X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Nie jest to super rzadkie niestety :( ja mialam 8, z tego 5 dojrzalych z tego 3 z wadami :(
    To może nie super rzadkie, ale nasze historie pokazują, że cała procedura może nas niejednokrotnie zaskoczyć zarówno negatywnie jak i pozytywnie!

dobuska, Marzycielka7, Danadana lubią tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    To może nie super rzadkie, ale nasze historie pokazują, że cała procedura może nas niejednokrotnie zaskoczyć zarówno negatywnie jak i pozytywnie!
    Otóż to! WIelu ludzi myśli, że in vitro to cudowny zabieg, po którym jest bobas.
    No i po części tak jest, ale to nie jest droga usłana różami.
    Kiedyś koleżance powiedziałam, że będę podchodzić do IVF i ona do mnie napisała niedawno z pytanie, czy już miałam ten zabieg. 😂
    Naprawdę sporo osób myśli, że jedziemy do kliniki, cyk cyk i ciąża za 15 tysiaków... 😂

Olka2304 lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Otóż to! WIelu ludzi myśli, że in vitro to cudowny zabieg, po którym jest bobas.
    Kiedyś koleżance powiedziałam, że będę podchodzić do IVF i ona do mnie napisała niedawno z pytanie, czy już miałam ten zabieg. 😂
    Naprawdę sporo osób myśli, że jedziemy do kliniki, cyk cyk i ciąża za 15 tysiaków... 😂
    Mąż myślał dzisiaj, że z 16 komórek będziemy miec 16 dzieci. Nie żeby nie wiedział jak to wszystko przebiega, bo tłumaczę mu to co chwilę, ale widzicie. 🙊

dobuska, Mania30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia, piękna historia ❤. Dziewczyny, ja na Vinted nie umiem chyba szukać. Tyle rzeczy tam jest 😱. Ale oczywiście zalogowałam się ;).

Kassssia lubi tę wiadomość

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No to jest straszne jak niektórzy postrzegają ten zabieg. U mojego M w rodzinie jedna para zdecydowała się na In vitro długo się starli nie trzymali tego w tajemnicy a to było ok 15 lat temu wtedy to było dopiero zacofanie. W każdym razie strasznie byli krytykowani, naprawdę nieprzyjemnie ich rodzina traktowała oprócz jej mamy. Skończyło się tak że walczyła chyba ze 3 lata, 3 dzieci nie żyje bo jak zaczęły się zarodki przyjmować to płody obumieraly ale w ostateczności ma dwójkę zdrowych dzieci.

• lindalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia86 wrote:
    Hej dziewczyny. Mam do Was pytanie. Orientujecie się, czy ma znaczenie jak przyjmuje się leki - chodzi mi głównie o encorton, acard i neoparin oraz glucophage i bromergon. Czy można je przyjmować razem, czy nie powinno się ich łączyć?
    Glucophage przyjmuje do wieczornego posiłku, bromergon na noc. Acard i Neoparin po owulacji, ale mimo to odczuwam spore nudności, mam mega ogromną ochotę na słodycze, dwa razy zwymiotowałam i nie wiem, czy coś źle przyjmuję, czy takie są skutki uboczne i to minie?
    Przeszukałam już chyba cały internet, konsultację lekarza mam dopiero 27. Jeśli możecie, pomóżcie :)
    masz już przypisanego lekarza z kliniki? Zawsze możesz napisać do koordynatorki jeśli jesteś już pacjentką.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Mąż myślał dzisiaj, że z 16 komórek będziemy miec 16 dzieci. Nie żeby nie wiedział jak to wszystko przebiega, bo tłumaczę mu to co chwilę, ale widzicie. 🙊
    😂😂😂😂 bieeeeedny...😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 15:01

• dobuska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    No to jest straszne jak niektórzy postrzegają ten zabieg. U mojego M w rodzinie jedna para zdecydowała się na In vitro długo się starli nie trzymali tego w tajemnicy a to było ok 15 lat temu wtedy to było dopiero zacofanie. W każdym razie strasznie byli krytykowani, naprawdę nieprzyjemnie ich rodzina traktowała oprócz jej mamy. Skończyło się tak że walczyła chyba ze 3 lata, 3 dzieci nie żyje bo jak zaczęły się zarodki przyjmować to płody obumieraly ale w ostateczności ma dwójkę zdrowych dzieci.
    Straszne! :(

• lindalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho. U mnie rozkręca się ból jajnika na którym doktor znalazł 10 pecherzy. Mam nadzieję, że to znaczy, że rosną albo się mnożą skurczybyki. 🙏

dobuska lubi tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    To my mamy podobne podejście jak twój mąż. Pies tylko w budzie w ogrodzie. No a że ja za nic w świecie się nie wyprowadzę z centrum miasta (nie znoszę wsi i przedmieść), to żadnego zwierzaka w domu nie będzie :P Mąż się śmieje, że on to lubi tylko świnkę na talerzu 🙈
    U Ciebie mąż lubi świnkę na talerzu a mój kawałek krowy 😁😂

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Ja tez taka jestem u mnie możesz jeść z podłogi mój mały piesek nie gubi sierści a ten ze schroniska niestety sporo ale i to znalazłam sposób... kupiłam robót sprzątający lata 2razy dziennie

Dlatego ja mam dwa maluchy bez sierści ale radocha ogromna 😁
    Mąż mówi ze jeszcze dwojka bobasów i będzie komplet ❤️

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Robot sprzątający to złoto!
    Popieram!

