzymam się zaleceń lekarza. Będę brała leki do poniedziałku,wtedy powtórzę betę i od wtorku odrzucam leki. Nie to że liczę że coś się zmieni bo to już dużo czasu minęło ale mimo to miało być 14 dni to będzie. Nie chcę później myśleć że coś źle zrobilam
-
Mania30 wrote:Jeszcze nie wysyłałam wyniku do kliniki chociaż nie liczę na cud ale trzymam się zaleceń lekarza. Będę brała leki do poniedziałku,wtedy powtórzę betę i od wtorku odrzucam leki. Nie to że liczę że coś się zmieni bo to już dużo czasu minęło ale mimo to miało być 14 dni to będzie. Nie chcę później myśleć że coś źle zrobilam👪🐶🌲
Invimed Poznań
lindalia wrote:Tak. Właśnie jestem po. Mamy 16 jajek razem. Czy to dużo czy mało? Lekarz mówił, że normalnie, nie ma ryzyka hiperki. Gdzieś tu przeczytałam, że chyba lukaszkowa miała 25 i jakoś nastawiłam się na większe ilości..
W poniedziałek kolejny podgląd.
Czyli w poniedziałek mijamy się na korytarzu? Ja będę po 11.
Tak w ogóle to podziwiam tych lekarzy, że oni są w stanie z tego USG coś zliczyć. ja ledwo zawsze widziałam jeden pęcherzyk jak mi pokazywali. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:00
-
Mania30 wrote:Jeszcze nie wysyłałam wyniku do kliniki chociaż nie liczę na cud ale trzymam się zaleceń lekarza. Będę brała leki do poniedziałku,wtedy powtórzę betę i od wtorku odrzucam leki. Nie to że liczę że coś się zmieni bo to już dużo czasu minęło ale mimo to miało być 14 dni to będzie. Nie chcę później myśleć że coś źle zrobilam
Trzymaj się mocno! Najważniejsze, że mąż jest na równi z Tobą i walczycie razem. -
dobuska wrote:Myślę, że 16 to całkiem dobry wynik! Super! Na pewno widziałam dużo mniejszych ilości tu na forum.
Tak w ogóle to podziwiam tych lekarzy, że oni są w stanie z tego USG coś zliczyć. ja ledwo zawsze widziałam jeden pęcherzyk jak mi pokazywali. 😅 -
dobuska wrote:Widzę, że taka sama jesteś jak ja z tym płakaniem na myśl o psiaku. 😅😅😅
Mam mam, czasami aż mi wstyd jak z kimś nawet rozmawiam o tym to łzy napływają do oczu i zmieniam temat szybko😄psiak to członek rodziny, jak dziecko dla mnie❤
Mania-wielki szacun, widać ze masz dobre serduszko sciskam i tulę🤗pamietaj, dobro wraca-wróci i do Ciebie🍀
dobuska, Mania30, lindalia, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
dobuska wrote:Myślę, że 16 to całkiem dobry wynik! Super! Na pewno widziałam dużo mniejszych ilości tu na forum.
Tak w ogóle to podziwiam tych lekarzy, że oni są w stanie z tego USG coś zliczyć. ja ledwo zawsze widziałam jeden pęcherzyk jak mi pokazywali. 😅dobuska lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
dobuska wrote:To ja jestem na 11:45 więc pewnie po mnie ktoś jeszcze i wtedy Ty.
Obym i ja miała dobre wieści.
Wierz mi, że u doktorka na USG widziałam przede wszystkim moje cysty na jajnikach, a w ogóle nie mogłam dostrzec pęcherzyków. 😄 naliczył 16 więc ok, wierzę mu. Pobrałam też eatradiol i progesteron.dobuska lubi tę wiadomość
-
lindalia wrote:O faktycznie jesteśmy po sobie. 😃
Wierz mi, że u doktorka na USG widziałam przede wszystkim moje cysty na jajnikach, a w ogóle nie mogłam dostrzec pęcherzyków. 😄 naliczył 16 więc ok, wierzę mu. Pobrałam też eatradiol i progesteron.
A zmieniał Ci coś w dawkowaniu puregonu? -
dobuska wrote:No ja też mam przyjechać na czczo, jeśli wizyta jest do południa, także troszkę będę głodna na tej wizycie przed 12. 😅
A zmieniał Ci coś w dawkowaniu puregonu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:27
-
nick nieaktualnylindalia wrote:Tak. Właśnie jestem po. Mamy 16 jajek razem. Czy to dużo czy mało? Lekarz mówił, że normalnie, nie ma ryzyka hiperki. Gdzieś tu przeczytałam, że chyba lukaszkowa miała 25 i jakoś nastawiłam się na większe ilości..
W poniedziałek kolejny podgląd.dobuska lubi tę wiadomość
-
Lindalia, 16 to bardzo ładnie!
Wiadomo, że jakieś mogą być niedojrzałe, ale to będzie sztuka albo dwie, bo doktorek tak Cię przygotuje, żeby były dojrzałe w większości 👌 także 👌👌
Pamiętaj,że u Was zapłodnią wszystkie,co jest super, bo statystycznie większa szansa na zarodki.
Ja też nic na tych USG nie widzę 😂😂😂dobuska lubi tę wiadomość
Danadana -
lindalia wrote:Po prostu dłużej pośpisz. 😄Zastanawiał się, ale koniec końców nie zmienił nic. Może wolał to zostawić doktorowi S, bo przecież mnie dziś sprawdzał doktor L.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:43
-
lindalia wrote:Ja marzę o psie lub kocie. Jestem wychowana w domu pełnym zwierząt, więc tu u siebie mega mi brakuje. Całymi dniami raczej jestem sama bo mąż w trasie, więc zdarza mi się nawet gadać do siebie. 😅 M się nie chce zgodzić na psa, on pochodzi z antypsiej rodziny, gdzie pies równa się buda na dworze, więc nie dziwie mu się, że nie zna takiej miłości do zwierzaka. Poza tym nowy dom bla bla bla, jego gadanie. 😆 kiedyś przyprowadzę gromadę to nie będzie miał wyjścia tylko kochać. 😄
Odkąd dostaliśmy diagnozę, przestałam z urządzaniem domu. Poczułam bezsens. Kurde dla kogo. Dla siebie samej i męża nic więcej nie potrzebuje. 🤷Mąż się śmieje, że on to lubi tylko świnkę na talerzu 🙈
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Danadana wrote:Lindalia, 16 to bardzo ładnie!
Wiadomo, że jakieś mogą być niedojrzałe, ale to będzie sztuka albo dwie, bo doktorek tak Cię przygotuje, żeby były dojrzałe w większości 👌 także 👌👌
Pamiętaj,że u Was zapłodnią wszystkie,co jest super, bo statystycznie większa szansa na zarodki.
Ja też nic na tych USG nie widzę 😂😂😂mam nadzieję, że dojrzeją tak jak trzeba. 🙊 a u Was ile było?