INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula30 wrote:No więc po waszych dzisiejszych wpisach pokopałam znowu i zamówiłam dresik dla Młodego 😁.
. Dla chłopców jak lubicie fajne wzory to ma firma Lindex na Vinted wlasnie - maja np. pizamki na zamek a to sie czesto nie zdarza i sa super jakosciowo
Ula30 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Danadana wrote:Dokładnie! 👌
Ja jutro mam urodziny i jak przypomnę sobie moje myślenie dokładnie z tego dnia, z zeszłego roku to było "na bank się nie uda, może z dawcą, myśl o tym, że weźmiesz 2 szczeniaki" 😆 i......tu taka niespodzianka!a pomyśl co będzie ZA następny rok.
To które jutro? -
Za rok mysle, ze Dana nie bedzie tego dnia pamietac, ze ma urodziny
My w tym roku mamy 30 i byl plan wycieczki Wietnam, Tajlandia i chyba Kambodża - przy założeniu, że pewnie raczej nam się nie uda ale się udało a mąż nadal wierzy, ze moze polecimy. Ja mu mowie, ze jak w PL jest miejscowosc Kambodża to może się wybierzemyDanadana lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Za rok mysle, ze Dana nie bedzie tego dnia pamietac, ze ma urodziny
My w tym roku mamy 30 i byl plan wycieczki Wietnam, Tajlandia i chyba Kambodża - przy założeniu, że pewnie raczej nam się nie uda ale się udało a mąż nadal wierzy, ze moze polecimy. Ja mu mowie, ze jak w PL jest miejscowosc Kambodża to może się wybierzemyno,a teraz ciąża,więc raczej wakacje w PL.....ech..
Danadana -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi pykła trzydziestka w lutym.
Kupić mieszkanie przed 30 ✅
Wyjść za mąż przed 30 ✅
Urodzić dziecko przed 30 ❌
Takie cele sobie postawiłam "za młodu". Część się spełniła za co jestem wdzięczna 😉
Walka nadal trwa, będę mamą po trzydziestce, też spoko 🥰
Danadana lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Bardzo dziękuję! 💓💓
Myślę, że to nie kwestia roczników 😉 tylko tego, że faktycznie mamy okazję i tak piękną szansę poradzić sobie z problemem, który kiedyś był nie do rozwiązania i z tego korzystamy 💪💪💪
Wujek mojego męża też mial azoospermię, starali się o dziecko wiele lat, ale in vitro u nich nie wchodziło w grę - z powodu religii i kosztów. Myślę, że my już inaczej patrzymy na życie 😊
Co do planów... Ja też chciałam mieć już dwójkę dzieci w moim wieku, ale jak to mówią - życie weryfikuje 😄 chciałam też być lekarzem... 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 07:52
Marzycielka7 lubi tę wiadomość
Danadana -
Ja w tym roku skończyłam 29. Uda się że na 30 urodziny będę miała dwie córeczki 🥰 Helenka będzie miała wtedy 2,5 roku, a Tosia... Ok.9 miesięcy 🥰
Może mi się uda że nawet będę mogła z tej okazji wypić 😀dobuska, Danadana, Mania30, lindalia, Asiulka84 lubią tę wiadomość
08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Danadana wrote:Bardzo dziękuję! 💓💓
Myślę, że to nie kwestia roczników 😉 tylko tego, że faktycznie mamy okazję i tak piękną szansę poradzić sobie z problemem, który kiedyś był nie do rozwiązania i z tego korzystamy 💪💪💪
Wujek mojego męża też mial azoospermię, starali się o dziecko wiele lat, ale in vitro u nich nie wchodziło w grę - z powodu religii i kosztów. Myślę, że my już inaczej patrzymy na życie 😊
Co do planów... Ja też chciałam mieć już dwójkę dzieci w moim wieku, ale jak to mówią - życie weryfikuje 😄 chciałam też być lekarzem... 😂😂😂
A co do dwójki dzieci to też chciałam, ale o tym to już zdecyduje powodzenie IVF. -
dobuska wrote:Ale to jest tak jak mówisz, kiedyś było zupełnie inaczej. Chociaż tej niepłodności było mniej, jednak takie pary były i mam wrażenie, że były wyróżniane w tłumie (niekoniecznie pozytywnie). Teraz bezdzietnych par jest dużo więcej, ale niektóre się po prostu a to decydują.
Dla przykładu, moi teściowie, to są wspaniali ludzie, ale niestety dość mocno zacofani w wielu kwestiach. Gdy się dowiedzieli, że nie możemy mieć dzieci, niespecjalnie zareagowali, dopiero, gdy teściowa dowiedziała się, że nie tylko ze mną jest coś nie tak, ale jej syn ma problemy, to się zainteresowała bardziej.
Więc nie dość, że takie pary były często wytykane gdzieś w społeczeństwie to jeszcze z góry zakładano, że to w kobiecie jest problem.
Dlatego cieszę się, że żyję w tych czasach.
Kiedyś w ogóle sięo tym nie mówiło, po prostu dzieci nie było i to był znak, że wiadomo, że "coś nie tak". Teraz możesz nie mieć dzieci, bo to Twój wybór.
Ja oczywiście życzę gromadki - tylu, ile sobie zapragniecie 😘 ja mam, niestety, świadomość,że my najprawdopodobniej będziemy mieć jedno dziecko, ale i ono jest cudem współczesnej medycyny, za co będę dziękować losowi i klinikom.Asiulka84 lubi tę wiadomość
Danadana