Ojjj tak zgadzam się
    IRobot i suszarka do prania to moje ulubione sprzęty 😃

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Może po prostu nie jesteś zwierzolubem. To kwestia wyboru i trzeba być w porządku wobec siebie. Jedni nie chcą psa. Inni dziecka. jeszcze inni chcą i psa i dziecko.:D
    Ja też byłam tak wychowana. Ciocia trzymała psy na łańcuchach i karmiła resztkami, ale dzisiaj na samo wspomnienie mi się chce płakać. Kiedyś psy pilnowały gospodarstwa i pewnie z tego wynikały takie zachowania.
    Ja jestem mega empatyczna w stosunku do zwierzaków. Jak widzę, jak psy mieszkają na dworze to kraja mi się serce. Jeszcze pół biedy, jak mają ocieplaną budę i dobre jedzenie. Łańcuch to już budzi we mnie złość i na szczęście jest to już w dużej mierze zabronione, ale jednak nadal się dzieje. Nie mogę tego pojąć, jak ktoś nie chce zwierzaka, to po co go bierze i skazuje na takie życie?
    Zresztą wiecie, nie każdy musi kochać zwierzęta, ale uważam, że każdy powinien je szanować. Nie my jedni na tej planecie. :)

My kiedy wyprowadziliśmy się z miasta na wieś to chcieliśmy dużego psa ale kiedy mąż powiedział ze będzie na dworzu w budzie to od razu powiedziałam nie.
    Pomimo tego ze mówił ze będzie mu ciepło i wogole
    Powiedziałam dobrze może być na dworzu ale wraca do domu na noc będzie spał w przedpokoju bądź w salonie a nie w jakiejś budzie ...
    Suma sumarum mamy dwa małe i są w domku ❤️
    I śpią z nami i nie wyobrażam sobie by było inaczej bo to nasza cząstka rodziny ❤️

dobuska, Motyl12 lubią tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Moja koleżanka w innej klinice miała tak, że jechała na transfer i po drodze dostała telefon, że cała szóstka zarodków nie dotrwała no i powiedzieli, że czynnik męski. Przeniosła się właśnie do Poznania do INVIMEDU i tam jej podali dwa trzydniowe i bliźniaczki mają już rok.:)
    Także ja już nie ogarniam od czego to zależy.

Kiedy ja mam z doktorem gadać o takich rzeczach? Teraz na poglądzie? :D

To daje nadzieje 😃

• dobuska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Oho. U mnie rozkręca się ból jajnika na którym doktor znalazł 10 pecherzy. Mam nadzieję, że to znaczy, że rosną albo się mnożą skurczybyki. 🙏
    Mnie co jakiś czas pobolewają oba. Nie jest to uciążliwe, ale wyglada na to, że pracują. Oby!

• Danadana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Kasssia, piękna historia ❤. Dziewczyny, ja na Vinted nie umiem chyba szukać. Tyle rzeczy tam jest 😱. Ale oczywiście zalogowałam się ;).
    Ja mam taką metodę, że po prostu wpisuję w lupkę,czego szukam np. kokon i wybieram kategorię "dzieci". Dodatkowo, zaznaczam sobie np. opcję "nowe z metką" i dopiero wyszukuję 😎

Danadana
  • Martita92 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Ojjj tak zgadzam się
    IRobot i suszarka do prania to moje ulubione sprzęty 😃
    Zdecydowanie są to cuda techniki 😁 nie wyobrażam sobie macierzyństwa bez suszarki, a od świąt jak dostałam robota to sprzątania bez niego. Tym bardziej że w ciąży szybko się męczyłam od latania z odkurzaczem zwykłym. Teraz wychodzimy na spacer a robot za mnie sprząta

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mnie co jakiś czas pobolewają oba. Nie jest to uciążliwe, ale wyglada na to, że pracują. Oby!
    Ja też tak miałam, że trochę mnie mrowiło 😊😊

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Dokładnie! 👌
    Ja jutro mam urodziny i jak przypomnę sobie moje myślenie dokładnie z tego dnia, z zeszłego roku to było "na bank się nie uda, może z dawcą, myśl o tym, że weźmiesz 2 szczeniaki" 😆 i......tu taka niespodzianka!

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja mam taką metodę, że po prostu wpisuję w lupkę,czego szukam np. kokon i wybieram kategorię "dzieci". Dodatkowo, zaznaczam sobie np. opcję "nowe z metką" i dopiero wyszukuję 😎
    No więc po waszych dzisiejszych wpisach pokopałam znowu i zamówiłam dresik dla Młodego 😁.

dobuska, Danadana lubią tę wiadomość

‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